fbpx

Beste reistijd Vietnam

KLIMAAT VIETNAM –

BESTE TIJD OM VIETNAM TE BEZOEKEN?

Officieel kent Vietnam vijf regio’s maar qua weer kan het, het beste verdeeld worden in drie regio’s: noord, centraal en zuid. Elke regio heeft haar eigen weertype, maar het klimaat is voornamelijk tropisch en in het noorden kan het wel winter worden. Wilt u het hele land door met zo min mogelijk regen, dan zijn de maanden maart en december de beste maanden, maar eigenlijk kunt u Vietnam het hele jaar door bezoeken!

BESTE REISTIJD NOORD VIETNAM

 

 

Noord-Vietnam, het gebied van Hanoi, Sapa, Halong Bay, Mai Chau & Ninh Binh, heeft net als in Nederland vier seizoenen met een duidelijk winter- en zomerseizoen.

De winter is van december tot maart, overdag een aangename temperatuur van rond de 20 graden, maar in avonden en nacht koelt het af tot 10 graden en als u in de bergen bent bij Sapa en Ha Giang kan het afkoelen tot het vriespunt.

De zomer duurt van mei tot en met oktober, waarbij de maanden juni tot en met het heetst zijn maar ook met de meeste regen. In deze maanden zijn de rijstvelden wel prachtig groen.

BESTE REISTIJD CENTRAAL VIETNAM

Centraal-Vietnam, het gebied van Phong Nha Ke Bang, Hue, Da Nang en Hoi An, heeft het hele jaar veel zonuren, de temperatuur is vanaf april tot en met oktober warm waarbij het vanaf augustus meer gaat regenen. Hier zijn maar “twee” seizoenen: droog en nat. In de natte periode is het luchtvochtigheidspercentage vrij hoog. In februari tot en met april valt er af en toe een buitje.

BESTE REISTIJD ZUID VIETNAM

Zuid Vietnam, het gebied vanaf Mui Ne, Ho Chi Minh City, de Mekong Delta, Phu Quoc en de Con Dao eilanden,  heeft een tropisch klimaat. Het klimaat is hier ook te verdelen in twee periodes: het droge seizoen en het natte seizoen. Het natte seizoen loopt van mei tot (begin) november en kan gepaard kan gaan met heftige buien, het droge seizoen is van november tot (begin) mei, maar er kan nog wel een bui vallen. Het hele jaar door is de temperatuur hier een constante factuur, een koud seizoen is hier dus niet. Tijdens langere periodes met zware buien treedt de rivier de Mekong buiten haar oevers en kan voor overstromingen zorgen.

ORKANEN VIETNAM

Vanaf mei tot en met december is er in Vietnam kans op orkanen en tyfoons. De grootste kans op tropische depressies die zich tot orkaankracht ontwikkelen is in Centraal en Zuid Vietnam, al komen ze door de klimaatverandering nu ook steeds vaker voor in Noord Vietnam.

RONDREIZEN VIETNAM

Noord Vietnam

13 tours

Centraal Vietnam

3 tours

Zuid Vietnam

7 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.