fbpx

Met kinderen naar Vietnam

FAMILIEREIZEN VIETNAM

Vietnam is tegenwoordig een financieel betaalbaar en politiek stabiel land, en daarom is Vietnam zeer geschikt om met kinderen naar toe te gaan.

Met een grote diversiteit aan bestemmingen en vrijetijdsactiviteiten, een breed scala aan lokale gerechten en dranken, is Vietnam een geweldige bestemming. Het succes van uw familievakantie is een kwestie van plannen en voorbereiden. Volg mijn tips wanneer u met uw kinderen in Vietnam wilt gaan reizen. Ik adviseer u graag uit eigen ervaring!

BASISVOORZIENINGEN

Neem het nodige mee van huis voor de eerste paar dagen: een kinderwagen, een kinderdrager, babyflesjes, specifieke hygiënische en hygiëneproducten voor kinderen, kleding, etc. Luiers zijn verkrijgbaar in de grote steden, maar als u meteen de eerste paar dagen druk bent met de aanschaf van deze artikelen, is dat zonde van uw tijd!

KLIMAAT

Kijk goed naar het klimaat. Kinderen kunnen meer last hebben dan volwassenen van het andere klimaat in Vietnam. Van de bergen van Sapa tot de Halong Bay en de grote steden in Vietnam, het weer is heel verschillend in de diverse regio’s. Kijk goed naar de temperaturen in de seizoenen en naar de regenperiode. Pas uw programma en de inhoud van uw bagage hierop aan.

TEMPO

Temper het tempo van uw reis: Plan niet te veel en niet te snel. Kinderen zullen zich voortdurend moeten aanpassen aan een onbekende omgeving, u moet ze de tijd moeten geven om het proces van alle indrukken en ervaringen te verwerken en van hun tijd te genieten. Probeer minimaal twee nachten door te brengen op elke bestemming die u van plan bent te bezoeken. Houdt ook rekening met de jetlag waar kinderen last van kunnen hebben.

PRIVÉTOUR

Met een privétour kunt u het tempo van de reis regelen op basis van de behoefte van uw kind(eren).

Als u later op de ochtend wilt vertrekken, eerder op de middag wilt eindigen of pauzes wilt plannen voor de kinderen om midden op de dag uit te rusten, laat het mij weten en ik neem dit graag mee in uw reisvoorstel. Ook kan er extra gestopt worden bij activiteiten of bezienswaardigheden die kinderen leuk vinden.

HOTELKAMERS

Geef duidelijk uw wensen voor een hotelkamer door. In Vietnam gaan hotels gaan er automatisch van uit dat een kind van 3-4 jaar nog steeds bij zijn ouders in bed kan slapen. Er zijn ook hotels waarbij u twee kamers kunt boeken met een tussendeur. Zo kunnen kinderen die ouder zijn toch op hun eigen kamer en slaapt u toch bij elkaar. Ook zijn er hotels met familiekamers, wel 1 ruimte maar groter en ruimer, waar gemakkelijk een extra bed bij geplaatst kan worden. Door duidelijk uw wensen door te geven komt u niet voor verrassingen te staan en wordt de juiste kamer het met juiste aantal bedden voor u geboekt. En kinderen vinden het heerlijk als u een hotel boekt met zwembad!

VEILIGHEIDSUITRUSTING

Geef bij boeking door of u extra basis veiligheidsuitrusting nodig heeft voor u kind(eren). Denk hierbij aan kinderzitjes in de auto of op de fiets, zwemvesten op een boot, kleine helmen. Zo kan ik voor u checken of deze op de gewenste bestemming en/of activiteit aanwezig zijn.

JUISTE BESTEMMING

Geef duidelijk uw wensen door wat u wilt doen met de activiteiten. Sommige bestemmingen zijn populair, maar niet echt kindvriendelijk. Sapa biedt bijvoorbeeld voornamelijk wandelprogramma’s, maar bij Mai Chau-vallei kan dit worden afgewisseld met fietsroutes, bamboe-raften, rivieren en watervallen.

ETEN MET KINDEREN

Geef van te voren duidelijk door of u en/of uw kinderen een dieet volgen. Bijna overal zijn westerse maaltijden te verkrijgen die niet pittig gekruid zijn. Vietnam is ook zeer geschikt voor vegetariërs.

FAMILIE-LAND

Zuidoost-Aziatische mensen koesteren kinderen. Kinderen staan ​​midden in de samenleving en krijgen overal de aandacht van mensen. Buitenlandse kinderen (zeker blonde kinderen) kunnen snel in het middelpunt van de belangstelling staan. Maakt u zich dus geen zorgen als een ober in een restaurant of een staf in een hotel met uw kind speelt of hem ronddraagt.

RONDLEIDING

Het is mogelijk om op diverse bestemmingen een kindvriendelijke rondleiding te boeken. Deze moet wel van te voren worden aangevraagd en worden geboekt. Ook diverse musea spreken enorm tot de verbeelding van kinderen, bv. de vliegtuigmusea in Hanoi en Ho Chi Minh.

LEUKE ACTIVITEITEN MET KINDEREN

Voor kinderen in elke leeftijd heeft Vietnam voldoende mogelijkheden: cruises, zwemmen en kajakken in de Halong Bay, raften in Dalat, diverse activiteiten in Mai Chau, heerlijke stranden, grotten in Phong Nha Ke Bang, waterpretparken, de dierentuin in Ho chi Minh, fietsen in de Mekong Delta, kooklessen en nog veel meer. Ik help u heel graag met het vaststellen van een leuk kindvriendelijk programma in Vietnam.

INDIVIDUELE RONDREIZEN VIETNAM

Alle reizen kunnen aangepast worden op kinderen

Zuid Vietnam

7 tours

Noord Vietnam

13 tours

Centraal Vietnam

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.