fbpx

Mu Cang Chai

MU CANG CHAI

De beroemdste rijstterrassen liggen in Sapa, maar het zijn niet de allermooiste van Vietnam. De mooiste zijn die van Mu Cang Chai. Een gebied met 2200 hectare rijstterrassen. Op 140 kilometer ten zuiden van Sapa vindt u een beeldschoon stukje Vietnam wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Het feit dat het toerisme hier nog niet is neergedaald is terug te zien aan de faciliteiten en voorzieningen voor toeristen. Die zijn er nauwelijks en ook de overnachtingsmogelijkheden zijn zeer basic. Echter het uitzicht, de glooiende bergen die bedekt zijn met de rijstterrassen die trapsgewijs naar boven lopen maken alles goed! Een schoonheid die niet te beschrijven is. Een schoonheid die u moet ervaren.

BESTE PERIODE OM MU CANG CHAI TE BEZOEKEN

De beste periode om de rijstvelden van Mu Cang Chai te bezoeken is tijdens de oogsttijd. De rijst wordt hier in september en oktober geoogst. De rijstterrassen hebben dan een prachtig gouden kleur gekregen en ziet u hoe de lokale bevolking hard aan het werk is om de rijst van het land te halen. Volgens eeuwenoude tradities gebeurt dit nog met de hand en worden de rijstplantjes gekapt en vervolgens tegen houten bakken geslagen om de rijstkorrels te bevrijden. Een ander goed moment is tussen mei en juli, als de rijstplantjes met de hand in de grond worden gezet.

HOOGTEPUNTEN OMGEVING MU CANG CHAI

LA PAN TAN

La Pan Tan is een klein dorpje op 15 kilometer van Mu Cang Chai. Het ministerie van Cultuur, sport en toerisme in Vietnam heeft de rijstterrassen erkend als nationaal landschap. In dit dorp wonen de H’Mong stam. Dit volk heeft eeuwenoude tradities op het gebied van landbouw en de aanleg van deze ingenieuze rijstterrassen. Vanwege de steil aflopende heuvels zijn de terrasvormige velden vrij smal, gemiddeld 1 -1,5 meter. Dit vraagt veel kennis en ervaring om de grond te onderhouden en geschikt te maken voor rijstbouw. De H’Mong bevolking heeft een unieke manier om het water op deze terrassen te houden door de terrassen op verschillende niveaus aan te leggen. Zo komt het water op de verschillende niveaus. Het Yen Bai festival Mu Cang Chai wordt georganiseerd om meer aandacht te trekken van binnenlandse en internationale toeristen voor dit gebied. Dit festival wordt meestal in mei georganiseerd.

KHAU PHA BERGPAS

Khau Pha Pass is een bergpas op een hoogte van 1.500 m en de pass is 30 kilometer lang en daarmee de langste bergpas van Vietnam. De weg kent vele haarspeldbochten en het advies is dan ook om niet te vaak naar beneden te kijken. Er wordt gezegd dat het een van de gevaarlijkste wegen van het land is, omdat de kwaliteit van de weg niet optimaal is. De weg ligt regelmatig in dichte mist, maar op het moment dat u op een hoger punt komt, is het uitzicht over het dal met wolken waanzinnig mooi. Aan het einde van deze pas komt in de Lim Mong Vallei.

LIM MONG VALLEI

Behalve de schitterende rijstterrassen is ook de groene Lim Mong vallei een van de absolute hoogtepunten van deze regio, aan het eind van de Khau Pha pas. Een prachtige vallei die volledig wordt ingesloten door groene bergtoppen en die is bedekt met rijstterrassen. U zult versteld staan van de onvergetelijke schoonheid van deze rijstterrassen. Het is een zeer fotogenieke plek om even te stoppen en daarom komen er veel toeristen op af. Het uitzicht blijft ondanks de vele toeristen grandioos, zeker op een heldere dag.

REIZEN NOORD VIETNAM

(HIER KUNT U MU CAN CHAI BIJ BOEKEN)

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Noord Vietnam korte tours

11 tours

Noord Vietnam excursies

1 tour

LIGGING MU CANG CHAI

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.