fbpx

Mui Ne en Phan Tiet

MUI NE & PHAN TIET

DUINEN, ZEE, STRAND EN ADRENALINE

Mui Ne en Phan Tiet, twee relaxte kustplaatsen aan de zuidkust van Vietnam, op 220 kilometer ten oosten van Ho Chi Minh City. Van oorsprong een klein vissersdorp tegenwoordig een toeristische strandbestemming met hotels en faciliteiten voor toeristen. Een walhalla voor surfers, golf- en kitesurfers en een heerlijke plek om het hectische Vietnam te ontvluchten. Ook de zeilers komen hier aan hun trekken. Mui Ne heeft voldoende surfscholen waar u les kunt nemen of een bord kunt huren.

Er is niet bijster veel te zien want de bezienswaardigheden variëren van prachtige stranden met haar zandduinen, tropische bossen, de vissershaven en oude Cham gebouwen en ruïnes. In de avond komt het dorp tot leven en zijn er langs de boulevard tal van restaurants, bars en cafés waar u heerlijk kunt eten en drinken.

BESTE REISTIJD MUI NE & PHAN TIET

De beste reistijd voor Mui Ne  hetzelfde als de rest van de zuidkust van Vietnam, namelijk  gedurende het droge seizoen. Dit seizoen loopt van oktober-november tot april-mei.  In de overige maanden, het regenseizoen valt er niet enorm veel regen en daarom is Mui Ne het gehele jaar goed te bezoeken.  In Phan Tiet, wat 25 kilometer verderop ligt, regent het ondanks dat het vlakbij ligt, meer.

HOE KOMT U IN MUI NE?

Er zijn verschillende opties om hier te komen. Vanuit Ho Chi Minh kunt u met de auto naar Mui Ne. Deze rit duurt ongeveer 5 uur. Sneller is om met de trein te gaan, deze rit duurt vanuit Ho Chi Minh City 3,5 uur. De laatste 40 kilometer gaat dan per taxi. Ook gaan er bussen vanuit Ho Chi Minh City naar Phan Tiet. Ik regel deze transfer graag voor u.

BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN MUI NE

DE ZANDDUINEN VAN MUI NE

Mui Ne staat bekend om zijn duinen, de witte zandduinen en de rode zandduinen.

WITTE ZANDDUINEN

Altijd al willen weten hoe een woestijn eruit ziet? Dan moet u naar de witte zandduinen. Deze duinen liggen een paar kilometer ten noorden van Mui Ne. De White Sand Dunes of Bau Trang (White Lake) zijn, zoals de naam al doet vermoeden, wit en hier waant u zich in de Sahara. Vanaf deze duinen kunt u afdalen naar een kleine lagune vol lotusbloemen. Het is echt een schitterende plek en zeker een aanrader om te bezoeken! De meeste toeristen huren een quad om mee over de duinen te scheuren of gaan zandsurfen.

RODE ZANDDUINEN

Behalve de witte zandduinen, zijn er ook de rode zandduinen. De duinen liggen drie kilometer ten noorden van Mui Ne en hebben een roodbruine kleur en lijken op een kleine woestijn in het Midden-Oosten. Als u op de hoogste berg staat, heeft u een prachtig uitzicht op de oceaan. Deze duinen zijn zeer fotogeniek en ook hier is zandsurfen een populaire activiteit. Het huren van board slee kost u tussen de 10.000 en 20.000 dong, en hier is hoe beter u kunt onderhandelen, hoe lager de prijs. De verhuurders van de boarden kunnen wat opdringerig overkomen.

STRAND MUI NE EN PHAN TIET

Het eens zo slaperige stadje is nu omgetoverd in een badplaats die van alles te bieden heeft voor elk type reiziger. Mui Ne heeft een van de beste stranden in Vietnam en is beroemd om zijn enorme glooiende duinen. De kitesurfers kunnen hier hun hart ophalen. Ook andere watersporten kunnen hier beoefend worden. Het strand is 18 kilometer lang en langs de kustweg zijn tal van Vietnamese en internationale restaurants.

Iets ten noorden van Mui Ne zijn er nog een aantal stranden die de moeite waard zijn om naar toe te gaan. Zo is er het Hon Rom strand vlakbij de rode zandduinen. Dit strand is erg populair bij lokale toeristen en u vindt er dan ook een groot aantal visrestaurants. Gaat u nog iets noordelijker, dan is hier het Suoi Nuoc Strand, een kilometers leeg wit zandstrand met een heldere zee.

In de maanden augustus tot april is het de meest ideale periode voor de surfers. In februari wordt er altijd de Asian Windsurf Tour hier georganiseerd.

FAIRY STREAM

De Fairy Stream is een van de populairste bezienswaardigheden van Mui Ne, een populaire plek voor fotografen dankzij het bijzondere landschap van rood, wit, oranje en roze zandbergen. Aan de ene kant hebt u de rode hoge en steile wanden die door de rivier zijn uitgesneden en aan de andere kant staan de groenen bomen. Het landschap is een soort miniatuur van de Grand Canyon. Maak een wandeling stroomopwaarts, een wandeling door een bijzonder landschap. Onderweg zijn verschillende eetstalletjes, bars en restaurantjes voor de inwendige mens. Zorg voor comfortabele kleding en schoenen, want u zult het grootste gedeelte door het water lopen.

MUI NE HAVEN EN VILLAGE

Mui Ne is van origine een vissersdorpje, en nog steeds ligt de haven elke dag vol met honderden kleine bootjes. Hier kunt u de lokale bevolking observeren en zien hoe de vissers voor dag en dauw de zee op gaan en bij terugkomst in de haven hun vis sorteren voor de verkoop. Vooral vroeg in de ochtend is het hier een gezellige drukte van jewelste. Vanaf het stadje heeft u een prachtig uitzicht over de kustlijn met wuivende palmbomen en de honderden kleurrijke vissersboten die in de haven liggen. Vergeet niet om uw camera mee te nemen!

PO SHANU CHAM TORENS

6 kilometer ten westen van Mui Ne liggen de Po Shanu Cham Torens. Deze drie torens dateren uit de 9de eeuw en gewijd aan hindoegoden Shiva, Agni en Nandi. De torens zijn overblijfselen uit het oude Cham koninkrijk en liggen bovenop de Ong Hoang Hill, waar u een mooi uitzicht hebt over Phan Thiet en de kust. . De twee grote torens en éen klein zijn nog in redelijke staat en ondanks dat er niet heel veel bekend is over de torens, zijn de ruïnes absoluut de moeite waard om te bezoeken. Er is ook een kleine pagode op het terrein.

LIGGENDE BOEDDHA & TA CU MOUNTAIN

Ta Cu Mountain bestaat uit een groot oppervlak met weelderige regenwouden, zeldzame flora en fauna, kalksteengrotten en sierlijke boeddhistische bouwwerken. Een van deze bouwwerken is de grootste liggende Boeddha van heel Vietnam. Het Boeddhabeeld is 49 meter breed en de tenen zijn zo groot als een gemiddelde bezoeker. Er zijn twee mogelijkheden om hier te komen. Een prachtige wandeling door het regenwoud van ongeveer twee uur of u gaat met de kabelbaan naar boven. Deze rit duurt 10 minuten. Ook kunt u hier nog een pagode uit 1861 bezoeken.

PRINCE’S CASTLE

Het Prince’s Castle ligt bovenop de Ong Hoang-heuvel en vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de historische bouwwerken van Mui Ne, de omliggende heuvels, de kustlijn en het platteland. De naam werd gegeven door de lokale bevolking nadat de Franse hertog De Montpensier hier in 1911 een enorm landgoed bouwde. De villa besloeg oorspronkelijk 536 m2, maar vanwege een gebrek aan restauratie is het enige dat is overgebleven een stenen fundering, een oude uitkijktoren en verschillende militaire bunkers die werden gebruikt tijdens de Franse bezetting van Vietnam.

MUI NE ALS STRANDVERLENGING?

Zuid Vietnam bouwstenen

VIETNAM RONDREIZEN

Noord Vietnam korte tours

Centraal Vietnam korte tours

LIGGING MUI NE & PHAN TIET

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.