fbpx

Noord Vietnam

NOORD VIETNAM

Noord-Vietnam zit vol met cultuur en bijzondere natuurwonderen.  Het middelpunt van deze regio is Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, een drukke maar prachtige stad, een samenvoeging van de Europese overheersing met Aziatische kenmerken. Een stad waar u nog nooit zoveel brommers heeft gezien en waar oversteken een kunst op zich is. Een stad met enorm veel cultuur en interessante bezienswaardigheden. Eenmaal buiten de stad waant u zich in een andere wereld, zo druk als de stad is, zo rustig, groen en bergachtig is het er buiten. Hanoi is een goed begin van een ontdekkingsreis door Noord Vietnam.

Het noorden van Vietnam wordt beheerst door hoge, ruige bergen. Er wonen hier nog vele kleurrijke bergstammen op traditionele wijze, zoals de Yay, Rode Dao en witte H’Mong.Noord Vietnam heeft ook meerdere nationale parken, waaronder het Ba Be National Park, Cuc Phuong Nationaal park, Ninh Binh en het Pu Luong Nature Reserve. En dan niet te vergeten de indrukwekkende Halong Bay met zijn bijzondere Karst rotsen en prachtige baaien. De ruim 3.000 eilanden vormen een van de meest adembenemende landschappen van Vietnam. Sommige parken zijn zelfs uitgeroepen tot Unesco World Heritage site. Elk stukje natuur heeft zijn eigen kenmerk, zijn eigen identiteit, een mooie flora en bijzondere fauna. Het ene park is zeer druk bezocht, het andere park is puur en onontdekt.

Ook de hoogste berg van Vietnam, de Fan-si-pan, met een hoogte van 3143 meter ligt bij Sapa in Noord Vietnam. Het gebied rondom Ninh Binh wordt ook wel de “Red River Delta” genoemd, de Halong Bay maar dan op het land. En dan de indrukwekkende rijstterrassen van Mu Cang Chai, waarschijnlijk een van de meest adembenemende rijstterrassen van de wereld.

Ook zijn er herinneringen aan de vele oorlogen die Vietnam heeft gevoerd met en tegen de Fransen, Cambodjanen en de Amerikanen. Omdat deze periode nooit vergeten mag worden, zijn er diverse musea die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kort samengevat is Noord Vietnam Karst bergen, rijstterrassen, een kleurrijke bevolking en een prachtige baai.

Een gebied met de oppervlakte van twee keer de Benelux, maar met heel veel verschillen, maakt het tot een indrukwekkend gedeelte van Vietnam waar u niet uitgekeken raakt!

BESTE REISTIJD NOORD VIETNAM

Noord-Vietnam, het gebied van Hanoi, Sapa, Halong Bay, Mai Chau & Ninh Binh, heeft net als in Nederland vier seizoenen met een duidelijk winter- en zomerseizoen.

De winter is van december tot maart, overdag een aangename temperatuur van rond de 20 graden, maar in avonden en nacht koelt het af tot 10 graden en als u in de bergen bent bij Sapa en Ha Giang kan het afkoelen tot het vriespunt.

De zomer duurt van mei tot en met oktober, waarbij de maanden juni tot en met het september heetst zijn maar ook met de meeste regen. In deze maanden zijn de rijstvelden wel prachtig groen.

NOORD VIETNAM RONDREIS

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Noord Vietnam korte tours

11 tours

Noord Vietnam excursies

1 tour

STEDEN VIETNAM

HANOI

De hoofdstad van Vietnam

Lees verder

SAPA

Een uniek bergdorp tussen de rijstterrassen

lees verder

MAI CHAU

Een oase van rust in een groene vallei

Lees verder

HA GIANG

Met de mooiste trail, de Ha Giang Loop

Lees verder

NATUUR VIETNAM

HALONG BAY

Een unieke baai met meer dan 2000 kalkrotsen

Lees verder

BA BE

Weelderige bossen en sprankelende meren

Lees verder

NINH BINH

De Halong Bay op het land

Lees verder

CUC PHUONG

het oudste nationale park van Vietnam

Lees verder

PU LUONG NATURE RESERVE

Een combinatie van natuur en etnische culturen

Lees verder

NGOC SON NGO LUONG

Een geïsoleerd park terug in de tijd

Lees verder

MU CANG CHAI

De mooiste rijstterrassen van Vietnam

Lees verder

BAN GIOC WATERVALLEN

De breedste watervallen van Vietnam

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.