fbpx

Halong Bay

HALONG BAY VIETNAM

In het noordoosten van Vietnam, in de Golf van Tonkin ligt de Halong Bay, op een kleine vijf uur rijden vanaf Hanoi. De Halong Bay is een absolute must in een rondreis naar Vietnam. In de baai liggen bijna 2000 kalkstenen eilanden die op rijzen uit de zee.

Letterlijk betekent Ha Long: “daar waar de draak de zee in gaat”. En deze vertaling zegt meteen alles over de Halong Bay, want vanuit de lucht lijkt de baai op stukken rug en staart van een draak.

De beste manier om de Halong Bay te ontdekken is per boot, de traditionele jonkboot, in het Engels: een Junk boot. Ik advies u om hier minimaal een nacht te verblijven. Vanaf deze boot worden diverse excursies georganiseerd om de baai te verkennen. U kunt hier mooi kajakken en wandelen. Ook het beklimmen van een van de kalksteenrotsen behoort tot de optie, voor een waanzinnig mooi uitzicht. De boot vaart overdag tussen de karstbergen door en langs de drijvende vissersdorpjes, en als de boot aan het varen is, is er vrije tijd om te zonnebaden. De boot maakt af en toe stop en dan is er de mogelijkheid om te zwemmen op de meest paradijselijke plekjes van de baai. Als de zon eenmaal onder is, gaat de boot bij een van de eilanden voor anker en kunt u aan boord genieten van een traditionele Vietnamese maaltijd en kunt vaak na afloop met de bemanning gaan vissen op o.a. inktvis.

De Halong Bay is een beroemde baai, want deze werd in 1994 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco en in 2012 werd de baai uitgeroepen tot een van de nieuw zeven natuur wereldwonderen. Ook is de baai te zien in bekende films: Skong Kull Island, de eerste film van Universal’s Dark Universe en Indochine, de eerste buitenlandse film die is opgenomen in de Halong Bay in 1992. En er gaat het gerucht dat de James Bond-film Tomorrow Never Dies hier is opgenomen. De opnames werden verboden, dus de crew is uitgeweken naar Thailand, maar waarschijnlijk zij er toch een aantal scenes op genomen in de Halong Bay.

 

HALONG BAY CRUISE

Halong Bay cruises

5 tours

FOTO'S HALONG BAY

HALONG BAY & TREASURE JUNK

LIGGING HALONG BAY

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.