fbpx

Zuid Vietnam

ZUID VIETNAM:

EEN MENGELMOS VAN STAD, STRAND, NATUUR EN HISTORIE

Zuid Vietnam, een fantastische mengeling van een grote drukke stad met een prachtig groene Mekong Delta met palmbossen, fruitboomgaarden en rijstvelden, Frans-Koloniale gebouwen, de machtige Mekong rivier en al haar zijtakken, de bedrijvigheid bij de drijvende markten, het gebied dat ook wel de rijstkom van Vietnam wordt genoemd, een hele vriendelijke bevolking en paradijselijk witte stranden. Maak kennis met het zuiden van Vietnam, met haar bijzondere geschiedenis uit de vorige eeuw, een gruwelijk oorlogsverleden en met een rijke flora en fauna in dit prachtige gebied. Ontdek het gebied op de fiets, per boot of met een privé chauffeur.

Ho Chi Minh City, bij de lokale bevolking bekent als Saigon, een wereldstad van formaat. Hier kunt u op diverse plaatsen de oorlog herdenken en diverse religieuze tempels en kerken bezoeken, de prachtige Mekong Delta met de machtige Mekong Rivier en de grootste rijstschuur van het land. In Dalat gaat u terug naar de Frans Koloniale tijd en in Cu Chi maakt u kennis met een ingenieus tunnelstelsel, met gangen, wapendepots, woonruimtes, ziekenhuizen en nog veel meer, die gebouwd in de periode dat Vietnam in oorlog was met de Amerikanen. En in Zuid Vietnam liggen de mooiste stranden van het land: Mui Ne, Phu Quoc en Nha Trang. Bij Con Dao is een zeer indrukwekkende onderwaterwereld te vinden.

BESTE REISTIJD ZUID VIETNAM

Zuid Vietnam, het gebied vanaf Mui Ne, Ho Chi Minh City, de Mekong Delta en Phu Quoc, heeft een tropisch klimaat. Het klimaat is hier ook te verdelen in twee periodes: het droge seizoen en het natte seizoen. Het natte seizoen loopt van mei en (begin) november en kan gepaard kan gaan met heftige buien, het droge seizoen is van november tot (begin) mei, maar er kan nog wel een bui vallen. Het hele jaar door is de temperatuur hier een constante factuur, een koud seizoen is hier dus niet. Tijdens langere periodes met zware buien treedt de rivier de Mekong buiten haar oevers en kan voor overstromingen zorgen.

HOE KOMT U IN ZUID VIETNAM?

Ho Chi Minh heeft een internationale luchthaven. Vanuit Nederland wordt er niet rechtstreeks gevlogen op Vietnam, maar met 1 overstap kunt u met Emirates, Qatar Airways, Singapore Airways, Etihad Airways, Cathay Pacific vanuit Nederland, België en Duitsland naar Ho Chi Minh City.

Zuid Vietnam heeft ook nog vier andere vliegvelden: Op Phu Quoc, in Dalat, Nha Trang en Can Tho.

RONDREIZEN VIETNAM

Zuid Vietnam excursies

2 tours

Zuid Vietnam bouwstenen

6 tours

Mekong Delta cruise

2 tours

BEZIENSWAARDIGHEDEN ZUID VIETNAM

HO CHI MINH CITY

Saigon, een westerse stad in Vietnam

Lees verder

MEKONG DELTA

De rijstkom van Vietnam

Lees verder

CU CHI TUNNELS

Een subliem ondergronds tunnelnetwerk

Lees verder

DALAT

De stad van de adrenaline activiteiten

Lees verder

MUI NE & PHAN TIET

Zandduinen en Canyons

Lees verder

NHA TRANG

Strandhoofdstad van Zuidoost Vietnam

Lees verder

PHU QUOC

Een paradijselijk eiland

Lees verder

CON DAO

Een paradijs voor de kust van Vietnam

Lees verder

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.