fbpx

Op zoek naar reistips voor Nepal? U bent op de perfecte plek gekomen! Van visuminformatie tot trekkingtips, cultuur tot accommodatie, hier vindt u alle essentiële zaken die u moet weten voordat u naar Nepal gaat reizen!

Nepal, een ongrijpbaar land, een land met een diepgaande spiritualiteit. Kathmandu, aan de ene kant zeer chaotisch, aan de andere kant de gebedsvlaggen die in de wind wapperen en liefde en rust uitstralen. Elke Nepalees is warm en vriendelijk en u zult hier een magie ervaren die u nog nooit heeft ervaren.

Nepal, het land van de hoogste bergtoppen ter wereld, de bijzondere tempels en wilde dieren. Nepal heeft heel veel, behalve strand, maar de prachtige natuur en de blauwe meren maken dat absoluut helemaal goed! Nepal, het land dat een onuitwisbare indruk zal maken als u er eenmaal bent geweest.

Voordat u een reis gaat plannen naar Nepal, kan het helpen om meer te weten wat u kunt verwachten van deze reis, hoe u zich kunt verplaatsen, hoe u het visum regelt, wat u hier kunt eten, zien en doen plus een aantal tips om respectvol en verantwoord op reis te gaan. Gebruik deze tips en maak de mooiste reis ooit!

ALLES WAT U MOET WETEN VOORDAT U NEPAL BEZOEKT

VISUM EN TOEGANGSVEREISTEN VOOR NEPAL

Alle toeristen hebben een visum nodig om Nepal te mogen bezoeken. Toeristenvisa kunt u krijgen bij aankomst op de internationale luchthaven Tribhuvan in Kathmandu, evenals bij alle landgrenzen. Het is ook mogelijk om van te voren, 15 dagen voor aankomst ook online een visum aanvragen, waarna u binnen 6 maanden naar Nepal kunt reizen nadat het visum is goedgekeurd. U kunt het visum ook aanvragen bij het consulaat van Nepal in Amsterdam. Het aanvraagformulier is per email te verkrijgen via consulate@nepal.nl.

OPMERKING | Zorg ervoor dat u uw visum aanvraagt ​​op de officiële overheidssite, en niet op andere bemiddelingssites, deze sites voeren precies dezelfde gegevens in die u al heeft ingevoerd, maar rekenen hier (vaak) exorbitant hoge bedragen/bemiddelingskosten voor, terwijl dit niet nodig is.

KOSTEN VISUM NEPAL

Sinds 17 juli 2019 bedragen de kosten voor het visum als volgt:

 • Eenmalige entree en maximaal verblijf van 15 dagen: $ 30
 • Eenmalige entree en maximaal verblijf van 30 dagen: $50
 • Eenmalige entree en maximaal verblijf van 90 dagen: $125
 • Kinderen jonger dan 10 jaar krijgen een gratis visum.

Als u het visum aanvraagt via het consulaat in Amsterdam, dan zijn de kosten als volgt voor een toeristenvisum:

 • Een verblijf van 15 dagen kost circa € 45,
 • Een verblijf van 30 dagen kost circa € 60
 • Een verblijf van 90 dagen kost circa € 135.
 • Het visum moet binnen 6 maanden gebruikt worden na goedkeuring. De verblijfsduur gaat pas in op het moment van binnenkomst in Nepal.

Wilt u onverhoopt langer blijven? Dat kan, dan kunt u online uw visum verlengen. Zorg dat u dit bijtijds doet! Als u dat niet doet, dan is de boete $ 5 per dag en $2 administratiekosten per dag, dus het bedrag is op zich gering, maar u krijgt wel een notitie op uw naam en als u een volgende keer Nepal wilt bezoeken, kan dat problemen opleveren en kan de toegang geweigerd worden. Neem van mij aan, zover wilt u het niet laten komen, want Nepal is zo fantastisch, hier wilt u vaker naar toe!

HET AVONTUUR GAAT BEGINNEN

Na lang wachten, is het zover. U gaat naar Nepal. Na de vlucht komt u aan op de internationale luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan, nadat u misschien al een stuk boven de Himalaya hebt gevlogen. Het proces gaat redelijk voorspoedig op de luchthaven, maar kan soms ook even duren, als u aankomst in toeristisch hoogseizoen (september – december en februari – mei).

De stappen voor het regelen van uw toeristenvisum voor Nepal bij aankomst op Tribhuvan Airport zijn als volgt:

 1. Vul de ‘Aankomstkaart’ van de immigratie in Nepal in

 2. Vul het online formulier ‘Toeristenvisum’ in of nog beter, doe dit van te voren, dit scheelt tijd. . Dit kan voor aankomst worden ingevuld door onze officiële website Department of Immigration te bezoeken . Als u zich van te voren online aanmeldt en betaald heeft, kunt u meteen doorlopen naar de immigratiedienst. U kunt ook ter plaatse betalen als u zich alleen online heeft aangemeld. U hebt een ontvangstbewijs met streepjescode ontvangen, die moet u meenemen om het visum voor Nepal te verkrijgen. Dit kan binnen 15 dagen voor vertrek.

 3. Indien u nog niet betaald hebt, kunt u dat doen bij de balie voor de gewenste verblijfsduur (15/30/90 dagen). Hoewel u met uw bankpas kunt betalen, raadt ik u aan om vooral ook contant geld (US$) mee te nemen.

 4. U Ontvang de bon (vergeet deze niet en bewaar hem goed!).

 5. Passeer de paspoortcontrole, met uw paspoort, visumontvangstbewijs en betalingsbewijs.

WELKOM IN NEPAL!

De eerste formaliteiten zijn gedaan en uw reis kan gaan beginnen. Allereerst nog een aantal algemene tips die u moet weten over het land zelf.

NEPAL GELD

Voordat de reis gaat beginnen, moet u wel Nepalees geld hebben. De nationale munteenheid van Nepal is de Roepie, afgekort tot NPR en de bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1000 NPR. U kunt van te voren geen geld in Nederland wisselen, want het is verboden om het geld uit te voeren. Op de luchthaven van Kathmandu zit een geldautomaat. Zorgt u er wel voor dat uw bankpas op Azië staat, anders kunt u deze niet gebruiken. In Nepal zijn, met name in de grote steden als Kathmandu en Pokhara voldoende geldautomaten. Hoe verder u het platteland op gaat, hoe minder tot geen dit wordt. Neem dan voldoende cash geld mee, zeker als u een trekking gaat maken in het Annapurna gebied. De koers van de Roepie ligt op ongeveer 1 euro is 140 roepies of 100 roepies is € 0.70. Creditcards worden alleen in de toeristische gebieden geaccepteerd. Zorg er wel voor dat u aan het eind van de vakantie weinig tot geen Roepies over heeft, want u mag ze niet uitvoeren.

NEPAL IS ZEER BETAALBAAR

Het leven in Nepal is niet duur en daarom is een reis naar Nepal geschikt voor elk budget. Een gemiddeld bedrag dat u zult uitgeven ligt rond de $ 30 per dag, maar dit is een gemiddelde en natuurlijk afhankelijk wat u wilt en wenst. Als richtlijn, hier wat sommige dingen kosten in Nepal:

 • Kopje chiya (kruidenthee met melk): 70 NPR (€ 0,50)
 • Een koud biertje: 200 – 300 NPR (€ 1,50)
 • Een westerse maaltijd in Thamel: 1.000 – 2.000 NPR (€ 7 – € 15)
 • Eenvoudige maaltijd: 300-400 NPR (€ 2 – € 3)

NEPALEES ETEN 

De nationale keuken van Nepal is relatief eenvoudig maar wel rijk aan smaak. Met invloeden uit Tibet, China en India is het eten lekker gevarieerd, maar u zult er geen culinaire hoogstandjes tegen komen. Nepal is een hindoestaat, dat betekent dat de koe een heilig dier is. U zult dus geen rundvlees (kunnen) eten in Nepal. De Nepali bevolking eet voornamelijk waterbuffel en geit. Nepal is voor vegetariërs een walhalla, heel veel gerechten zijn vegetarisch. Ook veganistisch eten is hier ruim voldoende te verkrijgen én door het gebruik van rijst, linzen, kikkererwten en mais zijn veel gerechten geschikt voor mensen die glutenvrij moeten eten.

FOOIEN EN AFDINGEN IN NEPAL

Het geven van een fooi is in Nepal niet echt gebruikelijk, maar het wordt wel zeer gewaardeerd, want dit is een aanvulling op het (vaak zeer lage) salaris, ze kunnen de fooien dus heel goed gebruiken. Voor een goede dienstverlening in duurdere restaurants wordt een fooi van 10% op prijs gesteld, vaak staat dit ook al op de rekening. In eenvoudige eetgelegenheden is het niet gebruikelijk, maar wordt het ook zeer gewaardeerd. Gidsen en dragers verwachten dagelijks een fooi en bij taxichauffeurs kunt u het bedrag afronden naar boven. De uitzondering hierop is een trekking, hier is het gebruikelijk om een ​​fooi te geven en 10-15% extra voor elke gids en drager om hen te bedanken voor het harde werk.

Afdingen is volkomen normaal in Nepal, zolang het maar met respect wordt gedaan. Als u op zoek bent naar een specifiek item, loop dan eerst rond en informeer naar de algemene vraagprijs, voordat u gaat onderhandelen met diegene waar u het item wilt kopen. Nepal is een op respect gebaseerde cultuur, dus blijf beleefd en vriendelijk, en houd het altijd netjes. Komt u er niet uit, bedankt de verkoper en loop weg. Indien hij u niet achteraan komt, dan weet u dat u echt te laag zit, als hij u wel terug roept, is er mogelijk nog wat onderhandelingsruimte, maar drijf het niet tot het uiterste, ze kunnen de inkomsten hier heel goed gebruiken, zeker in deze coronatijd.

HOTELS IN NEPAL

De belangrijkste toegangspoort tot de waanzinnige Himalaya-bergen , stomende laaglandjungles, prachtige UNESCO werelderfgoedlocaties en een zeer gastvrij land is Nepal, en zo gevarieerd het land is, zo gevarieerd zijn ook de accommodaties in het land.

Vooral in de populaire bestemmingen van Nepal, Kathmandu en Pokhara zijn meer dan voldoende hotels. Het aantal sterren in Nepal is echter niet te vergelijken met het aantal sterren zoals wij die hier in Europa hanteren. De meeste hotels hebben kamers met een privé badkamer. Vijfsterrenhotels zult u voornamelijk treffen bij de populaire locaties in Nepal, zoals Kathmandu, DhulikelChitwan en Pokhara. Hotels met zwembad zijn er wel, maar weinig. Grote bekende hotelketens zijn ook aanwezig in Nepal, zoals Radisson, Marriott en Hyatt.

En in Nepal vindt u het hoogst gelegen hotel ter wereld. In Syangboche ligt het Everest View Hotel op 3880 meter. Vanuit iedere kamer hebt u zicht op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Het personeel komt uit de regio en vertelt u graag van alles over het gebied en de hoogste berg.

Bijna alle andere accommodatie worden ‘guesthouses’ genoemd, en er zijn verschillende niveaus van guesthouses in Nepal, van extreem budget tot zeer goed ingericht met airconditioning en een luxe privé badkamer.

Ook een uniek begrip zijn de “teahouses” in Nepal. Tijdens een trekking is de kans groot dat u hier zult overnachten, eenvoudig kleine huizen, met vaak een gedeelde badkamer, maar met een warme gastvrijheid. En dat het leven avontuurlijk is, hier wil het voorkomen dat er geen (warm) stromend water is en dat de elektriciteit uitvalt, maar deze mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw reis naar Nepal!

Ook heeft Nepal bijzondere accommodaties, zo kunt u gaan overnachten bij de monniken in het klooster van Namo Buddha of op een safari lodge in bv. Chitwan National Park.

REIZEN DOOR NEPAL

Het vervoer in Nepal is weer heel anders dan in andere Aziatische landen, want Nepal heeft geen uitgebreid netwerk qua wegen. Het vervoer Nepal is dan ook redelijk beperkt. De meest gebruikte vervoersmiddelen zijn de bus, auto, taxi en de brommer, maar dit verschilt ook weer per regio.

Toeters worden volop gebruikt in Nepal, echter zonder enig resultaat. Niemand reageert of gaat aan de kant voor het toeterende (of knipperende) voertuig, met uitzondering in de bergen, hier wordt het gebruikt als waarschuwing voor een bocht, voor eventueel tegemoetkomend verkeer.

Nepal heeft 16 luchthavens, waarvan Kathmandu de belangrijkste is. Het is wel duur om met het vliegtuig te reizen, maar daarentegen ook veel sneller. Zeker als u voor de excursie richting de Mount Everest gaat. Een reis met een hoog adrenalinegevoel want Lukla is een van de meest bizarre vliegvelden ter wereld. De landingsbaan loopt van een helling af, en aan het eind reikt een enorm ravijn. Opstijgen kan alleen richting de afgrond, want aan de andere kant steekt een bergwand juist omhoog.

Tijdens vakantie moet u geen zorgen hebben en ik zorg dat bij uw reis naar Nepal alles geregeld is met het vervoer, heerlijk genieten met een privé chauffeur, zodat u uw tijd optimaal kunt gebruiken om te genieten van dit bijzondere land, zonder zich druk te hoeven maken over het regelen van het vervoer, excursies en verblijf.

VAKANTIE NEPAL

TREKKING NEPAL

Als u naar Nepal gaat, is het bijna een must om een trekking te maken. Hiervoor zijn een aantal zaken belangrijk:

 • Voor het maken van een trekking in een van de nationale parken, heeft u een trekkingsvergunning nodig, een TIMS kaart. Dit is een trekkingskaart voor alle wandelingen in het land. Voor enkele meer afgelegen tochten (zoals Mustang, Kanchanjunga en Dolpa) heeft u nog een extra vergunning nodig.
 • U moet zich ook registreren bij het Nepal Tourism Office.
 • Bij de reizen van Delta Holidays worden de vergunningen allemaal voor u geregeld!
 • Check van te voren goed of de periode dat u wilt gaan, de juiste periode is.

BESTE REISTIJD TREKKING IN NEPAL 

Tussen de seizoenen in Nepal zitten enorme verschillen en draaien meestal rond de zomermoessonperiode. De beste periode om een trekking te maken is van eind september tot eind november, wanneer het weer helder en droog is en het zicht op de bergen het mooist. Het is in deze  periode weliswaar drukker, maar dit is echt de beste tijd om van Nepal op zijn best te genieten. Als u toch de drukte wilt vermijden, is de lente (februari tot april) om een goede tijd om een trekking te maken. De dagen zijn dan langer, maar de temperatuur ligt wel hoger. In deze periode verbranden de boeren hun gewassen, wat betekent dat de zichtbaarheid van de bergen minder is door de rookvorming, vooral in de Kathmandu Vallei en het gebied rondom Pokhara kunt u dat ervaren.

KOOP UW WANDELKLEDING IN KATHMANDU!

Tenzij u een enthousiaste wandelaar bent met alle uitrusting, is het absoluut niet nodig om voor de vakantie een dure berguitrusting in Nederland te gaan kopen. Het toeristengebied van Thamel is in feite de hoofdstad van wandelkleding van de wereld. De Nepalezen zijn meesters in het produceren van briljante kwaliteitsreplica’s van de bekende outdoormerken, voor slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs. Het advies van Delta Holidays: koop hier in Nederland alleen stevige wandelschoenen, een geschikt donsjack en een paar hoogwaardige wollen thermokleding en koop de rest daar.

GIDS TREKKING NEPAL

Ga nooit op eigen gelegenheid een trekking maken in de bergen van Nepal. Bergen en natuur kunnen wild, grillig en onvoorspelbaar zijn en ook de hoogte is een serieuze zaak. Ga daarom alleen met een gerenommeerd trekkingsbureau op stap. Delta Holidays doet zaken met een gerenommeerde agent die u hier volledig in ontzorgt. U krijgt dan de juiste vergunningen, deskundige begeleiding, goede informatie over de navigatie en, heel belangrijk, de acclimatisatie, want u kunt te maken krijgen met hoogteziekte.

Ook als u in een vochtige zomer naar Nepal reist, en u gaat een trekking maken boven de 3.000 meter, is het koud. Hoe hoger u klimt, hoe kouder de lucht om u heen is. Bij de trekking naar het Everest Base Campo of Thorong La Pass (Annapurna Circuit), kunnen de temperaturen het gehele jaar door rond de -10 ° C worden. Wees daarom goed voorbereid, thermokleding en een geschikte jas zijn een must.

HOOGTEZIEKTE NEPAL

Hoogteziekte wordt vaak onderschat maar hoogteziekte heeft niets met fitheid en ervaring te maken, het kan namelijk iedereen overkomen. Hoogte ziekte komt door gebrek aan zuurstof. Symptomen die u kunt ervaren zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, verlies van eetlust en kortademigheid. Heel is heel belangrijk om deze symptomen serieus te nemen en veel water te drinken. Geef uw lichaam dus de tijd om te wennen aan de hoogte en het zuurstofgebrek. De klachten verdwijnen meestal u niet verder stijgt. De kans op hoogteziekte kunt u verkleinen door vooral langzaam te klimmen en lager te overnachten dan het hoogste punt waar u die dag bent geweest.

Milde hoogteziekte geeft klachten van hoofdpijn, misselijkheid, braken duizeligheid en kortademigheid. De klachten verdwijnen meestal als men niet verder stijgt. Milde hoogteziekte kunnen echter overgaan in ernstige hoogteziekte. Hoofdpijn en kortademigheid verergeren en treden ook in rust op, vooral ‘s nachts. U voelt zich steeds slomer en kunt uiteindelijk buiten bewustzijn raken. Onmiddellijke afdaling en medische hulp is dan zeer dringend noodzakelijk. Indien u zich niet laat behandelen kan dit leiden tot coma of zelfs tot overlijden!

Tijdens een trekking vraagt de gids regelmatig naar uw gezondheid. Geef daarom op tijd aan als u klachten ervaart. De gids kan u dan adviseren wat u moet doen, het hoeft niet meteen te betekenen dat u moet stoppen. Alleen als de klachten erger worden kan de gids besluiten om de trekking af te breken voor uw eigen veiligheid.

Als u een trekking wilt boeken in Nepal, neem dan ook contact met uw huisarts op, als u gezondheidsklachten heeft of veel medicijnen gebruikt, en bespreek uw voornemen van een trekking met de huisarts. Uw huisarts weet of u een trekking naar grote hoogten kunt maken in combinatie met uw gezondheid.

CULTUUR NEPAL

Als u geen trekking wilt maken, dan heeft Nepal ook nog voldoende andere mooie zaken te bieden. Nepal heeft een enorme rijkdom aan geweldige bezienswaardigheden en attracties. Nepal is het geboorteland van Boeddha en de thuisbasis van oude koninkrijken en spiritualiteit. Ook zijn er talloze werelderfgoedlocaties verspreid over het land.

De hoogtepunten in de Kathmandu Vallei zijn de drie koningssteden: Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Ook de oude Bhoeddistische stoepas Swayambhunath en Boudhanath, de hindoetempel Pashupatinath, zijn heel indrukwekkend om te bezoeken.

TEMPELS IN NEPAL

Nepal is een spiritueel en religieus land. Bij het bezoeken van de heilige plaatsen en tempels is het belangrijk om een ​​paar basisgebruiken in acht te nemen om uw respect te tonen:

 • Navigeer altijd met de klok mee als u rond een tempel gaat lopen. Wilt u terug, dan moet u een extra rondje lopen, maar loop niet terug.
 • Trek altijd uw schoenen uit als u een tempel bezoekt. Schoenen worden beschouwd als de meest vernederende vorm van kleding, dus daarom is het belangrijk om ze uit te doen.
 • Sommige tempels zijn alleen toegankelijk voor degenen die het hindoeïsme of het boeddhisme geloof volgen. Zorg ervoor dat u deze informatie kent, voordat u naar binnen gaat. U vindt deze informatie ook bij de tempels zelf en uw gids is er van op de hoogte.
 • Controleer altijd of u foto’s mag maken in de tempel. Tempels zijn heilig en daarom is het niet altijd toegestaan.
 • Praat niet te hard en toon uw “rijke westerse” bezittingen niet in vol ornaat.

KONINGSSTEDEN NEPAL

Niet één, niet twee, maar Nepal heeft drie koningssteden. Naast Kathmandu zijn ook Patan en Bhakthapur een koningsstad. Alle drie de steden liggen in het culturele centrum van Nepal, de Kathmandu vallei. Na de dood van koning Malla liet hij elk van zijn drie zonen een koninkrijkje na. Ze wilden niet voor elkaar onder doen en zo ontstonden drie prachtige koningssteden.

POKHARA

Pokhara is na Kathmandu de tweede en meest bezochte stad in Nepal. Eigenlijk is Pokhara niet meer dan een groot dorp met ongeveer 275.000 inwoners. Pokhara ligt beschermd in het dal van de Seti-rivier (Seti Gandaki) op een hoogte van ongeveer 880 meter. Vlak achter Pokhara rijzen de majestueuze bergtoppen op van de Machhapuchhare (de Fishtail, 6997 m) en het Annapurnamassief (hoogste top is hier 8078 m). Ook ligt hier het beroemde Fewa meer.

LUMBINI

Lumbini is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen in Nepal, maar ook in Azië, Lumbini is namelijk de geboorteplaats van Gautama Boeddha. Hij is de stichter van het boeddhisme. De belangrijkste bezienswaardigheid in Lumbini is dan ook de plek waar hij geboren is, de Maya Devi Tempel. In deze tempel vindt u de markering die de exacte plek aangeeft waar Boeddha is geboren.

NAGARKOT

Als u Nagarkot zegt, dan zegt u het allermooiste uitzicht op de Himalaya. En het is niet alleen mooi, het is adembenemend! Op 32 kilometer van Kathmandu ligt Nagarkot op een hoogte van 2.000 meter, een dorp vol met hotels langs een bergkam waar vandaan u de breedst mogelijke uitzichten heeft op de Himalaya met daarbij acht zichtbare bergtoppen: Annapurna (8091 meter), Manaslu (8156 meter), Ganesh Himal (7 toppen tussen 6400 en 7400 meter), Langtang (7245 meter), Jugal (5825 meter), Rolwaling (7181 meter), Mount Everest (8848 meter) en Num Ri (6677 meter).

GORKHA

Naast de drie grote koninkrijken die Nepal kende: Kathmandu, Patan en Bhaktapur waren er nog veel meer kleine vorstendommetjes die tegenwoordig onder Nepalees grondgebied vallen, maar die vroeger onafhankelijk van elkaar opereerden. Eén van deze mini-koninkrijken was Gorkha, waar de Shah-familie aan de macht was. Veel trekkers starten vanuit Gorkha aan het Manaslu-circuit. Een bijzonder trekkingsgebied bij het Annapurna massief.

NAMO BUDDHA, PANAUTI EN DHULIKHEL

Vanuit boeddhistisch oogpunt is Namo Buddha een van de belangrijkste religieuze plekken in Nepal. Er zijn drie belangrijke boeddhistische pelgrimsoorden: Boudha Stupa, Swayambhunath Stupa en Namo Buddha. Vele grote en belangrijke mensen hebben een bezoek gebracht aan Namo Buddha, waaronder meditatiemeesters uit India, belangrijke Lama’s en geleerden uit diversen belangrijke stromingen zijn u voorgegaan. De geschiedenis is heel interessant!

Ongeveer negen kilometer ten westen van Namo Buddha ligt het fraaie Newardorp Panauti. In Panauti staat de drie verdiepingen tellende pagode Indreshwar Mahadev. Deze beroemde pagode ligt op een uitgestrekte binnenplaats vol beeldhouwwerken op de landengte tussen de rivieren Roshi en Pungamati. In de pagode is prachtige Newari-architectuur terug te zien.

Op 9 kilometer ten noordoosten van Panauti ligt het plaatsje Dhulikhel (letterlijk ‘berg van stof’) op een hoogte van 1500 meter. Deze stad is al eeuwenlang een commerciële handelsroute tussen Nepal en Tibet. Nepalezen gebruiken deze route al eeuwen om zout en goud te brengen. Sinds de aanleg van de weg die Tibet met Nepal verbindt, heeft Dhulikhel een opmerkelijke transformatie ondergaan tot een belangrijke en populaire toeristische bestemming. In Dhulikhel heeft u fantastisch uitzicht op de machtigste bergtoppen ter wereld.

NATUUR NEPAL

Nepal is naast een aantal grote steden, één groot natuurpark. Bij Nepal denken de meeste mensen aan bergen, aan de Himalaya en aan de Mount Everest. Terecht, want deze zijn ook een belangrijk onderdeel van het land, maar naast bergen heeft Nepal ook nog een prachtige natuur. De grote diversiteit in de natuur is bijzonder en levert een spectaculair landschap op, als bossen, meren, rivieren, graslandschappen en de eeuwige sneeuw. Ook heeft Nepal een zeer gevarieerd wildlife. U kunt hier van alles spotten, van olifanten, apen, neushoorns en zelfs tijgers. De natuur is ruig en de nationale parken worden (nog) niet door het massatoerisme overstroomd. Nepal heeft op dit moment 12 verschillende nationale parken, waarvan Bardiya National Park en Chitwan de bekendste zijn.

TIPS NEPAL

Reizen door Nepal brengt unieke behoeften met zich mee. Om een extra comfortabele reis te hebben, adviseer ik, om naast u standaard spullen de volgende items ook mee te nemen:

 1. Powerbank, de stroom kan regelmatig uitvallen, maar zou blijven uw apparaten bereikbaar in het geval het veel gebeurt.
 2. Handdesinfectiemiddel, zeker in deze corona tijd is een fles(je) geen overbodige luxe.
 3. Een spork (vork/lepel in één) om onnodig plastic tijdens de maaltijden te verminderen.
 4. Biologisch afbreekbare natte doekjes. U houdt toch ook van de wereld en draagt toch ook graag een steentje bij tijdens uw reizen om de wereld schoon te houden en duurzaamheid na te streven?

REIS NAAR NEPAL?

Hebt u na het lezen van deze geweldige tips zin om naar Nepal te gaan?

Vraag dan nu een gratis reisvoorstel aan!

Text box item sample content

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.