fbpx

Pu Luong Retreat *** – Pu Luong Nature Reserve

 PU LUONG RETREAT

Verscholen op een heuvel met de meest verbluffende panoramische uitzichten in de omgeving, biedt Pu Luong Retreat u een verfrissende ontsnapping aan de drukte. Met prachtige bergketens, prachtige rijstterrassen, schilderachtige rivieren en watervallen, adembenemende bergpassen en afgelegen traditionele dorpen, is Pu Luong een unieke bestemming in het noorden van Vietnam. Met lokale materialen is dit retreat met de hand gebouwd en vele interessante verhalen zijn te vinden achter alle verborgen details. De oorspronkelijke staat en de omgeving van het land zijn beschermd, zoals beloofd is aan de oorspronkelijke grondeigenaren. 

 LIGGING 

 Pu Luong Retreat ligt 160 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi, op vier uur rijden en op 500 meter boven zeeniveau, met een gemiddelde temperatuur van 22-25 ° C, en is echt een groene en rustige ontsnapping uit de drukke stad. Slechts 50 meter van goed geplaveide en rustige wegen, bereikt u de retraet door een groene oase te komen met traditionele huizen, panoramische uitzichten, moestuinen en oude palm-, jackfruit- en grapefruitbomen. Een kleine weg bergafwaarts langs rijstveldterrassen brengt u naar kleine dorpjes van de Thaise mensen die nog steeds hun pure cultuur behouden. 

FACILITEITEN 

Het Retreat heeft op het hoogste punt een openluchtrestaurant met fantastisch uitzicht op de omgeving. Hier worden gerechten met lokale producten bereid. Vanaf het zwembad heeft u een adembenemend uitzicht over bergpassen en eindeloze rijstterrasvelden. Geniet van dit uitzicht terwijl u verkoeling zoekt in het water of vanaf een van de comfortabele ligstoelen. De bar bij het zwembad schenkt u zowel koude als warme dranken, ideaal bij zonsondergang na een dag vol activiteiten. De natuurlijke rotsen en keien rondom het zwembad, zorgen dat het één blijft met de omgeving.  

Vaar over een kalme rivier op traditionele bamboevlotten en bekijk het lokale boerenleven aan beide kanten. Deze rustige manier om over de rivier de Cham te varen is zeer uniek en verre van saai, want overal om u heen is een prachtig landschap te zien. Voor de actievelingen kunnen meedoen met een eigen peddel en de dagelijkse reis van de lokale vissers meemaken. Het is erg leuk om deze activiteit te combineren met de waterrad-wandeling.  

De steile valleien en onverharde wegen zorgen voor een adembenemende route voor elke fietser. Fiets langs prachtige rijstterrasvelden, smalle onverharde paden, harde valleien en bergpassen. Er zijn ook transferopties beschikbaar (tegen betaling) voor degenen die willen genieten van de schilderachtige paden zonder de uitdaging van steeds een pas op te moeten fietsen. Het fietsniveau verschilt van eenvoudig, gemiddeld tot geavanceerd. Ook recreatief fietsen door lokale dorpjes is een ideale optie, waarbij u geen passen hoeft te overbruggen.  

Of kiest u liever uit een aantal prachtige wandelroutes, die door de rijstterrasvelden, prachtige heuvels en valleien en fascinerende gehuchten lopen en waarbij u een glimp opvangt van het dagelijks leven. Er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen, variërend van een korte wandeling van 5 km naar de nabijgelegen dorpen tot een uitdagende wandeling om de hoogste top van Pu Luong te bedwingen met kamperen in de frisse buitenlucht.  

Voor de avonturiers die hun adrenaline willen verhogen, is kajakken op de rivier een goede optie, vooral tijdens het regenseizoen. Peddel door een prachtig rivierlandschap, langs traditionele paalwoningen, indrukwekkende waterwielen en landbouwgrond. Onderweg komt u een aantal kleine stroomversnellingen tegen en af en toe kleine dammen die u met een kleine val kunt bedwingen. Laat van tevoren weten of u wilt kajakken, dit in verband met de beperkte beschikbaarheid van de kajaks. 

KAMERS 

Er zijn 9 comfortabele bungalows, 1 traditioneel huis op palen met 16 comfortabele bedden/slaapunites welke afgescheiden worden door een gordijn. Bij dit traditionele huis maakt u gebruik van gedeelde badkamerfaciliteiten. Ook heeft het Pu Luong Retreat een suite.  

NOTE

Een aantal faciliteiten zijn tijdens de coronapandemie niet beschikbaar.

FOTO'S PU LUONG RETREAT

INDIVIDUELE RONDREIZEN NOORD VIETNAM

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

Pu Luong

3 tours

Noord Vietnam korte tours

11 tours

LIGGING PU LUONG RETREAT

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.