fbpx

Trekking / hiken

Naast het overheerlijke eten en rijke geschiedenis die de landen in Azië hebben, kunt u hier ook prachtige wandelingen maken. Eenvoudige wandelingen door de valleien, langs terrasvormige rijstvelden of langs indrukwekkende kalkstenen rotsen, tot extreme wandelingen via watervallen, grotten

TREKKING VIETNAM

In Noord Vietnam is Sapa en omgeving ongetwijfeld de belangrijkste wandelbestemming. Hier vindt u een dicht netwerk van paden langs diverse dorpen van de diverse etnische bevolkingsgroepen.

Voor een rustig landelijk landschap kunt u het beste naar het natuurreservaat Pu Luong gaan. Dit reservaat bestaat uit twee parallelle bergketens met een vallei daar tussen in. Hier vindt u ook pittoreske rijstterrassen, kalkstenen heuvels en bossen.

Op 130 kilometer afstand van de hoofdstad Hanoi ligt Mai Chau, een landschap met rijstvelden, kleine dorpen, rust en stilte, maar met een uitstekend wandelnetwerk.

En houdt u meer van het extreme werk? Dan moet u naar het Phong Nha Ke Bang National Park. De grot Son Doong is een van de meest bijzondere grotten in Vietnam.

De grot werd pas in 1991 ontdekt en is daarom nog relatief onaangetast. Elk jaar is het aantal vergunningen om de grot te verkennen beperkt, slechts 200 reizigers per jaar. U moet zich dus goed voorbereiden en ruim van te voren registreren voor een trekking. In dit park zijn verder nog diverse andere grotten die u wel van te voren moet boeken, maar waar meer toeristen worden toegelaten.

Ook andere nationale parken hebben paden aangelegd waarover u met een gids een prachtige wandeling kan maken. Ongeacht uw wandelervaring of fysieke fitheid, in Vietnam zijn talloze mogelijkheden voor wandelingen en trekkings. Van halve dag excursies tot meerdaagse trektochten.

TREKKING FILIPIJNEN

De Filipijnen staan niet alleen bekend om de rijke en kleurrijke (Spaanse) Cultuur, hun paradijselijke eilanden, maar er zijn op de diverse eilanden ook prachtige trekkings te maken. De eilanden zorgen voor een diversiteit aan uitzichten en landschappen. En als u meer wilt zien van deze prachtige bossen, bergen, eilanden, rivieren en watervallen kunnen op diverse plaatsen een prachtige trekking maken. Dit kan met een dagexcursie of in een meerdaagse tocht. 

Op het eiland Luzon zijn er diverse plekken waar u indrukkende hikes kunt maken. Bij Banaue loopt u dwars door de rijstvelden en eindigt u bij een heerlijk verkoelende waterval. Ook bij Sagada, zijn schitterend groene valleien waar u een prachtige trekking kunt maken langs de vele hangende doodskisten en bijzondere grotten.

“It’s more fun in the Philippines!”.

NEPAL TREKKING

Als er een land is, die echt bekend staat om haar trekkings, dan is het Nepal. Het land met enorme hoogteverschillen, het land waar het grootste gedeelte uit bergen bestaat en het land waar u de mooiste vergezichten heeft. In dit land kunt u dan ook de mooiste trekkings maken, van 1 dag tot meerdere dagen. Ook is het mogelijk om naar het basiskamp van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld te gaan, maar Nepal heeft meer te bieden, ook het gebied van AnnapurnaLangtang, Kathmandu Vallei en Manaslu hebben uitstekende hikemogelijkheden.

HIKEN / TREKKING

Trekking Vietnam

9 tours

Trekking Nepal

2 tours

Trekking Filipijnen

3 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.