fbpx

Duurzaam toerisme

DUURZAAM TOERISME AZIË

Duurzaam toerisme is toerisme in harmonie met natuur & milieu en de lokale bevolking op de bestemming. Zij leren hoe zij de vruchten kunnen plukken van het toerisme in plaats van het slachtoffer te worden van de negatieve gevolgen. Het is een misverstand dat alleen kleinschalig toerisme duurzaam kan zijn. Duurzaam toerisme is toepasbaar op alle soorten vakanties, van massatoerisme tot cultuurtoerisme. Duurzaam toerisme omvat in het Engels de drie P’s: People (mensen), Planet (aarde) en Profit (profijt). Duurzaam toerisme is een noodzaak om het toerisme in goede banen te kunnen leiden en voor het behoud van natuur en cultuur. Duurzaam toerisme is eigenlijk niets anders dan reisplezier koppelen aan gezond verstand. Bewust reizen is rekening houden met milieu, mensen, dieren, natuur en cultuur, zodat de kwaliteit en de eigenheid van onze vakantiebestemmingen ook voor de toekomst behouden blijven. In het toerisme zijn hier diverse mogelijkheden voor:

  • Veel nationale parken kunnen alleen worden onderhouden door inkomsten uit het toerisme. Het toerisme zorgt hier voor werkgelegenheid, een belangrijk wapen tegen armoede.
  • Delta Holidays werkt samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen die aan strenge milieueisen moeten voldoen. Zij werken voortdurend aan aanzienlijke beperkingen van de CO2-uitstoot
  • Delta Holidays werkt uitsluitend samen met lokale agenten en hiermee steun ik de lokale economie. Samen met deze agenten geef ik invulling aan duurzaam toerisme en bied ik excursies die enkel goed zijn voor het welzijn van de lokale bevolking.

De reisbranche werkt graag mee aan duurzaam toerisme. Met de instemming van het EU-programma “LIFE + Environment” hebben alle ANVR-reisorganisaties, waarbij Delta Holidays ook is aangesloten, een uitgebreid milieubeleidsplan geschreven met praktische maatregelen hierin. In dit plan staat hoe wij, nu en in de toekomst met zorg naar het milieu kijken, hier rekening mee houden in de aangeboden reizen.

U KUNT ZELF OOK EEN BIJDRAGE LEVEREN VOOR DUURZAAM TOERISME:

  • Respecteer de gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking
  • Gooi uw afval weg in de daarvoor bestemde bakken
  • Ga slim met water om, neem een douche in plaats van een bad.
  • Gebruik uw handdoek in een hotel meerdere malen.
  • Gebruik geen elektriciteit zodra u het hotel verlaat (geen airco aan laten staan, apparaten in de opladers en televisie aan)
  • Koop geen souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren en planten of gemaakt van koraal.
  • Doe uw inkopen bij de lokale bevolking

DUURZAAM TOERISME

(duurzame reizen)

Duurzaam toerisme

6 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.