fbpx

Ba Be Nationaal Park

BA BE

Op ongeveer 4 uur rijden, op 240 kilometer ten noorden van Hanoi ligt het Ba Be Nationaal park. In het Ba Be park vindt u het grootste en een van de diepste meren in Vietnam, op sommige plekken is het meer dieper dan 35 meter. Ba Be betekent drie meren, maar die naam klopt niet, het meer wordt Ba Be genoemd omdat het meer is verdeeld in drie delen die allen een andere naam hebben. Deze drie delen zijn met elkaar verbonden en vormen zo één meer. Het meer heeft een oppervlakte van 100 km2. Het is een gebied van verbluffende schoonheid rondom het prachtige meer. De sprookjesachtige bergachtige omgeving en prachtige groene vegetatie maken deze schoonheid compleet. Er zijn grotten te bezoeken, watervallen, dorpjes van etnische minderheden, boottochten en ook de flora en fauna is verbluffend te noemen. Het park telt in ieder geval 220 verschillende diersoorten, ruim 400 verschillende plantsoorten, 350 soorten vlinders, meer dan 100 unieke vissoorten, geologische schatten en een eeuwenoud bos met kalksteenrotsen. Aan de rand van het park zijn zelfs een aantal geïsoleerde gemeenschappen van beren en tijgers te vinden en langs de waterkant zijn ontelbare watervogels te spotten.

Ba Be nationaal park is sinds 1992 erkend als nationaal park en staat als achtste genoteerd op de lijst van Vietnamese erkende natuurparken: de Asean Heritage Parks Organisation.

Buiten de zomerperiode in juli en augustus zijn er over het algemeen weinig toeristen, dit zorgt dat het park authentiek kan blijven. Het park is ook moeilijk bereikbaar per openbaar vervoer.

TOERISME ONTWIKKELING BE BE

In parken als deze, is het heel erg belangrijk dat er geen verstoringen worden aangebracht in dit natuurlijke erfgoed door menselijk handelen. Delta Holidays ondersteunt daarom ook in samenwerking met haar lokale agent de diverse projecten om de lokale bevolking te helpen op een verantwoorde wijze het toerisme en hun economie te bedrijven.

WAT KUNT U DOEN IN HET BA BE NATIONAAL PARK?

In het park kunt u een boottocht maken over het uitgestrekte meer om de prachtige natuur te gaan ontdekken. Met een fiets kunt u de berg op waar u bij de top kunt genieten van een prachtig aanblik op het meer. Er zijn ook verschillende routes om een trekking te maken. U komt langs grotten en er zijn mogelijkheden om hierna lekker af te koelen in het heldere water. U kunt ook zelf actief bezig te zijn door er met een kajak zelf het meer op te varen. In de vroege ochtend hangt er nog een mystieke gloed over het water.

 

BESTE REISTIJD BA BE NATIONAAL PARK

Er zijn verschillende periodes om het park te bezoeken, dit hangt af van uw interesse. In de maanden augustus tot oktober is het warm en kunt u zwemmen en varen op het meer. In de maanden april en september zijn de rijstvelden prachtig groen en als u meer actief bezig wilt zijn met een hiketocht, moet u tussen oktober en augustus gaan, de temperatuur is dan aangenamer voor actieve bezigheden.

VERBLIJF BA BE NATIONAL PARK

 

Als u dit prachtige park wilt bezoeken, zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn enkele luxe resorts maar vooral veel kleinere ecolodges en meer primitieve accommodaties bij de lokale bevolking. Het huis van een lokale familie in het Ba Be nationaal Park is een traditionele woning op palen. De slaapplek is voorzien van een dun matras, dekens, kussen en muskietennet. Het toilet is op internationale standaard en op een steenworp afstand van het hoofdgebouw. Een unieke ervaring om van dicht bij het natuurschoon van Ba Be te ontdekken.

 

COMBINATIES BA BE

BA BE NATIONAAL PARK & BAN GIOC

Ba Be National park is perfect te combineren met de Ban Gioc watervallen, de vierde hoogste waterval van de wereld en zeer indrukwekkende watervallen op de grens met China! Deze rit duurt ongeveer 4 uur en is alleen mogelijk met een privéchauffeur.

 

 

BA BE NATIONAAL PARK & HA GIANG

Wilt u nog meer natuur in Noord Vietnam ontdekken, dan kunt u ook naar de Ha Giang provincie afreizen. Dit is een prachtig gebied met kalksteenrotsen en vele kleurrijke lokale bergvolkeren. Ook deze tocht kan alleen met een privéauto met chauffeur. Van Ba Be National Park naar Ha Giang rijden duurt ongeveer zeven uur.

TOUR BA BE

3 DAGEN BA BE NATIONAL PARK

3 DAGEN WEELDERIGE BOSSEN EN SPRANKELENDE DIEPE MEREN

Lees verder

FOTO'S BA BE

REIZEN NOORD VIETNAM

KORTE TOURS EN EXCURSIES

Noord Vietnam korte tours

11 tours

Noord Vietnam excursies

1 tour

LIGGING BA BE NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.