fbpx

Cuc Phuong

CUC PHUONG NATIONAL PARK

Naast een prachtige flora en fauna, van tropisch regenwoud tot bergen van kalksteen zijn er in het Cuc Phuong Nationaal Park overblijfselen te vinden van beschavingen die hier meer dan 10.000 jaar geleden leefde. In de vele grotten van het park zijn rotsschilderingen, gereedschappen, graven en wapens gevonden die in deze tijd werden gebruikt. Cuc Phuong staat echter meer bekend om het project om de apenstand te behouden en met succes, want in het park komen zeer veel apensoorten voor.

Cuc Phuong nationaal Park ligt op ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Hanoi. Het park is in 1962 opgericht en is daarmee het allereerste nationale park van Vietnam. Het park werd opgericht voor de bescherming van de plaatselijke flora en fauna maar ook van de geschiedenis.

Ook zijn er talloze grotten in het park. In 1966 zijn er drie graven opgegraven die hier gevonden waren en hier werden schelpen, tanden van dieren, werktuigen en menselijke resten gevonden.

FLORA EN FAUNA CUC PHUONG NATIONAAL PARK

Het Cuc Phuong Nationaal Park besteedt veel aandacht besteed aan het behoud van de lokale flora en fauna. Met 307 vogelsoorten, 133 zoogdieren, 122 reptielen en meer dan 2000 verschillende planten, is dit nationale park één van de belangrijkste beschermde gebieden van Vietnam. Het park werd opgericht om dieren te beschermen, waaronder tijgers, luipaarden, vleermuizen, zwijnen, civetkatten en vliegende eekhoorns en de bedreigde Delacour langoer. Er loopt ook een project dat er voor moet zorgen dat de apenstand in het park niet afneemt, en met resultaat, het aantal groeit nog steeds! Er zijn heel veel soorten apensoorten in het park, en zes soorten leven alleen hier in het Cuc Phuong Nationaal Park. De apen leven in het wild, in een gebied van 5 hectare en worden goed in de gaten gehouden. Onder leiding van een gids kunt u dit gebied bezoeken, een absolute aanrader!

Naast de vele diersoorten heeft het Cuc Phuong Nationaal Park ook een indrukwekkende flora. In het park staan bomen die 80 meter hoog zijn en al honderden jaren leven. Van de zogenaamde ‘Big Tree’ in het park denken ze zelfs dat hij al ruim 1000 jaar oud is.

Het park bestaat voor het grootste deel uit tropisch regenwoud en bergen van kalksteen. Om de bezoekers zo goed mogelijk te laten genieten van dit natuurschoon, heeft het park zeer goed onderhouden wandelpaden, veel van deze zijn zelfs verhard, zodat ook de minder ervaren wandelaars het park kunnen bewonderen.

Naast een prachtige flora en fauna, zijn er ook overblijfselen te vinden van beschavingen die hier meer dan 10.000 jaar geleden geleefd hebben. In de vele grotten in het park zijn rotsschilderingen, gereedschappen, graven en wapens gevonden die in deze tijd werden gebruikt. De grotten zijn Thang Khuyet Cave, Con Moong Cave, Pho Ma Cave, Nguoi Xua Cave en de grot van de prehistorische man.

ENDANGERED PRIMATE RESCUE CENTER

In het park staat het Endangered Primate Rescue Center. Dit centrum is geopend in 1993 en zorgt er voor dat geredde dieren van de illegale jacht, gerehabiliteerd worden door ze in een semi-wild gebied uit te zetten. Daarnaast beheert het centrum cruciale onderzoeks-, conserverings- en fokprogramma’s. Het aantal dieren verschilt, maar u kunt hier tussen de 60 en 100 dieren aantreffen waaronder een aantal bedreigde apensoorten: Delacour’s Langoer, de goudgele Langoer aap, gibbons en meer. Een unieke kans om deze ongelooflijk zeldzame dieren van dichtbij te zien.

Openingstijden: dagelijks van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur

BESTE REISTIJD CUC PHUONG

De beste reisperiode om het park te bezoeken is oktober tot maart. De bloemen zijn het mooist in de maanden februari, maart en april. In deze periode zijn er ook enorm veel vlinders.

In de maanden april to juni is het ontzettend warm en vochtig en van juli tot september is het regenseizoen

In het park kunt u gaan wanden, fietsen en een zwaardere hiketocht gaan maken. Ook is er een observatietoren met een prachtig uitzicht op de berg. Ook de wandeling naar de 1000 jaar oude boom is een aanrader. Voor de echte fanatiekelingen is er een zware hiketocht van 15 kilometer naar het dorpje Kanh in het park. Vanaf dit dorp kunt u ook gaan raften op de Buoi-rivier.

REIZEN NAAR CUC PHUONG NATIONAL PARK

2 DAGEN CUC PHUONG NATIONAL PARK

2 dagen naar het Cuc Phuong National Park inclusief de Ninh Binh Regio

Lees verder

ANDERE TOURS NOORD VIETNAM

Noord Vietnam korte tours

11 tours

Noord Vietnam excursies

1 tour

Foto's Cuc Phuong National Park

LIGGING CUC PHUONG NATIONAL PARK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.