fbpx

Ngoc Son Ngo Luong

NGOC SON NGO LUONG

Het Ngoc Son Ngo Luong nationaal park ligt op 125 kilometer ten zuid westen van Hanoi. En dit park is niet te vergelijken met elk ander park in Vietnam. Het Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat is in 2004 opgericht met als doel biodiversiteit te behouden en ontbossing te voorkomen. In en rond het natuurreservaat wonen ongeveer 15.000 mensen, voornamelijk van de etnische groep Muong.

Op zich is dit niet bijzonder maar sinds 2006 bevorderen het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking en de Stichting voor de Sociale Promotie van Cultuur de ontwikkeling van het Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat, als een ecotoeristische bestemming, die op lokaal niveau wordt beheerd door de Muong-gemeenschap en waarvan de identiteit wordt getoond door het respect voor de natuur, traditie en cultuur. Dit gebied loopt erg achter in de ontwikkeling en deze steun is om de kleinschalige gemeenschap te leren hoe om te gaan met het toerisme. Met dit toerisme heeft de bevolking extra inkomsten om te kunnen leven naast de landbouw en de veeteelt. Het NGO-project ondersteunt ook een reeks andere activiteiten, van enquêtes naar biodiversiteit tot bewustmakingscampagnes tegen huiselijk geweld.

De mensen worden ondersteund in “leren door te doen” en “onderaan de ladder beginnen”. Het doel is dat de gemeenschap uiteindelijk alle toeristische activiteiten zelfstandig kan uitvoeren. Het project ondersteunt de ontwikkeling van toeristische infrastructuur door het aanleggen van paden, en het plaatsen van bewegwijzering. Ook worden rustplaatsen verbeterd. De lokale bevolking krijgt een uitgebreide training in koken en ontvangen van gasten, gidsen worden getraind hoe ze voor bezoekers kunnen zorgen en wat ze kunnen laten zien. Daarnaast krijgen ze ook Engelse les van vrijwilligers van de universiteit van Hanoi.

Het project ondersteunt daarnaast ook nog andere activiteiten, zoals land- en bosbouw, en organiseert culturele activiteiten. Zo worden er twee Muong Culturele Festivals georganiseerd met een songfestival die tot doel heeft de lokale cultuur en natuur te ondersteunen. De liedjes moeten namelijk gaan over natuurbehoud.

DUURZAAM TOERISME VIETNAM

Naast dit bijzondere project is het Ngoc Son Ngo Natuurreservaat een prachtig gebied. Het weelderige karstgebergte, rivieren, watervallen zijn een lust voor het oog. De toeristische activiteiten die de lokale bevolking leert, is gericht op trekkings en fietsroutes. De dorpen in dit gebied zijn door deze routes met elkaar verbonden.

Het verblijf in dit park is dan ook gericht op deze bevolking en dat zijn dan ook de homestays bij deze gezinnen, traditionele paalwoningen die de Muong-cultuur weerspiegelen Ze laten u graag zien hoe rijst gezaaid wordt of hoe u traditioneel brokaat kunt weven.

REIZEN NAAR NGOC SON NGO LUONG

NGOC SON NGO NATUURRESERVAAT - 2 dagen

Met deze reis steunt u de lokale bevolking die het vak toerisme nog moeten leren en niet bekend zijn met de moderne technieken. 

Lees verder

REIZEN NOORD VIETNAM

die u mogelijk ook interessant zult vinden

Noord Vietnam excursies

1 tour

Noord Vietnam korte tours

11 tours

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

FOTO'S NGOC SON NGO LUONG

LIGGING NGOC SON NGO LUONG

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.