fbpx

Ninh Binh

NINH BINH VIETNAM

Ninh Binh wordt ook wel de Halong Bay op land genoemd. De omgeving staat bekend om de indrukwekkende landschappen met karstbergen, rivieren en de groene en gele rijstvelden. De gigantische kalkstenen rotsformaties zijn soms wel 200 meter hoog. Ook zijn er in dit gebied prachtig oude tempels en grotten. De regio is de laatste jaren in opkomst, maar u kunt hier nog steeds genieten van de rust en eenvoud van het plattelandsleven in Vietnam. Een absolute must om te bezoeken tijdens een reis naar Vietnam, het landschap behoort tot een van de mooiste van het land.

Ninh Binh is prima te combineren met een bezoek aan Hanoi, want het ligt op 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Ninh Binh is de regio en deze regio wordt gevormd door de drie stadjes: Ninh Binh, Tam Coc en Trang An en een paar bijzondere bezienswaardigheden.

NINH BINH

Dit is de hoofdstad van de regio en daar is dan ook alles mee gezegd. De stad is niet bijzonder interessant. Veel hoogbouw en heel druk. Uit deze drukte wilt u na Hanoi juist uit ontsnappen. Een saaie stad waar u niet moet verblijven.

TAM COC

Deze plaats is veel beter dan de stad Ninh Binh. Dit gedeelte wordt ook wel de Halong Bay op het vaste land genoemd. De bergen worden hier niet omringd door de zee, maar door groene en gele rijstvelden en een prachtig landschap van karstbergen en waterwegen. Een bijzondere manier om dit stuk te ontdekken is om met een traditionele sampanboot de Ngo Dong rivier op te gaan. Het prachtige Tam Coc is een absolute must tijdens uw reis door het noorden van Vietnam.

TRANG AN

Trang An is eigenlijk het langst bewaarde geheim geweest van Vietnam. Trang An ligt aan de zuidelijke oever van de Rode rivierdelta. Ok hier is een spectaculair landschap van kalkstenen rotsen, doortrokken valleien en gele en groene rijstvelden. In de verschillende grotten zijn archeologische sporen van menselijke activiteiten gevonden die men kon herleiden naar bijna 30.000 jaar geleden, toen dit gebied bewoond werd door jagers en verschillende bevolkingsgroepen. Trang An is ook prima te ontdekken per boot. Deze boottocht duurt twee uur en u vaart door een sprookjesachtig gebied, langs grotten, tempels en meren.

MUA CAVE OF HANG MUA

Als u een waanzinnig uitzicht wilt hebben over het landschap, gaat u de Mua Cave beklimmen. U moet er een stevige klim van 500 treden voor maken, maar het uitzicht is spectaculair. De beste tijd om deze rots te beklimmen is ’s morgens vroeg zodat u getuige bent van een indrukwekkende zonsopgang en voordat de vele toeristen gaan komen of aan het eind van de middag zodat u de zonsondergang kunt gaan bekijken. In de maanden mei tot oktober is er veel regen, maar de rijstvelden zijn dan wel op hun mooist.

PAGODES

In de regio staan een aantal indrukwekkende pagodes.

De twee bekendste pagodes zijn de Bich Dong-pagode en de Bai Dinh pagode.

BICH DONG PAGODA

De Bich Dong-pagode staat in de bergen van Truong Yen, op drie kilometer van Tam Coc. Deze pagode werd ongeveer 600 jaar geleden gebouwd, onder het bewind van Le Thai To. De pagode bestaat uit een poort met een brug en drie kleine pagodes erachter. De drie pagodes bevinden zich op drie verschillende niveaus en hebben om die reden de bijpassende namen Low Pagoda (Ha Pagoda), Middle Pagoda (Trung Pagoda) en Top Pagoda (Thuong Pagoda).

Tussen de lage en middelste pagode moet u een klim maken van 120 treden. De middelste pagode is gebouwd in een grot. Zodra u de grot doorgelopen bent, neemt u het pad verder omhoog voor de bovenste pagode. Deze ligt bovenop de berg met twee heiligdommen.

U kunt deze pagode gratis bezoeken. U moet alleen betalen om uw fiets of brommer te stallen op de parkeerplaats.

BAI DINH PAGODA

De Bai Dinh Pagode is een spiritueel en cultureel complex van Boeddhistische tempels op 20 kilometer afstand van de stad Ninh Binh. Deze tempel heeft veel Chinese kenmerken. In het complex vindt u tientallen tempels en meer dan 500 Boeddhabeelden in diverse maten en gemaakt van verschillend materialen. De Tam Quan poort is de officiële indrukwekkende ingang. In het complex zijn twee hoofdtempels met dezelfde naam. Er wordt een onderscheid gemaakt in de oude Bai Dinh tempel en de nieuwe Bai Dinh tempel. De eerste bevindt zich op de hellingen van de berg. Deze kunt u bereiken door een trap op te lopen met 300 treden. De tweede tempel is een toren met een geweldig uitzicht over het prachtige landschap in en rond het tempelcomplex. Deze tempel ligt 800 meter verderop. In het hart van het complex staat een klokkentoren met de grootste klok van Vietnam. De klok heeft een hoogte van 5,5 meter en een breedte van 3,5 meter. De klok weegt 36000 kilo. Het is een zeer uitgestrekt complex maar u kunt hier een golfkarretje huren om door het complex heen te rijden. Op de zesde dag van het nieuwe maanjaar wordt hier het Bai Dinh Festival georganiseerd. Er zijn dan rituele ceremonies, lokale spellen waaraan u kunt deelnemen en traditionele dans- en muziekuitvoeringen.

De Bai Dinh Pagode is een religieuze plaats, u dient hier met uw kleding rekening mee te houden. Korte shirts, leggings en korte broeken zijn niet toegestaan

HOA LU

Tussen het jaar 968 en 1009 was Hoa Lu, in de Dinh en Le dynastie, de hoofdstad van Vietnam. Hoa Lu werd gesticht onder het bewind van de eerste Vietnamese keizer Dinh Tiên Hoàng die het door de strategische ligging als zijn hoofdstad verkoos. In de tiende eeuw bestond het grote complex uit prachtig versierde tempels en pagodes met waanzinnig uitzicht. De oorspronkelijke citadel bestaat niet meer, maar de resterende twee tempels, pagode en tombe en de prachtige omgeving van Hoa Lu zijn absoluut een bezoek waard.

 

 

REIZEN NAAR NINH BINH

NINH BINH EN HALONG BAY

3 DAGEN

Lees verder

NINH BINH & CUC PHUONG

2 DAGEN

lees verder

VIA DE BERGEN NAAR HALONG BAY

5 DAGEN VIA NINH BINH

Lees verder

NOORD VIETNAM

7 DAGEN INCLUSIEF NINH BINH

Lees verder

VAN NOORD NAAR ZUID

12 DAGEN VIA NINH BINH

Lees verder

FOTO'S NINH BINH

LIGGING NINH BINH

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.