fbpx

Pu Luong

PU LUONG NATURE RESERVE

Pu Luong Nature Reserve ligt op 150 kilometer ten zuid westen van Hanoi. De rit hier naar toe duurt ongeveer vier uur. Dit natuurpark is weer heel anders dan de andere nationale parken in Vietnam. Waar Sapa bekend staat om de rijstterrassen, vindt u deze ook in het Pu Luong Nature Reserve. Het Pu Luong Nature Reserve heeft een andere grootte van schoonheid en een typisch landschap dat gekenmerkt wordt door rijstterrassen, bossen, rivieren, beekjes en uitgestrekte velden. In het gebied leeft de etnische bevolkingsgroep de “Witte Thai”. Deze groep leeft ook in het naast gelegen gebied van Mai Chau. In 1999 werd het Pu Luong Nature Reserve opgericht om de biodiversiteit van het gebied te beschermen. Het is een perfect gebied voor een trekking of een meerdaagse wandeling.

BESTE REISTIJD PU LUONG

U kunt Pu Luong Nature Reserve het hele jaar door bezoeken, de beste maanden zijn van maart tot en met mei en in de maanden september en oktober. De maanden juli en augustus zijn erg warm met een hoge luchtvochtigheidsgraad, maar de rijstterrassen zijn dan felgroen waardoor het landschap erg mooi is. Van september tot november veranderen de rijstvelden in een geel en gouden tint, dit is ook de periode dat de rijst geoogst wordt. De wintermaanden zijn een stuk minder geschikt omdat het dan vaak mistig is en koud. Het landschap heeft dan wel een bijzondere uitstraling.

WAT KUNT U DOEN IN PU LUONG NATURE RESERVE?

Naast het indrukwekkende karstgebergte en de uitgestrekte rijstterrassen is er nog veel meer te zien in Pu Luong. In de droge periode, wanneer er niet genoeg water is om de rijstterrassen van voldoende water te voorzien speelt de lokale bevolking hier creatief op in door de bouw van waterwielen of bamboewaterraden. Het wiel draait op eigen kracht langzaam, aangedreven door de naastgelegen stromende beek. De bamboepijp schept kleine hoeveelheden water op en eenmaal bovenaan, geeft het deze af in een bamboebuis. Het water stroomt vervolgens langs een verhoogde bamboepijpleiding. Deze bijzondere constructie loopt zo meerdere meters door naar aangrenzende velden. Zodra het zijn bestemming heeft bereikt, druppelt het water uit de bamboe en verspreidt het zicht over de rijstvelden. Als het rijstveld op een terras ligt, loopt het water zo over naar het naastgelegen veld. Een simpele maar unieke oplossing voor een waterprobleem.

Zoals gezegd, in dit gebied leven de White Tai, een etnische minderheid uit Thailand. Hun taal lijkt dan ook meer op het Thais dan op het Vietnamees. Tijdens een wandeling in dit gebied bezoekt u de dorpen van deze bevolkingsgroep en krijgt u een goed beeld van hun authentieke levenswijze. De harmonie die zij hebben met de natuur is heel bijzonder!

In Pu Luong zijn ook nog een aantal zeer schilderachtige watervallen, die door de jungle en over kalksteenrotsen lopen. Het water verzamelt in heldere bassins, die perfect zijn om in te zwemmen.

PU LUONG RETREAT

In dit park zijn de homestays ruim voldoende aanwezig. Dit is een slaapplaats bij de lokale bevolking. Deze slaapplaatsen zijn erg eenvoudig: u beschikt over een matras op een houten vloer met een klamboe in een gemeenschappelijke slaapzaal. Tussen de matrassen hangen gordijnen of zijn dunne scheidingswanden aangebracht voor de privacy. De badkamer is een gedeelde badkamer met de andere gasten. Een van de dorpen is Ban Hieu, een kleine maar verspreide verzameling van rieten bamboehuizen op palen, gebouwd tegen een steile berghelling aan. Hier zijn vijf homestays, steeds iets hoger de berg op. Dit dorp is alleen te voet of met de motor te bereiken.

In het Pu Luong Nature Reserve zijn geen steden of grote dorpen. De meeste homestays bevinden zich in afgelegen gehuchten op het platteland. Hierdoor zijn er ook geen winkels, eetstalletjes of restaurants. De lokale bevolking nodigt u dan ook graag uit om bij hen thuis te komen eten voor heel schappelijke prijzen.

RONDREIZEN VIETNAM

INCLUSIEF PU LUONG NATURE RESERVE

PU LUONG & MAI CHAU

3 DAGEN

Lees verder

PU LUONG, MAI CHAU, NINH BINH & HALONG BAY

5 DAGEN

lees verder

NOORD VIETNAM

7 DAGEN

Lees verder

FOTO'S PU LUONG NATUUR RESERVAAT

LIGGING PU LUONG

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.