fbpx

Udawalawe Nationaal Park

UDAWALAWE

“Where Africa meets Asia”, dat is een goede omschrijving van het Udawalawe National Park. Een stukje Afrika in Sri Lanka. Lage begroeiing en uitgestrekte savanne en in het regenseizoen verandert Udawalawe in een groene oase. Udawalawe National Park is een van de beroemdste en grootste van de nationale parken in Sri Lanka. Het Udawalawe National Park is een belangrijk beschermd gebied dat een thuis is voor een zeer interessante flora en fauna, in het bijzonder voor de Sri Lankaanse olifanten en voor watervogels is het een belangrijk leefgebied.

LIGGING UDAWALAWE

Dit nationale park ligt op de grens van de provincies Uva en Sabaragamuwa. Het park ligt 165 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Colombo. Het park is goed bereikbaar vanuit diverse dorpen aan de zuidkust zoals Mirissa en Tangalle en vanuit dorpen in de hooglanden zoals Ella. Udawalawe National Park ligt op de grens van de droge en de natte zone in Sri Lanka. Hierdoor kent het park een grote diversiteit aan ecosystemen. De totale omvang van het Udawalawe National Park is 30.821 hectare inclusief het waterreservoir, dat bij volle capaciteit 3405 hectare beslaat.

Het nationale park Udawalawe is verbonden met het Lunugamwehera National Park in het zuidoosten.

GESCHIEDENIS

Udawalawe werd op 30 juni 1972 uitgeroepen tot nationaal park tijdens een ceremonie die werd voorgezeten door het ministerie van scheepvaart en toerisme na de aanleg van het Udawalawe Reservoir Project. Het primaire doel van dit nationale park was het beschermen van stroomgebieden en het creëren van een toevluchtsoord voor wilde olifanten. Een tweede reservoir, de Maw Ara-tank, werd tussen 1991 en 1998 in het nationale park aangelegd.

BESTE REISTIJD UDAWALAWE

Udawalawe kan het hele jaar door bezocht worden. Een groot deel van Udawalawe National Park ligt in de droge zone en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. Jaarlijks valt er ongeveer 1500 millimeter regen. De meeste regen valt tijdens de moessonseizoenen, de noordwestmoesson is in oktober en november en de zuidwestmoesson is in april en mei. Dit betekent niet dat het park dan niet interessant is om te zoeken of dat het de hele dag regent, het park wordt is dan een echte groene oase.

WELKE DIEREN KUNT U ZIEN?

Als u op safari gaat in het Udawalawe National Park kunt u heel veel dieren spotten zoals buffels, herten, wilde zwijnen, krokodillen en vele soorten vogels. Het park is trouwens ook het leefgebied van maar liefst 30 verschillende soorten slangen! Echter de belangrijkste inwoners zijn de Sri Lankaanse olifanten die hier regelmatig verblijven. Ze kunnen namelijk ‘switchen’ tussen Lunugamwehera National Park en het Udawalawe National Park. Er leven grote groepen olifanten, kuddes van 50 of meer olifanten is helemaal niet ongewoon. Door de lage begroeiing is het vrijwel zeker dat u ze spot tijdens een safari. In Udawalawe leven ook luipaarden, maar het is erg lastig om deze te spotten, luipaarden zitten vaak verstopt en komen pas in de nacht tot leven. Er leven ongeveer 10 luipaarden in Udawalawe.

De beste tijd om de wilde dieren te spotten is vroeg in de morgen of in de namiddag, samen met een ervaren gids. De kans is heel groot dat u ze ziet, maar garantie heeft u nooit, het zijn en blijven wilde dieren.

LET OP

Het Udawalawe National Park is geen dierentuin, u hebt hier te maken met wilde dieren. Ze zijn niet agressief, maar gedraag u zoals het hoort. Blijf rustig, maak geen lawaai en stap nooit uit de auto. Heb respect voor de dieren in het park.

REIZEN NAAR UDAWALAWE NATIONAL PARK

Udawalawe National Park

1 tour

FOTO'S UDAWALAWE NATIONAL PARK

ACCOMMODATIES UDAWALAWE

ATGHIRA *

Budgethotel met goede service en ligging

Lees verder

KINJOU SAFARI VILLAGE HOTEL ***

Semi-luxe accommodatie vlakbij Udawalawe

Lees verder

GRAND UDAWALAWE RESORT ****

Luxe 4* resort op 7 hectare grond

Lees verder

LIGGING UDAWALAWE NATIONAAL PARK

REIS OP MAAT AANVRAGEN

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.