fbpx

Het Boeddhisme in India

BOEDDHISME INDIA

Een van de belangrijkste religies in India, het boeddhisme, is gebaseerd op de leer van Lord Boeddha of Siddhartha Gautama, een prins van de Sakya-stam. Er wordt gezegd dat de jonge prins ooit intens leed zag en besloot zijn rijkdom achter te laten op zoek naar waarheid en verlichting. Na enkele jaren van vruchteloze inspanningen wordt aangenomen dat Boeddha Bodhgaya, in Bihar, heeft bereikt. Tegenwoordig echoot deze schilderachtige stad met een rustige sfeer maar met een intense toewijding aan het boeddhisme. Deze 2500 jaar oude geboorteplaats van het boeddhisme, bezaaid met kloosters, nodigt reizigers van over de hele wereld uit om te genieten van zijn spirituele sfeer, de voetsporen van Lord Boeddha te volgen en zijn filosofieën te begrijpen. Van het UNESCO-werelderfgoed de Mahabodhitempel tot de beroemde Bodhiboom, er is hier veel te zien.

SARNATH

Een van de meest gerespecteerde boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld, Sarnath, wordt verondersteld de plaats te zijn waar Lord Boeddha zijn eerste preek bij de Dhamekh Stupa hield nadat hij nirvana had bereikt. Bij de Chaukhandi Stupa ontmoet Lord Boeddha zijn eerst vijf discipelen. De spirituele tour naar Sarnath is niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Bodhiboom. Er wordt gezegd dat het is gegroeid uit een snede van de originele Bodhiboom in Bodh Gaya. U kunt ook het nabijgelegen Sri Lankaanse klooster bezoeken.

KUSHINAGARA

Kushinagara (ook wel Kushinagar, Kusinara of Kusinagar) staat bekend om het boeddhistische heiligdom van de Mahaparinirvana tempel, is Kushinagar in Uttar Pradesh een populair pelgrimsoord. Kushinagara ligt op 52 kilometer van Gorakhpur. De tempel herbergt hier een 6 meter lang idool van Lord Boeddha liggend op zijn rechterkant. Er wordt aangenomen dat Lord Boeddha hier de hoogste staat van verlossing had bereikt. In het Kushinagar museum en bij de Mahaparinirvana tempel krijgt u een ​​dieper inzicht in de geschiedenis van de stad.

SRAVASTI

De oude stad Sravasti is een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten en trekt een groot aantal toegewijden uit India en andere landen zoals Thailand, Japan, China en Sri Lanka. Langs de oevers van de rivier de Rapti ligt de Miracle Stupa, waar Lord Boeddha zijn tijd zou hebben doorgebracht na het bereiken van de verlichting. Zijn preken en leringen maakten Sravasti tot een belangrijk centrum voor boeddhistische lessen. Ter plaatse werd een stoepa opgericht om de leer van Lord Boeddha te herdenken.

KOSAMBI 

Kosambi (Pali) of Kaushambi (Sanskriet ) was een belangrijke stad in het oude India, een archeologische vindplaats in Uttar Pradesh. Dit zou de plaats zijn geweest waar Lord Boeddha verbleef en predikte in het zesde en negende jaar van zijn verlichting. Opgericht door Kushamb, een koning van de Chandra-dynastie, was Kaushambi volgens het beroemde boek van de boeddhistische literatuur, Aguttar Nikaya, een van de 16 mahajanapadas (grote koninkrijken) van de latere oude periode van de Indiase geschiedenis.

NALANDA

Een schilderachtig gehucht bezaaid met de ruïnes van een van de grootste onderwijsinstellingen in de geschiedenis, de Nalanda-universiteit, 11 kloosters en zes bakstenen tempels, het UNESCO-werelderfgoed Nalanda in Bihar, is doordrenkt van geschiedenis. Deze universiteit was in het oude verleden een prominent boeddhistisch centrum, waar u nog steeds de voetsporen van Lord Boeddha kunt volgen.

 

BOEDDHISTISCHE KLOOSTERS IN INDIA

Er zijn verschillende kloosters die u in India kunt bezoeken. Enkele van de meest prominente zijn:

HEMIS (LADAKH)

TABO (SITI VALLEY)

TSULGLAGKHANG (DHARAMSALA)

THIKSEY KLOOSTER (LADAKH)

TAWANG (ARUNACHAL PRADESH)

BYLAKUPPE (KARNATAKA)

SHASHUR (LAUHAL)

GHOOM (WEST BENGALEN)

RUMTEK (SIKKIM)

REIZEN MET RELIGIEUZE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN AZIË

RELIGIEUS

11 tours

COMBINEER DE KLOOSTERS MET EEN VAN DEZE REGIO'S

NOORD INDIA

Delhi, Varanasi en Amritsar

lees verder

RAJASTHAN EN TAJ MAHAL

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

ZUID INDIA

De mooiste tempels en groene backwaters

Lees verder

WEST INDIA

Steden, natuur en prachtige stranden

Lees verder

CENTRAAL INDIA

Majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen

Lees verder

NOORD OOST INDIA

Het afgelegen gebied van Kaziranga

Lees verder

OOST INDIA

Odisha en de Sundarbans

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.