fbpx

Christendom in India

CHRISTENEN IN INDIA

Het christendom kwam in 52 na Christus naar India via de apostel Sint Thomas, een leerling van Jezus Christus. Er wordt gezegd dat Thomas van Oost-Azië naar Kerala voer en veel wonderen toonde aan de mensen daar, waarna ze het geloof accepteerden. Tegenwoordig is het land bezaaid met kerken en gebedshuizen die toegewijden van heinde en verre uitnodigen.

DIT ZIJN DE MOOISTE KERKEN IN INDIA:

GOA

De staat Goa heeft de meeste kerken. Waarschijnlijk de beroemdste kerk in Goa en een van de meest vereerde door christenen wereldwijd, de basiliek van Bom Jesus in Old Goa staat bekend om de stoffelijke resten van St. Francis Xavier. Dit complex staat, samen met enkele andere kerken van Old Goa, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De buitengevel, gebouwd met zwart graniet, staat bekend om de barokke architectuur in combinatie met Dorische, Korinthische en composietinvloeden.

Een andere tussenstop is de kerk van Sint Franciscus van Assisi, die werd opgericht door acht franciscaner broeders die in 1517 in Goa aankwamen. Het portaal van de oudere structuur in Portugees-Manuelijnse stijl, dat in 1665 werd gebouwd, de kerk van Sint Franciscus van Assisi, biedt een fascinerend visueel contrast tussen de eenvoudige buitengevel en het weelderige barokke interieur. Het interieur is versierd met Corinthische invloeden. Het hoofdaltaar is het hoogtepunt, met daarboven een groot standbeeld van Sint Franciscus van Assisi, samen met een ander standbeeld van Jezus Christus. Het wordt aan weerszijden geflankeerd door schilderijen op hout die het leven en de tijden van de patroonheilige weergeven.

Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis-kerk, gelegen in de hoofdstad van Panaji, zou oorspronkelijk zijn gebouwd als kapel in 1541, om te voldoen aan de religieuze eisen van de Portugese zeelieden. Uiteindelijk werd de kapel in 1600 een parochie en negen jaar later werd deze vervangen door een kerk. De symmetrische zigzagtrap is gebouwd in de 18e eeuw. De kerk zou zijn gemodelleerd naar de Bom Jesus de Braga in Portugal, met een midden- en vier zijlandingen in perfecte symmetrie.

CHENNAI (MADRAS)

Een prachtige rooms-katholieke kathedraal in smetteloos wit, de San Thomas-basiliek in Chennai, van Portugese oorsprong, dateert uit de 16e eeuw. Het werd herbouwd in neogotische stijl in 1896 en zou de laatste rustplaats zijn van de heilige Thomas, de apostel. Een klein kruis op de muur van het graf bevat een klein botfragment dat het ‘relikwie van Sint Thomas’ wordt genoemd. Een ondergrondse grafkapel wordt hier aanbeden en de gelovigen geloven dat zand uit het graf wonderbaarlijke genezende krachten heeft. Een prachtig glas in lood raam in de basiliek verbeeldt het verhaal van St. Thomas en de centrale hal heeft 14 houten plaquettes die de kruiswegstaties weergeven.

KOCHI

Een van de acht prachtige basilieken in India, de Santa Cruz-basiliek in Kochi, Kerala, werd in 1505 door de Portugezen gebouwd. Met zijn torenhoge torens die van een afstand te zien zijn, heeft deze ongerepte witte structuur een contrastrijk en levendig geschilderd interieur. De overweldigende bogen en het altaar voegen middeleeuwse accenten toe aan de architectuur van de kerk. Toeristen zouden vooral onder de indruk zijn van zeven canvasschilderijen die zijn geïnspireerd op het ‘Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.

Een van de oudste kerken die door Europeanen in India is gebouwd, de St Francis Church in Kochi, staat bekend om zijn prachtige ontwerp en sfeer. Met een verheven structuur met een zadeldak omlijst met hout en bedekt met tegels, heeft de kerk twee steile pinakels aan weerszijden van de gevel. Het werd gebouwd door de groep van Portugese franciscanen in 1503.

DALHOUSIE

Een prominente plaats in Dalhousie’s (in Himachal Pradesh) Subhas Chowk is de prachtige St Francis Church. Het is een verbluffende structuur met prachtig stenen interieur en veelkleurige Belgische glasdecoraties, waardoor het een favoriete plek is voor liefhebbers van kunst en architectuur. De buitenkant is de perfecte weergave van de architectuur uit het Victoriaanse tijdperk en de kerk ziet er schilderachtig uit met hoge deodarbomen. Zelfs de binnenmuren zijn versierd met woorden en illustraties die de geschiedenis van het etablissement vertellen.

CHAMBA

Genesteld tussen hoge naald- en dennenbomen is de St John in de Wilderness Church, in Chamba (in Himachal Pradesh), algemeen bekend om zijn architectonische fijne kneepjes en gotische stijl. Het prachtige gepolijste hout van de altaarleuningen en de koperen olielampen, samen met ingewikkelde glas-in-loodramen, zijn bijzonder aantrekkelijk en verminderen het vervelende uiterlijk van het stenen gebouw. Een enorme kerkklok bij de ingang werd in 1915 speciaal uit Engeland meegebracht.

DELHI

Een van de oudste kerken in Delhi, daterend uit de 19e eeuw, St James Church is een prominente plaats in het toeristencircuit. Gelegen te midden van de bruisende wijk Kashmiri Gate, heeft de kerk een serene en rustige sfeer die bezoekers uit het hele gebied trekt. Het heeft een charmante gevel en is gebouwd in een renaissancistische stijl op een kruisvormig plan. Het heeft drie prachtige portieken ingangen, een achthoekige koepel in het midden en delicate glas-in-loodramen boven het altaar. Andere opvallende kenmerken zijn een kruis dat aan de bovenkant hangt en een koperen bal, waarvan wordt aangenomen dat ze beide zijn geïnspireerd op de facetten van een kerk in Venetië.

KOLKATA (CALCUTTA)

Een van de meest prominente tussenstops van Kolkata, de Armeense kerk, bevindt zich aan Armenian Street, vlakbij de Howrah-brug. Het wordt verondersteld de oudste kerk van de stad te zijn en werd gebouwd in 1764. De architectuur van de kerk is een visuele traktatie en het interieur is versierd met marmer, terwijl de bovengalerij versierd is met muurtabletten. Er is een kruis bij het altaar van deze kerk, met de evangeliën en 12 kandelaars die de Christus en de apostelen voorstellen.

SHILLONG

Cathedral Mary Help of Christians is de belangrijkste plaats van aanbidding voor katholieken in Shillong. Het is een van de oudste kerken in het aartsbisdom en in heel Noordoost-India. De kerk is meer dan 50 jaar geleden gebouwd en nodigt mensen uit alle culturen en geloofsovertuigingen uit. Met zijn hoge bogen en glas-in-loodramen wordt de kerk een van de mooiste gebouwen in de stad Shillong genoemd.

REIZEN MET RELIGIEUZE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN AZIË

RELIGIEUS

11 tours

COMBINEER HET CHRISTENDOM MET DEZE REGIO'S EN REIZEN

NOORD INDIA

Delhi, Varanasi en Amritsar

lees verder

RAJASTHAN EN TAJ MAHAL

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

ZUID INDIA

De mooiste tempels en groene backwaters

Lees verder

WEST INDIA

Steden, natuur en prachtige stranden

Lees verder

CENTRAAL INDIA

Majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen

Lees verder

NOORD OOST INDIA

Het afgelegen gebied van Kaziranga

Lees verder

OOST INDIA

Odisha en de Sundarbans

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.