fbpx

Islam in India

ISLAM INDIA

India heeft enkele van de mooiste moskeeën en dargah’s (een heiligdom gebouwd over het graf van een gerespecteerde religieuze figuur) ter wereld, waarvan de belangrijkste de Jama Masjid in Delhi is. De bouw ervan begon in 1644 en werd voltooid door Mughal-keizer Shah Jahan. Deze prachtige moskee is gemaakt van rode zandsteen en marmer en wordt ook Masjid-I-Jahanuma genoemd, wat betekent dat de moskee het uitzicht op de wereld domineert. De binnenplaats van de moskee is gebouwd met rode zandsteen en is vanuit het noorden, het zuiden en het oosten toegankelijk via trappen die ooit de locatie waren voor huizenmarkten, eetstalletjes en entertainers.

ISLAM IN JAMMU & KASJMIR

Een andere populaire site, is het Hazratbal-heiligdom, gelegen aan de oevers van het Dal-meer in Jammu en Kasjmir. Er wordt gezegd dat het een haar van de profeet Mohammad huisvest en het is daarom een ​​van de meest eerbiedwaardige sites in India, omdat er veel relikwieën zijn die gerelateerd zijn aan de islamitische profeet Mohammed. Het woord Hazrat  geeft een indicatie van respect en bal in Kasmiri betekent plaats. Dus het woord Hazratbal betekent de plaats die zeer gerespecteerd wordt onder de mensen. Door de aanwezigheid van het Dal-meer en de woonboten in de buurt, werd het gebied de bekende toeristische trekpleister van de stad. De economie van de mensen die hier wonen, is sterk afhankelijk van het toerisme. Ook het graf van Sheikh Muhammad Abdullah bevindt zich in het gebied.

AGRA

Het bekendste Islam-monument van India, en zelfs van de wereld is de Taj Mahal in Agra. Mughal-keizer Shah Jahan, de maker van de Taj Mahal, heeft het monument laten bouwen als gedenkteken voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Elk jaar trekken duizenden toeristen van over de hele wereld naar dit adembenemend etherische marmeren monument, door velen beschouwd als het mooiste gebouw dat door de mens is gebouwd. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat in bijna alle literatuur over India en is een van de meest duurzame beelden van het land. De naam zou zijn afgeleid van de Perzische taal: ‘Taj’ betekent kroon en ‘Mahal’ betekent paleis, waardoor dit het paleis van de kroon is. Het is een van de zeven wereldwonderen en is een trotsmonument voor niet alleen Agra, maar ook voor India.

RAJASTHAN

Ajmer Sharif, in Rajasthan, wordt verondersteld de plaats te zijn waar geen gebed onbeantwoord blijft.  Er wordt aangenomen dat een persoon die met een zuiver hart bidt in de Ajmer Sharif Dargah, al zijn of haar wensen vervuld krijgt. Ajmer Sharif is een soefi-heiligdom en een van de meest bezochte plaatsen in Ajmer. De vrome Perzische soefi-heilige, Khwaja Moinuddin Chishti, die bekend staat om zijn seculiere prediking, is hier vastgelegd. Veel moslims geloven dat Moinuddin Chisti de directe afstammeling van Mohammed was en dat hij op zijn verzoek (Mohammed kwam naar zijn droom) naar India ging. Hij bereikte Ajmer in 1192 via Lahore en bleef daar tot zijn dood in 1236 na Christus. De rustplaats van Gharib Nawaz Hazrat Khwaja Moinuddin Chisti, is naar verluidt de grootste dargah in Zuid-Azië.

FATEHPUR SIKRI

In de zestiende eeuw was deze stad de hoofdstad van het islamitische Mughalrijk. Deze status was maar voor korte duur, want na 14 jaar werd de stad compleet verlaten. Het resultaat: een spookstad waar niemand meer wilde wonen. De reden voor het verlaten ervan wordt meestal gegeven als het uitvallen van de watervoorziening. Salim Chisthi (1478 – 1572), een afstammeling van Khwaja Moinuddin Chishti van Ajmer, leefde in een grot op een heuvelrug bij Sikri. Het mausoleum, gebouwd door Akbar als een teken van zijn respect voor de Soefi-heilige, is beroemd als een van de mooiste voorbeelden van Mughal-architectuur in India, gebouwd in de jaren 1580 en 1581, samen met het keizerlijke complex in Fatehpur Sikri. Elke vrijdag komen honderden mannen en vrouwen bij de dargah bijeen om gebeden op te zeggen en de hele atmosfeer galmt van goddelijkheid.

MUMBAI

Een van de meer populaire attracties van Mumbai, het Haji Ali-complex, herbergt het graf van de moslimheilige, Pir Haji Ali Shah Bukhari, en een moskee. Een vaak herhaald geloof is hier dat degene die bidt tot heilige Pir Haji Ali Shah Bukhari nooit teleurgesteld zal zijn. Het monument is een oase van rust en sereniteit, drijvend in het zachte blauwe water van de zee, weg van de chaos van het vasteland. Live qawwali en soefi-muziekuitvoeringen vinden plaats op het terrein op de meeste middagen. Donderdagen en vrijdagen zijn speciale dagen in de dargah en op deze dagen is er een grotere golf van toegewijden.

DELHI

Een van de meest prominente spirituele plekken in Delhi, Hazrat Nizamuddin Dargah, is het heiligdom van de islamitische soefi-heilige Nizam-ud-din Auliya (1238 – 1325 AD). De dargah trekt toegewijden van heinde en verre en men kan zien dat ze een rode draad op de jaalis binden, zodat hun gebeden kunnen worden verhoord. Tijdens het gebed steken ze ook wierookstokjes aan en schenken ze rozenblaadjes. Het aanbieden van een chadar (een groot stuk stof) bij het heiligdom wordt als bijzonder gunstig beschouwd.

 

RELIGIEUZE REIZEN NAAR AZIË

RELIGIEUS

11 tours

COMBINEER DE ISLAM MET DEZE REGIO'S

NOORD INDIA

Delhi, Varanasi en Amritsar

lees verder

RAJASTHAN EN TAJ MAHAL

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

ZUID INDIA

De mooiste tempels en groene backwaters

Lees verder

WEST INDIA

Steden, natuur en prachtige stranden

Lees verder

CENTRAAL INDIA

Majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen

Lees verder

NOORD OOST INDIA

Het afgelegen gebied van Kaziranga

Lees verder

OOST INDIA

Odisha en de Sundarbans

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.