fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Islam in India

ISLAM IN INDIA

India heeft enkele van de mooiste moskeeën en dargah’s (een heiligdom gebouwd over het graf van een gerespecteerde religieuze figuur) ter wereld, waarvan de belangrijkste de Jama Masjid in Delhi is.

 

 

 

 

 

Het wordt beschouwd als de grootste moskee in India en werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan in 1650. Naast zijn spirituele betekenis staat het bekend om zijn architectonische pracht. Van zijn koepels van vergelijkbare hoogte tot ingewikkeld houtsnijwerk, de moskee is een visuele traktatie.

 

 

 

 

ISLAM IN JAMMU & KASJMIR

Een andere populaire site, is het Hazratbal-heiligdom, gelegen aan de oevers van het Dal-meer in Jammu en Kasjmir. Er wordt gezegd dat het een haar van de profeet Mohammad huisvest en het is daarom een ​​van de meest eerbiedwaardige sites in India.

 

 

 

RAJASTHAN

Ajmer Sharif, in Rajasthan, wordt verondersteld de plaats te zijn waar geen gebed onbeantwoord blijft. De rustplaats van Gharib Nawaz Hazrat Khwaja Moinuddin Chisti, is naar verluidt de grootste dargah in Zuid-Azië.

 

 

 

 

AGRA

Het majestueuze complex van Fatehpur Sikri, in Agra, herbergt het graf van Hazrat Sheikh Salim Chishti, een grote heilige. Elke vrijdag komen honderden mannen en vrouwen bij de dargah bijeen om gebeden op te zeggen en de hele atmosfeer galmt van goddelijkheid.

 

 

 

MUMBAI

Een van de meer populaire attracties van Mumbai, het Haji Ali-complex, herbergt het graf van de moslimheilige, Pir Haji Ali Shah Bukhari, en een moskee. Een vaak herhaald geloof is hier dat degene die bidt tot heilige Pir Haji Ali Shah Bukhari nooit teleurgesteld zal zijn. Het monument is een oase van rust en sereniteit, drijvend in het zachte blauwe water van de zee, weg van de chaos van het vasteland. Live qawwali en soefi-muziekuitvoeringen vinden plaats op het terrein op de meeste middagen. Donderdagen en vrijdagen zijn speciale dagen in de dargah en op deze dagen is er een grotere golf van toegewijden.

 

DELHI

Een van de meest prominente spirituele plekken in Delhi, Hazrat Nizamuddin Dargah, is het heiligdom van de islamitische soefi-heilige Nizam-ud-din Auliya (1238 – 1325 AD). De dargah trekt toegewijden van heinde en verre en men kan zien dat ze een rode draad op de jaalis binden, zodat hun gebeden kunnen worden verhoord. Tijdens het gebed steken ze ook wierookstokjes aan en schenken ze rozenblaadjes. Het aanbieden van een chadar (een groot stuk stof) bij het heiligdom wordt als bijzonder gunstig beschouwd.

 

RELIGIEUZE REIZEN NAAR AZIË