fbpx

Sikhisme in India

SIKH INDIA

Het woord ‘Sikh’ vertaalt zich in een discipel en de religie van het Sikhisme is gebaseerd op het pad van de discipelen Dit geloofssysteem is opgezet door Guru Nanak, een gerespecteerde leraar van Sikhs.

AMRITSAR

De meest prominente spirituele plek van de Sikh is de Gouden Tempel of Sri Harmandir Sahib, in Amritsar. De tempel is een structuur met twee verdiepingen en de bovenste helft is bedekt met bijna 400 kg puur bladgoud, wat het zijn Engelse bijnaam heeft opgeleverd. De rest van het tempelcomplex is gebouwd in wit marmer, ingelegd met kostbare en halfedelstenen kleurrijke stenen. Men moet zijn hoofd bedekken en zijn / haar schoenen uitdoen voordat men de Gouden Tempel binnen mag gaan, als een teken van respect. Terwijl je luistert naar de prachtige tonen van gurbani (spirituele liederen), kalmeert de serene spiritualiteit van de tempel de ziel. Men kan ook deelnemen aan de gratis maaltijd die hier dagelijks aan ongeveer 20.000 mensen wordt aangeboden bij de Guru Ka Langar (gemeenschapsmaaltijd), ongeacht kaste, geloof of geslacht. Het hele proces wordt beheerd door vrijwilligers en is een van de meest vernederende ervaringen die u kunt hebben. De Baba Atal Rai-toren ligt ten zuiden van de Gouden Tempel. Op een hoogte van 40 m is het een toren met negen verdiepingen en een van de hoogste gebouwen in Amritsar. De eerste verdieping van de toren herbergt verschillende miniatuurwerken met scènes uit het leven van Guru Nanak.

BIHAR

Takht Sri Harmandir Sahib, ook bekent als Patna Sahib, in Bihar, markeert de geboorteplaats van Guru Gobind Singh, de laatste van de zeer vereerde 10 Sikh-goeroes, geboren op 22 december 1666. Hij heeft hier zijn jeugd doorgebracht, voordat hij naar Anandpur Sahib verhuisde . Behalve dat het de geboorteplaats was van Guru Gobind Singh, werd Patna ook geëerd door bezoeken van Guru Nanak en Guru Tegh Bahadur Ji. Gelegen in het bruisende Harmandir Gali in de oude wijken van Patna in het Chowk-gebied, staat dit heilige heiligdom nu bekend als een van de vijf takhts (Sikh-zetels van autoriteit) van het Sikhisme.

DELHI

Een rustige en serene plek te midden van de bruisende markt, Gurudwara Bangla Sahib is mogelijk de meest populaire attractie van Connaught Place, in Delhi. Bij binnenkomst wordt u in een gevoel van rust gehuld. Na een eerbetoon aan het heiligdom, waar het heilige boek wordt bewaard, kunt u een wandeling maken langs de rustige vijver in de Gurudwara. Andere opvallende kenmerken zijn een kookgedeelte, een grote kunstgalerie en een school. Een Langar (heilig voedsel) wordt aangeboden aan toegewijden die op bezoek komen. Dit eten wordt bereid door Guru Sikhs die hier werken.

NANDED

Nanded, in Maharashtra, is het perfecte voorbeeld van spirituele en filosofische oudheid die naadloos past bij het progressieve heden. Het is geen toeval dat Guru Gobind Singh deze historische plek heeft gekozen als laatste gemeente, aan de oevers van de rivier de Godavari. Nanded is bezaaid met gurudwaras (gebedshuizen)die toegewijden uitnodigen om de serene rust te ervaren die de Sikh Guru zelf voelde. Er wordt gezegd dat hij hier in 1708, vlak voor zijn dood, het goeroe-schip doorgaf aan Goeroe Granth Sahib.

RELIGIEUZE REIZEN AZIE

RELIGIEUS

11 tours

COMBINEER SIKHISME MET DEZE REGIO'S

NOORD INDIA

Delhi, Varanasi en Amritsar

lees verder

RAJASTHAN EN TAJ MAHAL

De gouden cirkel, Taj Mahal, paleizen en fort en een blauwe stad

Lees verder

ZUID INDIA

De mooiste tempels en groene backwaters

Lees verder

WEST INDIA

Steden, natuur en prachtige stranden

Lees verder

CENTRAAL INDIA

Majestueuze paleizen, erotische tempels en mysterieuze taferelen

Lees verder

NOORD OOST INDIA

Het afgelegen gebied van Kaziranga

Lees verder

OOST INDIA

Odisha en de Sundarbans

Lees verder

INDIVIDUELE RONDREIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.