fbpx

Rondreizen Azië

RONDREIZEN AZIË

Azië, het continent waar indrukwekkende landschappen en een immens cultureel en spiritueel erfgoed sprankelt. Grote

verschillen tussen de landen, maar ze hebben toch één ding gemeen: “de hartelijke, gastvrije en vriendelijke bevolking”. Ze zullen u met open armen ontvangen.

In Azië is mindfullness geen hype, het is hun manier van leven, hun “way of life”.

Reis rond in Azië en zie, hoor en ruik tempels, prachtige natuur, kruiden, sprookjesachtige pagodes, paleizen, verspreid over een groots landschap met bossen, bergen en enorme metropolen. De Oriënt spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Een onbegrensde glimlach, een boeiend gesprek met de lokale bevolking, hier in Azië kan het allemaal.

In alle Aziatische landen wonen nog etnische bevolkingsgroepen, elk met hun eigen manier van leven, hun geloof, maar overal ontvangen ze u met open armen en vertellen u graag meer over hun leven, de manier van leven en als u het leuk vindt, bent u van harte welkom om ze te helpen als ze gaan werken op het land.

Een kennismaking met dit continent is een kennismaking van ontelbare smaken, kleuren en geuren. Gerechten die u nog nooit geproefd hebt, maar het proberen waard zijn. Sommige heel pittig gekruid en andere die met de handen gegeten moeten worden. Er gaat een (andere) culinaire wereld voor u open!

De landen die Delta Holidays nu aanbiedt zijn ieder op hun eigen manier uniek en bijzonder en niet met elkaar te vergelijken. Reizen die niet over de standaard gebaande paden gaan waarbij er rekening wordt gehouden met milieu, bevolking en de mogelijkheden van de diverse bestemmingen. Reizen in allerlei verschillende soorten accommodaties op individuele basis en soms in een groep.

RONDREIZEN OP MAAT

Rondreis Cambodja: Angkor wat, Killing Fields en peperplantages

Cambodja kan met recht een delicatesse voor de ware reisliefhebber worden genoemd. Cambodja is meer dan alleen Angkor Wat, Phnom Penh en Siem Reap. Cambodja is één van de meest kleurrijke landen in heel Azië, maar ook eentje met een hele zwarte geschiedenis door gruwelheden van de Rode Khmer. Het is een uniek land met een zeer rijke geschiedenis en cultuur van de Khmerbevolking met een stukje Franse invloeden. Het land biedt naast de bekende attracties ook nog tropische witte zandstranden, een zeer authentiek binnenland waar u terug gaat in de tijd en veel mogelijkheden om dit prachtige landschap te ontdekken: per fiets, boot of zelfs per ossenwagen. Cambodja heeft ook een zeer unieke Fauna. Op de Mekong rivier kunt u op zoek gaan naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Niet voor niets dus een indrukwekkend, afwisselend en fascinerend land. Lees hier verder over Cambodja!

Rondreis India: Curries, Taj Mahal, paleizen, backwaters en de Ganges

India is een continent op zich, een land met een grote diversiteit aan klimaten, religies, monumenten geuren, kleuren en bevolkingsgroepen. De diversiteit is enorm en het is dan ook niet voor niets dat India het meest kleurrijke land ter wereld wordt genoemd. De zuidelijk deelstaten Kerala en Tamil Nadu zijn befaamd om hun tempelsteden, theeplantages en tropische stranden. Rajasthan is een van de kleurrijkste provincies. Hier ontdekt u forten, Maharadja paleizen en schitterende festivals. Ladakh en Sikkim bieden boeddhistische kloosters en hoge Himalaya-toppen en behoren daarmee tot een van de meest afgelegen plekken op aarde. In Goa, aan de westkust, een provincie met Portugese invloeden in India, vindt u heerlijke stranden en nog een kleine beetje hippiecultuur. En dan hebt u nog de heilige Ganges-rivier en de steden Delhi, Mumbai, Chennai en Kolkata. Zo is en blijft India een boeiend land met heel veel afwisseling om de aromatische keuken niet te vergeten. Lees hier verder over India!

Rondreis Nepal: Himalaya, Kathmandu, theehuizen en koningssteden

Een reis naar Nepal is bijzonder en u hebt de garantie van een uniek en fascinerend avontuur. Het land van de Mount Everest, ontzagwekkende vergezichten en het Himalayagebergte. Hier vindt u 8 van de 10 hoogste bergtoppen van de wereld en het geboorteland van Boeddha. Naast de hoge bergtoppen heeft Nepal een adembenemende natuur, indrukwekkende klooster en drie bijzondere koningssteden. Een land dat uitermate geschikt is voor een sportieve en actieve vakantie door de vele trekkingsmogelijkheden. Lees hier verder over Nepal!

Rondreis Vietnam: Bergvolkeren, de Halong Bay en de Mekong Delta

Vietnam, een land dat 8x zo groot is als Nederland, 1600 kilometer lang is en op 15 uur (met overstap) vliegen ligt vanaf Nederland. Het land van dynastieën die een rijke cultuur hebben achter gelaten, een land met een recente oorlogsgeschiedenis (tegen de Amerikanen), kleurrijke etnische bevolkingsgroepen, herinneringen aan de Chinese en Frans-koloniale tijd maakt Vietnam tot een land vol afwisselingen. Een lange kustlijn, groene rijstvelden, ruige berglandschappen, de enorme Mekong Delta en het karstgebergte in de Halong Bay zorgen er ook voor dat Vietnam een unieke vakantiebestemming is in Indochina. De vriendelijke bevolking zorgt er voor dat u zich snel thuis voelt en de smakelijke gerechten maken de reis compleet, een nieuwe culinaire ervaring. Lees hier verder over Vietnam!

 

Rondreis Sri Lanka: Boeddhisme, leeuwenrots, theeplantages en prachtige stranden

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan ten zuiden van India. De naam Sri Lanka betekent letterlijk “gezegend en prachtig eiland”, wat niet verwonderlijk is, want Sri Lanka doet zijn naam voor 100 % eer aan. Een land met Hollandse en Portugese invloeden en een prachtig landschap variërend van theeplantages, groene bergen tot witte en exotische stranden, indrukwekkende tempels, verlaten ruïnesteden tot aan natuurparken met een grote variatie aan wilde dieren. Sri Lanka heeft alles aan bezienswaardigheden wat u maar kan bedenken. Lees hier verder over Sri Lanka!

Filipijnen: 7600 eilanden, bounty-eilanden, rijstterrassen en Spaanse roots.

De Filipijnen, met recht een paradijs in Azië. Ruim 7000 eilanden, prachtige stranden, groene natuur, beroemde rijstterrassen en een interessante cultuur. Nergens ter wereld vindt u een zodanige grote diversiteit aan landschappen op één locatie terug. De Filipijnen zijn ideaal om te gaan eilandhoppen. De meest bekende eilandgroepen van de Filipijnen zijn de eilanden van Visayas, Mindanao en het hoofdeiland Luzon, waar ook de hoofdstad Manila op ligt. De Filipijnen hebben veel bezienswaardigheden en ook veel plaatsen op de Filipijnen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Filipijnen behoren ook al jarenlang tot een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld en ook voor surfen kunt u zeker in de Filipijnen terecht. Lees hier verder over de Filipijnen!

 

Laos: Luang Prabang, Vientiane, kruiken, 4000 eilanden en de grotten van Ou

Het prachtige Laos heeft pas sinds enkele jaren haar deuren geopend voor het westen, waardoor de toeristische infrastructuur nog niet aan de wensen voldoet van de moderne toerist. Tegenwoordig is een reis door Laos goed te doen. De traditionele manier van leven, de schitterende en ongerepte natuur, de vele prachtige grotten, de indrukwekkende boeddhistische cultuurschatten en tempelcomplexen en de Franse invloeden uit de koloniale tijd maken het gebrek aan comfort meteen goed. Hoogtepunten zijn de hoofdstad Vientiane, met zijn koloniale centrum, Luang Prabang, een stad die in zijn geheel op de lijst van Unesco staat en in het zuiden de Vat Phou tempel en de dolfijnen in de Mekong Rivier. Voor het strand moet je hier niet zijn, Laos is het enige land in Zuid Oost Azië dat geen kustlijn heeft. Binnenkort meer informatie op de site!

NIEUW IN HET AANBOD VAN DELTA HOLIDAYS:

Bhutan met zijn kloosterforten en sneeuwtoppen, een land dat alleen maar uit bergen bestaat. Malediven, de mooiste onderwaterwereld in combinatie met luxe accommodaties. Tibet, dak van de Wereld, spectaculaire hooglanden en ijle lucht. Taiwan, het land dat niet erkend wordt, maar wel bestaat, een land met een hoge snelheidstrein en indrukwekkende kusten. Binnenkort meer informatie over deze bestemmingen. U kunt al wel een aanvraag indienen voor deze landen!

Wilt u zich laten betoveren door dit bijzondere continent en een rondreis Azië boeken? Hier op de website vindt u een aantal voorbeeldreizen, maar elke reis kan ik aanpassen naar uw persoonlijke wens, uw interesse en uw budget. Laat het mij weten, ik denk graag met u mee! Vult u dan hier het formulier in voor uw reis op maat!

RONDREIZEN AZIË

VIETNAM RONDREIZEN

3 tours

SRI LANKA RONDREIZEN

4 tours

NEPAL RONDREIZEN

2 tours

LAOS RONDREIZEN

4 tours

INDIA RONDREIZEN

1 tour

FILIPIJNEN RONDREIZEN

3 tours

CAMBODJA RONDREIZEN

5 tours

BHUTAN RONDREIZEN

1 tour

STEL HIER UW EIGEN RONDREIS SAMEN NAAR AZIË