fbpx

Safari Azië

SAFARI AZIË!

Jazeker, niet alleen in Afrika kunt u op safari, in Azië kan dat ook!

Een tijger in een dierentuin of circus maakt indruk. Maar er een in het wild tegenkomen is een ervaring om nooit meer te vergeten! De “big five”, de “small five”, Tijgers, olifanten, luipaarden, vogels, er is meer dan voldoende wildlife te spotten in Azië.

Ontdek Sri Lanka’s mooiste nationale parken, spot wilde olifanten, luipaarden, vogels, tijdens een jeepsafari en overnacht in een lodge aan de rand van die nationale parken.

Ook India heeft een fantastische wildlife, zoals de neushoorns in Kaziranga, tijgers in Corbett National Park, Bandhavgarh National Park en Kanha National park en leeuwen in Ranthambore National Park.

En u zult het misschien niet denken, maar ook in Nepal kunt u op safari, in het Chitwan National Park en in het Bardiya National Park. In dit park leeft de grootste populatie neushoorns van Azië en dit aantal groeit gelukkig nog steeds ieder jaar, want al jaren is de neushoorn het slachtoffer van stroperij. Naast neushoorns leven hier ook luipaarden, tijgers, olifanten en lippenberen. Ook is Chitwan een walhalla voor vogel liefhebbers.

GAMEDRIVES

Gamedrives zijn altijd vroeg in de ochtend of eind van de middag/begin van de avond. Vroeg in de ochtend omdat het dan nog koel is en de dieren zich vaker laten zien, eind van de middag en begin van de avond omdat de dieren dan vaak samenkomen bij drinkplaatsen, ze zijn dan het actiefst. Overdag liggen ze, in verband met de warmte vaak te slapen en zult u weinig dieren zien, vandaar dat er dan geen gamedrives zijn.

Weet u waarom het een gamedrive heet? Het is eigenlijk een “wild-rit”, een rit waar u onder begeleiding op zoek gaat naar wilde dieren. In het verleden werd het jagen op wilde dieren als spel gezien en zodoende is de term ‘game’ als woord voor het jagen op wilde dieren ontstaan. Een game drive was dus het jagen vanuit een auto in de natuur. Tijdens de gamedrive zit u als het ware op de eerste rij bij het spotten van het indrukwekkende Aziatische dierenleven. Tijdens een dergelijke game drive gaat u met een open safari voertuig – een 4×4 voertuig, op pad. Dit is meestal een Toyota Landcruiser of een Landrover, met twee stoelen voorin en achterin nog eens 9 zitplaatsen. Er zit meestal geen dak op het voertuig, hoewel er soms wel een overkapping op wordt gezet, als bescherming tegen de warme zon.

SAFARI REIZEN IN AZIË

Sri Lanka safari

3 tours

Nepal safari

2 tours

India safari

2 tours

NATIONALE PARKEN

VIETNAM

De 10 mooiste natuurparken in Vietnam

Lees verder

NEPAL

Neushoorns, blauwe meren en hoge bergen

Lees verder

SRI LANKA

De 10 mooiste natuurparken in Sri Lanka

lees verder

INDIA

De mooiste natuurparken in India

Lees verder

CAMBODJA

Cambodja is meer dan alleen tempels

Lees verder

BHUTAN

Een land met 60 % beschermd natuurgebied

Lees verder

STEL UW REIS SAMEN

met alle gewenste natuurparken van Azië

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.