fbpx

Category

Culinair Cambodja

Het eten in Cambodja staat bekend om snel en eenvoudig klaar te zijn. Het heeft veel invloed gehad van de Chinese en Thaise keuken vroeger en dat is nog steeds terug te zien in de gerechten. Rijst is bijna altijd de basis voor hun gerechten en ze gebruiken wel minder kruiden. Het wordt vaak omschreven als simpel maar elegant. Veel gerechten zijn ook vegetarisch Cambodja heeft een ook een grote diversiteit in de groente en fruit die zij in hun gerechten gebruiken die onbekend zijn in Nederland. Als fruit eten ze veel kokosnoten, mango, papaja, watermeloen en bananen. Ook meer onbekenden soorten zoals sterappel, mangoesten, drakenfruit, rambutan, persimoen, sapodilla, longans, jackfruit en tamarinde pomelo worden veelvuldig gegeten. Ook de vruchtensappen zijn hier heerlijk! Bekende gerechten zijn vis amok, kuy teav en krab. Ook heeft Cambodja zijn eigen bier: Anchor Bier!

Culinaire Reis Cambodja

Vanaf€1,354
12 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.21
SMAKEN VAN DE KHMER KEUKEN In deze tour gaat u van plaats naar plaats om al de gerechten van de Khmer keuken te proeven. […]
0