fbpx

Backwaters of Kerala – 11 dagen

0
Prijs
Vanaf€935
Prijs
Vanaf€935
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

536
11 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Cochi
Munnar - Periyar - Kumarakom - Alleppey -Kovalam

Na deze reis heeft u een hele andere kijk op India gekregen en zal u terugdenken aan een stukje “hemel op aarde”. Een unieke reis in het zuiden van India, met verblijf op een echte Houseboat, een bezoek aan de hoogste theeplantages ter wereld en u maakt kennis met een unieke flora en fauna die u nog niet eerder hebt gezien.

RONDREIS ZUID INDIA

BESTEMMING

 • Kerala, het zuiden van India

HOOGTEPUNTEN

 • Overnachting op een houseboat in Kerala
 • De bijzondere flora van Kerala
 • Het bezoek aan de hoogste theeplantages van de wereld
 • Een stukje Nederland in India in Kochi
 • Boottochten over de backwaters van Kerala

PROGRAMMA BACKWATERS VAN KERALA

Dag 1 Aankomst Kochi (Cochin)

Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar uw eerste hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil.

Dag 2 Kochi (Cochin)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Kochi Stad. De stad is een belangrijke havenstad en is al eeuwenlang het centrum van de specerijenhandel. Kochi werd in een vroeg stadium de “Koningin van de Arabische Zee” genoemd. Vroeger werd de stad ook wel Cochin genoemd, het Venetië van Kerala, want Kochi is gebouwd op 22 eilanden. Kochi is een van de meest fascinerende steden aan de Zuidkust van India. Het is een stad met onuitwisbare sporen van het christendom, de islam, het hindoeïsme en joodse tradities. De oudere delen van het Fort Cochin gebied zijn ca. 1000 jaar gelegen ontstaan en verdienen een speciale vermelding. Dit deel van de stad weerspiegelt een ongewone mix van de middeleeuwen met Portugeese, Nederlandse en Engelse kenmerken.

Het 16e eeuwse Mattancherry Palace, ook wel bekend als de Nederlandse Paleis is een fascinerend fort met elegante gebouwen en interessante collecties van de Koninklijke tradities uit de regio. Uniek in Kochi is de onverwachte, geïsoleerde joodse gemeenschap, waarvan de oorsprong teruggaat tot 52 voor Christius. Ze zijn zelfvoorzienend en hebben hun eigen synagoge. Het gebied rond de synagoge staat bekend als ‘Jew Town’ en is een van de belangrijkste centra van de specerijenhandel. In de oude vervallen gebouwen vindt u talloze kleine bedrijven en de lucht is gevuld met de geur van gember, kardemom, komijn, kurkuma en kruidnagel. Dit is een druk bezocht gebied. (De synagoge is op vrijdag en zaterdag gesloten.)

Hierna gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Kochi - Munnar

(140 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt volgt er een transfer naar Munnar waar u bij aankomst incheckt in het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 4 Munnar

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Munnar. Munnar wordt omgeven door 30 theetuinen, de uitgebreide thee en kardemom plantages bieden een geurige sfeer. De theeplantages bevinden zich meestal aan de binnenkant van de hellingen van een verhoogde bassin-achtige plateau, variërend in hoogte van ongeveer 1220 m tot meer dan 1830 m. Een aantal van de theeplantages, op een hoogte van meer dan 2135 meter, behoren tot de hoogste in de wereld. Het is de moeite waard om een aantal van deze theetuinen te bezoeken en getuige te zijn van het plukken van de bladeren. De vrouwen dragen conische bamboe manden op hun rug en een doek om hun voorhoofd. Het werk op het veld gebeurt allemaal met de hand en is een fascinerend gezicht.

U kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen Lockhart Gap, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de vallei en plantage beneden. Het betoverende uitzicht op meren en stromen, laaghangende wolken en de met mist gevulde dalen zal u nog lang bijblijven. Ook een bezoek aan de natuurlijke habitat van de Nilgirithargeit, een zeldzame berggeit en het Eravikulam National Park is aan te raden. (Onder voorbehoud van openingstijden)

Dag 5 Munnar - Periyar

(160 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt is er een transfer naar Periyar, waar u bij aankomst incheckt bij uw hotel.

In de middag staat er een wandeling door het Periyar National Park op het programma. De trekking is een afwisselende wandeling door de Jungle. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om vogels, vlinders en andere dieren te bekijken. Grote kans dat u olifanten, apen, zwijnen, otters en herten ziet drinken bij het stuwmeer. Tijdens de wandeling passeert u afwisselend groenblijvende, vochtige loofbossen en drassige graslanden. Ervaar de natuur door tijdens de wandeling te luisteren, voelen en te ruiken aan haar bloemen. In 2001 is dit park een Tiger Game Reserve geworden. Op dit moment leven er ongeveer 40-45 tijgers in het park. De kans om daarom een tijger te zien is (helaas) nihil omdat ze heel diep in het park leven en zich niet vertonen aan de buitenkanten. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken over het Periyar meer (facultatief).

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 6 Periyar - Kumarakom

(140 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt is er een transfer naar Kumarakom, waar u bij aankomst incheckt bij uw hotel.

Optionele excursie: In de middag kunt u aan boord gaan van een Backwater Cruise (duur ca. 2 uur): deze cruise neemt u mee voor een spannende tocht stroomopwaarts van Kumarakom naar Kerala. Dit de perfecte manier om te genieten van uw vakantie in Kerala, aan boord kunt u luieren in de zon, de indrukwekkende en soms levendige omgeving in u opnemen of gaan genieten van de visserij op de rustige wateren. De cruise vindt plaats op de traditionele Kerala Kettuvalloms (ook wel houseboats genoemd) en op de schitterende backwaters van Kerala. Kumarakom was een traditioneel Kerala’s vissersdorp dat is uitgegroeid tot bijzondere vakantiebestemming. Deze schilderachtige streek met zijn natuurlijke groen en ontspannen sfeer trekt veel toeristen aan. Tijdens een ontspannen cruise op een van deze backwaters komt u in nauw contact met de manier van leven in de “rijstkom” van Kerala, India en de regio Kuttanad. Reflecties van scheve palmbomen op de kalme backwaters zorgen voor een paradijselijk gevoel.

Indien u deze excursie niet wilt doen, is de dag ter vrije besteding.

Dag 7 Kumarakom - House boat

Na het ontbijt vertrekt u naar de house boat. Hier geniet u van een uitgebreide lunch aan boord en begint de unieke ervaring door de smalle grachten en kanalen van de backwaters van Kerala. De materialen zoals bamboe stokken, kokosvezel touwen, bamboe matten enz., die zijn gebruikt voor het maken van de woonboot zijn allen lokaal en milieuvriendelijk. De houtsoort die hoofdzakelijk is gebruikt heet “Anjali”. De houseboat heeft comfortabele bedden, een keuken, westerse toiletten en een bovendek. Traditionele lantaarns worden gebruikt als verlichting. De keuken is in de traditionele Kerala stijl en hier worden lokale specialiteiten zoals heerlijke vis en garnalen bereid. Het is dan ook een geweldige ervaring om met een houseboat te varen langs afgelegen dorpen met lokale bevolking en door de rustige backwaters van Kerala. De cruise neemt u mee langs havendokken met slangenboten, vriendelijk juichende dorpelingen, dorpen waar kokosmatten worden gemaakt, lokale winkels, vissers, rijstvelden en kano’s van verschillende afmetingen die elkaar doorkruisen op het water. Met deze ervaring komt u in zeer unieke gebieden.

De overnachting is op de House Boat.

Dag 8 Houseboat - Alleppey (homestay)

Na het ontbijt volgt de ontscheping in Alleppey en volgt de incheck bij uw verblijf op Emerald eiland.

Emerald eiland is gelegen in de prachtige waterwegen en opstuwing van de regio Kuttanad en is een exotische oase van rust, schijnbaar ver van het stadsleven, maar toch op amper 10 kilometer van de stad Alleppey. Verstopt op dit eiland ligt de Emerald Isle Heritage Villa, een eeuwenoude landhuis op een afgelegen terrein van 9 hectaren groot. Het eiland is schitterende plek voor natuurliefhebbers. De exotische flora, adembenemende bloemen, talloze vogels en vlinders maken het tot een heerlijke plek om te vertoeven aan de oevers van de backwaters van Kerala!

De hele dag is naar eigen inzicht vrij te besteden.

Dag 9 Alleppey - Kovalam

(180 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt is er een transfer naar Kovalam, waar u bij aankomst incheckt bij het hotel.

De rest van de dag is naar eigen inzicht in te delen.

Dag 10 Kovalam

Een heerlijke stranddag aan het eind van een indrukwekkende rondreis door de backwaters van Kerala.

Dag 11 Kovalam - Trivandrum luchthaven

(16 km - 30 minuten rijden)

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, volgt er een transfer naar de luchthaven van Trivandrum. Indien deze laat op de dag is, moet u om uiterlijk om 12.00 uur uitchecken. Het hotel heeft een speciale ruimte waar u uw bagage kunt stallen. Het is ook mogelijk om het verblijf in Kovalam te verlengen met nog meer heerlijke stranddagen.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Voor India heeft u een visum nodig. Meer informatie kunt u hier lezen!
VERBLIJF

DELUXE HOTELS 5*

 • Kochi: Crowne Plaza (deluxe kamer met stadszicht)
 • Munnar:Windermere Estate (Tuin kamer)
 • Periyar: Spice Village (standaard villa)
 • Kumarakom: Coconut Lagoon (heritage bungalow)
 • Houseboat: Premium houseboat
 • Allepey: Heritage Homme Emerald Isle
 • Kovalam: The Leela (zeezicht)

 

EERSTE KLASSE HOTELS 3*- 4*

 • Kochi: Fort House (standaard kamer)
 • Munnar: Ambady Estate (cottage)
 • Periyar:Green Wood (type Kanaha)
 • Kumarakom: Whispering Palm (kamer meerzicht)
 • Houseboat: Premium houseboat
 • Allepey: Emerald Isle (heritage home)
 • Kovalam:  Uday Samudra (attrium kamer)

 

STANDAARD HOTELS: 2 * – 3 *

 • Kochi: Travancore Court by Spree (deluxe kamer)
 • Munnar: Blackberry Hills (villa kamer)
 • Periyar:Tree Top (deluxe kamer)
 • Kumarakom: Eastend Lakesong (Punnamada kamer)
 • Houseboat: Premium houseboat
 • Allepey: Emerald Isle (heritage home)
 • Kovalam:  Uday Samudra (attrium kamer)
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • 10 nachten verblijf in genoemde accommodaties (of geliijkwaardig)
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, op de house boat en Emeral Isle op basis van volpension
 • Vervoer in een auto met airconditioning met een ervaren Engels sprekende chauffeur
 • Wandeling in Periyar
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Bootcruise op een openbare boot van max. 3 uur
 • Onuitwisbare herinneringen

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Optionele excursies (boottocht Periyar)
 • Visum India
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfons (€ 2,50 per boeking van max 9 personen)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: €  1175 per persoon

Eerste klas hotels: €  1029 per persoon

Standaard hotels: €   935 per persoon

 

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: €  1629 per persoon

Eerste klas hotels: €  1269 per persoon

Standaard hotels: €  1126  per persoon

 

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar. Voor de maand februari 2022 geldt ook een toeslag voor de deluxe hotels.

 

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Het is ook mogelijk om met een toeslag allebei een één persoonskamer te boeken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

ROUTE RONDREIS BACKWATERS OF KERALA

FOTO'S

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Zuid India rondreizen

3 tours

West India Rondreizen

2 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

Oost India Rondreizen

1 tour

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Centraal India rondreizen

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.