fbpx

Bhutan cultureel inclusief Saga La trekking – 11 dagen

0
Prijs
Vanaf€2,290
Prijs
Vanaf€2,290
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

103
11 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.2021
Kathmandu - Paro
Thimphu - Punakha - Haa - trekking - Paro

RONDREIS BHUTAN

TREKKING IN BHUTAN

Bhutan “Het land van de donderdraak” is omgeven door China en India. Het landschap van Bhutan varieert van subtropische vlaktes in het zuiden tot de panoramische hoogten van de Himalaya in het noorden. Bhutan is een cultureel rijk land in Azië. Een meerderheid van de bevolking van Bhutan is van Tibetaanse afkomst en is volgeling van het Tibetaans boeddhisme. Taktsang Klooster, het 8e-eeuwse Kichu-klooster en het nationale museum zijn een bewaard meesterwerk in Paro Bhutan is ook zeer geschikt voor de mooiste trekkingen. Naast de culturele bezienswaardigheden gaat u een trekking maken naar het beroemde tijgernestklooster en de Saga La Trekking maken. 

Bestemming

 • Start in Kathmandu in Nepal
 • Thimphu, de kleinste hoofdstad van Azië
 • De mooie vallei van Paro
 • 3 dagen Saga La Trekking
 • Trekking naar het Tijgernestklooser (Taktsang Klooster)

Hoogtepunten

 • Afwisseling cultuur met een trekking
 • De spectaculaire riviervallei van Punakha
 • Het kleine dorpje Haa en haar vallei

PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST KATHMANDU (1360m)

U kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks op Bhutan aanvliegen, vandaar dat u eerst naar Nepal moet. Een vertegenwoordiger van Delta Holidays ontvangt u hier en heet u van harte welkom. Hij brengt u vervolgens naar uw hotel zodat u kunt bijkomen van de reis. Deze dag kunt u vrij besteden. In de avond krijgt u een traditioneel welkomstdiner aangeboden.  

Overnachting in Kathmandu 

DAG 2 KATHMANDU – VLIEGEN NAAR PARO (2280m) – TRANSFER NAAR THIMPHU (2320 m)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kathmandu en volgt een vlucht naar Parode enige internationale luchthaven van Bhutan. De vlucht gaat over de witte bergtoppen van de Himalaya, houdt uw camera dus gereed voor de mooiste uitzichten op ’s werelds hoogste toppen. Tijdens de vlucht heeft u namelijk zicht op de Mt. Everest en de Kanchenjunga berg. Na aankomst en de immigratie gaat u door de Paro-vallei richting Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. Onderweg ziet u de beroemde Paro Dzong op de heuvel liggen aan de gelijknamige Paro Chu (rivier) 

Bij aankomst is de dag ter vrije besteding.  

Overnachting is in Thimphu.   

DAG 3 THIMPHU (2320m)

Na het ontbijt gaat u een eerste trekking maken ten noorden van Thimphu. U start met de auto en gaat hierna wandelend beginnen door eerst de heuvel op te gaan richting het dorpje Dodena en het Pangri klooster door naar het Tango klooster. Het Tango klooster is een boeddhistisch klooster. Men zegt dat dit klooster belangrijk is omdat zeven dagen hier mediteren gelijk staat aan zeven jaar elders mediteren. In het Tango klooster ziet u prachtige en unieke wandschilderingen. Hierna wandelt u nog 1,5 uur door naar het Cheri Klooster, gebouwd in 1620.   

Overnachting in Thimphu.   

DAG 4 THIMPHU NAAR PUNAKHA (1300m)

Na het ontbijt begint u met een kleine tour door de hoofdstad Thimphu. U brengt een bezoek aan het Folk Heritage Museum, het Textiel museum en de School of Arts and Crafts. Hier vertrekt u oostwaarts naar Punakha door een aantal van de welvarende landbouwgronden en de meest spectaculaire riviervallei van Bhutan 

Bij aankomst in Paro is de rest van de dag ter vrije besteding.  

Overnachting in Paro 

DAG 5 TIJGERNEST KLOOSTER

Deze dag staat in het teken van een onvergetelijk bezoek aan het ‘Taktsang Klooster” beter bekend als het Tijgernest. De trekking is zeer pittig door een prachtig dennenbos.  Het klooster ligt op een hoogte van 3120 meter boven zeeniveau op een steile klif met een een diepte van 900 meter rondom de meditatiegrot van Guru Rinpoche, de man die op de rug van een tijger naar deze grot is toegevlogen.  

De trekking is ongeveer 6,5 kilometer en kan tussen de 5-8 uur duren.  

Hierna gaat u terug naar Paro voor de overnachting.  

DAG 6 HAA VALLEI

Na het ontbijt gaat u naar de Haa Vallei, langs de westelijke grens van Bhutan. De rit naar de Haa-vallei gaat over de 3,988 meter hoge Chele-la-pas. In de middag brengt u een bezoek aan de LhakhangKarpo, ook wel “Tempel van de Witte Duif” genoemd. Volgens de legende kwam een lichtstraal uit het lichaam van koning Songtsen Gampo en werd de Lhakhang Karpo gebouwd op de plek waar de witte lichtstraal was gevallen. Na dit bezoek gaat u door naar het kleine stadje Haa. Hierna is de rest van de middag ter vrij besteding.  

Overnachting in Haa. 

DAG 7 SAGA LA PASS

Na het ontbijt gaat u beginnen met deze eerste trekkingsdag. De trekking is ongeveer 8 kilometer, en 4-5 uur wandelen. U trekt door een beboste vallei, bezaaid met schilderachtige dorpjes richting Saga La Camp. Hier gaat u ook overnachten. Kamphoogte 3235 meter.  

DAG 8 NINGULA

Vandaag vervolgt u de trekking via de Ningula Pass (4435 meter). Deze trekking is 12 kilometer en zal 5-6 uur duren. Het kamp ligt op 4191 meter. 

DAG 9 KUNG KARPO

De trekking gaat vandaag door dennenbossen, langs prachtige dwerghododendrons en primula’s naar een heuvelrug met uitzicht op de hoge bergen. Deze trekking is 13 kilometer en duurt 6-7 uur. Na afloop keert u terug naar Paro. 

DAG 10 PARO – KATHMANDU (vliegen)

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Paro voor uw vlucht naar Kathmandu. De vlucht duurt ongeveer één uur. Bij aankomst in Kathmandu volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kathmandu Durbar Square (Basantapur), de Kumari tempel (de levende godin) Taleju Vawani (de godinnentempel) kunt bezoeken. Ook kunt u naar de Swayambunath (de beroemde apentempel) en/of de Boudhanath (de grote stoepa’s ter wereld) gaan.  

Overnachting in Kathmandu.   

DAG 11 EINDE REIS

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt een transfer naar de luchthaven van Kathmandu. Tot die tijd is de dag ter vrije besteding. 

BELANGRIJKE INFORMATIE

Hoogteziekte: Aangezien het park tijdens de trekking dus grotendeels op grote hoogte ligt, kunt u te maken krijgen met hoogteziekte, het belangrijkste en meest voorkomende risico tijdens trektochten boven ongeveer 2500 meter.  Zorg er dan ook voor dat u hier goed op voorbereid bent. Hoogteziekte wordt veroorzaakt door acute blootstelling aan een lage partiële zuurstofdruk op grote hoogte. De beschikbare hoeveelheid zuurstof om mentale en fysieke alertheid te behouden, neemt af met de hoogte. Dus negeer klachten niet, maar geef het direct aan bij uw gids en daal heel rustig weer af naar lager gelegen gebieden. Neem de tijd om steeds hoger het park in te gaan en zorg voor voldoende drinkwater onderweg. Er zijn eventuele medicijnen die in kunt nemen om hoogteziekte te voorkomen, maar beter is om het een rustdag in te lassen als u plannen hebt om omhoog te gaan. 

In Bhutan geldt een verplichte dagprijs. In  deze prijs is de overheidsbijdrage, uw overnachtingen, vervoer met privé chauffeur, verblijf, uw visum voor Bhutan, excursies en entreegelden en drie maaltijden per dag – ontbijt, lunch en diner – inbegrepen. 

VERBLIJF

U verblijft in goede 3* accommodaties die voldoen aan de eisen van de Bhutaanse overheid. U kunt wel upgraden naar 4* of 5* indien aanwezig. Hier geldt een toeslag voor. 

De namen van de accommodaties krijg ik bij boeking/offerteaanvraag voor u door. 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Ontbijt, lunch en diner in Bhutan zijn inbegrepen conform de vaste dagprijs
 • Vervoer per auto met airconditioning en privé chauffeur
 • Engels sprekende gids in Nepal en Bhutan
 • Entreegelden en excursies in Bhutan
 • Lokale belastingen
 • Visum Bhutan
 • Overnachting in 3* accommodaties
 • Verplichte overheidsbijdrage Bhutan (inbegrepen in de vaste dagprijs)
 • Verblijf in Nepal op basis van logies/ontbijt
 • Alle transfers luchthaven - hotel v.v. in Nepal en Bhutan
 • Vlucht Kathmandu - Paro v.v. (op basis van de goedkoopste klasse - $ 410 retour)

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum Nepal
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds en SGR
PRIJS

INDICATIEPRIJZEN 2021:

Laagseizoen

Januari, februari, juni, juli, augustus en december

Prijs: 2290 euro per persoon

Hoogseizoen

maart, april, mei, september, oktober, november

Prijs: 2495 euro per persoon

Let op: indien u aankomt in het laagseizoen in Bhutan en ook een aantal dagen in het hoogseizoen verblijft, krijgt u een toeslag van 50 euro per persoon per dag. 

Prijs is gebaseerd op minimaal 2 personen.

RONDREIS BHUTAN

RONDREIS BHUTAN

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Nepal Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Bhutan Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.