fbpx

Bhutan, de hoogtepunten – 12 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,976
Prijs
Vanaf€1,976
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

562
12 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 15.04.21
Delhi
Bhutan

BHUTAN REIS

Wilt u een goede indruk van een van de meest bijzondere bestemmingen in Azië hebben? Deze 12 daagse reis naar Bhutan geeft u een zeer bijzonder kijkje in dit unieke land. Doe een stap terug in de tijd en maak kennis met de authentieke levenswijze van de lokale bevolking en het Tibetaanse boeddhisme. Het indrukwekkende landschap maakt het plaatje compleet.

Van west naar oost, langs Dzongs, valleien, passen en bijzondere steden leert u Bhutan op een speciale manier kennen. De indrukwekkende geschiedenis, mythen, legendes krijgt u uitgebreid te horen. Bhutan, een mysterieus koninkrijk in de Himalaya bergen.

BESTEMMING

 • Thimpu, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld
 • Punakha, de oude hoofdstad van Bhutan
 • Bumthang, de vier valleien in Centraal Bhutan

HOOGTEPUNTEN

 • Het beroemde tijgersnestklooster in Thimpu
 • De hoge passen in de Himalaya tot 4000 meter
 • De bijzondere Dzongs van het land
 • De verschillende vallein in Centraal Bhutan

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Delhi

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en is er een transfer naar uw hotel. Rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt wennen aan het klimaat en het tijdsverschil. 

Dag 2 Delhi - Paro (vlucht), Paro - Thimphu (auto)

(vlucht: 2,5 uur, auto: 65 km - 1,5 uur rijden)

Vroeg in de ochtend is er een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Paro. Bij aankomst gaat u door naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan en het centrum van de overheid, religie en handel. Met een inwonertal van slechts 100.000 is Thimphu één van de kleinste hoofdsteden van de wereld. Thimphu is ook een unieke stad met een ongewone mix van moderne ontwikkeling naast oude tradities. Hoewel niet wat men van een hoofdstad verwacht, is Thimphu nog steeds een levendige plaats. Thimphu, de thuisbasis van ambtenaren, expats en monniken heeft een sterk internationaal karakter in zijn architecturale stijl.

In de namiddag brengt u een bezoek aan het King’s Memorial Chorten, een stupa die is gebouwd ter ere Zijne Majesteit Jigme Dorji Wangchuck (1928-1972), “de vader van de moderne Bhutan”. Deze stupa is een prominent oriëntatiepunt in de stad met zijn gouden spitsen en klokken. De stupa werd in 1974 voltooid na zijn vroegtijdige dood en dient zowel als een gedenkteken voor de late koning en als een monument voor vrede.
In 2008 is deze stupa uitgebreid gerenoveerd. Het staat in de volksmond bekend als “het meest zichtbare religieuze monument in Bhutan”. Deze stupa is anders dan andere, omdat het geen menselijke resten bevat.
Hierna gaat u naar het Buddha Point (Kuensel Phodrang). Dit is een gigantisch Boeddhabeeld in de bergen van Bhutan ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de vierde koning Jigme Singye Wangchuck . Het standbeeld herbergt meer dan honderdduizend kleinere Boeddhabeelden, waarvan elk, zoals de Grote Boeddha Dordenma zelf, van brons is en verguld in goud. De grote Boeddha bevindt zich te midden van de ruïnes van Kuensel Phodrang , het paleis van Sherab Wangchuck en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op Thimphu en haar vallei.

Hierna keert u terug naar uw hotel en is de avond ter vrije besteding. Leuk is om dan door de straten van Thimpu te dwalen en de Bhutaanse sfeer te proeven.

Dag 3 Thimphu

Na het ontbijt volgt een bezoek van een hele dag aan Thimpu, de hoofdstad van Bhutan. De jonge stad, met nieuwe constructies volgt nog steeds de traditionele ontwerpen, die u terugvindt in de elegant geschilderde klaverblad-vormige ramen en houten kozijnen zonder spijkers.

U brengt een bezoek aan de Nationale bibliotheek, die een enorme verzameling van oude boeddhistische teksten en manuscripten bevat, sommige dateren van enkele honderden jaren geleden, evenals moderne wetenschappelijke boeken voornamelijk over Himalaya-cultuur en religie: (Gesloten op weekends en feestdagen).

Bezoek ook het nabijgelegen Instituut voor Zorig Chusum, algemeen bekend als Arts & Crafts School of Painting School (gesloten op za, zo en feestdagen). Deze school biedt een zesjarige cursus aan over de 13 traditionele kunsten en ambachten van Bhutan. Tijdens een bezoek kunt u zien hoe de studenten de verschillende vaardigheden leren die op school worden onderwezen. Ook het textielmuseum wordt aangedaan. Dit textielmuseum wordt beheerd door de nationale commissie voor culturele aangelegenheden van Bhutan. Het museum werd opgericht in het jaar 2001 en heeft een goede collectie exclusieve en antieke Bhutanese textiel artefacten. Het museum is opgericht met als doel wevers te stimuleren door te gaan met het weven van traditioneel Bhutaans textiel, Bhutan te promoten op het gebied van textielkunst en de geschiedenis en traditie van Bhutan te behouden.

Simply Bhutan is een exclusief project onder het Bhutan Youth Development Fund (YDF), en is gebouwd om bezoekers een unieke ervaring te bieden. Het is een levend museum en een studio die het culturele erfgoed van de Bhutanese bevolking waarborgt. Een onderscheidend kenmerk van Simply Bhutan is dat het volledig wordt beheerd door jonge mensen en werkzoekenden, die hier “on the job” training ontvangen in managementvaardigheden, klantenzorg en andere levensgebieden. Het via Simply Bhutan gegenereerde fonds wordt gebruikt om veel van de jeugdontwikkelingsprogramma’s voor kwetsbare en kansarme jongeren onder YDF uit te voeren. Als bezoeker is het uniek om deze speciale plek te bezoeken. Helpt u mee om ‘een beter vandaag te maken’, ‘een betere morgen’, voor de jeugd van Bhutan? (Gesloten op zondag)

Na de lunch volgt een korte rit (15 km) naar Pangri Zampa, een klooster uit de 16e eeuw, en een van de oudste kloosters in Bhutan, net ten noorden van Thimphu. Hier is een kloosterschool waar boeddhistische studenten Lamaïsme en astrologie leren gebaseerd op boeddhistische filosofie.
Later in de middag brengt u nog een bezoek aan Trashichhoed Zong. Dit indrukwekkende fort / klooster herbergt het secretariaat, de troonzaal van Zijne Majesteit, de Koning en verschillende overheidsgebouwen. Het is ook de zomerresidentie van Chief Abbot, de hoogst religieuze hiërarch van de monniken.

Dag 4 Thimpu - Punakha

(77 km - 3 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u naar Punakha over de Dochula-pas. In Bhutan worden de passen gemarkeerd door een grote Bhutanese Chorten en een gebedsvlag. De Dochula pas biedt het meest spectaculaire uitzicht over de hoge toppen van de oostelijke Himalaya op een heldere dag.

In de middag bezoekt u Punakha Dzong of (Paleis van Groot Geluk), gebouwd op de kruising van de rivieren Phochu en Mochu in 1637 door Shabdrung Ngawang Namgyal. Deze Zong diende in het verleden zowel als het religieuze als het bestuurlijke centrum van Bhutan. Het meet ongeveer 185 bij 75 meter en heeft een toren met vijf verdiepingen en een gouden koepel. Binnen zijn binnenplaatsen met religieuze beeldhouwwerken die verwijzen naar de geschiedenis en spirituele traditie. De gids zal u alles vertellen over deze geschiedenis.

Later op de dag volgt er een excursie naar Chimi Lhakhang (vanaf het hotel is het ongeveer 15 minuten rijden met de auto, waarna u de tocht lopend voortzet, door rijstvelden en dorpen. De wandeling duurt heen en terug ongeveer 1,5 uur. De Chimi Lhakhang, gelegen op een heuvel in het centrum van de vallei, staat ook bekend als de tempel van vruchtbaarheid. Er wordt algemeen aangenomen dat paren die geen kinderen hebben, maar wel willen, na een bezoek aan deze tempel snel gezegend zullen worden met de komst van een kindje. De wandeling leidt u door rijstvelden naar de kleine nederzetting van Pana, wat ‘veld’ betekent. Een wandeling door het dorp bij de tempel geeft u een uniek beeld van het dagelijks leven en de levensstijl van de dorpsbewoners.

Overnachting in het hotel in Punakha.

Dag 5 Punakha - Trongsa - Bumthang

(220 km - 7 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u naar Bumthang over de Pele-la pas (3300m) via Trongsa. De Pela La (pas) wordt gemarkeerd door een grote witte gebedsteken met Chorten monument. Heel bijzonder is hier de abrupte verandering in de vegetatie, waarbij bos vervangen wordt door dwergbamboe. Onderweg wordt gestopt bij Chendebji Chorten, een grote witte structuur gebouwd in de stijl van Swambunath in Kathmandu met als doel om dode kwade geesten te verjagen. Uniek zijn de ogen op vier zijden van het monument.

Bij Trongsa wordt vervolgens gestopt voor de lunch.

Na de lunch brengt u een bezoek aan Trongsa Dzong, de zetel van de macht over Centraal en Oost Bhutan, gebouwd in 1648. U brengt ook een bezoek aan de Ta Dzong, een onlangs geopend fort in Trongsa. De Ta Dzong, is een fort met vijf verdiepingen en is gebouwd in 1652 door Chogyal Minjur Tempa. 350 jaar later is het nu een stijlvol museum, dat een smaakvolle mix van traditie en moderniteit vertegenwoordigt.

Hierna vervolgt u de rit over de Yutong-la pas, op een hoogte van 3400 meter. Na deze pas komt u weer in de “bewoonde” wereld van de Bumthang-vallei.

Overnachting in het hotel in Bumthang.

Dag 6 Bumthang

Na het ontbijt volgt een rit naar de vier valleien: Chumey, Choekhor, Tang en Ura met een hoogte variërend van 2.600 m tot 4.000 m. Het is de thuisbasis van veel van de prominente boeddhistische tempels en kloosters, waarvan u er een aantal gaat bezoeken:

• Kurje Lhakhang, waar de heilige Padmasambhava, een lokale demon, zijn lichaam afdrukte op een rots.
• de Jambay Lhakhang (tempel uit de 7e eeuw)
• Tamshing Lhakhang (huisvesting van enkele van de oudste muurschilderingen in Bhutan)
• Jakar Dzong (administratief centrum van de regio).

Wandel door het dorp en breng een bezoek aan de kleine handwerkwinkel bij de ingang van de stad of neem een drankje in een lokaal restaurant.

In de middag volgt een korte wandeling maken naar het Lhodrak Kharchhu-klooster, gelegen boven de hoofdstad, op ongeveer 3 km van de stad Chamkhar. Het klooster werd gesticht door Namkhai Nyingpo Rinpoche in 1984, die op zeer jonge leeftijd werd erkend door H.H. de 14e Dalai Lama en H.H. 16e Karmapa als de reïncarnatie van een Tibetaanse lama.
Het klooster is belangrijk om de Tibetaanse cultuur te behouden en nieuw leven in te blazen. De dagelijkse bezigheden van de monniken bestaan uit lezen, het onthouden van de dagelijkse gebeden, het leren van dharmanansen (de leer van Bhoedda), het tekenen van mandala’s, het leren van de melodieën van heilige rituelen, het leren gebruiken van ceremoniële instrumenten en de kunst van het maken van opofferingsobjecten.

Overnachting in Hotel in Bumthang

Dag 7 Bumthang - Punakha

(220 km - 7 uur rijden)

Na het ontbijt rijd maakt u nog een kleine tour in Bumthang en hierna volgt de transfer terug naar Punakha via een prachtige route over een schitterende “bergsnelweg”.

Dag 8 Punakha - Paro Bhutan

(140 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u terug naar Paro en daalt terug af van Dochula pass. Op de heuvel bij deze pas staan 108 stupa’s, die gebouwd zijn ter herinnering aan de strijd met groepen uit Assam (India). Hierna vervolgt u de naar de Wang Chhu Vallei en de Paro Chhu-rivier, voordat u door Paro-stad rijdt aan het noordelijke uiteinde van de vallei.

Onderweg brengt u ook een bezoek aan de Simtokha Dzong, de school waar u alles kunt leren over de Tantrische leer

Later op de dag gaat u na het inchecken in het hotel verder naar de Ta Dzong, oorspronkelijk gebouwd als uitkijktoren, maar waar tegenwoordig het Nationaal Museum is gevestigd. De uitgebreide collectie omvat antieke thangkha-schilderijen, textiel, wapens en uitrusting, huishoudelijke voorwerpen en een rijk assortiment van natuurlijke en historische artefacten.

Breng ook een bezoek aan de Rinpung Dzong te bezoeken, wat betekent “vesting van veel juwelen”. Deze Dzong heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Langs de houten galerijen bij de binnenplaats staan mooie muurschilderingen die boeddhistische leer illustreren.

De overnachting is in Paro.

Dag 9 Tijgernest Bhutan

Na het ontbijt volgt een excursie naar het Taktshang-klooster (ongeveer 5 uur lopen): het is een van de beroemdste kloosters van Bhutan, hoog op een klif, 900 meter boven de Paro-vallei. Er wordt gezegd dat Guru Rinpoche hier aankwam op de rug van een tijgerin en mediteerde in dit klooster en daarom wordt het ‘Tijgernest’ genoemd. Deze site is erkend als een zeer heilige plaats en bezocht door Shabdrung Ngawang Namgyal in 1646 en wordt nu minstens één keer in hun leven door alle Bhutanezen bezocht. Op 19 april 1998 heeft een brand de hoofdstructuur van het gebouw ernstig beschadigd, maar nu is dit Bhutanese juweel in zijn oorspronkelijke pracht hersteld.

Op de terugweg naar de stad maakt u een stop bij Drukgyel Dzong, een verwoeste vesting waar Bhutanese krijgers eeuwen geleden tegen Tibetaanse indringers vochten. De besneeuwde koepel van de heilige Chomolhari, ‘berg van de godin’, is in al haar glorie te zien vanaf de toegangsweg naar de Dzong. Onderweg brengt u ook nog een bezoek aan de 7de- eeuwse Kyichu Lhakhang, een van de 108 tempels die in de Himalaya zijn gebouwd door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo. De bouw van deze tempel markeert de introductie van het boeddhisme in Bhutan.

In de avond maakt een wandeling door Main Street en het marktgebied van Paro.

Dag 10 Paro - Delhi (vlucht)

(Vlucht: 2,5 uur)

In de ochtend is er een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. 

Dag 11 Delhi

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Old Delhi: Een oude ommuurde stad. Excursie naar het Rode Fort, meest weelderige Fort en het Paleis van de Mughal Empire: Raj Ghat, de gedenkplaats van de Mahatma Gandhi. Jama Masjid, de grootste moskee in India; en Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad (Het rode Fort is gesloten op maandag)

In de namiddag vervolgt u de excursie met een bezoek aan New Delhi. De tour in New Delhi omvat bezoeken aan bezienswaardigheden zoals Humayun’s Tomb (1586): in het midden van de 16e eeuw gebouwd door Haji Begum, de vrouw van Humayun, de tweede Moghul keizer, dit is een vroeg voorbeeld van de Moghul architectuur. De elementen in-‘tte design – een kraakpand gebouw, verlicht door hoge gebogen, ingangen, bekroond door een bolvormige koepel en omgeven door formele tuinen – moesten worden verfijnd door de jaren heen om de pracht van de Taj Mahal in Agra.

Bezoek de 72 meter hoge Qutab Minar een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld. De ijzeren pilaar die al meer dan 1500 jaar de grillen van de natuur overleeft. Ga verder met een rit door het ambassade gebied langs de regerings gebouwen.

Dag 12 luchthaven Delhi

Vandaag moet u voor 12.00 uur uitchecken en afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, volgt er een transfer naar de internationale luchthaven van Delhi voor de vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

BELANGRIJKE INFORMATIE

SLUITINGSDAGEN VAN ENKELE VAN DE MONUMENTEN DIE OP DE ROUTE ZIJN GENOEMD:

 • Ta Dzong – Paro (nationaal museum): gesloten op feestdagen
 • Nationale bibliotheek – Thimphu: gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen
 • Folk Heritage Museum – Thimphu: gesloten op feestdagen en op zaterdag geopend van 10.30 uur tot 13.00 uur en op zondag geopend van 11.30 uur tot 15.00 uur
 • Textielmuseum – Thimphu: gesloten op feestdagen en op zondag en op zaterdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur
 • Instituut van Zorig Chusum (Arts & Crafts School) – Thimphu: Gesloten op zon- en feestdagen en op zaterdag geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur.
 • Tiger’s Nest – Paro: gesloten op alle dinsdagen.

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Delta Holidays gebruikt eersteklas categorie kamers. Bij het verblijf staan de namen van de hotels, maar de exacte naam van hotel wordt door afdeling Toerisme in Bhutan pas doorgegeven bij boeking. Standaard hotels in Bhutan zijn meestal door familie gerunde hotels, met 20-30 kamers. Volgens internationale normen zullen deze hotels +/- 3 * krijgen. De hotels die in dit voorstel worden aangeboden, zijn geselecteerd op hun beste locatie, service en superioriteit. Vanwege de beperkte beschikbaarheid van gekwalificeerde mankracht in de horecasector voldoen de servicestandaarden echter niet aan de internationale normen. Houdt u hier dus rekening mee.
 • Voor Bhutan heeft u een visum nodig. Voor het verwerken van Bhutan-visum hebben we minimaal 30 dagen voorafgaand aan de datum van binnenkomst in Bhutan een leesbaar kleurenkopie van het paspoort nodig (pagina met paspoortnummer en gezichtsfoto in JPEG- of PDF-formaat). De resterende geldigheid van het paspoort dient minimaal 6 maanden te zijn vanaf de datum van binnenkomst in Bhutan (exclusief de reismaand). Last minute boekingen voor Bhutan kunnen wij derhalve niet accepteren.
 • Indien u de reis start in Delhi, bent u verplicht om meerdere inreisvisa te hebben voor India als u naar Bhutan reist vanuit India, en opnieuw vanuit Bhutan India wilt reizen. Controleer dan ook of uw Indiase visum GEEN 2 maanden herintredingsbeperking heeft. Als de beperking WEL is aangegeven in uw Indiase visum, moet u het voor een nominale vergoeding krijgen van de Indiase ambassade in Thimphu. Hiervoor moet u op werkdagen naar de Indiase ambassade in Thimpu. Het team in Bhutan zal u hierbij helpen. Maar let wel op de publieke feestdagen en vakanties. U kunt GEEN visum voor India krijgen bij de Bhutanese ambassades. En alternatief is om via Kathmandu naar Bhutan te reizen. Ik adviseer u hier graag over.
 • Houd er rekening mee dat u tijdens de reis in Bhutan zult verblijven op 2200 meter hoogte in Paro en op 2300 meter hoogte in Thimpu.
 • De wandeling naar het Tijgersnest in Paro is een zeer stevige en zware wandeling. U dient hiervoor getraind te zijn en/of te beschikken over een zeer goede conditie. U kunt deze dag ook overslaan en op deze dag terugvliegen naar Delhi.
VERBLIJF

Onderstaande hotels zijn onder voorbehoud van toewijzing van een kamer in deze hotels door de afdeling Toerisme van Bhutan, zij zijn verantwoordelijk voor de hotelboekingen. Bij boeking hoort u in welk hotel u zult verblijven.

DELUXE HOTELS

 • Delhi: Le Meridien (deluxe kamer)
 • Thimpu: Taj Tashi hotel (deluxe kamer)
 • Punakha: hotel Uma Punakha (kamer met vallei zicht)
 • Bumthang: The Village Lodge
 • Paro: Zhiwaling hotel (junior suite)

 

EERSTE KLAS HOTELS

 • Delhi: Royal Plaza hotel (deluxe kamer)
 • Thimpu: Hotel Kisa
 • Punakha: Wangdue Phodrang hotel of het Zangtopelri hotel
 • Bumthang: The Village Lodge
 • Paro: Tasi Phuntshok

 

STANDAARD HOTELS

 • Delhi: Regent Intercontinental (deluxe kamer)
 • Thimpu: Hotel Kisa
 • Punakha: Wangdue Phodrang hotel of het Zangtopelri hotel
 • Bumthang: The Village Lodge
 • Paro: Tasi Phuntshok hotel

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in Delhi op basis van logies/ontbijt en alle hotels in Bhutan op basis van volpension
 • Verblijf in genoemde accommodaties onder voorbehoud van toewijziging door Bureau van Toerisme in Bhutan
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen
 • Al het vervoer over de weg. In Delhi in een auto met airconditioning in Bhutan zonder airconditioning
 • Visum Bhutan
 • Transfer van en naar de luchthavens, 24 uur assistentie gedurende de gehele reis

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum India
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • (inter)continentale vluchten
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.11.20 en 15.04.21 (met uitzondering van de periode 20.12.20 en 10.01.21 en de festivalperiodes). 

Deluxe hotels: € 4028 per persoon

Eerste klasse hotels: € 2064 per persoon

Standaard hotels: € 1976 per persoon

 

HOOGSEIZOENSTOESLAG:

Eerste klas hotels & standaard hotels:

November en december 2020 en maart 2021: € 357 per persoon

Deluxe hotels:

November 2020: € 875 per persoon

maart 2021: € 962 per persoon

Informeer naar de aantrekkelijke kortingen indien u met drie of meer personen wilt gaan reizen of naar de toeslag van een eenpersoonskamer.

De prijzen voor de vlucht Delhi – Paro – Delhi beginnen bij € 800 per persoon op retour basis, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien u ook de intercontinentale vluchten boekt bij Delta Holidays zijn er mogelijkheden om dit traject in uw intercontinentale ticket op te te nemen.

KAART

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.