fbpx

Bhutan Reis – 7 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,515
Prijs
Vanaf€1,515
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

100
7 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.21
Kathmandu
Paro - Thimphu - Punakha

BHUTAN RONDREIS 

Bhutan is een van de mooiste landen waar de meeste mensen in het boeddhisme geloven. Bhutan, ongeveer even groot als Zwitserland, heeft adembenemende bergpanorama’s en een kleurrijke boeddhistische cultuur. In deze reis ziet u dan ook de drie belangrijkste steden van Bhutan: ThimphuParo en Punakha 

 

Bestemming

 • Het koninkrijk Bhutan
 • Start en eind in Kathmandu (Nepal)

Hoogtepunten

 • De kleinste hoofdstad van Azië, Thimphu
 • De schitterende Paro Vallei en de stad Paro
 • De Dochu-La-Pass, een van de hoogste gelegen passen
 • Punakha, de voormalige (winter) hoofdstad van Bhutan

PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST KATHMANDU (1360m)

U kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks op Bhutan aanvliegen, vandaar dat u eerst naar Nepal moet. Een vertegenwoordiger van Delta Holidays ontvangt u hier en heet u van harte welkom. Hij brengt u vervolgens naar uw hotel zodat u kunt bijkomen van de reis. Deze dag kunt u verder vrij besteden. In de avond krijgt u een traditioneel welkomstdiner aangeboden van de agent van Delta Holidays.

Overnachting in Kathmandu 

DAG 2 KATHMANDU – VLIEGEN NAAR PARO (2280m) – TRANSFER NAAR THIMPHU (2320 m)

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kathmandu en volgt een vlucht naar Parode enige internationale luchthaven van Bhutan. De vlucht gaat over de witte bergtoppen van de Himalaya, houdt uw camera dus gereed voor de mooiste uitzichten op ’s werelds hoogste toppen. Na aankomst en de immigratie gaat u door de Paro-vallei richting Thimphu, de hoofdstad van Bhutan. Onderweg ziet u de beroemde Paro Dzong op de heuvel liggen aan de gelijknamige Paro Chu (rivier) 

De eeste stop is bij de Tachocho Lhkhang brug, in de volksmond bekent als de ijzeren kettingbrug, deze steekt de Paro Chhu River over naar de gelijknamige Dzong. Ook brengt u een bezoek aan de Centenary Farmer’s mark.  In de avond kunt u over de lokale markt dwalen van Thimphu en kunt u zich mengen onder de lokale bevolking.  

Overnachting is in Thimphu.   

DAG 3 THIMPHU (2320m)

Na het ontbijt begint u met een tour aan het National Memorial Chorten, een stoepa gewijd aan wereldvrede en welvaart, gebouwd in 1974 ter nagedachtenis aan de derde koning van Bhutan. Hierna gaat u door naar de nationale bibliotheek met de rijke cultuur van het koninkrijk, en het nationale instituut van Zorig Chusum waar studenten zijn getraind in de dertiende eeuwse traditionele kunsten en technieken van Bhutan. Ook het Folk Tradition Museum met een traditionele Bhutanese boerderij gaat u bezoeken.   

Na de lunch gaat u naar het Changangkha Lhakhangeen fortachtige tempel. Ook brengt u een bezoek aan een natuurreservaat om het zeldzame nationale dier van Bhutan te zien. Hierna gaat u door naar de BBS-toren, vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over de stad.  

Overnachting in Thimphu.   

DAG 4 THIMPHU NAAR PUNAKHA (1300m)

Na het ontbijt vertrekt u oostwaarts naar Punakha door een aantal van de welvarende landbouwgronden en de meest spectaculaire riviervallei van BhutanOnderweg brengt u een bezoek aan Hongtsho Goemba, waar u spectaculaire 15e-eeuwse muurschilderingen kunt zien. Hierna gaat u verder richting de Dochu La-pas (3050m). De volgende attractie is Druk Wangyal Chorten met 108 Stupa’s gebouwd door de oudste koningin-moeder. U brengt ook een bezoek aan de Chimi Lakhang in het dorp Mitsina 

Na de lunch gaat u naar de Punakha Dzong welke prachtig is gelegen bij de splitsing van de twee rivieren Pho Chu en Mo Chu. Dit is de mooiste Dzong van Bhutan.  

Overnachting in Thimphu 

DAG 5 TERUG NAAR PARO

Na het ontbijt gaat u terug naar de Paro-vallei om te genieten van een prachtige wandeling naar het uitkijkpunt om de Taktsang Gompa of Tijger’s Nest te zien. Het duurt ongeveer 3-4 uur bij een gemiddelde loopsnelheid om Taktshang Gompa te bereiken vanaf het uitstappunt. Het opmerkelijke klooster kleeft aan de rand van een steile rotsklif die 900 meter de vallei in dringt. Ook brengt u een bezoek aan de Kyichu Lhakhangeen heilige grafsteen die de linkervoet vastzet van een bedrieglijke ogress (een lelijk mensachtig monster). Deze Lhakhang is in 659 na Christus gebouwd door de Tibetaanse koning Srongsen Gampo 

Verblijf in Paro. 

DAG 6 TERUG NAAR KATHMANDU

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Paro voor uw vlucht naar Kathmandu. De vlucht duurt ongeveer één uur. Bij aankomst in Kathmandu volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan Kathmandu Durbar Square (Basantapur), de Kumari tempel (de levende godin) Taleju Vawani (de godinnentempel) kunt bezoeken. Ook kunt u naar de Swayambunath (de beroemde apentempel) en/of de Boudhanath (de grote stoepa’s ter wereld) gaan. 

Overnachting in Kathmandu.  

DAG 7 EINDE REIS

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt een transfer naar de luchthaven van Kathmandu. Tot die tijd is de dag ter vrije besteding.  

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • U kunt u in Bhutan niet op eigen gelegenheid rondreizen. Het land werkt volgens het Bruto National geluk en heeft bepaald dat u een vast bedrag per dag moet betalen. In dit bedrag zijn uw transfers, overnachtingen, maaltijden en toegangsprijzen voor de bezienswaardigheden inbegrepen. 
 • Voordat u naar Bhutan gaat, moet u vooraf en aan het eind een overnachting boeken in Kathmandu, dit in verband met de vele wijzigingen van de vlucht Kathmandu – Paro. 
VERBLIJF
 • Goede 3* hotels die voldoen aan de eisen van de overheid van Bhutan. 
 • U kunt met een toeslag kiezen voor 4* of 5* hotels
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • In Kathmandu op basis van logies/ontbijt
 • In Bhutan op basis van volpension
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden en bezienswaardigheden in Bhutan
 • Lokale belastingen
 • Welkomsdiner of afscheidsdiner
 • Alle transfer luchthaven - hotel (Nepal + Bhutan)
 • Vervoer per auto
 • Visum & Permits Bhutan
 • Overnachtingen in goede 3* hotels
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Vlucht Kathmandu - Paro (in de goedkoopste klasse - $ 410 per persoon - retour

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum Nepal (vanaf $ 30)
 • Bijdrage calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 4* en/of 5 * hotels
PRIJS

INDICATIEPRIJZEN 2021:

Laagseizoen

Januari, februari, juni, juli, augustus en december

Prijs: 1515 euro per persoon

Hoogseizoen

maart, april, mei, september, oktober, november

Prijs: 1675 euro per persoon

Let op: indien u aankomt in het laagseizoen in Bhutan en ook een aantal dagen in het hoogseizoen verblijft, krijgt u een toeslag van 50 euro per persoon per dag. 

Prijs is gebaseerd op minimaal 2 personen.

 

KAART

RONDREIS BHUTAN

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Bhutan Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Nepal Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.