fbpx

Call of the jungle – 15 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,919
Prijs
Vanaf€1,919
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

511
15 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Delhi
Jaipur, Agra en 3 nationale parken

India is synoniem met dieren in het wild en het land is gezegend met tal van uitstekende nationale parken. Deze route combineert drie van de beste parken met onderweg een stop in Jaipur en Agra. Beginnend in Delhi, reist u over de weg naar Jaipur en vervolgens zuidwaarts naar het Ranthambore National Park, het beroemde tijgerreservaat van India. Na dit unieke park reist u deels per trein en auto naar Agra, met de beroemde Taj Mahal. Na een stuk historie reist u weer deels per trein en auto oostwaarts naar Khajuraho, voor een stukje religie en terug in de tijd. De volgende stop is in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh voor een verblijf in nationale parken Bandhavgarh en Kanha, die beide rijk zijn aan vogels en de thuisbasis is van de tijgers, luipaarden, sambar- en chitalherten, en nog veel meer dieren. De tour eindigt in Mumbai.

CALL OF THE JUNGLE

BESTEMMING

 • De hoofdstad van India - Delhi
 • De kastelen en paleizen van Jaipur
 • Een van de zeven wereldwonderen: Taj Mahal
 • De bijzondere tempels van Khajuraho
 • De unieke natioale parke Bandhavgarh, Ranthambore en Kanha
 • Mumbai
HOOGTEPUNTEN
 • Natuur, cultuur en religie in 1 reis
 • drie unieke nationale parken van India
 • Jaipur en de Taj Mahal

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u opgewacht voor de transfer naar uw eerste overnachtingshotel in Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil.

Dag 2 Delhi

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier gaat u langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna gaat u naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht vande Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Hierna brengt u een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien.

Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930). Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Delhi - Jaipur

(260 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt volgt een ca. 6 uur durende transfer naar Jaipur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4 Jaipur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Amber Fort ook wel Fort Ajmer genoemd. Dit is een kasteel dat diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het werd gebouwd vanaf 1592 door radja Jai Singh I en uitgebreid door Sawai Jai Singh in rode zandsteen en marmer. Het is een zeer indrukwekkend kasteel, gelegen op een heuvel, 11 kilometer ten noorden van Jaipur. Het gebouw beslaat tegenwoordig 4 km² en is mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogol-architectuur. Het bestaat uit een reeks van gebouwen op 4 verschillende niveaus telkens rond een binnenplaats. Daarnaast behoort ook een tuin met een kunstmatig meer tot het complex. De tocht naar het paleis gaat per opgetuigde olifant, zoals de Maharaja’s van Jaipur dat 400 jaar geleden ook deden. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van dit architecturale meesterwerk met zijn vele nissen, oogverblindende mozaïken en watergekoelde schommels die de bezoekers de dag van vandaag betoverend, zoals dat ook gebeurde bij de koninklijke bewoners.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5 Jaipur - Ranthambore National Park

(145 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt is er een transfer naar Ranthambore. Bij aankomst volgt de check-in bij het hotel.

In de avond gaat u eerst een safari maken in het Ranthambore National Park. Ranthambore National Park is een van de grootste en meest gerenommeerde nationale parken in Noord-India. Het park ligt in de deelstaat Sawai Madhopur in het zuidoosten van Rajasthan, ongeveer 130 km van Jaipur. Ranthambore National Park omvat een gebied van 400 vierkante kilometer. Het park ontleent zijn naam aan het Ranthambore Fort gelegen op haar terrein. Het park is enorm beroemd om zijn tijgers en is een van de beste locaties in India om de majestueuze roofdieren in zijn natuurlijke leefgebied te zien. De tijgers kunnen gemakkelijk worden opgemerkt, zelfs tijdens de dag dat ze bezig zijn met hun gewone speurtocht – jagen en goed voor hun jongen zorgen.

Ranthambore wordt ook gerekend tot een beroemde erfgoedsite vanwege de zeer schilderachtige ruïnes die het wildpark bedekken. Zeker, een bezoek aan Ranthambore National Park is een traktatie voor elke natuurliefhebber. De tijd die besteedt wordt aan het kijken naar tijgers die rondzwerven en een scala aan diverse soorten vrolijke vogels en dieren, zoals axisherten, vierhoornantilopen, gazelles, sambarherten, is onbetaalbaar en bijna een must om eenmaal in uw leven te doen. Andere dieren die u ook in het reservaat kunt spotten zijn luipaarden, hyena’s, jakhalzen, vossen, woestijnlynxen, wilde katten.

Dag 6 Ranthambore National Park

In de morgen en avond maakt u weer een safari in het Ranthambore National Park. De gezonde populatie van ongeveer 40 tijgers zijn in dit gebied verzekerd van bescherming. De tijgers zijn nachtdieren maar worden vaak overdag gezien. Een groot aantal herten bevolken het gebied en luipaarden zijn er ook af en toe waargenomen. Pandam Taloa Lake, gelegen naast het Jogi Mahal jachtslot, is de favoriete waterbron in het park. Kleinere meren in Raj Bagh en Milak trekken ook een verscheidenheid aan wild leven aan. De beste manier om Ranthambore te verkennen per jeep want de wegen in het park zijn goed onderhouden. Enkele populaire gebieden voor waarnemingen van dieren zijn Nal Ghati, Lahpur, Bakuala, Anantpur en de Kachida vallei.

Dag 7 Ranthambore - Bharatpur (trein) -Fatehpur Sikri - Agra (auto)

(Trein is 2,5 uur en auto 60 km - 2 uur rijden)

Vroeg in de ochtend is er een transfer naar het station van Ranthambore en gaat u per trein naar Bharat Pur.

Bij aankomst in Bharatpur gaat u per auto verder richting Agra. Onderweg wordt een stop gemaakt in Fatehpur Sikri (de Stad van de Overwinning) voor een tour langs prachtige wereld erfgoed gebouwen, die nog steeds in perfecte staat zijn. De stad is verdeeld in religieuze en seculiere secties. De overvloed aan beeldhouwkunst is adembenemend. Ook de witte marmeren moskee in de seculiere sectie is ongelooflijk. Het is een zeer heilige moskee en pelgrims van heinde en verre komen hier om hun eer te bewijzen.

Na het bezoek aan Fateh Sikri vervolgt u de tocht naar Agra. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8 Agra

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Taj Mahal en het Agra Fort. Agra is de middeleeuwse stad beroemd vanwege het 17e-eeuwse meesterwerk de Taj Mahal. Misschien wel het meest perfecte architecturale monument in de wereld. Het werd gebouwd ter nagedachtenis van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jehan, één van de grootste koningen van de Mughal Rijk. (De Taj Mahal is gesloten op vrijdag)

Maar Agra is niet alleen bekend om de Taj Mahal, maar ook vanwege het indrukwekkende Mughal Rode Fort bekent als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rood zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 na Christus. Een gebouw vol met gangen, zalen met pilaren, moskeeën, marmer hekjes en geometrische tuinen. Het Fort vertegenwoordigt de Mughal architectuur op haar hoogtepunt.

Dag 9 Agra - Jhansi (trein) - Jhansi - Orchha Khajuraho (auto)

(Trein: vertrek 08.17 uur, aankomst 10.48, auto: 180 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt volgt de transfer naar het station van Agra voor de treinreis naar Jhansi.

Bij aankomst wordt u opgewacht door een nieuwe chauffeur en gaat u naar Khajuraho met onderweg een bezoek aan Orchha. Orchha, is een klein stadje in de centrale Indiase deelstaat Madhya Pradesh en overrompelt u volledig door haar middeleeuwse sfeer. In plaats van de saaie betonnen huizen, stoffige steegjes en slordige winkels die meestal op het Indiase platteland te vinden zijn, verdringen forten, paleizen en tempels elkaar op het bruisende stadsplein. Dit is een plaats vol legendes, ridderlijkheid en romantiek, een die meer geschiedenis heeft per vierkante meter dan menig ander bekende plaats in India, zelf meer dan in Agra en Udaipur.

De Bundela chief Raja Rudra Pratap (1501-1531) koos Orchha als mooie en gemakkelijk te verdedigen plaats voor zijn hoofdstad. Het eiland in een bocht van de rivier Betwa, wordt het boven het omliggende bosrijke landschap verheven. Ooit was het de hoofdstad van een eigen staat, Orchha bevat drie paleizen. De Jehangir Mahal is het meest bewonderde paleis van Orchha, gebouwd door Bir Singh Deo. Het werd gebouwd als een geschenk aan Mughal keizer Jehangir om hem te verwelkomen tijdens een staatsbezoek in de 17e eeuw.

Na het bezoek vervolgt u de rit naar Khajuraho, bij aankomst checkt u in bij het hotel.

Dag 10 Khajuraho - Bandhavgarh

(250 km - 5 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de stad Khajuraho. Een oostelijke en westelijke groep tempels die zijn opgericht in de 9e en 10e eeuw door de heersers van de Chandela dynastie. Beïnvloed door Tantrisme, een thema van de filosofische belangstelling in erotiek met als doel verbetering van de seksuele relatie door seksuele handelingen ofwel “Maithun”. Vrouwen worden beschouwd als de incarnatie van de goddelijke energie of “Shakti”. Het is ook mogelijk dat de Khajuraho werden beïnvloed door “KamaSutra”. Tempels die u er kunt bezoeken zijn de Kandariya Mahadeo, Chaunsat Yogini, Chitragupta tempel, Adinath tempels, Vishwanath tempel en verschillende andere tempels.

Na het bezoek vervolgt u de rit naar Bandhavgarh waar u bij aankomst incheckt bij het hotel.

Dag 11 Bandhavgarh National Park

Bandhavgarh is een plaats van mythologische en legendarische betekenis. Het oude Bandhavgarh-fort is van groot belang, omdat wordt verondersteld dat deze door Lord Rama is geschonken aan zijn jongere broer Lakshmana. ‘Bandhav’ betekent broer en ‘Garh’ betekent fort. Vandaar de naam Bandhavgarh. Bandhavgarh dateert van 2000 jaar geleden en u zult verschillende door mensen gemaakte grotten met inscripties en rotsschilderingen vinden.

Bandhavgarh is ook het land van tijgers. Dit is de plek als u de grote kat wilt zien. In eerste instantie roept een safari hier beelden op van een safari in Afrika, maar zodra u de tijger ziet, ervaart u een heel ander gevoel dat niet te beschrijven is. Het Bandhavgarh Nationaal Park heeft de hoogste dichtheid van Bengaalse tijgers ter wereld. De aanblik van de majestueuze tijger, van dichtbij en persoonlijk, geeft een gevoel van ontzag en een indringend gevoel dat u echt bij ze in de buurt bent. Het meest bijzondere is dat van alle witte tijgers in de wereld, de roots van deze tijger in het Bandhavgarh Nationaal Park ligt. Het voormalige Koninklijke park heeft verder tot doel om deze tijger te beschermen tegen uitroeiing en een educatief karakter zodat we in de toekomst nog steeds kunnen genieten van dit majestueuze dier.
Verder leven er in het park nog ongeveer 37 andere soorten zoogdieren, 250 soorten vogels en 80 soorten vlinders.

In de morgen en avond maakt u een safari in dit park. Tussendoor is de de dag ter vrije besteding.

Dag 12 Bandhavgarh National Park - Kanha National Park

(265 km - 6 uur rijden)

In de ochtend maakt u nogmaals een safari in het Bandhavgarh National Park.

Na deze safari volgt een transfer naar Kanha. Bij aankomst checkt u in bij uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 13 Kanha National Park

Het pittoreske Kanha National Park, gelegen in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh, vormde de inspiratie achter het onvergetelijke klassieke jungleboek van Rudyard Kipling. De romantiek van het Kanha National Park is na verloop van tijd niet verminderd – het is nog steeds zo mooi. Als iemand naar het midden van India wijst, is de kans groot dat hij de bossen uitkiest van de Bandjar en de Halon-vallei, de twee vormen de westelijke en oostelijke helft van het Kanha Tiger Reserve, die al lang beroemd is de grote verscheidenheid aan dieren in het wild.

In de jaren 1930 werd het huidige Kanha gebied verdeeld in twee heiligdommen, Hallon en Bandjar, respectievelijk 250 en 300 km², en op 1 juni 955 werd het park door een speciale wet gecreëerd en sindsdien heeft het zich toegewijd aan het behoud van een verscheidenheid aan diersoorten. Veel bedreigde diersoorten zijn hier inderdaad gered. Tegenwoordig is Kanha een van de mooiste natuurreservaten in Azië. Dit ‘Tiger Country’ is het ideale huis voor zowel roofdier als prooi.
Verreweg de meest opvallende kenmerken van deze regio zijn de open grazige weiden, waar antilopen en diverse soorten herten rustig rond grazen. En als u uw ogen dicht doet, ziet u de avonturen van Mowgli aan u voorbij komen, want dit is het gebied van het Jungle boek van Kipling.
Naast tijgers zijn er talloze andere dieren te bewonderen, zoals bizons, luiaards, jakhalzen, stekelvarkens, hyena’s, pythons, apen, mangoesten, Indische wilde honden en Indische luipaarden. Ook de vogelsoorten zijn ruim vertegenwoordig, zoals ooievaars, wintertalingen, pijlstaarten, reigers, pauwen, ijsvogels, uilen en nog veel meer. Ook een belangrijke inwoner van het Kanha Nationaal Park is het Barasingha hert ook wel moerashert genoemd. De Barasingha bij Kanha zijn uniek, omdat de harde grond een goede variëteit is met de grote open stukken gras bij de bossen van teak en bamboe. Twintig jaar geleden werd de Barasingha met uitsterven bedreigd, maar rigoureuze maatregelen, waaronder het weghalen van sommige dieren, hebben er toe geleid dat dit hert niet is uitgestorven.

In de morgen en avond maakt u een safari in dit bijzondere Nationale Park.

Dag 14 Kanha - Nagpur (auto), Nagpur - Mumbai (vlucht)

(auto: 250 km - 6 uur rijden, vlucht: 1 uur en 40 minuten)

In de ochtend is er nog tijd om rond te kijken in het Kanha National Park. Daarna is er een transfer naar de luchthaven van Nagpur voor de vlucht naar Mumbai. Bij aankomst in Mumbai checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 15 Mumbai

Vandaag heeft u een vrije dag in Mumbai (Bombay). Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, volgt nog een transfer naar de luchthaven.

U kunt er ook voor kiezen om nog een aantal nachten bij te boeken in Mumbai of te gaan verlengen bij het strand van Goa. U kunt vanuit Nagpur ook direct doorvliegen naar een heerlijke strandbestemming. Laat mij weten wat u wilt, en ik regel het voor u!

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Bij boeking voor deze nationale parken hebben wij een kopie van uw paspoort nodig. Zonder deze kopie kunnen wij geen safari boeken!
 • Hou er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal auto’s worden toegelaten:
 • In Ranthambore zijn slechts 17 jeeps en 20 Canters (vrachtwagens met zitplaatsen) per rit toegestaan in het Ranthambore National Park.
 • In de Bandhavgarh zijn 30 zitplaatsen vanaf de Tala-poort en in totaal 50 Jeeps van beide poorten.
 • In Kanha zijn totaal 150 Jeeps toegestaan.
 • In Ranthambore zijn in de periode 1 juli – 30 september vier zones toegankelijk voor een safari (nr. 6, 7,8 en 9)).
 • Betalingen voor een safari dienen uiterlijk 70 dagen voor vertrek binnen te zijn. Zonder betaling wordt de safari niet gereserveerd.
 • Het kan voorkomen dat er een minimaal aantal toeristen geboekt moet worden (zes). Indien u met minder bent, kunt u alleen boeken als u ook de niet gebruikte stoelen betaald.
 • Het Forest Department heeft de uiteindelijke beslissing wie er in het park mogen.
 • Houd er rekening mee dat volgens de verordeningen van het Forest Department de safaritochten in Madhya Pradesh niet op woensdagmiddag mogen worden uitgevoerd.
 • In corona tijd worden in Bandhavgarh en Kanha geen avondsafari's op woensdagavond uitgevoerd.
 • In alle parken van Madhya Pradesh, is het niet mogelijk om het aantal reizigers te wijzigen na boeking. De hele boeking zal in dit geval opnieuw gemaakt moeten worden.
 • Parken kunnen worden gesloten zonder voorafgaande kennisgeving aan de bezoeker.
 • Zodra de safari eenmaal geboekt is, zijn de reissom en de entreegelden van dit gedeelte non-refundable en niet wijzigbaar.
 • Boekingen zijn niet overdraagbaar.
 • Gereserveerde zitplaatsen kunnen niet worden doorverkocht / geruild met andere bezoekers.
 • Identiteitsbewijs is verplicht voor het betreden van het park. Deze moet dezelfde zijn als waar u mee geboekt heeft!
 • Kosten van ticket en accessoires kunnen na boeking veranderen en de bezoeker is aansprakelijk voor het betalen van het verschil op het moment van binnenkomst in het park in geval van een herziening van de tarieven.
VERBLIJF

DELUXE HOTELS:

 • Delhi: Le Meridien (deluxe kamer)
 • Jaipur: Le Meridien (deluxe kamer)
 • Ranthambore: Nahargarh (deluxe kamer)
 • Agra: Courtyard by Marriot (deluxe kamer)
 • Khajuraho: Radisson Jass (deluxe kamer)
 • Bandhavgarh: Mahua Kothi (cottage)
 • Kanha: Banjaar Tola (cottage)
 • Mumbai: Holiday Inn Airport (superior kamer)

 

EERSTE KLAS HOTELS:

 • Delhi: The Royal Plaza (standaard kamer)
 • Jaipur: Holiday Inn City Center (superior kamer)
 • Ranthambore: Tiger Den (standaard kamer)
 • Agra: Clarks Shiraz (superior kamer)
 • Khajuraho: Mint Bundela (superior kamer)
 • Bandhavgarh: Tiger Den Resort (deluxe kamer)
 • Kanha: Tuli Tiger Resort (luxury cottage)
 • Mumbai: Kahinoor Continental (superior kamer)

 

STANDAARD HOTELS: 

 • Delhi: Regent Intercontinental (deluxe kamer)
 • Jaipur: Hotel Libra (deluxe kamer)
 • Ranthambore: The Sher Garh Resort (Royal Classic kamer)
 • Agra: Hotel Amar (executive kamer)
 • Khajuraho: Clarks (standaard kamer)
 • Bandhavgarh: Tiger Den Resort (deluxe kamer)
 • Kanha: Tuli Tiger Resort (luxury cottage)
 • Mumbai: Baba International (standaard kamer)

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Alle hotels op verblijf van logies/ontbijt
 • Ranthambore, Bandhavgarh en Kanha National park verblijf op basis van volpension
 • Vervoer per auto met airconditioning en Engels sprekende privé chauffeurs
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Safaris in de nationale parken in een groep
 • Treinrit van Agra naar Jhansi
 • Alle transfer van stations, luchthaven naar de hotels v.v.

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vlucht Nagpur - Mumbai (vanaf 35 euro per persoon)
 • Visum India
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: € 3195 per persoon

Eerste klas hotels: € 2065 per persoon

Standaard hotels: €  1919 per persoon

 

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: € 4519  per persoon

Eerste klas hotels: € 2215 per persoon

Standaard hotels: € 1982  per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar. Voor de maand februari 2022 geldt ook een toeslag voor de deluxe hotels.

 

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Het is ook mogelijk om met een toeslag allebei een één persoonskamer te boeken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

ROUTE RONDREIS CALL OF THE JUNGLE

FOTO'S RONDREIS CALL OF THE JUNGLE

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.