fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

CAMBODJA, DE HOOGTEPUNTEN – 13 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€1,175
Prijs
Vanaf€1,175
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

148
13 dagen
Beschikbaarheid: tot 30.09.2019
Siem Reap
Kep

Op ontdekking in Cambodja. Met een tuk tuk langs de beroemde tempels van Angkor wat, maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking in het achterland, een bijzondere boottocht over het Tonle Sap meer langs drijvende scholen, huizen en woningen.  Het onbekende Sambor Prei Kuk bij Kampong Thom, en de Irrawaddy dolfijnen bij Kratie. Ook nog actief doen? U gaat fietsen op het eiland Koh Trong, om kennis te maken met de leefwijze van de bevolking. Ook de hoofdstad Phnom Penh mag niet ontbreken met de Killing Fields, het Tuol Sleng museum, het koninklijk Paleis en de Wat Prom Tempel. Ideaal ontdekken per tuk tuk met een Engels sprekende gids. Een cruise over de Mekong Rivier mag hier niet ontbreken, waarna u de reis gaat afsluiten in Kep, de regio van de beroemde Kampot Peper, Rabbit Island, zoutvelden en mangroveplantages. Ontdek Cambodja op een afwisselende wijze!

BESTEMMING
 • Siem Reap met Angkor Wat en het Tonle Sap Meer
 • Kampong Thom met de Sambor Prei Kuk tempels
 • Kratie, de zeldzame Irrawaddy dolfijnen
 • Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met de Killing Field, het Tuol Sleng Museum, het Paleis en de wat Prom Tempel
 • Kep, de beroemde peper van Kampot of relaxen op Rabbit Island
HOOGTEPUNTEN
 • Maak kennis met de lokale vriendelijke bevolking en leer alles over hun leefwijze
 • De belangrijkse highlights van Siem Reap en Phnom Penh
 • Unieke sightseeing per tuk tuk
 • Bezoek aan het minst toeristische gedeelte van het Tonle Sap meer
PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST SIEM REAP

Welkom in Cambodja! Na ongetwijfeld een vermoeiende reis brengen we u van het vliegveld naar uw hotel in het centrum van Siem Reap. Onder het genot van een welkomst cocktail krijgt u informatie over Cambodja en uw programma voor de komende dagen. De rest van de tijd heeft u ter vrije besteding. U kunt voor een ontspannende massage kiezen of het centrum verkennen met de vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes.

maaltijden: geen

DAG 2 SIEM REAP - ANGKOR WAT PER TUK TUK

Voor de meeste bezoekers is Angkor Wat hét hoogtepunt van hun bezoek aan Cambodja. Bijzonder en imponerend is het met recht te noemen. Per tuk tuk verkent u samen met uw gids de bekende tempels zoals Ta Prohm waar de film Tomb Raider met Angelina Jolie is opgenomen. Angkor Wat mag uiteraard niet ontbreken en ook de Bayon met zijn vele gezichten is voor velen de mooiste tempel. Geniet van dit indrukwekkende wereldwonder!

Maaltijden: ontbijt & lunch

DAG 3 SIEM REAP, HET PLATTELAND + DRIJVEND DORP PER AMERIKAANSE JEEP

Na een dag tempels geven we u vandaag een hele andere ervaring. Met onze Amerikaanse Oldtimer jeep gaan we het platteland verkennen en bezoeken we Kampong Kleang, een van de grootste drijvende dorpen. Bereidt u voor op een stoffig avontuur want de jeep heeft geen ramen en deuren maar op deze manier ervaart u de geuren en kleuren van Cambodja optimaal.
Op een eenvoudige stadsfiets verkent u het platteland, maken we regelmatig stops en brengen we u in contact met de lokale bevolking. De eenvoudige lunch nuttigen we in een traditioneel huis op palen en er is gelegenheid om te relaxen in de hangmat. Vervolgens varen we door het Vietnamese drijvende dorp en u zult zien dat alles hier aanwezig is, van drijvende school tot kapper en benzinestation. Na deze enerverende dag brengen we u weer terug naar het hotel.

Maaltijden: ontbijt & lunch

DAG 4 SIEM REAP, VRIJE DAG

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding en er zijn vele mogelijkheden in en rondom Siem Reap. Van kookles tot Quad tour, van fietstocht tot paardrijden, op herhaling met de jeep naar Phnom Koulen of een dagje relaxen aan het zwembad? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en de keuze is aan u.

Maaltijd: ontbijt

DAG 5 SIEM REAP - KAMPONG THOM, DE SAMBOR PREI KUK TEMPELS

Op zo’n tweeënhalf uur rijden van Siem Reap bevinden zich de tempels van Sambor Prei Kuk. Onlangs is dit Pre Angkoriaanse tempelcomplex op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het is het oudste complex van Cambodja en prachtig gelegen in de bossen rondom Kampong Thom. U huurt een fiets van de lokale bevolking en samen met u gids rijdt over de smalle zandpaden en ontdekt u achter elke bocht weer een ander soort tempel.

Maaltijd: ontbijt

DAG 6 KAMPONG THOM - KRATIE

De volgende stop is het kleine stadje Kratie, gelegen aan de Mekong. Het staat vooral bekend omdat u hier de bijzondere Irrawaddy dolfijnen kunt zien. Als u in Rajabori Villa’s overnacht brengen we u met de ferry naar Koh Trong eiland. Op het eiland vindt u geen auto’s maar ossenkarren, glimlachende boeren en vissers, een vruchtbare grond met boomgaarden, “het eiland waar de koning zijn ring verloor”, kortom een klein paradijsje.

Maaltijd: ontbijt

DAG 7 KRATIE

U start de dag vandaag op het eiland Koh Trong waar u ook overnacht heeft indien u in Rajabori Villa’s verblijft. Met een lokale gids verkent u dit paradijselijke eilandje op de fiets en krijgt u uitleg over de leefwijze van de bewoners en de producten die er verbouwd worden.

Vervolgens gaat u met de ferry weer naar het vasteland waar u een bezoek brengt aan Phnom Sambok. Hier leven veel verschillende vogelsoorten een een aantal aapjes. Via een stenen trap bereikt u de top van de berg waar u beloont wordt met een prachtig uitzicht over het platteland en de Mekong Rivier.

De volgende stop is in Kampi waar u per boot op zoek gaat naar de met uitsterven bedreigde Irrawaddy dolfijnen. Aan het einde van de middag gaat u weer met de ferry naar uw hotel op het eiland.

Indien u in River Dolphin hotel verblijft, maakt u vandaag de boottocht naar de Irrawaddy dolfijnen.

Maaltijd: ontbijt en lunch

DAG 8 KRATIE - PHNOM PENH, CRUISE OVER DE MEKONG RIVIER

De hoofdstad Phnom Penh staat vandaag op het programma. Het is best een stukje rijden maar u maakt regelmatig stops om even de benen te strekken of een foto te maken.

Aan het einde van de middag halen we u op voor een cruise over de Mekong rivier. Tijdens deze rustige tocht ziet u de stad en de skyline vanaf het water terwijl de zon langzaam ondergaat.

Maaltijd: ontbijt

DAG 9 PHNOM PENH, CITYTOUR PER TUK TUK

Hoewel de stad in ontwikkeling is, het verkeer bijna ondoordringbaar, kun je het voormalige “Parijs van Zuidoost Azië” niet vergelijken met steden als Bangkok of Kuala Lumpur. Een indruk van hoe de stad er in de jaren’70 uitzag zult u krijgen in het Tuol Sleng museum en de Killing Fields waar u meer leert over de gruwelijke gebeurtenissen tijdens het Pol Pot regime en hoe de hoofdstad veranderde in een ware spookstad.

Maaltijden: ontbijt en lunch

DAG 10 PHNOM PENH - KEP

Tijd om de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken! Kep is een klein plaatsje aan de kust van Cambodja en vooral bekend om de krabmarkt. Het ligt op zo’n drie uur rijden van Phnom Penh.

Maaltijd: ontbijt

DAG 11 KEP, DAGTOUR PER TUK TUK

Wederom met het veelgebruikte vervoermiddel, de tuk tuk, op pad vandaag. In deze regio zijn de peperplantages van groot belang. Kampot peper heeft een geografische aanduiding en wordt de beste peper ter wereld genoemd. Onderweg bezoekt u Secret Lake, de zoutvelden en plant u jonge aanwas op een mangrove plantage.

Maaltijd: ontbijt

DAG 12 KEP, VRIJE DAG

Geniet van uw vrije dag! U kunt een wandeling maken in het National Park, per boot Rabbit eiland bezoeken of het 20 kilometer verderop gelegen Kampot. Een dagje relaxen na alle indrukken is uiteraard ook een mogelijkheid.

Maaltijd: ontbijt

DAG 13 KEP - PHNOM PENH AIRPORT

Aan alle goede dingen komt een einde dus zo ook aan uw bijzondere reis door Cambodja. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan wat u de afgelopen dagen ervaren heeft dus we zouden u graag een tweede keer verwelkomen om u nog meer van dit bijzondere land te laten zien. Per privé transfer brengen we u naar de luchthaven van Phnom Penh.

Maaltijd: ontbijt

VERBLIJF

3 * HOTELS

Siem Reap: Sonalong Boutique Village (deluxe kamer)

Kampong Thom: Sambor Village (deluxe kamer)

Kratie: River Dolphin (kamer large)

Phnom Penh: Villa Samnang (superior kamer)

Kep: Mealea Resort (deluxe bungalow)

 

4 *HOTELS

Siem Reap: Hotel Hillock (deluxe kamer)

Kampong Thom: Sambor Village (suite kamer

Kratie: Rajabori Villa’s (superior suite)

Phnom Penh: The Pavillion (deluxe kamer)

Kep: Veranda Resort (Cliff deluxe kamer)

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde 3* of 4 * accommodaties
 • Entreegelden voor Angkor Wat (1 dagpas), Tuol Sleng museum, Killing Fields, Koninklijk paleis, Wat Prom en Sambor Prei Kuk
 • Engels sprekende gids op dag 2,3,5,7, en 11
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen
 • Privé vervoer met chauffeur op dag 5,6,7,8 en 10
 • Sunset cruise op de Mekong Rivier
 • Dagtour Kratie
 • Dagtour Kep
 • Meet & Greet bij aankomst en 24 uur assistentie gedurende de hele vakantie
 • Noodtelefoon met $5 beltegoed
 • Alle vervoer per tuk tuk, jeep en boot
 • Jeeptour inclusief fietshuur, bootticket en entree

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
PRIJS

PRIJZEN GELDIG VAN 01.10.18 – 31.03.19 (bij een bezetting van 2 personen):

3 * hotels:  € 1559 per persoon

4 * hotels: € 1625 per persoon

 

PRIJZEN GELDIG VAN 01.04.19 – 30.09.19 (bij een bezetting van 2 personen):

3 * hotels:  € 1175 per persoon

4 * hotels: € 1239 per persoon

 

KAART

FOTO'S