fbpx

Centraal India Heritage – 15 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,713
Prijs
Vanaf€1,713
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klasse hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

535
15 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Delhi
Centraal India - Mumbai

Dit is een bijzondere reis naar het weinig bezochte, maar zeer cultureel rijke deel van India. Wees getuige van de mysterieuze taferelen op de ‘ghatsvan Maheshwar en volg de pelgrimsroute over het heilige riviereiland van Omkareshwar. De majestueuze paleizen van Gwalior en Mandu en de schitterende tempelgrotten van Ajanta en Ellora maken deze rondreis door Centraal-India zeker bijzonder. De tocht van Bhopal naar Aurangabad langs pelgrimsoorden, reusachtige stupa’s en vele tempels maakt de reis compleet!

RONDREIS CENTRAAL INDIA

BESTEMMING
 • De bruisende wereldstad Delhi
 • Het beroemdste gebouw van India, de Taj Mahal
 • De paleizen van Gwalior en Mandu
 • De tempelgrotten van Ajanta en Ellora
 • De rots schuilplaatsen van Bhimbetka
 • Sanchi, een religieuze plaats met historische en archeologische betekenis.
 • De Taj-ul-Masajid, de grootste moskee in India
HOOGTEPUNTEN
 • Een afwisselende reiservaring per auto én trein
 • Niet alleen tempels maar ook moskeeën en grotschuilplaatsen
 • Kleine plaatsen met culturele wonderen

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi, wordt u opgewacht door onze agent en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig bij te komen van uw reis.

Dag 2 Citytour Delhi

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier gaat u langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna gaat u naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi, dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht van de Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Hierna breng je een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien.
Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930) om vervolgens terug te keren naar uw hotel.

Dag 3 Delhi - Agra (per trein, v. 06.00 a. 07.57)

Na een zeer vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Delhi gebracht voor de treinrit naar Agra. De trein vertrekt om 06.00 uur en u bent al om 07.57 uur in Agra (onder voorbehoud van wijzigingen).

In de middag gaat u dan een van de hoogtepunten bezoeken in Agra, de Taj Mahal, een beroemd 17de -eeuws meesterwerk, en een van de schitterendste gebouwen van India, zo niet van de wereld. Het werd gebouwd in de herinnering van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jahan, een van de grootste koningen van het Mughal-rijk. Hij liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648 als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen. De Taj Mahal staat niet zoals gebruikelijk in het midden van de tuin, maar op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna-rivier in Agra en domineert zo de wijde omgeving. Vier vrijstaande minaretten bezetten de hoeken van het platform en geven het bouwwerk een driedimensionale referentie. De Taj Mahal wordt geflankeerd door twee identieke – in contrasterend rood zandsteen opgetrokken – gebouwen, de moskee en het gastenverblijf. Tussen het mausoleum en de hoofdpoort van het complex ligt de tuin, die door kanalen in vier gelijke perken verdeeld is volgens het Perzische chahar bagh-patroon.
Shah Jahan slaagde in zijn ambitie om een monument voor eeuwen neer te zetten. De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en als eerste op de lijst van Unesco van Indiaase monumenten. 

Na de Taj Mahal brengt u een bezoek aan het Agra Fort, want Agra is niet alleen beroemd om Taj Mahal, maar ook om het indrukwekkende Mughal Red Fort dat bekend staat als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rood zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 en werd voltooid met poorten, pilarenhallen, moskeeën, marmeren latten en geometrische tuinen, het Fort vertegenwoordigd Mughal-architectuur op zijn hoogtepunt. Het heeft een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader acht jaar heeft opgesloten zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken.

Hierna gaat u naar uw hotel voor de check in. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4 Agra - Gwalior (per trein v. 08.02 a. 09.28)

Na een vroeg ontbijt, wordt u naar het treinstation van Agra gebracht voor de treinrit naar Gwalior. Bij aankomst in Gwalior staat een chauffeur op u te wachten die u naar uw hotel brengt.

In de middag gaat u Gwalior bezoeken. De naam Gwalior dankt haar naam aan een sage van vroeger. Het verhaal gaat dat Suraj Sen, een prins van de Kachhwaha clan in de 8e eeuw, leed aan lepra en verdwaald was in de jungle. Al zoekende kwam hij bij een heuvel aan waar hij de oude man Sage Gwalipa ontmoet. Omdat hij veel dorst had, werd hij door deze oude man naar een vijver gebracht waar hij kon drinken. In het water van deze vijver werd hij ook genezen van de lepra. Als dank wilde hij wat voor de oude man doen. Hij werd gevraagd om op de heuvel een fort te bouwen. Dit fort werd Fort Gwalior genoemd en rondom het fort werd later de stad Gwalior gebouwd. Het fort wordt ook wel omschreven als “de parel tussen de forten in India”. Historisch gezien was de stad de bakermat van een aantal dynastieën die er in de loop der jaren overheersten. Hun invloed is duidelijk te zien in de vele koninklijke structuren die het stadsbeeld domineren. In zekere zin blijft Gwalior zijn middeleeuwse majesteit behouden.

Dag 5 Gwalior - Orchha (120 kilometer - +/- 3 uur rijden)

Na het ontbijt gaat uw toer verder richting Orchha. Bij aankomst is de incheck in uw hotel.

Orchha een dorpje met een aangename sfeer. Het ontstaan van Orchha ligt in de periode van begin 1500. Raela Rudra Pratap, de leider van de Bundela, koos een gemakkelijk te verdedigen en mooie plek voor zijn hoofdstad. Het ligt op het eiland in een bocht in de Betwa-rivier en is hooggelegen boven het omliggende bosrijke landschap. Orchha was ooit de hoofdstad van zijn eigen staat en bevat drie paleizen. De Jehangir Mahal: Het meest indrukwekkende paleis van Orchha’s. De Jehangir Mahal, werd gebouwd door Bir Singh Deo. Het werd gebouwd als cadeau om Mughal-keizer Jehangir te verwelkomen toen hij in de 17e eeuw een staatsbezoek bracht.

De middag kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid Orchha te gaan bekijken. Een wandeling door Orchha geeft u het gevoel dat u zich in een openluchtmuseum waant. Breng een bezoek aan de Ram Raja tempel, het Orchha Paleis en het Jehangir Mahal paleis of maak een wandeling langs de oevers van de Betwa rivier. Er valt voldoende te ‘ontdekken’.

TIP: maak ook een avondwandeling door de bijna verlaten straten en aanschouw het uitdelen van eten bij de Ram Raja tempel. Er is vast wel een brutale koe op zoek naar ‘een lekker hapje’. Soms is het ook mogelijk om in de avond deze tempel te bezoeken.

Dag 6 Orchha - Bhopal ( 350 km +/- 6 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt de reis naar Bhopal. De rit is 350 kilometer en zal ongeveer 6 uur duren. Na de incheck in uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7 Bhopal - Sanchi

Na het ontbijt gaat u een excursie maken naar de rots schuilplaatsen van Bhimbetka. De naam Bhimbetka wordt geassocieerd met Bhima, een held-godheid uit het epos Mahabharata. Bhimbetka is een archeologische vindplaats uit de oude steentijd en toont de vroegste sporen van permanente bewoning op het Indiase subcontinent en de vroege Zuid-Aziatische steentijd. De schuilplaatsen vertonen de vroegste sporen van de moderne mens in India. Tenminste enkele van de schuilplaatsen werden al meer dan 100.000 jaar geleden bewoond door de eerste voorgangers van de mensheid. Enkele van de rotsschilderingen die gevonden zijn in de schuilplaatsen zijn ongeveer 30.000 jaar oud. In de grotten zijn ook de eerste bewijsstukken gevonden van “dansen”. De grotten staan sinds 2003 op de werelderfgoedlijst.

In de middag gaat u een excursie maken naar Sanchi. Sanchi is een religieuze plaats met historische en archeologische betekenis. Hier zijn vele stoepa’s op een heuveltop gebouwd. De plaats is gerelateerd aan het boeddhisme, maar niet rechtstreeks aan het leven van Boeddha. Het heeft meer te maken met de legendarische keizer Ashoka, die zich tot het boeddhisme bekeerde, dan met Boeddha. Ashoka bouwde de eerste stupa in de derde eeuw v. Christus en in de eeuwen hierna werden daar steeds meer religieuze gebouwen bij gebouwd. Zo groeide Sanchi uit tot een van de belangrijkste plaatsen in deze regio. Toen later het hindoeïsme zich over India verspreidde, raakte de plaats echter in verval en ten slotte in vergetelheid. Pas aan het eind van de 18de eeuw werd begonnen met de restauratie en reconstructie van het oude Sanchi. De toegang tot het terrein van deze zestien meter hoge stoepa wordt verschaft door een viertal fijn bewerkte Ashoka pilaren met vier leeuwen in een rij (toegangspoorten), welke nu tot een van de hoogste staaltjes van boeddhistisch kunst in heel India behoren en zijn aangenomen als nationale embleem van India.

Hierna keert u terug naar Bhopal, de hoofdstad van Madhya Pradesh. Deze stad combineert natuurschoon en geschiedenis met een moderne stadsplanning. Het is gelegen op de plaats van een 11e-eeuwse stad, Bhojapal, gesticht door Raja Bhoja. Bhopal presenteert vandaag een veelzijdig profiel. De stad ligt op 500 m hoogte en wordt in tweeën gedeeld door de meren Lower Lake en Upper Lake.

De oude stad met zijn krioelende marktplaatsen en mooie oude moskeeën en paleizen dragen nog steeds de aristocratische afdruk van haar voormalige heersers, die van 1819 tot 1926 over Bhopal regeerden. Even indrukwekkend is de nieuwe stad met zijn groene, prachtig aangelegde parken en tuinen, brede lanen en gestroomlijnde moderne gebouwen.

U brengt een bezoek aan de Jama Masjid, ook wel De Taj-ul-Masajid genoemd. Het is de grootste moskee in India en een van de grootste moskeeën in Azië. De bouw is gestart in de periode 1844-1860 en later verder afgemaakt van 1868 tot 1901. De moskee werd niet voltooid vanwege een gebrek aan geld, en na een lange periode van oorlog, werd de bouw in 1971. De constructie werd voltooid in 1985 en de oostelijke ingang werd gerenoveerd met behulp van oude motieven uit circa 1250 Syrische moskeeën door een bijdrage van de emir van Koeweit om de herinnering aan zijn overleden vrouw te herdenken.

Ook brengt u een bezoek aan de Shaukat Mahal, dit is een van de architecturale curiositeiten van Bhopal. Het Mahal ligt direct bij de ingang van het Chowk-gebied en is een vreemde mix van Indo-islamitische en Europese stijlen qua architectuur. De Shaukat Mahal wordt geflankeerd door de Sadar Manzil die diende als een publieke ontvangsthal voor een audiëntie tijdens de prinselijke periode. Dit baksteenrode gebouw heeft een opzichtige uitstraling en de tuinen rond het paleis doen de Manzil er erg mooi uitzien.

Dag 8 Bhopal -Ujjain - Indore (190 km - +/- 5 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u naar Indore en onderweg wordt een stop gemaakt in de stad Ujjain. De geschiedenis van Ujjain stelt dat de stad in eerste instantie bekend stond als Ujjayini en volgens de epische Mahabharata was Ujjayini de hoofdstad van het Avanti-koninkrijk. De stad is naar verluidt de woonplaats geweest van Ashoka (die later de keizer werd), in de tijd dat hij de onderkoning was van de westelijke provincies van het Maurya-rijk. Ujjain is een gerespecteerde plaats in de religieuze teksten en is daarom een van zeven heilige steden voor de hindoes. In Ujjain vindt u de Mahakal-tempel, een van de twaalf heiligdommen voor de god Shiva. Het religieuze festival Kumbh Mela wordt er elke twaalf jaar gehouden. U hoeft echter geen 12 jaar te wachten om naar Ujjain te gaan, want de stad heeft veel meer te bieden dan het Kumbh Mela.

Ujjain is door de spoorlijn verdeelde in een nieuw deel en een oud gedeelte. Ujjain heeft een overvloed aan tempels die verspreid over de stad liggen. Het meest opvallend zijn de tempel Bhaironath (de drank die de drank drinkt), Mangalnath-tempel, gelegen op de plaats waar de eerste meridiaan de aarde zou passeren, Chintaman Ganesh, de tempel waarvan gezegd wordt dat deze door Heer Ram zelf is opgericht en de Har Siddhi Mata, de familiegodin van koning Vikramaditya en diep in de bazaar, Gopal Mandir, een Krishna-tempel. Een populair lokaal gezegde luidt dat zelfs als iemand met twee karren vol graan zou komen en slechts één handvol bij elke tempel zou aanbieden, er nog steeds een tekort aan aanbod zou zijn.

Na het bezoek rijdt u verder naar Indore waar u bij aankomst kunt inchecken in uw hotel.

In de middag brengt u een bezoek aan Indore, gelegen aan de oevers van de rivier de Narmada, wordt Indore ook wel ‘Mini Mumbai’ van India genoemd. Indore is de grootste stad in Madhya Pradesh. Deze bruisende en levendige stad ontleent zijn naam aan de 18e-eeuwse Indreshwar-tempel en was de zetel van de Holkars – de voormalige heersers van deze voormalige staat. De plaats is lang een thuis geweest van cricketspelers die internationale beroemde spelers, zoals Cottari Nayudu.

Een bekende bezienswaardigheid is het Rajwada Paleis, gelegen bij de Chhatris, op het hoofdplein. Het werd ongeveer twee eeuwen geleden gebouwd door de Holkars van het Maratha-rijk . Deze zeven verdiepingen tellende structuur is gelegen nabij de Chhatris en dient vandaag als een mooi voorbeeld van koninklijke grandeur en architectonische vaardigheden in een Maratha, Mughal en Franse stijl.

En het Lal Bagh Palace. Het paleis is een van de meest prominente gebouwen van de architectuur in Indore en ligt aan de oever van de rivier de Khan. Het paleis vertegenwoordigt de levensstijl van de Holkars met een prachtige omgeving rondom het paleis. Het hoofddoel van het bouwen van het paleis was om een ontmoetingsplaats te hebben voor belangrijke Koninklijke leden en voor feesten en Koninklijke recepties. Het heeft een totale oppervlakte van 28 hectare, en heeft één keer de reputatie gehad een van de beste rozentuinen van het land te hebben.

Hierna gaat u terug naar uw hotel.

Dag 9 Indore - Mandu (100 km - +/- 2 uur rijden)

Na het ontbijt rijdt u naar Mandu en en-route bezoekt u Omkareshwar en Maheshwar:

Omkareshwar is een populaire pelgrim bestemming, opgedragen aan de heer Shiva in de staat Madhya Pradesh. De eeuwige god Heer Shiva is een van de drie belangrijkste goden van de hindoes: Brahma, Vishnu en Mahesh. Hier verwijst Mahesh naar heer Shiva. Hij wordt het meest aanbeden in het hindoeïsme, bekend als een god van de vernietiging die zijn macht activeert om kwade machten te vernietigen. Wanneer de rivier de Narmada zich in tweeën splitst, ontstaat een eiland. Op dit eiland, bekend als Mandhata, zijn er twee tempels die respectievelijk gewijd zijn aan Omkareshwar en Amareshwar. Het eiland heeft de vorm van de OM. De Omkareshwar Mahadeo-tempel bevat een van de twaalf Jyotirlingams in het land. Aangezien een bepaalde variëteit van zachte steen is gebruikt in de constructie van de tempel, is het mogelijk ingewikkelde ontwerpen in het voorste gedeelte van de tempel te snijden.

Maheshwar, ligt aan de oevers van de heilige rivier Narmada en is een charmante stad in de wijk Madhya Pradesh in Khargone. Het woord Maheshwar komt van Mahesh, een naam van Lord Shiva. Deze tempelstad rust op de plaats van de oude stad, Mahesvari, die de hoofdstad was van koning Kartavirya Arjuna. Maheshwar wordt genoemd in de heldendichten van Ramayana en Mahabharata. Aan het einde van de achttiende eeuw werd het de hoofdstad van Rajmata Ahilya Devi Holkar, de legendarische koningin van de beroemde Holkar dynastie. Ze versierde de stad met prachtige gebouwen, tempels, paleizen en ghats en veranderde het gebied in een land van rust en welvaart.

Hierna gaat u door naar Mandu, waar u bij aankomst gaat inchecken in uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10 Mandu

Na het ontbijt heeft een volledige dag om Mandu te bezoeken. Mandu, gelegen aan de rand van het Malwa-plateau en werd achtereenvolgens gedomineerd door hindoeïstische en islamitische heersers. Mandu is ook bekend als de stad van vreugde. Het was in de 10e eeuw dat Raja Bhoja deze stad als een toevluchtsoord stichtte. Het werd overgenomen door de heersers van Delhi in 1304. De Mughals vielen deze plaats binnen in 1401. De Afghaanse gouverneur, Dilawar Khan vestigde het koninkrijk Mandu en hiermee begon het gouden tijdperk van deze plaats. Mandu is een plek waar liedjes die de liefde beschrijven van dichter-prins Baz Bahadur en zanger Roopmati. Zangers van ballade liederen zingen deze liedjes van de romantiek in het Roopmati Paviljoen waar u uitzicht heeft op het paleis van Baz Bahadur. In de 13e eeuw heette deze plaats ook Shahibabad. Overal op deze plek liggen verspreide ruïnes van de Afghaanse architectuur.

De monumenten van Mandu zijn onder te verdelen in drie categorieën:
• de Royal Enclave,
• de centrale groep
• Rewa Kund-groep.

De Koninklijke enclave omvat Jahaz Mahal, Hindola Mahal. De centrale groep het graf van Hoshang Shah, Jami Masjid, Ashrafi Mahal en de Rewa Kund-groep heeft het Rewa kund, Baz Bahadur palace en Roopmati Pavillion.

Dan zijn er nog enkele monumenten die niet in een van de groepen worden bewaard, zoals het Hathi Mahal, het graf van Darya Khan, Dai Ka Mahal, Dai ki choti Bahan Ka Mahal en vele andere dergelijke monumenten zijn het bezoeken waard.
De grandioze en opmerkelijke architectuur maakt het een van de plaatsen met de meest indrukwekkende collectie van Afghaanse kunst in India.

Na deze citytour gaat u terug naar uw hotel.

Dag 11 Mandu - Aurangabad (360 km - +/- 8 uur rijden)

Vandaag is een lange reisdag naar Aurangabad, welke ongeveer 8 uur zal duren. Na aankomst in uw hotel is de dag ter vrije besteding.

Dag 12 Aurangabad

Na het ontbijt bezoekt u de Ajanta-grotten. Deze liggen verscholen in een binnenste plooi van de Sahyardi-heuvels, 120 km van Aurangabad en hebben de vorm van een gigantisch hoefijzer. Hier liggen de 30 uitgehouwen grotten van Ajanta. De grotten dateren uit de 2e eeuw voor Christus en zijn ontdekt in 1819 door een groep Britse legerofficieren, die deze plek per ongeluk ontdekte tijdens hun jacht. De prachtige wand- en plafondschilderingen over het leven van Boeddha zijn in de gehele beroemd als de best bewaarde van de Indiase en boeddhistische beeldende kunst. De groten staan daarom ook op de lijst van Unesco en momenteel staan ze onder toezicht van Archeological Survey of India.

De Ajanta grotten zijn gesloten op maandag.

Dag 13 Aurangabad

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan de Ellora Grotten. Indrukwekkend op zichzelf zijn de uit de rotsen gehouwen tempels en kloosters van Ellora die op slechts 30 km afstand van de stad Aurangabad liggen. In totaal zijn er 34 grottempels, 12 Mahayana-boeddhistische grotten (550-750 na Chr.), 17 Hindu-grotten (600-875 n.Chr.) En 5 grotten van het Jain-geloof (800-1000 n.Chr.) 22 andere grotten, opgedragen aan Lord Shiva, werden onlangs ontdekt. Kailas Tempel (cave16), de centrale attractie bij Ellora, is het meest opmerkelijk. Met de hand gebeiteld van een enkele massieve rots, omvat het een poort, paviljoen, binnenplaats, vestibule en een toren die de bijzondere Dravidische kunst uitbeeld. Men denkt dat er ruim 7000 arbeiders aan gewerkt hebben in continu diensten gedurende een periode van 150 jaar. De grotten worden steeds vaker bezocht door Europese toeristen.

Ellora grotten zijn op dinsdag gesloten.

Dag 14 Aurangabad - Mumbai (vliegen)

Vandaag volgt de vlucht naar Mumbai. Er volgt hier een transfer naar uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 15 Einde rondreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, volgt een transfer naar de luchthaven. U kunt ook nog een aantal dagen verlengen in Mumbai of kiezen voor een strandverlenging in Goa of elders in India

BELANGRIJKE INFORMATIE

 • Voor India heeft u een visum nodig. Meer informatie leest u hier
 • U kunt op dag 14 ook naar uw strandverlenging doorvliegen. Ik informeer u graag over de mogelijkheden. 
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Verblijf in genoemde hotels in de gewenste klasse
 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Treinkaartje Delhi - Agra & Agra - Gwalior in klasse met airconditioning en stoelreservering
 • Assistentie bij alle transfers luchthaven - hotel v.v.
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids / chauffeur
 • Entreegelden voor de monumenten
 • Lokale belastingen
 • Binnenlandse vlucht Aurangabad - Mumbai op basis van de goedkoospte classe (€ 85)

EXCLUSIEF

 • Drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vluchten
 • Visum India
 • Bijdrage calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
prijs

INDICATIEPRIJZEN 2021

Prijzen geldig voor vertrek tussen 01.05.2021 – 30.09.2021

Deluxe hotels: € 2254

Eerste klas hotels: € 1783

Standaard hotels: € 1713

Informeer naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen of als u toch liever allebei een eigen kamer heeft (toeslag 1 persoonskamer).

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: € 2595  per persoon

Eerste klas hotels: € 1929 per persoon

Standaard hotels: € 1848  per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar. 

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Het is ook mogelijk om met een toeslag allebei een één persoonskamer te boeken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

ROUTE CENTRAAL HERITAGE TOUR

FOTO'S CENTRAAL INDIA HERITAGE

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Zuid India rondreizen

3 tours

West India Rondreizen

2 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

Oost India Rondreizen

1 tour

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Centraal India rondreizen

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.