fbpx

Cross Country Bhutan – 15 dagen

0
Prijs
Vanaf€3,070
Prijs
Vanaf€3,070
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

104
15 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.2021
Paro vliegen naar Yonphula (Trashigang)
Trashigang - Mongar - Bumthang - Gangtey - Trongsa - Punakha - Thimphu - Haa - Tijgersnest - Paro

RONDREIS BHUTAN

INCLUSIEF HET OOSTEN

Bhutan compleet. Deze reis neemt u mee naar de rijstkom van het westen, naar de culturele kern van centraal Bhutan en naar het ongetemde oosten. De Thrimshing La-pas 3700 m is ook de verblijfplaats van ongeveer 15 soorten rododendrons. De trekking in deze gebied gaat door een spectaculair landschap met bijzondere vogels.  

Weinig toeristen besluiten het oostelijke deel van het land te bezoeken. Maar de Bhutan compleet tour brengt u ook naar dit afgelegen deel, wat een waanzinnige ervaring van Bhutan oplevert. De ervaring van de afgelegen en meest ontoegankelijke dorpen in het oosten geeft je het gevoel alsof je terug in het vorige leven was. De belangrijkste attractie van dit vakantiepakket omvat ook het verkennen van landelijke huizen, oude tempels en kloosters, de verblijfplaatsen van de grote uitvoerders van textiel en houten producten. 

Bestemming

 • Het onbekende oosten van Bhutan
 • De kleine hoofdstad van Bhutan, Thimphu
 • Trongsa, de zetel van de koning en de indrukwekkende dzong
 • De vallei van Punakha
 • De hoogste bergpassen van het land

Hoogtepunten

 • Meer dan de standaard bezienswaardigheden
 • Terug in de tijd in het oosten van Bhutan
 • Dzong's afgewisseld met de mooiste trekkingen
 • Bezoek aan Thimphu, Trongsa, Paro en Punakha

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Paro

Welkom in Bhutan, het land van de donderende draak. U wordt hier van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van Delta Holidays zodra u de aankomsthal van het vliegveld verlaat. U begint met een korte wandeling zodat u kunt acclimatiseren met de hoogte en u brengt een bezoek aan de opvallende Paro vallei, waar veel oude kloosters en tempels van Bhutan zijn gevestigd. De vallei is ook beroemd vanwege de berg Chomolhari (7.300 m) die aan de noordkant van de vallei ligt. De volgende attractie van de Paro-vallei is Paro Dzong, die ook wordt erkend als Rinpung Dzong. Deze dzong uit de 15de eeuw is een enorm klooster en ook het uitvoerende centrum van de Dzonkhag (gemeente/provincie) 

Dag 2 Paro naar Trashigang

Vandaag vliegt u vanaf Paro naar Yonphula. Na aankomst rijdt u door naar Trashigang. Onderweg brengt u een bezoek aan de universiteitsstad Kanlung, 25 kilometer ten zuiden van TrashigangSherubtse College werd opgericht in 1978 en als de tijd het toelaat, gaat u ook een bezoek brengen aan het Zangtokpelri-klooster. Hierna gaat u door naar het kleine dorpje Khaling, de plek van een historisch slagveld. 

Dag 3 Trashigang naar Trashi Yangtse

Vandaag staat een verkenning van Trashi Yangtse (1.45 uur) door Gom Kora om Chorten Kora  te bezichtigen op het programma. Trashi Yangtse is een oude handelsroute tussen Oost- en West-Bhutan. U maakt kennis met de lokale bevolking die kleurrijke kleding verkopen in het dorpje Duksum. De dorpsvrouwen maken gebruik van weefgetouwen om deze kleding te weven. U brengt ook een bezoek aan de Trashigang  

Dag 4 Trashigang - Mongar

In de vroege ochtend gaat u westwaarts naar Mongar. Als de vallei van de Kuri Chug inloopt, ziet een breed vruchtbaar veld, waar mango en ananas verbouwd wordt. U maakt hier kennis met de lokale bevolking in het dorp Sarchop, een bevolking die hun eigen taal spreekt. Deze taal lijkt niet op die ze spreken in het westen van Bhutan. De oostelijke en westelijke Bhutanezen moeten normaal gesproken in het Engels of Nepalees met elkaar communiceren  

Dag 5 Mongar - Bhumtang

U verlaat vroeg in de ochtend MongarDe rit langs Mongar en Jakar is een van de meest opvallende ritten van het land. Bij het passeren van de Thrumsing La-pas (de hoogste pas van Bhutan op 3.800 m) verlaat u formeel Oost-Bhutan. De rit dwars over de Thrumshing La-pas is zeer heftig, maar de daaruit voortvloeiende afdaling via het hoge dennenbos naar groene weiden duurt lang, maar de natuurlijke diversiteit maakt de rit absoluut de moeite waard. Onderweg komt u ook langs de Ura-vallei, de hoogste vallei in Bumthang. 

Dag 6 Bumthang

Bumtang is een van de meest opvallende valleien en ook het middelpunt van het boeddhisme in Bhutan. Dit gebied heeft een grote diversiteit aan planten en dieren. Bumtang is de woonplaats van Guru Ringpoche, hij heeft ervoor gezorgd dat er ongeveer 40 tempels in de omgeving zijn gebouwd. U brengt een bezoek aan Kurjey Lhakhang, een van de meest heilige kloosters in Bhutan, gebouwd in 1652Daarna gaat u richting Jambay Lhakhang die in 1659 werd gebouwd door de Tibetaanse koning Sontsen Gampo. In oktober is er een van de meest kleurrijke festivals in deze Lhakhang 

Dag 7 Bumthang

Vandaag bezoekt u een andere heilige plaats van Bhumthang, namelijk Me-Bar Tsho (Me-Bar = brandend, Tsho = meer). Dit meer is het heiligste meer van Bhutan. Terton Pema Lingpa (boeddhistische heilige) dook jaren geleden het meer in met een brandende boterlamp in de hand, toen hij uit het meer kwam, hield hij aan de ene hand wat resten vast en aan de andere hand de brandende boterlamp, dit verklaart de naam van het meer.  

Dag 8 Bumthang - Trongsa - Gangtey

Trongsa is de plaats waar koninkrijk Bhutan is ontstaan. U brengt een bezoek aan de Trongsa DzongTraditioneel wordt de koning van Bhutan eerst de Trongsa Penlop (gouverneur) voordat hij tot de kroonprins wordt genoemd.  Gebouwd op een berguitloper hoog boven de kloven van de Mangde Chhu, controleerde de dzong eeuwenlang de oost-westhandel. Het aantrekkelijke kasteel is een enorm bouwwerk, waarvan de muur hoog boven de kronkelende Mangde Chu-vallei uitsteekt, de dzong is ook van heinde en verre te zien.  

In de middag gaat u verder omhoog naar de Phojikha-vallei. Rondom deze vallei wordt zonne-energie gebruikt als elektriciteit of als mini-waterkrachtcentrales. Vanuit deze vallei hebt u zicht op de zwarte bergen van de westelijke helling van de vallei. De vallei is ook het belangrijkste natuurreservaat in het land en het winterverblijf van de zeldzame zwartnekkraanvogels 

Dag 9 Gangtey - Punakha

In de morgen staat een wandeling naar het westen door Wangdue Phodrang naar de Punakha-vallei. U maakt kennis met het traditionele winkeldorp WangdueWanneer de verbazingwekkende Wangdue Dzong zichtbaar begint te worden, ziet u de enorme cactussen die de heuvel bedekken en die zijn geplant om de aanvaller te ontmoedigen om naar boven te klimmen. U brengt ook een bezoek aan het oudste dorp van Bhutan, Rinchengang 

Dag 10 Punakha

Punakha Dzongkhag is onlosmakelijk verbonden met gedenkwaardige gebeurtenissen in de Bhutanese geschiedenis. Het diende als de hoofdstad van het land van 1637 tot 1907 en de eerste nationale vergadering werd hier gehouden in 1953. Punakha Dzong is niet alleen de op een na oudste en op een na grootste dzong, maar het heeft ook een van de meest majestueuze bouwwerken van het land. 

Deze Dzong vertegenwoordigt het treffende voorbeeld van Bhutanese architectuur, gelegen op de splitsing van twee rivieren, en beschrijft de illustratie van een middeleeuwse stad van een afstand. Hierna steekt u de Punakha-rivier over via de langste en hoogste hangbrug van het land, een opwindende ervaring. 

Dag 11 Punakha - Thimphu

Vandaag begint u op de kleine heuvel, Sangaygang waar de Bhutan Broad Casting-toren staat. De rit duurt ongeveer 15 minuten. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de stad. Onderweg naar de heuvel ziet u ook de Takin, het nationale dier van Bhutan. Daarna gaat u naar het Boeddha-punt in Kuensel Phodrang, een van de toeristische trekpleisters. De bronzen beelden van de 51 meter grote Boeddha trekveel bezoekers. Daarna brengt u een bezoek aan het textielmuseum, waar u getuige bent van de kunst van het traditionele weven. Een bezoek aan de grootste Thimphu Dzong zal ook niet ontbreken. Deze dzong is ook het kantoor van de koning van Bhutan.   

Dag 12 Thimphu (Tango-wandeling)

Vandaag gaat u een trekking maken naar de Tango Goemba-site die sinds de 12deeuw een religieuze betekenis heeft. De lama’s hebben hier het boeddhisme opgericht en daarmee is Tango het grootste centrum van boeddhistische leer in het land. Je Khenpo, de religieuze chef van Bhutanvoltooide daar het negen jarige programma. 

Dag 13: Thimphu naar Haa via Chele La

De Thimpu-vallei is een plaats om Chomolhari (7.300 m) te beklimmen, welke is gelegen aan de noordkant van de vallei en waarvan het gletsjerwater met een hoog tempo door de vallei stroomt. Hier gaat u door naar Haa via de Chele la pass (3.988m). Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht op de Paro-vallei. Nadat u een bezoek hebt gebracht aan de Katso Lhakhang in het dorp Katso, gaat u terug naar Paro. 

Dag 14 Paro

Vandaag brengt u een bezoek aan het Tijgernestklooster, een beroemde boeddhistische heilige plaats in de Himalaya en een heiligdom aan de rand van de Paro-vallei. Mythen zeggen dat Guru Rinpochhe vanuit Tibet op de rug van de Tijgerin naar deze plek is gevlogen en in deze grot is geland. Daarna gaat u richting de Drukgyal Dzong, ten noorden van de Paro-vallei. Deze Dzong werd in 1647 gebouwd door de grote Shabdrung Ngawang Namgyal. Hierna keert u terug naar uw hotel.  

  

Dag 15 Einde rondreis - vertrek

Na het ontbijt volgt nog een transfer naar de luchthaven van Paro. Afhankelijk van de vertrektijd is de ochtend ter vrije besteding. Dit is het einde van een geweldige rondreis door Bhutan en het onbekende oosten.  

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • U kunt in Bhutan niet op de “bonnefooi” gaan reizen. De overheid heeft bepaald dat dit alleen kan van te voren georganiseerd volgens het bruto nationaal geluk. 
VERBLIJF
 • U verblijft in goede 3* accommodaties in Bhutan die door de overheid zijn goedgekeurd. Bij aanvraag wordt gekeken naar het best beschikbare hotel. 
 • U kunt de reis ook upgraden met 4* en 5* hotels. Deze toeslag is op aanvraag beschikbaar. 
 • Niet in alle steden zijn 4* en 5* hotels beschikbaar. Ik informeer u er graag verder over. 
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Ontbijt, lunch en diner in Bhutan zijn inbegrepen conform de vaste dagprijs
 • Vervoer per auto met airconditioning en privé chauffeur
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden en excursies in Bhutan
 • Lokale belastingen
 • Visum Bhutan
 • Overnachting in 3* accommodaties
 • Verplichte overheidsbijdrage Bhutan (inbegrepen in de vaste dagprijs)
 • Alle transfers luchthaven - hotel v.v.
 • Vlucht Paro - Yonphula ( op basis van de goedkoopste vluchtprijs: $ 170 pp)

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds en SGR
PRIJS

INDICATIEPRIJZEN 2021:

Laagseizoen

Januari, februari, juni, juli, augustus en december

Prijs: 3070 euro per persoon

Hoogseizoen

maart, april, mei, september, oktober, november

Prijs: 3670 euro per persoon

Let op: indien u aankomt in het laagseizoen in Bhutan en ook een aantal dagen in het hoogseizoen verblijft, krijgt u een toeslag van 50 euro per persoon per dag. 

Prijs is gebaseerd op minimaal 2 personen.

ROUTE CROSS COUNTRY BHUTAN TOUR

FOTO'S

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Nepal Rondreizen

4 tours

India rondreizen

12 tours

Bhutan Rondreizen

4 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.