fbpx

De binnenwegen van Laos – 9 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,342
Prijs
Vanaf€1,342
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

234
9 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 30.09.21
Vientiane
Hiboun - Phonsavan - Luang Prabang

RONDREIS LAOS

Deze negen daagse reis neemt u mee door de meest levendige gebieden van Vientiane naar Luang Prabang. U start in Vientiane en reist in Zuid- Oostelijke richting naar Hin Boun met een adembenemend landschap van kalksteenbergen. Hier hebt u een indrukwekkende dag in de 7,5 km lange Kong Lor Cave. Verder naar het noorden is de beruchte Vlakte der Kruiken (Plain of Jars), die u gaat bezoeken, een gebied met herinneringen aan de geheime oorlog die hier heeft gewoed. Via de provincie Xieng Khuang in het noorden gaat u naar Luang Prabang waar u de tijd hebt om deze charmante UNESCO stad te verkennen.

BESTEMMING

 • Vientiane, de vriendelijke hoofdstad van Laos
 • Hin Boun en de indrukwekkende Kong Lor Cave
 • Phonsavan en de beroemde Vlakte der Kruiken
 • De UNESCO Werelderfgoedstad: Luang Prabang

HOOGTEPUNTEN

 • Verkennen van een aantal van de oudste tempels in Vientiane en Luang Prabang
 • Verken het “stenen bos” in Hin Boun evenals de indrukwekkende Kong Lor Cave
 • Bezoek de beroemde Vlakte der Kruiken / Plain of Jars
 • Ontmoet lokale Kamu, Akha en H’Mong in hun dorpen en bezoek de lokale exotische markten
 • Verken Luang Prabang met zijn beroemde Pak OU Caves, cruise over de Mekong rivier en bezoek de Kuang Si Waterval

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Vientiane

(halve dag stadstour)

Bij aankomst op het vliegveld van Vientiane wordt u verwelkomd door een Engels sprekende vertegenwoordiger van Delta Holidays. Hierna volgt een transfer naar uw hotel.

De dag begint met een met een tour naar de oudste Wat in Vientiane, de Sisaket Wat met duizenden miniatuur Boeddha beelden en naar de voormalige Koninklijke tempel van Wat Prakeo, die nu dienst doet als museum van kunst en antiek. U reist dan door langs Lanexang Avenue en krijgt de gelegenheid om een aantal foto’s te maken van het imposante Patuxai Monument, dat de inspiratie lijkt te zijn geweest voor de Parijse Arc de Triomph. De klim naar de top biedt u een geweldig uitzicht over Vientiane.

De reis gaat verder naar beneden naar Rue Singha 23 waar u het Nationale icoon en het belangrijkste religieuze gebouw van Laos vindt, de gouden stoepa van That Luang. Het laatste bezoek van de dag zal het COPE expositiecentrum zijn, hier ligt de nadruk op een veel vergeten aspect in Laos. De lokale bevolking wordt in dit gebied nog dagelijks geconfronteerd met niet-geëxplodeerde munitie als gevolg van de zware bombardementen tijdens de Vietnamese oorlog. Daarna keert u terug naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: geen

Dag 2 Vientiane - HInboun

(300 km - 5 uur rijden)


Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en reist u richting het zuiden via route 13 naar de centrale provincie van Laos, Khammoune. Onderweg stopt u bij Prabhat Ponsan, een stupa daterend uit de 15e eeuw. Het is ook de thuisbasis van Boeddha’s linker voetafdruk, volgens de legende was hij hier de Mekong aan het oversteken.

Na de lunch maakt u een stop bij de interessante Ban Ton Na Mae H’Mong Market, hierna reist u verder door de Khammoune provincie een bergachtig gebied. U maakt ook een stop in de buurt van Khoun Kham, hier hebt u een adembenemend uitzicht over het Karst landschap, ofwel ‘kalkstenen bos ‘. Halverwege de middag komt u aan bij uw accommodatie, waar u de rest van de dag ter vrije besteding hebt.

Maaltijd: ontbijt

Dag 3 Hinboun, riviercruise en Kong Lor Cave

Na het ontbijt in de lodge, rijdt u naar het dorp Kong Lor en gaat u aan boord van een kleine lokale boot die naar de beroemde Kong Lor Cave vaart. U vaart door de grot, die meer dan 7 km lang en op sommige punten meer dan 100 meter hoog is. De adembenemende galerij van stalagmieten kunt u te voet verkennen. Aan de andere kant van de grot, maakt u een korte wandeling naar Ban Pon Ngam, een afgelegen dorp. In de middag gaat u door de grot per boot, en daarna verder met de auto, terug naar de accommodatie. De middag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt en lunch

 

Dag 4 Hinboun - Muang Khoun - Phonsavan

(360 km - 7 uur rijden)

Vanmorgen vertrekt u vroeg (7:00 uur) voor de lange rit via de binnenwegen van Laos. De eerste stop is bij Ban Thabak, de ‘bom boot Village’. Technisch gezien zijn dit eigenlijk brandstoftanks uit de Vietnamoorlog die worden gebruikt als boten. U reist verder door het glooiende landschap en stopt onderweg om de Nam Mouan rivier te bewonderen. De lunch is in Ban Thasi.

In de middag begint u aan een klim naar de bergen en stopt u bij een aantal dorpen, waaronder het weversdorp bij Tai Lu, en een H’Mong dorp. Laat in de middag komt u aan bij de oude stad van Muang Khoun, de voormalige provinciale hoofdstad, waar u de ruïnes kunt verkennen van een aantal oude pagodes in de Lanna stijl en de Wat Phiawat, een verwoeste tempel met een enorme zittende Boeddha.

In de vroege avond arriveert u in Phonsavan.

Maaltijd: ontbijt

Dag 5 Plain of Jars (vlakter der Kruiken)

In de ochtend brengt u een bezoek aan de interessante Centrale Markt, evenals het kantoor van de Mines Action Group (of MAG), hier komt u meer te weten over het belangrijke werk dat zij doen in het ontruimen van landmijnen en niet-ontplofte munitie in het gebied. Daarna gaat u door naar de Vlakte der Kruiken en begint u bij Jar Site 2 met een 1 uur durende tocht die gaat naar Jar Site 3. Deze velden bestaan uit meer dan 150 potten die op een heuvel liggen. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht. In de middag bezoekt u Jar Site 1, de grootste site, met meer dan 300 potten, aan het eind van de middag keert u terug naar uw hotel.

Maaltijd: ontbijt

Dag 6 Phonsavan - Luang Prabang

(280 km - 7 uur rijden)


In de morgen kunt u weer een bezoek brengen Centrale Markt, daarna volgt een lange maar mooie rit naar Luang Prabang. Onderweg stopt u bij Ban Somboun, een H’Mong dorp.

In de middag bezoekt u Ban Kiu Kharm Pom, een vriendelijk Khmu dorp, en Ban Nam Ming waar u vanaf de brug een mooi uitzicht hebt en waar u de gelegenheid hebt om uw benen te strekken. Halverwege de middag komt u aan in Luang Prabang, waar de rest van de dag ter vrije besteding is.

Maaltijd: ontbijt

Dag 7 Luang Prabang Stadstour

(inclusief Pak OU Caves en riviercruise over de Mekong)

Met uw gids kunt u een optionele vroege start (05:30) bespreken om te getuigen te zijn of deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel van ‘Tak Bat’ ofwel het geven van aalmoezen aan de monniken. Dit is een uniek ritueel dat nog steeds gevolgd wordt door de lokale bevolking in Luang Prabang. U kunt ook een bezoek brengen aan de lokale verse markt om te zien hoe de lokale bevolking winkelt, voordat u terugkeert naar uw hotel voor het ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u het schilderachtige Royal Palace Museum, het museum geeft een goed overzicht van de lokale geschiedenis. Daarna bezoekt u de meest historische en betoverende tempel van het land de Wat Xieng Thong, het dak is laag bij de grond volgens de klassieke Luang Prabang stijl. U gaat aan boord van een privéboot voor een cruise stroomopwaarts over de Mekong rivier. Onderweg hebt u een panoramisch uitzicht over het rustige platteland. De eerste stop is het dorp Ban Muang Keo waar u begint met een korte tocht naar de mysterieuze grotten van Pak OU. U bereikt twee grotten in kalkstenen rots vol met duizenden Boeddha beelden van verschillende vormen en maten en met uitzicht op de Mekong rivier. Met de boot keert u hierna terug naar Luang Prabang. Onderweg stopt u bij de wevers- en textiel dorpen van Ban Xangkhong en Ban Nongxai. Halverwege de middag bent u terug in Luang Prabang, waar u de mogelijkheid hebt om de Mount Phousi te beklimmen waar u een spectaculair uitzicht over Luang Prabang en de Mekong rivier hebt.

Maaltijd: ontbijt

Dag 8 Luang Prabang & de Kuang Si watervallen

Na het ontbijt bezoekt u Ock Pop Tock, een zijdeweverscentrum. Hier krijgt u een rondleiding en zal het zijdeweversproces worden toegelicht. Daarna gaat u de stad uit, waar u de mogelijkheid om hebt om te stoppen voor een bezoek aan de Khmu, H’Mong en Lao Loum dorpen die de belangrijkste etnische groepen van Laos vormen. Dit brengt u vervolgens naar de prachtige Kuang Si Waterval, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik in het turquoise water of een wandeling kunt maken langs de bospaden. Naast de watervallen is het “Bear Rescue Centre”, een centrum dat een geweldige rol speelt bij de bescherming en het herstel van de zeldzame Aziatische zwarte beer. Tegen lunchtijd keert u terug naar Luang Prabang.

De middag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

Dag 9 Einde tour - Transfer naar de luchthaven

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht, kunt u de dag naar eigen inzicht besteden. Er volgt hierna een transfer van uw accommodatie naar de luchthaven.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE

Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dit kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.

VERBLIJF

 

 • Standard:
  • Vientiane: Beau Rivage (Superior kamer)
  • Hin Boun: Spring River Resort (kamer riverzijde)
  • Phonsavan: Vansana XKH (Standaard kamer)
  • Luang Prabang: Villa Chitdara (Superior kamer)

 

 • Superior:
  • Vientiane: Ansara (Savvy kamer)
  • Hin Boun: Spring River Resort (kamer rivierzijde)
  • Phonsavan: Vansana XKH (Deluxe kamer)
  • Luang Prabang: Le Sen (Deluxe kamer)
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Vervoer per auto
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Boottrip
 • Overnachtingen in genoemde hotels van gekozen categorie

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum Laos
 • Toeslag hoogseizoen
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
PRIJS

PRIJZEN GELDIG BIJ 2 PERSONEN:

Voor aankomsten tussen 01.11.20 en 30.04.21

standaard: € 1357 per persoon

superior: € 1494 per persoon

Voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21:

standaard: € 1342 per persoon

superior: € 1462 per persoon

TOESLAG HOOGSEIZOEN:

aankomsten van 20 december tot en met 10 januari: 34 euro per kamer per nacht

aankomsten van 2 tot en met 5 april 2021: 34 euro per kamer per nacht.

ROUTE TOUR BINNENWEGEN VAN LAOS

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.