fbpx

De gouden driehoek – 6 dagen

0
Prijs
Vanaf€419
Prijs
Vanaf€419
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

513
6 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Delhi
Agra & Jaipur

De Gouden Driehoek reis is de topper in het India programma. Deze klassieke route is perfect voor de reiziger die India voor de eerste keer bezoekt. Delhi, Agra en Jaipur vormen de steden van deze Gouden Driehoek.

Geuren en kleuren van het bruisende Delhi, het indrukwekkende mausoleum Taj Mahal in Agra met een bijzonder liefdesverhaal, en de kleurrijke bevolking in Jaipur maken u op slag verliefd op India. Eeuwenoud cultuurerfgoed gecombineerd met prachtige kleuren, tijdens deze reis krijgt u een fascinerende impressie van India.

BESTEMMING

 • Het bruisende Delhi met eeuwenoude monumenten
 • Taj Mahal, een romantisch verhaal in Agr
 • De kleurrijke bevolking, paleizen en kastelen van Jaipur

HOOGTEPUNTEN

 • De gouden driehoek in één reis
 • Indrukwekkende monumenten als mausoleum en forten
 • De beste kennismaking met India

PROGRAMMA RONDREIS DE GOUDEN DRIEHOEK

Dag 1 Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u opgewacht voor de transfer naar uw eerste overnachtingshotel in Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil.

Dag 2 Delhi

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier gaat u langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna gaat u naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht van de Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Hierna brengt u een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien. Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930).

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Delhi - Agra

(205 km - 6 uur rijden)

Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar Agra. Bij aankomst checkt u in het hotel.

In de namiddag volgt een bezoek aan de Taj Mahal, een beroemd 17de -eeuws meesterwerk, en een van de schitterendste gebouwen van India, zo niet van de wereld. Het werd gebouwd in de herinnering van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jahan, een van de grootste koningen van het Mughal-rijk. Hij liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648 als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen. De Taj Mahal staat niet zoals gebruikelijk in het midden van de tuin, maar op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna-rivier in Agra en domineert zo de wijde omgeving. Vier vrijstaande minaretten bezetten de hoeken van het platform en geven het bouwwerk een driedimensionale referentie. De Taj Mahal wordt geflankeerd door twee identieke – in contrasterend rood zandsteen opgetrokken – gebouwen, de moskee en het gastenverblijf. Tussen het mausoleum en de hoofdpoort van het complex ligt de tuin, die door kanalen in vier gelijke perken verdeeld is volgens het Perzische chahar bagh-patroon.
Shah Jahan slaagde in zijn ambitie om een monument voor eeuwen neer te zetten. De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het gebouw wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht. Voor velen van hen is het mausoleum vooral een romantische ode aan de liefde.

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten!

Agra is niet alleen beroemd om Taj Mahal, maar ook om het indrukwekkende Mughal Red Fort dat bekend staat als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rood zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 en werd voltooid met poorten, pilarenhallen, moskeeën, marmeren latten en geometrische tuinen, het Fort vertegenwoordigt Mughal-architectuur op zijn hoogtepunt. Het heeft een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader acht jaar heeft opgesloten zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken. Na de Taj Mahal brengt u hier een bezoek aan.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de avond ter vrije besteding.

Dag 4 Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur

(235 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt de tour naar Jaipur. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning, en krijgt u een rondleiding door deze prachtige werelderfgoed gebouwen, die nog steeds in perfecte staat zijn. De stad is verdeeld in religieuze en staatsrechtelijke gedeelten. De overvloed aan beeldhouwkunst is adembenemend. Ook is de wit marmeren moskee in erg mooi. Het is een heilige moskee voor pelgrims van heinde en verre hier komen om hun respect te betuigen. Na dit bezoek gaat u verder naar Jaipur.

Bij aankomst checkt u in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5 Jaipur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Amber Fort ook wel Fort Ajmer genoemd. Dit is een kasteel dat diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de voormalige hoofdstad van het Mogolrijk en de Rajputs. Het werd gebouwd vanaf 1592 door radja Jai Singh I en uitgebreid door Sawai Jai Singh in rood zandsteen en marmer. Het is een zeer indrukwekkend kasteel, gelegen op een heuvel, 11 kilometer ten noorden van Jaipur. Het gebouw beslaat tegenwoordig 4 km² en is mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogol-architectuur. Het bestaat uit een reeks van gebouwen op 4 verschillende niveaus telkens rond een binnenplaats. Daarnaast behoort ook een tuin met een kunstmatig meer tot het complex. De tocht naar het paleis gaat per opgetuigde olifant, zoals de Maharadja’s van Jaipur dat 400 jaar geleden ook deden. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van dit architecturale meesterwerk met zijn vele nissen, oogverblindende mozaïeken en watergekoelde schommels die de bezoekers de dag van vandaag betoverend, zoals dat ook gebeurde bij de Koninklijke bewoners.

In de middag brengt u een bezoek aan Hawa Mahal of Palace of the Winds, een vijf verdiepingen tellend complex, gebouwd in 1799 van roze zandsteen met achthoekige honingkleurige ramen die uitkijken over de hoofdstraat van de oude stad. Zo konden de vrouwen van het paleis de jaarlijkse parade ongezien bekijken. Doordat de wind door het paleis waait wordt het paleis van de wind genoemd.

Hierna volgt een rondleiding door het City Palace & Observatory. Het City Palace in het hart van de oude stad is een mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. Het centrum van het paleis is een zeven verdiepingen tellend gebouw genaamd Chandra Palace, met een prachtig uitzicht over de tuinen en de stad. De volgende top is het Jantar Mantar of Solar Observatory genoemd, het grootste astronomische observatorium, met een historisch “zonne-energieapparaat” dat tot op heden nauwkeurige voorspellingen geeft.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6 Jaipur - Delhi / strandbestemming

Na het ontbijt checkt u uit het hotel. Vanuit Jaipur kunt u doorvliegen naar uw volgende (strand) bestemming of terug gaan naar Delhi.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Het Rode Fort in Delhi is op maandag gesloten, daarom staat deze rondreis niet op zondag.
 • De Taj Mahal is op vrijdag gesloten, daarom start deze rondreis niet op woensdag.
VERBLIJF

DELUXE HOTELS

 

EERSTE KLAS HOTELS:

 

STANDAARD HOTELS

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in een 2 persoonskamer in genoemde hotels
 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Assistentie gedurende de gehele reis en op de luchthaven
 • Jeep tour bij het Amber Fort in Jaipur

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum India
 • Overige maaltijden
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max 9 personen)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: € 597 euro per persoon

Eerste klas hotels: € 507 per persoon

Standaard hotels: € 419 per persoon

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22 (met uitzondering van aankomsten tussen 20.12.21 en 10.01.22. Voor deluxe hotels geldt in de maand februari 2022 ook een toeslag. Deze is op aanvraag verkrijgbaar. 

Deluxe hotels: € 798 euro per persoon

Eerste klas hotels: € 625 per persoon

Standaard hotels: € 472 per persoon

Prijzen geldig bij 2 samen reizende personen. Informeer naar de aantrekkelijke kortingen als u met meer personen gaat reizen of de toeslag als u liever allebei een 1 persoonskamer heeft.

ROUTE RONDREIS DE GOUDEN DRIEHOEK

FOTO'S DE GOUDEN DRIEHOEK

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.