fbpx

De volkeren en tempels van het Orissa District – 10 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,319
Prijs
Vanaf€1,319
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Standaard hotels

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

501
10 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Bhubaneshwar
Semiliguda

De staat Orissa is vermaard vanwege haar tempels, haar natuurlijke schoonheid en de prachtige langgerekte kustlijn. De officiële taal is het Oriya, ofschoon er in het hele gebied verschillende dialecten voorkomen, met name bij de vele afzonderlijke stammen die in het binnenland leven. In de eeuwen direct na Lord Buddha was het gebied overwegend boeddhistisch, terwijl het later meer en meer overging naar het Jainisme, om tenslotte een herleving van het Hindoeïsme te zien te geven. Maak tijdens deze reis kennis met deze unieke bevolking, prachtige tempels en indrukwekkende natuur.

ORISSA

BESTEMMING
 • Het district Orissa in het Noord Oosten van India
HOOGTEPUNTEN
 • de tempels van Bhubaneshwar
 • De bijzondere volkeren van Orissa

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Bhubaneshwar  

Bij aankomst op de luchthaven van Bhubaneshwar wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt er een transfer naar uw hotel. Rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de reis en kunt wennen aan het klimaat en het tijdsverschil. 

Dag 2 De tempels van Bhubaneshwar, Lalitgiri & Ratnagiri

De ochtend start met een ontbijt in het hotel. Daarna bezoekt u Bhubaneswar, bekend als de Tempel stad van India. Er zijn 600 tempels waarvan meest populaire de Lingaraj Tempel van Shiva is. Deze tempel is gebouwd in de 11e eeuw ter ere van Lord Shiva die ook wel bekend stond als “Lingaraj”. De torenspits is versierd met de meest prachtige beelden. Niet-Hindi mensen worden niet toegelaten in de tempel.
Ten noorden van de Lingaraj Tempel ligt het meer van Bindusagar, een van de populairste attracties van Bhubaneswar en tevens een befaamde picknick plek voor toeristen. Naast deze tempel vindt u hier ook de tempels van Mukteshwar, Rajarani, Brahmeshwara, Parashurameswar, Siddheshwar en de tempel van Kedargauri.

RAJARANI TEMPEL

is een van de meest beroemde tempels in Bhubaneswar, de hoofdstad van Orissa. Het is gemaakt van de prachtige rode en gouden zandsteen, die lokaal bekend staat als Rajarani en dit is wat geeft de tempel zijn naam ‘Raja Rani”.

BRAHMESHWARA TEMPEL

Deze tempel is gebouwd rond de 11e eeuw en is een Siva-linga tempel. Brahmeshwara tempel is beroemd om zijn ingewikkeld gesneden sculpturen. De tempel heeft een 18 meter hoge toren. Op de noordelijke muur van de veranda is een beeldhouwwerk van Laksmi.

PARASHU RAMESWAR TEMPEL

Deze tempel is gebouwd in 650 na Christus en is een van de oudste tempels in Bhubaneshwar. Een typisch voorbeeld van de Orissan stijl in de tempelarchitectuur. De tempel is voorzien van grenen spitsgebogen. In het gedeelte voor de spitsbogen zitten de mensen te bidden. Klein, maar rijk versierde heiligdom van Lord Shiva. De Parashurameswar Tempel heeft beeldhouwwerken van verliefde stelletjes, dieren en bloemmotieven.

SIDDHESHWAR TEMPEL

Shri Siddheshwar tempel, gelegen in het midden van een prachtig meer, is het icoon van Solapur. Het is een beroemde pelgrim plaats, niet alleen in Solapur, maar ook in de hele staat Maharashtra. Een bezoek aan Solapur kan niet worden voltooid zonder dat u de Shri Siddheshwar tempel hebt bezocht.
Shri Siddharameshwar, een yogi en een vurige aanhanger van Shri Mallikarjuna van Shrisailam heeft deze tempel gebouwd. Shri Siddharameshwar werd bevolen door zijn Guru, om terug te keren naar Solapur en en heeft op zijn bevel de tempel gebouwd en wordt tegenwoordig gezien als belangrijke bijdrage aan deze religie.

KEDARGAURI TEMPEL

Dit is ook een typisch Orissan tempel en ligt in Bhubaneswar. De tempel lijkt op de Siddheshwara Tempel en beschikt over een pancharatha heiligdom. De jagamohana (een rechthoekige zaal met een hellend terras) heeft een drie-divisie-muur met bekroonde ornamenten, die vaak worden aangetroffen in een ontwikkelde Orissan tempel.

RATNAGIRI

In de middag volgt er een excursie via Cuttack naar Ratnagiri. Cuttack is de hoofdplaats van het gelijknamige district Cuttack en ligt aan de rivier de Mahanadi. Het is, na de officiële hoofdstad van Orissa Bhubaneswar, de op een na grootste stad van deze staat. De stad is gelegen tussen twee rivieren, Mahanadi rivier in het noorden en Kathajodi in het Zuiden. Onderweg naar Ratnagiri worden typische Orissan dorpen bezocht.
Ratnagiri is de parel van dit complex, met prachtig gebeeldhouwde deurposten afkomstig van de Vihar en afgewerkte Boeddhabeelden.

Na de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 3 Bhubaneswar & Joranda

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een excursie naar de Joranda Gadhi tempel in Bhenkanak. De tempel is gebouwd op een plaats waar de 3 dorpen Joranda, Natima en Patna elkaar ontmoeten. De tempel is toegewijd aan de Allerhoogste Heer, de volgelingen van Mahima Dharma die vereren hem als Sunya Bhrama, ofwel de vormeloze heer. Er is geen afgoderij toegestaan in deze sekte. De tempel is gebouwd in de 20e eeuw maar het heiligdom bestond al in de 14e eeuw. Voor niet Hindoes is het niet toegestaan om de tempel van binnen te bekijken. U kunt de tempel bekijken vanaf een platform. Na de excursie wordt u terug gebracht naar uw hotel in Bhubaneswar voor de overnachting.

Dag 4 Udaygiri, Khandagiri & Puri

(75 km - 2 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de grotten in de heuvels van Khandagiri en Udaygiri. De grotten zijn uitgehakt in tunnels, om meerdere verdiepingen in dit oude appartementencomplex voor de monniken te creëren. Ze waren het werk van de eerste bekende heerser van Orissa, Koning Kharavela, die er waarschijnlijk aan begonnen is in de eerste eeuw voor Christus. Kharavela was een koning van de Mahameghavahana dynastie. De koning staat bekend om de uitbreiding van het Kalinga rijk en zijn uitvoering van openbare verbeteringen, zoals de bouw van kanaal systemen. Zijn koningin was blijkbaar een beschermvrouw van de kunsten en had waarschijnlijk veel te maken met de indrukwekkende sculpturen ter decoratie van de grotten.
Na het bezoek aan de grotten is er een transfer naar Puri, bij aankomst checkt u in bij uw hotel voor de overnachting.

Dag 5 Konark & Puri

(80 km - 2 uur rijden)

Na het ontbijt is er een excursie naar Konark: een van de meest levendige architectonische schatten van de hindoes in India. De verbazingwekkende zwarte pagode is gebouwd in de vorm van de Chariot van de zon en staat op een verlaten stuk langs de kust.
De geschiedenis van deze tempel is zeer interessant, een legende rond de bouw van de tempel vertelt het verhaal van Samba, die werd vervloekt door zijn vader, Heer Krishna. Hij leed 12 jaar aan melaatsheid voordat hij door de God van de zon werd genezen. En zo bouwde hij er vermoedelijk in de 9e eeuw een tempel voor Surya. De huidige tempel werd echter gebouwd door koning Lagula Narasimha Deva in de 13e eeuw.

In de namiddag bezoekt u Puri. Hoewel hiervan geen bewijs bestaat is de oude plek van Dantapura, “Stad van de Tand”, vermoedelijk te vinden in de omgeving van Puri. De naam is afgeleid van de linker hoektand van de Boeddha, die daar een tijd verbleef voordat hij naar Sri Lanka reisde. Puri is beroemd om de tempel Jagannath voor de “Lord of the Universe”. Hoewel niet Hindoes niet zijn toegestaan in de tempel zijn er diverse uitkijkpunten vanwaar de toeristen de tempel kunnen bekijken. De houten figuren van de drie goden, Jagannath, Balabhadra en Subhadra zijn in het heiligdom versierd en ingericht door de priesters. De buitengewone vorm die Jagannath volgens de legende aanneemt, is het onvoltooide werk van de god en ambachtsman Viswakarma, die in woede de afbeelding van Heer Vishnu onvolledig achterliet.

Na de excursie wordt u teruggebracht naar uw hotel voor de overnachting.

Indien u in juni / juli in Puri bent, kunt u getuige zijn van het Yath Ratra feest in Puri rondom de Jagannath tempel. Dit festival duurt 9 dagen.  (12 juli 2021, 1 juli 2022, 20 juni 2023, 7 juli 2024)

Dag 6 Puri - Chilika - Gopalpur

(260 km - 5 uur rijden)

Na het ontbijt, volgt een transfer naar Gopalpur. Onderweg wordt er gestopt voor een boottocht op het meer van Chilika. Een ca. 1000 km2 pittoreske lagune, gelegen aan de oostkust van de staat, in het district van Puri. Het meer is bekend vanwege de rijke biodiversiteit aan trekvogels en is erkend als een “Ramsarsite” (WWF India heeft dit gebied opgenomen op deze lijst. Zij zorgen ervoor dat deze beschermde natuurgebieden die op deze lijst staan niet verder leiden onderverzilting , watervervuiling, ontwikkeling en wegenbouw en meer die dit soort gebieden aantasten).
De grote lagune bevat vele kleine fascinerende eilandjes en zandstranden die langs de Golf van Bengalen worden afgewisseld met Casuarina groeven. Er zijn talloze “bewoners” en trekvogels in dit gebied te vinden, waaronder de flamingo, de witbuik zeearend, de grijze pelikaan, een streepkopgans, ooievaars, lepelaar, eenden, smienten, pijlstaarten, steltenlopers, reigers, ijsvogels en nog veel meer te vinden die in de winter dit natuurgebied als verblijfplaats hebben. Het gebied biedt tevens een thuis voor bedreigde irrawaddydolfijn want hun bevolking staat onder veel druk.

Na de boottocht vervolgt u de rit naar Gopalpur. Bij aankomst volgt de incheck bij uw hotel.

‘S Middags bezoekt u Gopalpur Sea Beach, een van de meest ongerepte stranden van Orissa. Dit rustige strand is een prachtig toevluchtsoord voor zee aanbidders, gelegen op ongeveer 16 km van Berhampur. Gopalpur was ooit een welvarende zeehaven. De afbrokkelende muren en pilaren van de steiger, zijn getuigen van de vergane glorie van de commerciële activiteit. Er zijn plannen op om de haven weer te revitaliseren en geschikt te maken voor moderne schepen. Gopalpur is tegenwoordig zeer geliefd bij surfers en is bij uitstek geschikt voor een zeiltochtje.

Overnachting in het hotel.

Dag 7 Gopalpur - Rayagada

(235 km - 5 uur rijden)

Na het ontbijt volgt er een transfer naar Rayagada, onderweg bezoekt u de beroemde hete zwavelzuur bron van Taptapani. Na het bezoek vervolgt u de route naar Rayagada en onderweg bezoekt u de dorpen van de Saora stam.

In de avond komt u aan bij uw hotel voor de overnachting.

Dag 8 Rayagada - Jeypore

(235 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt is er een excursie naar Chatikona, waar u een bezoek brengt aan de wekelijkse kleurrijke stammenmarkt van de Dhongria Kondh stammen. Vanuit de geschiedenis zijn de Kondhs bekend vanwege hun Meriah- menselijke offers. Ze zijn van oorsprong Dravidian en spreken de Kuvi taal. Ze beoefenen uitgebreide rituelen bij geboorte, huwelijk en overlijden. Na het bezoek keert u terug naar het hotel.

‘S middags is er een transfer naar Jeypore met onderweg een bezoek aan de dorpen van de Desia Kondh stam. Geniet er van de schoonheid van het landschap en het erfgoed. De relatie tussen mens en natuur is hier een feest voor de ogen van een buitenstaander. Bij aankomst in Jeypore volgt de overnachting in het hotel.

Dag 9 Jeypore

Na het ontbijt is er een excursie naar Onukudelli waar u een bezoek brengt aan de wekelijkse stammenmarkt van de beroemde Bonda stam. Deze intense markt is te vinden aan de belangrijkste heuvelachtige straat van het kleine stadje. De Bonda stam is een facinerende groep die bekend staat als de naakte mensen. Ze zijn vernoemd naar de Bonda heuvels in het binnenland van Orissa en staan bekend om hun koppige, onafhankelijke en vaak woeste geest.

Op de terugweg naar het hotel bezoekt u het dorp van de Gadabba stam, met de Oostenrijkse oorsprong in Lamptaput. De vrouwen dragen een doek bestaande uit een lange strook, gebonden rond de taille en een tweede stuk dat wordt gedragen over de borsten en in een band over een schouder. Bekijk tijdens het bezoek ook hun Demsa Dans.

Overnachting in het hotel.

Dag 10 Jeypore - Vishakhapatnam luchthaven

(230 km - 5 uur rijden)

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Visakhapatnam en eindigt deze rondreis.

U kunt hier ook verlengen met een paar dagen aan het strand. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Voor India heeft u een visum nodig. Meer informatie kunt u hier lezen.
 • Om te mogen reizen naar de inheemse stammen, moet van te voren toestemming worden gevraagd bij de lokale overheid. Hiervoor heb ik een kopie paspoort en visum nodig zodat de aanvraag verwerkt kan worden. Deze aanvraag moet minimaal 1 maand voor aankomst aangevraagd worden.Dit gedeelte mag ook alleen uitgevoerd worden door een organisatie die is erkend door de lokale overheid en u mag hier ook alleen reizen als u vergezeld wordt door een lokale gids met vergunning.

 • Het is beperkt toegestaan om te fotograferen bij de tribale markten van de inheemse bevolking.Dit om hun traditionele leven te respecteren.

 • Accommodatie in de tribale gebieden zijn standaard standaard kamers met airconditioning en aangrenzende badkamer en niet te beschouwen als luxe als in het woord “luxe”.

 • De genoemde afstanden en reistijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en onvoorziene omstandigheden.
VERBLIJF

DELUXE HOTELS

 • Bhubaneshwar: Mayfair Lagoon hotel (club kamer)
 • Puri: Mayfair Heritage hotel (standaard kamer)
 • Gopalpur: Mayfare Palm Beach Resort (excutive kamer)
 • Rayagada: Hotel Sai International (standard kamer)
 • Semiliguda: Hotel Lemon Castle (standaard kamer)

STANDAARD HOTELS:

 • Bhubaneshwar: New Marrion hotel (standard kamer
 • Puri: Hans Coco Palms hotel (standaard kamer)
 • Gopalpur: Swasti Palms Resort (standaard kamer)
 • Rayagada: Hotel Sai International (standaard kamer)
 • Semiliguda: Hotel Lemon Castle (standaard kamer)

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Dag 6-10 is op basis van volpension
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen
 • Assistentie en transfers van en naar de luchthavens
 • Boottocht op het Chilika Meer

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum India
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max 9 personen)
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: € 1557 per persoon

Standaard hotels: € 1319  per persoon

 

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: € 1659  per persoon

Standaard hotels: € 1395  per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar. Voor de maand februari 2022 geldt ook een toeslag voor de deluxe hotels.

 

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Het is ook mogelijk om met een toeslag allebei een één persoonskamer te boeken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

ROUTE RONDREIS DE VOLKEREN EN TEMPELS VAN ORISSA

FOTO'S DE VOLKEREN EN TEMPELS VAN HET ORISSA DISTRICT

ANDERE INTERESSANTE REIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

West India Rondreizen

2 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

Oost India Rondreizen

1 tour

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Centraal India rondreizen

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.