fbpx

DECCAN ERFGOED & GOA – 14 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€1,219
Prijs
Vanaf€1,219
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

221

Vraag hier uw reis op maat aan!

14 dagen
Beschikbaarheid: tot 15.04.20
Bangalore
Goa

India is meer dan de Taj Mahal en met deze reis ziet u een heel ander stuk van India. Karnataka en Goa zijn twee bijzondere deelstaten die dag en nacht van elkaar verschillen. Een rondreis door deze deelstaten is daarom heel erg afwisselend en uniek. De rondreis begint in Bangalore, het (technische) hart van India en neemt u verder mee in een wereld van de kleurrijke tempels van Belur en Halebid, naar Hampi, de voormalige Hindoe-hoofdstad om vervolgens uit te komen in Goa, de streek met veel Portugese kenmerken en heerlijke stranden. Zo combineert u een bijzonder verleden met heerlijke stranden in het heden! Welkom in Centraal en West India.

Bestemming
 • Bangalore, de hoofdstad van de deelstaat Karnataka
 • De tempels van Shravanebelagola, Belur en Halebid
 • Hampi, de voormalige Hindoe-hoofdstad
 • Heerlijke strandverlenging in Goa
Hoogtepunten
 • Bangalore, met de regeringsgebouwen, de Botanische tuin Lal Bagh en Cubbon Park Tipu Sultan’s Palace.
 • Mysore, een heilzame en charmante stad op 770 m boven de zeespiegel.
 • De tempels van Shravanebelagola, Belur en Halebid, Srirangapatanam en Somnathpur
 • Hampi, de voormalige Hindoe hoofdstad in de 15e en 16e eeuw en tegenwoordig een Unesco erfgoedgebied met heel veel indrukwekkende tempels en monumenten
 • Badami met de Pattadakkal Tempel en Aihole Tempel en de in rots uitgehakte tempels
 • Old Goa met een bezoek aan De Jama Masjid moskee, de Hindu Mahalxmi tempel en de St. Franciscus Kerk.
 • Heerlijke strandverlenging in Noord- of Zuid Goa
PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST BENGALORE

Bij aankomst in Bangalore wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en word naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: geen

DAG 2 BENGALORE – SRIRANGAPATANA – MYSORE (135kms / reistijd ca. 3 uur 30 minuten)

Na het ontbijt begint u met een stadsbezoek aan Bangalore. Hier brengt u een bezoek aan het Vidhana Soudha gebouw, hier zetelt de regering van de staat Karnataka. Het is gelegen in het centrum van Bangalore, niet ver van MG Road en Cubbon park.
De Vidhana Soudha is grotendeels gebouwd met “Bangalore graniet”, opgegraven uit de gebieden rond Mallasandra en Hesaraghatta. Voor het visuele effect is ook gebruik gemaakt van “Magadi roze” en “Turuvekere zwarte” stenen.
Bangalore kent meer beroemde bezienswaardigheden, zoals het Cubbon Park Tipu Sultan’s Palace en de Lal Bagh Gardens. Dit 97 hectare grootte natuurpark is een van de mooiste botanische tuinen van India. Dit 18de eeuwse paradijs is aangelegd door de heersers Hyder Ali en zijn zoon Tipu Sultan die hiervoor zeldzame bomen uit het verre Perzië, Afghanistan en Frankrijk hebben gepland.

Na het bezoek aan Bangalore gaat u met de auto verder naar Mysore. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Srirangapatanam. Srirangapatna is een stad in zuidwest-India met grote religieuze en historische betekenis. De stad is vernoemd naar de Sri Ranganthaswamy-tempel, een 9e-eeuwse tempel in de stad die gewijd is aan Ranganatha, een avatar van de god Vishnoe. De tempel is een belangrijk bedevaartsoord voor vaishnavitische hindoes. Dit ligt binnen de poorten van Dariya Daulat (Pracht van de zee), eens zijn zomerverblijf en later toegeëigend door Arthur Wellesley. Gebouwd voornamelijk uit hout en de structuur rust op een grote sokkel. De muren en plafonds zijn uitvoerig beschilderd. De muurschilderingen op de buitenmuren tonen taferelen uit de Tipu oorlogen, terwijl de binnenmuren sierlijk zijn beschilderd met abstracte ontwerpen en bloemmotieven.

Na het bezoek gaat u verder naar Mysore.

Bij aankomst checkt u in uw hotel. De rest van de dag/avond is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 3 MYSORE – SOMNATHPUR – MYSORE

Na het ontbijt volgt een excursie naar Somnathpur, een onopvallende dorp, op 35 km van Mysore. De prachtig gesneden, stervormige tempel met drie torens is een perfect voorbeeld van de Hoysala architectuur. De friezen op de buitenste muren met hun ingewikkeld gesneden rijen van opgetuigde olifanten en beesten uit de mythologie, zullen u betoveren. Evenals de prachtig gebeeldhouwde beelden van goden en godinnen en scènes uit de heldengedichten, samen met de opmerkelijk versierde plafonds in de zuilenhal.

In de middag brengt u een bezoek aan Mysore. Deze heilzame en charmante stad ligt 770 m boven de zeespiegel en wordt een easy-going stad genoemd, om zijn mooie zijde, het bloeiende sandelhout en het wierookcentrum. De stad heeft een rijke geschiedenis. Het Mysore Paleis, gebouwd in Indo-Saraceense stijl is een van de grootste en meest schitterende paleizen in India. Het is een caleidoscoop van gebrandschilderd glas, spiegels, verguld in prachtige kleuren. Er zijn mooie gesneden houten deuren, mozaïekvloeren, evenals indrukwekkende schilderijen. Halverwege de Chamundi Hill is de Nandi Bull, een 4,8 m hoge monoliet. Het werd gebeitst uit steen en is een van de grootste in India. Heel veel pelgrims komen hier het hele jaar door. Rechts op de top, is de 2000-jaar-oude Chamundeswari Tempel. Deze tempel biedt atypische feestelijke sfeer zonder overweldigende religieuze toenadering.

Hierna gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag/avond ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 4 MYSORE – HASSAN (Reisafstand 113 kilometer – reistijd +/- 3 uur)

Na het ontbijt begint de dag met een bezoek aan Shravanabelagola, een zeer belangrijke toeristische bestemming in India, die bekend staat om het grote aantal toeristische attracties zoals de Gomateshwara tempel. Aan de voet van de Vindhyagiri Hills is de residentie van het 1000 jaar oude standbeeld van Lord Gomateshwara. Het wordt beschouwd als het grootste beeld en werd gebouwd door Chamundaraya die de algemene koning onder Gangaraya was. Op de basis van het standbeeld staan verschillende inscripties geschreven in de Karnataka taal. Meer dan 800 geschreven inscripties met betrekking tot Shravanabelagola zijn ontdekt in hetzelfde gebied. Deze opschriften vertellen de geschiedenis van de Gangas, Rashtrakutas, Hoysala en het Vijaynagar Rijk.

Shravanabelagola is de plaats waar u ook moet zijn voor de beroemde Bhattaraka Math. Een van de gewoontes van de kloosters is om een elk jaar een ceremonie uit naam van de Mahamastakabhisheka uit te voeren.

Na dit bezoek reist u door naar Hassan. Na de incheck in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 5 HASSAN – HOSPET (afstand 325 kilometer – reistijd ongeveer 6 uur).

Na het ontbijt volgt een excursie naar Belur en Halebid

Belur: De Channekeshava Tempel in Belur is de enige van de drie grote Hoysala locaties die nog steeds in gebruik is sinds de overwinning in 1116 van de Hoysala’s op de Cholas in Talakad. Meer dan een eeuw is er gewerkt aan de buitenkant van de tempel, welke niet zo uitvoerig gebeeldhouwd is als de andere Hoysala tempels, maar het werk hoger op de muren is van onovertroffen gedetailleerd kunstenaarschap. Bijzonder interessant zijn de hoekige cijfers en beelden van vrouwelijke figuren die dansen of in rituele poses zijn weergegeven. Veel decoratief werk is ook te vinden op de binnenste ondersteunende pijlers en lateien. Er wordt gezegd dat elke grote Hindoe godheid hier is vertegenwoordigd. De tempel is versierd met sculpturen die dansende meisjes uitbeelden.

Halebid: De bouw van de Hoyasleswara Tempel in Halebid begon rond 1121. Ondanks meer dan 80 jaar arbeid werd het nooit voltooid. Echter is het nu het meest opvallende voorbeeld van de Hoysala kunst. Elke centimeter van de buitenmuren en een groot deel van het interieur is bekleed met een eindeloze verscheidenheid van de Hindoe goden, wijzen, gestileerde dieren, vogels en details uit het leven conform de Hoysala regels. De tempel ligt in een goed onderhouden tuin, en er is een klein museum naast gehuisvest samen met een verzameling van sculpturen.

Na dit bezoek reist u per auto verder naar Hospet

Bij aankomst is de incheck in uw hotel en is de rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 6 HOSPET – HAMPI – HOSPET

Na het ontbijt volgt een dag excursie naar Hampi. Hampi was de Hindoe hoofdstad in de 15e en 16e eeuw. Tegenwoordig is Hampi een UNESCO-Werelderfgoedgebied met de mooiste ruïnes van Karnataka.
De rivier Tungabhadra stroomt door Hampi, er wordt beweerd dat aan de oevers, de Godin Hampi (Parvati) en Lord Shiva elkaar vonden. De voormalige hoofdstad van het koninkrijk Vijayanagar, Hampi is vol heerlijke verrassingen. In de 13e eeuw, werden de markten hier overspoeld met weelderige zijde, briljanten, diamanten, robijnen en smaragden. Bij The King’s Balance, werden de koningen afgewogen tegen graan, goud of geld, die vervolgens werd verdeeld onder de armen.

Bij de baden van de Koningin, Queen’s Bath, die omringd zijn door een gracht en met gewelfde gangen, vindt u de lotus-vormige fonteinen waarvan gezegd werd dat ze vroeger geparfumeerd water spoten. Verder heeft u nog de twee fascinerende verdiepingen van de Lotus Mahal, versierd met verzonken bogen. Dit zijn de belangrijkste attracties van Hampi.

Aan het eind van de middag gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 7 HOSPET – PATTADAKKAL TEMPEL – AIHOL TEMPEL – BADAMI (reisafstand 130 km, reistijd +/- 4 uur).

Na het ontbijt vertrekt u richting Badami. Onderweg brengt u een bezoek aan Pattadakkal Tempel en Aihole Tempel.

Pattadakkal ook gespeld Paṭṭadakallu is een Unesco Wereld erfgoed gebied en een belangrijk toeristisch centrum in de staat Karnataka. Het is gelegen op de linkeroever van de rivier de Malaprabha en ligt op 22 km van Badami. De tempels zijn fijn gebeiteld en rijk aan bijzondere details. De Papanatha, Virupaksha en Mallikarjuna tempels zijn voorbeelden van de Chalukyan beeldhouwkunst. De bakstenenpilaren dateren uit de derde en vierde eeuw na Christus en staan voor de Sangameswara Tempel. De laatste tempel stamt uit de negende eeuw na Christus en is een Jain-tempel uit de Rashtrakuta periode. Een 2,6 meter hoge Nandi is uitgehakt in diepe groen steen, bedekt met een rode bloemen cape en zit aan de voorkant van de Virupaksha Tempel. Deze tempel wordt nog steeds gebruikt voor een eredienst.

Aihole is net als Pattadakkal een dorp en een toeristische trekpleister in het district Bagalkot van de Indiase deelstaat Karnataka. In vroege inscripties komt de vroegere stad voor als Ayyavole en Aryapura. Deze stad wordt gezien als de ‘wieg van de rots architectuur van het hindoeïsme’ vanwege de ruim 125 tempels en grotten.
Een van de tempels is de tempel van Durga, met een halfronde uitsparing in het midden, waar
Chamundi Devi de buffel demon Narasimha vertrapt. Hier zijn ook de aspecten van Shiva in overvloed aanwezig. Er zijn 50 tempels binnen de muren van het fort en 50 tempels buiten het fort in stijlen van Hoysala, boeddhisme, Jain, Dravida, Nagara en Rekhanagara. Ook is de Lad Khan tempel te zien waar voorheen de aula en de hal werden gekozen als verblijfsplaats voor het huwelijk van de moslimprins, Lad Khan.
Na deze twee bezoeken gaat u naar uw hotel in Badami. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 8 BADAMI

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Badami. Badami staat ook bekend onder de naam Vâtâpi. Het was de Koninklijke hoofdstad van de Badami Chalukyas in de periode 540-757 na Chr. Het is beroemd om zijn in de rots uitgehakte tempels. Het is gelegen in een ravijn aan de voet van een robuuste, rode zandsteen rots die Agastya meer omringt. Badami is geselecteerd als een van het erfgoed steden voor Hriday – Heritage City Development en Augmentation Yojana regeling in opdracht van de regering van India.

Maaltijd: ontbijt

DAG 9 BADAMI – GOA (Reisafstand 190 km, reisduur +/- 5 uur)

Na het ontbijt reist u door naar Noord- of Zuid Goa.

Na de check in, is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet lekker op het strand of verken de omgeving.

DAG 10 GOA

Vandaag staat Old Goa en Panaji, de hoofdstad van Goa op het programma. U begint bij de Kerk van Sint Franciscus. Deze kerk is misschien wel een van de mooiste gebouwen in Old Goa. Het bevat verguld en met de hand gesneden houtwerk en oude muurschilderingen met scènes uit het leven van St. Franciscus. Het klooster aan de achterzijde van de kerk is omgebouwd tot een archeologisch museum. De Jama Masjid moskee ligt hier ook in de buurt. Ook brengt u een bezoek aan de Hindu Mahalxmi tempel ter ere van Godin Mahalxmi. Deze tempel is gebouwd in 1413. Mahalxmi is de Godin van macht en kracht. Ze wordt beschouwd als een incarnatie van ‘Adishakti’-de opperste macht en energie. Ze geloven dat deze godin van de enorme kracht werd vrijgegeven wanneer de wanneer de deva’s en rakshasa’s vanaf de oceaan aanvielen.

De middag is ter vrije besteding.

Maaltijd: ontbijt

DAG 11 – 13 GOA

Deze dagen zijn ter vrije besteding aan het strand of met zelf in te vullen activiteiten.

DAG 14 TERUGVLUCHT

Uiterlijke check-out is om 12.00. Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt een transfer naar de luchthaven van Dabolim.

VERBLIJF

Deluxe Hotels:

 • Bangalore: The Chancery Pavilion (superior kamer)
 • Mysore: Radisson Blu Plaza (superior kamer)
 • Hassan: Hoysala Village (palace suite)
 • Hospet: Evolve Back Resort (Nivasa kamer)
 • Badami: Badami Court (deluxe kamer)
 • Goa: Holiday Inn Resort (plaza tuinzicht kamer)

Eerste klas hotels:

 • Bangalore: The Royal Orchid Central (club kamer)
 • Mysore: Grand Mercure (deluxe kamer)
 • Hassan: Hoysala Village (superior cottage)
 • Hospet: Heritage Resort (deluxe villa)
 • Badami: Badami Court (deluxe kamer)
 • Goa: Royal Orchid Resort (club kamer)

Standaard Hotels:

 • Bangalore: Ramada (deluxe kamer)
 • Mysore: Sandesh The Prince (Executive superior)
 • Hassan: The Ashhok Hassan (deluxe kamer)
 • Hospet: Royal Orchid Central Kireeti (deluxe kamer)
 • Badami: Badami Court (deluxe kamer)
 • Goa: Regenta Resort Varca Beach (standaard kamer)
INCL/EXCL

Inclusief

 • Verblijf in genoemde hotels
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Alle transfers van luchthavens - hotels v.v.
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Binnenlandse vlucht van Mumbai naar Goa (Dabolim)

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum India
 • Intercontinentale vluchten
prijs

PRIJZEN MET AANKOMSTEN TUSSEN01.10.19 en 15.04.20 (met uitzondering van aankomsten tussen 20.12.19 en 10.01.20 – deze prijzen zijn op aanvraag):

Deluxe Hotels: € 1878
Eerste klas hotels: € 1429
Standaard hotels: € 1219

 

Prijzen zijn gebaseerd op minimaal 2 personen. Informeer naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen of als u liever beide een eigen kamer heeft.

Kaart

Foto's