fbpx

Everest Base Camp

0
Prijs
Vanaf€1,469
Prijs
Vanaf€1,469
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Everest Base camp2 personen
 • Everest Base Camp1 persoon

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

305
14 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.2021
Kathmandu - Lukla
Lukla - Everest Base Camp

EVEREST BASE CAMP TREK

De klassieke Everest Base Camp Trek is een van de meest populaire trektochten ter wereld en de grootste wandeling ter wereld De wandeling naar het Everest Base Camp gaat in de voetsporen van legendarische klimmers als Edmund Hillary en Tenzing Norgay.

Na een korte start in Kathmandu vliegt u naar Lukla, het vliegveld met de kortste landingsbaan ter wereld en is daarmee een van de uitdagendste landingen in de Himalaya. De vlucht wordt verzorgd door zeer ervaren piloten. Vanuit Lukla wordt langzaam aan begonnen door bossen en sherpa dorpen en eindigt in Namche Bazaar, een van de grootste Sherpa nederzettingen van de Khumbu regio. U kunt hier prima acclimatiseren en er zijn voldoende restaurants en cafés. Via de Dudh Koshi rivier gaat u door naar Tengboche dat bekend staat om zijn klooster. Dingboche is de tweede plaats waar u gaat acclimatiseren. Na Lobuche komt u dan aan op het eindpunt, het Everest Base Camp. De terugweg gaat via Gorak Shep en Kala Patthar waar u prachtig uitzicht hebt op de Everest en de vele andere Himalaya reuzen. Hierna gaat u terug naar Lukla en vliegt u terug naar Kathmandu.

Een “ONCE IN A LIFETIME” ervaring!

BESTEMMING

 • Aankomst in Kathmandu
 • Vliegen naar Lukla
 • Acclimatiseren in Namche Bazaar en Dingboche
 • Overnachtingen in Phakding, Namche Bazaar, Tengboche, Dingboche, Gorak Shep, Lobuche en Lukla

HOOGTEPUNTEN

 • Klassieke trektocht naar 's werelds hoogste top langs de legendarische uitlopers
 • Adembenemende vlucht naar Lukla Airport met schilderachtig uitzicht op de Nepalese Himalaya
 • Verken de hoogste top van de aarde, Mount Everest vanuit Everest Base Camp en Kala Patthar
 • Prachtig uitzicht op de gigantische besneeuwde toppen, waaronder Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Ama Dablam, en Mt. Pumori onderweg
 • Wandeling naar Kala Patthar, Nangkartshang Peak en Everest Base Camp
 • Bezoek oude historische kloosters en ervaar de Sherpa-cultuur
 • Warme gastvrijheid van Sherpa-mensen
 • 'once of a lifetime" ervaring

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst in Kathmandu (1300 meter)

Na aankomst op Tribhuvan International Airport haalt u uw bagage op en het immigratieproces wordt u in de aankomsthal traditioneel opgewacht door een vertegenwoordiger van Delta Holidays. Hierna gaat u naar uw hotel waar u kunt inchecken. Na het inchecken kunt u bijkomen van de reis en is het mogelijk om kennis te maken met het trekking personeel op het kantoor van de lokale agent. In de avond krijgt u een welkomstdiner aangeboden door Delta Holidays en de lokale agent in een traditioneel Nepalees restaurant. Een eerste indruk kunt u maar één keer maken en met dit diner heet ik u van harte welkom in Nepal.

Inbegrepen maaltijd: diner
Overnachting in een hotel

Dag 2 Vlucht naar Lukla (2800 meter) en eerste trekking naar Phakding (2610 meter)

Afhankelijk van de beschikbaarheid is de vlucht van Kathmandu naar Lukla tussen 06.30 uur en 12.00 uur. De vlucht duurt maar 35 minuten maar is een van de meest indrukwekkendste vluchten ooit.

Na aankomst in Lukla gaat u beginne met de eerste trekking van ongeveer drie uur. De tocht gaat eerst naar Chauri, een Kharka dorp en hierna daalt u verder af naar Ghat (2530 meter). Hierna gaat u door naar Phakding voor de eerste overnachting in een klein guesthouse.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 3
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 3 Trekking naar Namche Bazaar (3430 meter)

Na het ontbijt vervolgt u de trekking langs de oevers van de Dudh Koshi rivier naar het dorpje Tok Tok. Van hieruit hebt u een uitstekend zicht op de Thamserku piek. De klim gaat verder omhoog naar Monjo (2840 meter) en via het Sagarmatha National park komt u aan in Jhorsalle (2830 meter). Via een lange brug steekt u over en maakt u voor de eerste keer live kennis met het magische panorama van de Everest en de Nuptse. Het eindpunt is Namche Bazaar.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 5-6 uur
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 4 Acclimatisatie in Namche Bazaar

Na het ontbijt kunt u wat dingen gaan bezichtigen in Namche Bazaar. Het is heel belangrijk dat u deze dag gebruikt om te acclimatiseren op deze grote hoogte, om hoogteziekte te voorkomen. Maak een wandeling naar het Everest View Hotel, het hoogst gelegen hotel ter wereld en geniet van een prachtig uitzicht op de Everest, Nuptse, Ama Dablam, Kangtega, Thamserku, Kusum Kangaru,

Khongde en Khumbi yu La. In de middag wandelt u naar de Khumjung-vallei waar u de Hillary kunt zien, een school en een oud klooster met een Yeti schedel en Khunde ziekenhuis. Hierna gaat u terug naar Namche bazaar voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 5 Trekking naar Tengboche (3867 meter)

Na het ontbijt gaat de trektocht verder door het bos naar Kenjoma en Khumjung. Na het dorp Sanasa daalt u een stukje af naar Phunki Tenga (3250 meter). Hierna gaat de trekking weer omhoog naar het klooster van Tengboche. Hier bent u getuige van het stimulerende Himalaya panorama van Kwangde, Tawachee, Everest, Nuptse, Lhotse, Ama Dablam, Kangtega en Thamserku.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 5-6 uur
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 6 Trekking naar Dingboche (4360 meter)

Na het ontbijt laat u Tengboche achter u, daalt u weer een stukje naar beneden door het bos, steekt u de rivier de Imja Khola over een vervolgens weer te gaan klimmen, bergopwaarts naar het dorp Pangboche. In het dorp heeft u een buitengewoon mooi uitzicht op de Ama Dablam en vele andere pieken. Nog eens twee uur lopen brengt u in Pheriche en verderop in Dingboche waar u overnacht in een theehuis of guesthouse.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 6-7 uur
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 7 Acclimatisatie in Dingboche (4252 meter)

Vanwege de toenemende hoogte is het wederom erg belangrijk om weer een dag in te lassen om te acclimatiseren. Dingboche is een van de beste plaatsen om dit te doen. U hebt dan ook een vrije dag die u zelf kunt invullen. Wandel naar de Nangkartshang-piek en dwaal rond in het laatste Sherpa-dorp in de Everest-regio.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch en diner.
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 8 Trekking naar Lobuche (4930 meter)

Vanaf Pheriche gaat het pad geleidelijk omhoog naar Duglha met een prachtig uitzicht over Tawachee en Cholatse. Vanaf Duglha gaat het pad een uur naar de Khumbu-gletsjer en draait dan naar het dorp Lobuche. Hier in het kamp gaat u overnachten.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 5-6 uur
Overnachting in het kamp.

Dag 9 Trekking naar Gorak Shep (5140 meter) en Everest Base Camp (5340 meter)

Vandaag is de dag dat u bij het Everest Base Camp komt. Na het ontbijt begint u de dag met een trekking via de zijkant van de Khumbu gletsjer naar Gorak Shep. Het pad naar Gorak Shep is rotsachtig en winderig, maar biedt een spectaculair uitzicht op Mt Pumori en het Everest Base camp. Na de Khumbu-gletsjer gaat de trektocht verder. Het pad hier kan verwarrend zijn, en daarom is het goed om uw sherpa goed in de gaten te houden en te blijven volgen. Elk jaar verandert het pad door de beweging van gletsjers. De wandeling is best vermoeiend omdat het gaat door rotsachtige duinen, morenen en beekjes tot u basiskamp bereikt. Vanwege grote hoogte en ijle lucht kunt u ook met een ademhalingsprobleem worden geconfronteerd. Let goed op de signalen van uw lichaam en neem de tijd om te wennen aan deze ijle lucht. Na de lunch vervolgt u het pad terug naar Gorak Shep voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Lunch: Everest Base camp
Aantal loopuren: 8-9 uur
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 10 Trekking naar Kala Patthar (5545 meter) en Dingboche (4240 meter)

Vroeg in de ochtend wandelt u naar Kala Patthar waar u getuige bent van een 360 graden panorama van de vorstelijke bergpieken. Deze rotsachtige piek met een hoogte van 5545m geeft een ongelooflijk gevoel van vreugde en zelfgenoegzaamheid. Vanaf hier ziet de Everest er geweldig uit en het panoramische uitzicht op de Khumbu-gletsjer gezien in het zuiden zult u nooit meer vergeten. Hierna wandelt u door naar Dhugla en dan door naar de vallei van Dingboche.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Aantal loopuren: 8-9 uur
Overnachting in hotel.

Dag 11 Trekking naar Namche Bazaar (3450 meter)

Na het ontbijt verlaat u het gebied van Dingboche en loopt u langs het pad naar beneden langs de Dudh Koshi rivier en een rododendron- en berkenbos. Hierna bent u weer terug in Namche Bazaar voor de overnachting.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Overnachting in een guesthouse of theehuis

Dag 12 Trekking naar Lukla (2800 meter)

Na het ontbijt gaat u langs de Dudh Koshi rivier lopen richting Lukla. Dit is de laatste dag van de Everest Base Camp trekking. De overnachting is in Lukla.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner.
Overnachting in een hotel

Dag 13 Terugvlucht naar Kathmandu

Vroeg in de ochtend vliegt u terug naar Kathmandu over de Himalaya. Na de lunch heeft u nog voldoende tijd om dingen te gaan bekijken in Kathmandu of om te gaan winkelen.

Inbegrepen maaltijd: ontbijt
Overnachting in een hotel

Dag 14 Einde van de reis

Afhankelijk van uw vlucht wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Kathmandu, Tribhuvan Airport. U kunt terug kijken op een geweldige reis!

Inbegrepen maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Ik adviseer u om minimaal één dag van te voren aan te komen in Kathmandu. U hebt zo voldoende tijd om te wennen aan de jetlag en eventueel nog spullen aan te schaffen voor de trekking.
 • U dient voorbereid te zijn op onvoorspelbaar weer in de Everest regio. Ook na afloop adviseer ik u om minimaal 1 of 2 extra nachten in Kathmandu bij te boeken, zodat u de internationale vlucht terug naar huis niet zult missen.
 • Indien het niet mogelijk is om van het welkomstdiner gebruik te maken, kan ik u ook een afscheidsdiner aanbieden.
 • Tijdens de trekking kunt u in verschillende accommodaties verblijven. De hierboven genoemde accommodaties zijn een voorbeeld en kunnen altijd aangepast worden.
 • Tijdens de reis kunnen onvoorspelbare factoren zoals, weer, politiek, transport en andere onvoorziene gebeurtenissen opspelen die buiten de controle liggen van Delta Holidays en de lokale agent liggen. Indien het noodzakelijk is, kan de trekleider, in het belang van de groep, het programma aanpassen. Er zal worden getracht om deze wijziging zo klein mogelijk te houden. Delta Holidays kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
 • Door weersomstandigheden kan de vlucht naar Lukla soms vertraagd of zelfs geannuleerd worden.
 • Lukla Airport ligt in een prachtige vallei, omringd door hoge bergen. Landen en opstijgen van Lukla wordt beschouwd als moeilijk en technisch. Daarom wordt Lukla beschouwd als een van de gevaarlijkste landingsbanen in de wereld.
 • Twin Otter- en Dornier-vliegtuigen zijn het belangrijkste transportmiddel van en naar de landingsbaan van Lukla. Deze service is redelijk betrouwbaar.
 • Echter, als de vlucht van en naar Lukla wordt geannuleerd in geval van slecht weer, kan er op uw verzoek een helikopter worden gecharterd om u terug te vliegen naar Kathmandu. Deze toeslag komt voor uw rekening en kunt u mogelijk verhalen op uw reisverzekering (afhankelijk van de dekking).  Daarom is het dus belangrijk dat u uw terugvlucht niet aansluitend plant op deze trekking naar het Everest Base Camp. De kosten bedragen USD 2500 tot USD 3000 per helikopter voor 4-6 passagiers. Het helikopterbedrijf helpt u met formulieren en documenten om het bedrag te claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Een helikopter kan vliegen bij een zicht vanaf 1500 meter, terwijl een vliegtuig pas kan vliegen bij een zicht vanaf 5000 meter. Indien ook de helikopter niet kan vliegen zal de vlucht verzet worden naar de volgende dag. Indien dit vaker gebeurt, wordt u voorzien van alternatieve trekking opties.
VERBLIJF

De accommodatie tijdens uw verblijf in Kathmandu wordt verzorgd in standaard 3 sterren hotels met privé badkamer. Tijdens de trekking zult u overnachten in (zeer) eenvoudige 2 persoonskamers in theehuizen of guesthouses. Bij deze accommodaties hebben de kamers niet altijd privé badkamers en moet u mogelijk extra kosten betalen voor warm water. 1 persoonskamers kunnen met toeslag geboekt worden, maar zijn niet altijd mogelijk in hoger gelegen delen.

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Transfer luchthaven - accommodatie v.v.
 • Welkom- of afscheidsdiner in typisch Nepalees restaurant
 • Tijdens de trekking 3 maaltijden per dag: ontbijt, lunch en diner
 • Vers seizoensfruit tijdens de trekking
 • Engels sprekende gids inclusief al zijn uitgaven voor verzekering en uitrusting
 • Eén porter (drager bagage) per twee personen tijdens de trekking inclusief zijn kosten voor uitrusting en verzekering
 • Entreegelden voor sightseeing en monumentenbezoek
 • Huur slaap- en plunjezak voor de trekking
 • Medische kit, gedragen door de porter
 • Alle benodigde papieren en wandelvergunningen (National Park Permit, TIMS)
 • Binnenlandse vlucht Kathmandu - Lukla v.v. (op basis van de goedkoopste boekingsclasse)
 • Alle overheids- en lokale belastingen.

EXCLUSIEF

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vlucht naar Nepal
 • Visum Nepal
 • Warme douches tijdens de trekking
 • Persoonlijke uitrusting voor de trektocht
 • Extra kosten voor wifi- en/of telefoongesprekken
 • Extra bagagekosten en/of privé porter
 • Elektriciteit om uw apparaten op te laten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR bijdrage (€ 5 per persoon)
PRIJS

PRIJZEN GELDIG TOT 31.12.2021

Prijs geldig bij minimaal 2 personen: € 1469 per persoon

Toeslag 1-persoonskamer (indien mogelijk): € 439 

Toeslag extra porter/privé porter voor het dragen van bagage: € 419 per porter

Beste maanden om deze reis te boeken: februari, maart, april, mei, september, oktober, november en december. 

ROUTE EVEREST BASE CAMP TREKKING

Foto's

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.