fbpx

Rondreis Centraal Visayas

0
Prijs
Vanaf€1,174
Prijs
Vanaf€1,174
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

589
16 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.2020
Manilla
-Centraal Visayas - Cebu

RONDREIS FILIPIJNEN

Bij deze rondreis is de start in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen op het hoofdeiland Luzon. Hierna vliegt u door naar de regio Centraal Visayas. Hier begint u in Dumaguete, waar u kunt snorkelen en/of duiken bij Apo Island en een bezoek kunt brengen aan Twin Lakes Balinsasayao & Danao. Hierna volgt een bezoek aan Siquijor Island met de mogelijkheid van een interessante eilandtour. Hierna gaat u naar Bohol, het eiland dat bekent staat om de Chocolate Hills en de Tarsiers, ook dolfijnen spotten bij Balicasag behoort tot de mogelijkheden. Tot slot de overtocht naar Cebu Island. Deze kunt u combineren met het snorkelen met de walvishaaien van Oslob, een “once in a lifetime” ervaring. Een bezoek aan de Tumalog Falls en de Kawasan Falls behoort dan ook tot de mogelijkheden.
Een heerlijke reis door Centraal Visayas, welke grotendeels naar eigen wens in te vullen is!

BESTEMMING
 • Manila, de hoofdstad van de Filipijnen
 • Dumaguete met de Twin Lakes en Apo Island
 • Siquijor, het eiland van Vuur, watervallen en paradijselijke stranden
 • Bohol Eiland, met de Chocolate hills
 • Cebu, met de walvishaaien van Oslob
HOOGTEPUNTEN
 • Prachtige stranden van de Visayas
 • Van actieve tours tot citytours
 • Unieke flora en fauna
 • De hoofdstad van Manilla

PROGRAMMA RONDREIS CENTRAAL VISAYAS

Dag 1 Vertrek naar Manilla

Vandaag vertrekt u naar Manilla, waar u door het tijdsverschil de volgende morgen aan zult komen.

Dag 2 Aankomst Manilla

In verband met het tijdverschil komt u vandaag aan in Manilla. Nadat u uw koffers heeft opgehaald volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Vrije dag in Manilla

Vandaag hebt u dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Manilla te gaan bekijken.

In de toeristische wijken Ermita en Malate, welke naast elkaar liggen, bevinden zich de meeste hotels, uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden. Manilla is een leuke en drukke stad en ook de bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard, zoals het Rizal Park (nu ook wel Luneta Park genoemd), Intramuros en Fort Santiago, een historische plaats uit de Spaanse Kolonie en watervallen (hier is de film Apocalypse Now uit 1979 van de regisseur F.Ford Coppola opgenomen), SM mall of Asia, een van de grootst overdekte winkelcentra ter wereld met oa. een kunstijsbaan of de Roxas Boulevard met een schitterende zonsondergang en natuurlijk mag China town en de lokale markten van Santa Cruz, Quiapo en Divisoria niet in het lijstje ontbreken.

Dag 4 van Manilla naar Dumaguete

Na het ontbijt volgt een transfer naar het vliegveld van Manilla voor de doorvlucht naar Subilan Airport bij Dumaguete. Bij aankomst in Dumaguete volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dumaguete heeft als bijnaam “The City of Gentle People” of ook wel de stad van de zachtaardige mensen. Het ligt op het eiland Negros, welke behoort tot de regio Central Visayas. Dumaguete is een belangrijke universiteitsstad en door de komst van de studenten ook een stad met een rijk uitgaansleven.

Vanuit Dumaguete is het mogelijk om drie excursies bij te boeken:

OPTIONEEL 1: CITYTOUR DUMAGUETE

U kunt een citytour boeken voor de stad Dumaguete. Deze citytour kunt u naar eigen wens invullen, want deze bestaat uit de huur van een auto met chauffeur die tevens reisleider is en u graag van alles vertelt over de bezienswaardigheden in Dumaguete.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: Cathedral Church, Belltower, Dumaguete Quezon Park, Dumaguete Boulevard, Silliman Museum, Silliman Zoo, Sidlakang Negros, Claytown Pottery Daro, Dumaguete Freedom Park, Provincial Capitol en de Fruit- en vismarkt

OPTIONEEL 2: TWIN LAKES TOUR BALINSASAYAO & DANAO

Deze excursie begint met een transfer van ongeveer een uur naar Lake Balinsasayao. De twee meren Balinsasayao en Danao bieden hele goede mogelijkheden voor het maken van een trekking. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te zwemmen, te vissen en te kajakken. Ook het spotten van vogels behoort tot de mogelijkheden, maar dan zult u eerder moeten vertrekken. U begint met een trekking vanaf Lake Balinsasayao naar het kleinere meer – Lake Danao. Deze trekking gaat door een bos over een pad gemaakt van stenen / rotsblokken. Hierna volgt een lunch en in de middag heeft u de mogelijkheid om te kajakken, te zwemmen, te vissen en/of te relaxen. Halverwege de middag volgt de transfer terug naar het hotel waar u eind van de middag weer aankomt.

OPTIONEEL 3: APO ISLAND

Apo Island een fantastische plek om te snorkelen en te duiken. Het eiland ligt net voor de kust van Negros en is een heerlijke dagtrip vanuit Dumaguete. Rondom het eiland ligt een zeereservaat, welke is beschermd door het NIPA (National Integrated Protected Area Act). Dit reservaat is de thuisbasis van meer dan 650 verschillende vissoorten en ongeveer 400 soorten koralen, van Gorgonian Sea, Hersenkoraal en kleine Bubbelkoralen. Met de betaling van een kleine bijdrage voor snorkelen en/of duiken wordt het reservaat onderhouden. Ook is het mogelijk om hier zeeschildpadden te spotten. Apo Island staat in de top 10 van de beste duiklocaties van de wereld!

Dag 5 & 6 Vrije dagen in Dumaguete

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Het is mogelijk om een van bovenstaande tours bij te boeken.

Dag 7 met de boot van Dumaguete naar Siquijor

Na het ontbijt volgt een transfer naar de haven van Dumaguete voor de overtocht naar Siquijor Eiland. Bij aankomst in Siquijor volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8 & 9 Vrije dagen op Siquijor

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Het is mogelijk om de Island Adventure tour bij te boeken.

OPTIONEEL 4: SIQUIJOR ADVENTURE ISLAND TOUR

Deze tour begint met een stop bij een vier eeuwen oude Balete boom of ook wel de Banyan Tree, met een heerlijke fish spa. U brengt ook een bezoek aan de St. Isidore Church & Convent, gebouwd in 1884. Hierna gaat u naar de Cambugahay watervallen, een natuurlijk zwemparadijs met drie verschillende niveaus met watervallen. Een bezoek aan de Mount Bandilaan (geniet van de natuur en de frisse lucht in een bosrijk gebied) en een bezoek van Cantabon Cave behoren ook tot de mogelijkheden. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Saint Francis of Assisi kerk en de Old Bell Tower in Siquijor stad. Dit is de eerste kerk van het eiland en is gebouwd in 1783. Onderweg terug naar het hotel rijdt u langs het San Juan de Capilay Spring Park, waar de mogelijkheid bestaat voor een korte stop.

Dag 10 Met de boot van Siquijor naar Bohol

Na het ontbijt volgt een transfer naar de haven van Larena (Siquijor) voor de overtocht naar Bohol Eiland. Bij aankomst in Bohol volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11 & 12 - Vrije dagen Bohol

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

En ook voor deze dagen is het mogelijk om een extra tour bij te boeken.

OPTONEEL 5: BOHOL ISLAND TOUR

Met deze tour krijgt u een heel goed beeld van Bohol en haar omgeving. Tijdens deze tour brengt u een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden:
o Blood Compact Shrine (Tagbilaran City). Dit is de locatie waar de Spanjaarden en de Filipino´s via bloed hun 1e verdrag van vriendschap sloten.
o Baclayon Church and Museum (Baclayon).
o Tarsier (Loboc). Bezoek Tarsier, het kleinste aapje ter wereld.
o Loboc River Cruise (Loboc). Op een drijvend restaurant maakt u een tocht over de Loboc River. Tijdens het varen kunt u genieten van de omgeving, een buffet lunch en van live muziek. Vlak voor het keerpunt (een waterval) stopt de boot voor een optreden van een plaatselijk koor. Er worden Filipijnse liedjes gezongen, tevens wordt er gedanst en worden er ukeleles (kleine gitaar) bespeeld.
o Hanging Bridge (Loboc).
o Man-Made Forest (Bilar). Een door de lokale bevolking geplant bos.
o Butterfly Garden (Bilar).
o Chocolate Hills (Carmen). Een adembenemend werkje van de natuur, 1268 heuvels die bruin worden tijdens het droge seizoen. De heuvels worden beschouwd als één van de wonderen van de wereld.
o Souvenir shopping.

De hele tour is naar eigen wens in te delen en duurt 6-8 uur, afhankelijk hoe lang u overal wilt blijven. De tour kan worden begeleid door een officiële gids van Bohol.

Dag 13 Met de boot van Bohol naar Cebu

AFHANKELIJK VAN DE PERIODE WAARIN U GAAT, ZIJN ER VOOR DAG 13 TWEE OPTIES:

OPTIE A: NOVEMBER TOT EN MET MEI:

Na het ontbijt volgt een transfer naar de haven van Bohol voor de overtocht naar Oslob. Hier is het mogelijk om met walvishaaien te zwemmen. De interactie met walvishaaien in Oslob is gestart in 2011, dus nog vrij recent. Er komen wel steeds meer toeristen op af, maar het blijft een zeer unieke ervaring. De walvishaaien zijn het hele jaar door in de deze omgeving te vinden. Na een korte instructie stapt u in een peddelboot om de Walvishaaien op te gaan zoeken. De walvishaaien komen heel dicht bij de kust, de interactie vindt meestal plaats op zo´n 50 meter uit de kustlijn. Het is mogelijk om te zwemmen met de Walvishaaien, maar het is ook heel goed mogelijk om ze n de boot te blijven aanschouwen.

Na het Zwemmen met de walvishaaien bezoekt u de Tumalog Falls. De Tumalog Waterval betreft een prachtige waterval in de directe omgeving van Oslob. Geniet hier van een heerlijke natuurlijke douche. Indien u niet genoeg kunt krijgen van prachtige watervallen, is een bezoek aan de Kawasan watervallen ook nog een optie. Vanaf de ingang van dit park loopt u in 20 minuten via een licht hellende weg naar de eerste waterval. 15 minuten verder lopen vindt u de tweede waterval en een klein stukje verderop de derde waterval. Hier kunt u ook heerlijk zwemmen of met een bamboevlot het water op gaan om een enerverende watervalmassage te ondergaan.
Hierna vervolgt u de reis met een transfer naar uw hotel.

OPTIE B: JUNI TOT EN MET OKTOBER:

In deze periode maakt u alleen de transfer van Bohol naar Cebu. In deze periode zijn er hogere golven en wordt de directe verbinding vaak geannuleerd met als gevolg dat u langer moet reizen.

De excursie met de walvishaaien en de Tumalog Falls kunt u daarom beter op dag 14 inplannen.

Dag 14 Cebu - Mactan Island

In de periode november tot en met mei heeft u vandaag een vrije dag.

In de periode van juni tot en met oktober kunt u vandaag de excursie met de walvishaaien en de Tumalog falls doen.

Dag 15 Vlucht naar huis

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht is er vandaag een transfer naar de luchthaven van Cebu voor de terugvlucht terug naar Amsterdam, eventueel via Manilla

Dag 16 Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u weer aan in Amsterdam en is de vakantie ten einde.

BELANGRIJKE INFORMATIE

In de periode juni tot en met oktober zijn de golven aan de hoge kant in de zee tussen Bohol en Cebu. De veerboot wordt regelmatig geannuleerd en derhalve kan een reisdag dan langer duren dan u mag verwachten. Dit zou mogelijk van toepassing kunnen zijn in de periode juni tot en met oktober.

VERBLIJF

U verblijft tijdens de reis in deze accommodaties:

 • Manila: Pearl Lane Hotel (superior kamer)
 • Dumaguete/Zamboanguita: Thalatta Resort (deluxe kamer)
 • Siquijor: Coco Grove Beach Resort (standaard kamer)
 • Bohol: Bohol Sea Resort (bungalow kamer)
 • Cebu/Mactan Island: Be Resort (Be cool kamer)

Uiteraard is het mogelijk om de accommodaties te upgraden naar een luxere segment.

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Binnenlandse vlucht van Manilla naar Dumaguete in de goedkoopste boekingsclasse
 • Vervoer per veerboot tussen Dumaguete - Siquijor, Siquijor - Bohol, Boot naar Oslob
 • Vervoer per auto met een ervaren Engelssprekende chauffeur
 • Alle genoemde transfers
 • Entreegelden van de excursies die inclusief zijn
 • De fee voor de walvishaaien in Oslob

EXCLUSIEF

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Koffergelden bij de veerboten
 • terminal fees bij de veerboten
 • Optionele excursies
 • Huur van snorkeluitrusting bij de Oslob walvishaaien en dolfijnen spotten
 • Entreegelden tijdens de Dumaguete City tour
 • Intercontinentale vluchten (hou er rekening mee dat er bij vertrek vanuit Cebu ter plaatse een Terminal Fee (vertrekbelasting) van PhP 850 ≈ € 14,- / persoon dient te worden betaald).
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR bijdrage (€ 5 per persoon)
PRIJS

INDICATIEPRIJZEN 2021

AANTAL DEELNEMERS / KAMERS

PERIODE

1/1

2/1

3/1

4/2

5/2

6/3

2021

€ 2145

€ 1174

€ 1069

€ 1014

€ 979

€ 945

Hoogseizoen

€ 2266

€ 1256

€ 1142

€ 1095

€ 1053

€ 1025

Hoogseizoen:  kerst, oud & nieuw, Chinees Nieuwjaar, Pasen, Ironman (begin augustus), Obon Week (half augustus), Chuseok (2de helft september).

Door de coronacrisis zijn bovenstaande prijzen indicatieprijzen. Bij een offerte aanvraag krijgt u de actuele prijs. 

ROUTE RONDREIS CENTRAAL VISAYAS

FOTO'S CENTRAAL VISAYAS

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.