fbpx

Palawan rondreis – Filipijnen – 16 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,125
Prijs
Vanaf€1,125
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

536
16 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.05.22
Manilla
Palawan

RONDREIS PALAWAN

Palawan, het mooiste eiland van de Filipijnen, want het staat vooral bekend om de prachtige stranden, snorkel- en duikmogelijkheden en een grote diversiteit aan flora en Fauna. Het is het meest westelijk gelegen eiland van het land en wordt daarom ook wel de last frontier genoemd. Het eiland voor het ultieme bounty-gevoel!

BESTEMMING
 • Puerta Pincessa, de hoofdstad van Palawan
 • Port Barton, het ultieme bountygevoel zonder massatoerisme
 • El Nido, the place to be op Palawan
HOOGTEPUNTEN
 • Prachtige witte zandstranden en steile klifrotsen
 • een indrukwekkende flora en fauna
 • De reis helemaal zelf samen stellen met excursies op maat
PROGRAMMA PALAWAN TOUR

Dag 1 Vertrek naar Manilla

Vandaag vertrekt u naar Manilla, waar u door het tijdsverschil morgen aan zult komen.

Dag 2 Aankomst Manilla

In verband met het tijdverschil komt u vandaag aan in Manilla. Nadat u uw koffers heeft opgehaald volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Manilla - Palawan (vliegen)

Afhankelijk van het tijdstip van uw doorvlucht naar Palawan, heeft u nog vrije tijd in Manilla. De transfer naar de luchthaven van Manilla duurt ongeveer een half uur. Bij aankomst op de luchthaven van Puerto Princesa volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt al heerlijk van zon, zee en strand gaan genieten of lekker gaan winkelen in Puerto Princesa.

Dag 4 & 5 PUERTO PRINCESA

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt ook een van onderstaande excursies bijboeken:

Optioneel 1: U kunt in de avond de excursie vuurvliegjes spotten boeken. Tijdens deze deze tour wordt u bij uw hotel opgehaald per minibus en wordt u naar Iwahig River gebracht. Hier gaat u aan boord van een kleine boot om de vuurvliegjes te gaan bekijken. Deze tocht duurt ongeveer 45 minuten. De schipper is ook uw gids en zal u alles vertellen over vuurvliegjes. Wist u bv. dat vuurvliegjes gevleugelde kevers zijn? En dat kikkers en vleermuizen gek zijn op vuurvliegjes? Dit en nog veel meer informatie hoort u van de schipper.

Optioneel 2: U kunt ook de Honda Bay Tour bijboeken. Tijdens deze excursie vaart u van eiland naar eiland in de prachtige Honda Bay. Prachtige landschappen worden afgewisseld door blauwe zeeën. Deze tour is een gecombineerde tour met andere reizigers. U bezoekt hier diverse eilanden met elk hun eigen charme en karakter (onder voorbehoud van wijzigingen):

LA LULI ISLAND: Dit is een zandbank in de Honda Bay. Luli Island kreeg zijn naam omdat de zandbank verschijnt en verdwijnt ( lulubog en lilitaw – dit betekent zinken en omhoog komen), afhankelijk van het getij. Bij laag water is de zandbank wel zichtbaar en bij hoogwater alleen nog maar de gebouwen. Het heeft een poederachtig roomkleurig zand en helder smaragdgroen water, perfect om in te zwemmen en op het strand te relaxen.

Cowrie Island: Dit eiland is vernoemd naar zeeslakken want in de Filipijnen noemen zit deze een Cowrie. Hier kunt u ook heerlijk relaxen en zwemmen.

Starfish Island wordt zo genoemd vanwege het ontelbare aantal kleine en grote zeesterren in het heldere blauwe water van het eiland. Dit eiland heeft een van de witste stranden in de Honday Bay. Het eiland staat ook bekend bij de lokale bevolking als eiland Tabuan.

Dag 6 Transfer van Puerto Princesa naar Port Barton

Na het ontbijt volgt een transfer naar Port Barton. U kunt kiezen voor een rechtstreekse transfer naar Port Barton of onderweg kiezen voor een onderbreking met een van deze drie optionele excursies:

Underground River: U kunt voor vandaag de Underground River tour bijboeken. Vanaf uw hotel volgt een transfer naar de vertrekhaven van de ondergrondse rivier. Deze transfer duurt ongeveer 2 uur. Na een boottocht van een half uur en een korte wandeling komt u aan bij het startpunt van de boottocht over de ondergrondse rivier. Na registratie krijgt u een reddingsvest en een helm en vaart u de grot binnen. Een gids met een groot licht wijst u op bijzondere punten in de grot, waaronder het Colosseum, een kathedraal, de Maagd Maria, de Drie Koningen, een brandende kaars en Pegasus. Ondertussen peddelt de bootsman verder. Schrik niet van de zwaluwen die regelmatig door de grot vliegen. Na deze boottocht, die ongeveer 45-60 minuten duurt en de boottocht terug naar de vertrekhaven krijgt u een buffetlunch aangeboden en kunt u relaxen aan een prachtig strand. Vervolgens gaat de transfer verder naar Port Barton. Deze tour is een gecombineerde tour met andere reizigers.

Bij aankomst in Port Barton is de dag ter vrije besteding

Dag 7, 8 & 9 Port Barton

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Port Barton.
U kunt hier optioneel ook een aantal excursies bijboeken:

Island Hopping tour: Na het ontbijt, start om 09.00 uur deze tour. U gaat als eerst e naar het Port Barton Marine Park om te gaan snorkelen. Vervolgens gaat u eiland-hoppen en geniet u van een heerlijke picknick lunch met gegrilde vis (afhankelijk van de vangst en beschikbaarheid). U brengt ook een bezoek aan Twin Reef, Wide Reef, German Island en Exotic Island waar u kunt zwemmen, zonnen, relaxen of de prachtige vissen observeren die hier rond zwemmen. Deze tour is met andere gasten samen. Inbegrepen: vervoer per boot, picknicklunch, drinkwater, gidsen en entreegelden. Huur van de snorkeluitrusting is niet inbegrepen.

Mangrove tour: Deze excursie duurt ongeveer 3 uur en u kunt kiezen uit een ochtend- of middagcruise. Tijdens deze tour vaart u door een prachtig gebied van mangrove. Onderweg kunt u diverse dieren tegenkomen als apen, varanen, slangen en diverse vogelsoorten. Indien u kiest voor een ochtendcruise met vertrek om 06.30 uur is de kans groot dat u ook ijsvogels zult zien.

Dag 10 Port Barton naar El Nido

Na het ontbijt vervolgt u de reis met een transfer naar El Nido, deze duurt ongeveer 3,5 uur. Bij aankomst op het busstation volgt een tricycletransfer (trike met 3 wielen) naar het resort. Deze transfer is niet inbegrepen en kost +/- 100 PhP per persoon, ter plaatse te betalen (onder voorbehoud van wijzigingen).

Dag 11, 12 & 13 vrije dagen

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

U kunt weer heerlijk relaxen op het strand of een van de volgende excursies boeken:

Optioneel: Lagunes en snorkeltour met een kajak: U brengt een bezoek aan de twee lagunes van Miniloc Island: Small Lagoon en Big Lagoon. Ook kunt u gaan snorkelen rondom Simisu Island en worden de witte zandstranden van Entulala Island niet overgeslagen. Met de kajak kunt u genieten van de natuur en alle bijzondere geluiden. Met de kajak kunt u ook naar het achterste gedeelte peddelen voor prachtige foto’s, dit is namelijk te ver om te zwemmen.

Optioneel 9: Grotten en snorkeltour: Hoe leuk is het om twee prachtige bezienswaardigheden en activiteiten met elkaar te combineren: snorkelen en een sightseeing. U brengt een bezoek aan Snake Island, niet omdat er slangen zijn, maar de vorm van het eiland is in de vorm van een slang. Ook gaat de tour langs Cudugnun- en Cathedral Cave en Lagen. Pinagbuyutan Island, ook wel Ellis Island wordt bezocht. Indien de zee rustig is, is het rif van Pangulasia een fantastische snorkelplek en misschien komt u hier nog wel schildpadden en een zwarte tip haai tegen. Deze excursie is eentje met andere reizigers en is inclusief BBQ-lunch en duurt van 09.00-16.00 uur.

Optioneel: Het gebied rondom El Nido is de perfecte spot om te duiken. Het is mogelijk om van te voren een duikpakket met 1, 2 of 3 duiken te boeken. Dit is dan inclusief duikuitrusting, divemaster, boot en lunch. Er zijn vier verschillende pakketten:
o North Rock, South Miniloc en Dilumacad
o Popolcan, West Entalula en Twin Rocks
o South East Entalula, Paglugaban en South Entalula.
o South Dilumacad, Dilumacad Tunnel en Nat Nat.

Let op: om deel te mogen nemen aan excursies in El Nido, dient u eenmalig een Eco Tourism Development Fee van 200 PhP (+/- € 3,50) te betalen. Gedurende 10 dagen (onder voorbehoud van wijzigingen) kunt u dan onbeperkt excursies in het gebied van El Nido maken.

Dag 14 El Nido - Manilla (vliegen)

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, heeft u mogelijk nog wat vrije tijd. Hierna volgt de transfer naar het vliegveld van El Nido voor uw vlucht terug naar Manila. Bij aankomst in Manila volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 15 Manilla - vlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis. Tot die tijd is de dag ter vrije besteding.

Dag 16 Aankomst Amsterdam

Vandaag landt u weer in Amsterdam en eindigt uw reis in de Filipijnen.

BELANGRIJKE INFORMATIE

Let op: om deel te mogen nemen aan excursies in El Nido, dient u eenmalig een Eco Tourism Development Fee van 200 PhP (+/- € 3,50) te betalen. Gedurende 10 dagen (onder voorbehoud van wijzigingen) kunt u dan onbeperkt excursies in het gebied van El Nido maken.

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Binnenlandse vluchten van Manila - Puerto Princesa en El Nido - Manila op basis van het goedkoopste tarief
 • Verblijf in genoemde accommodaties op basis van logies/ontbijt
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen
 • Transfer per auto met airconditioning

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Eco Tourism Development Fee voor El Nido
 • Tricycle transfer van busstation El Nido naar het hotel
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Intercontinentale vluchten naar en van Manila
 • Optionele excursies
VERBLIJF

Manila: Pearl Lane Hotel (standaard kamer)

Puerta Princessa: Dolce Vita Hotel (standaard kamer)

Port Barton: Ausan Beachfront Cottages (beach front sunset kamer)

El Nido: Marygold Beachfront Inn (deluxe zeezicht kamer)

PRIJS

INDICATIEPRIJZEN VERTREK 2021:

2 PERSONEN:

laagseizoen (01.06-30.09): € 1125,00 per persoon

hoogseizoen (01.10-31.05): 1179,00 per persoon: 

piekseizoen: (kerst, oud en nieuw, pasen, Chinees nieuwjaar en overige feestdagen): € 1284,00 per persoon

Indien u een offerte aanvraagt, krijgt u de actuele prijs. 

ROUTE PALAWAN TOUR

FOTO'S PALAWAN, HET MOOISTE EILAND VAN DE FILIPIJNEN

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Filipijnen rondreizen

6 tours

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.