030-6055599 info@delta-holidays.nl

Login

Aanmelden

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Wachtwoord bevestigen*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnr*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Al lid?

Login
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Login

Aanmelden

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Wachtwoord bevestigen*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnr*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Al lid?

Login

GEVARIEERD SRI LANKA – 8 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€685
Prijs
Vanaf€685
Selecteer een Pakket
 • Standaard hotels2 personen
 • 3* Hotels2 personen
 • 4* Hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

77
8 DAGEN
Beschikbaarheid: 1 oktober 2018 - 31 oktober 2019
Negombo
Pinnawela - Kandy - Nuwara Eliya - Ella + Yale

Als U niet kunt kiezen en niet veel tijd hebt om lang te reizen op Sri Lanka, is deze achtdaagse reis perfect. U ziet historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka. De belangrijkste onderdelen hiervoor vindt u in deze reis terug.

BESTEMMING
 • Gevarieerd Sri Lanka, van tempels, natuurschoon, wilde dieren tot witte stranden
 • Unesco monumenten en een kleurrijke onderwaterwereld
HOOGTEPUNTEN
 • Negombo en Galle, monumenten uit de periode van de Nederlandse overheersing in Sri Lanka
 • Kegalle, de kruidentuin van Sri Lanka en Nuwara Eliya, de theeplantages op hoger gelegen delen
 • Wilde dieren en op safari in Yala National Park
 • Tempels in Kandy en Kataragama
 • Culturele dansshow voor de ontspanning
 • Botanische tuin en prachtige vergezichten in Peradeniya en Ella Gap
 • Vissermannen op palen
PROGRAMMA

DAG 1 LUCHTHAVEN COLOMBO – NEGOMBO (Reistijd +/- 20 minuten – 10 kilometer)

Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt een transfer naar het strandhotel in Negombo. De dag is ter vrije besteding. Aan het eind van de middag krijgt u een uitleg over de tour met een welkomstcocktail.

Maaltijd: geen

Overnachting in Negombo

DAG 2 NEGOMBO

Na het ontbijt maakt u kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka tijdens een stadstour in Negombo. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk en de vismarkt. Maar u bent niet in Nederland, dus u brengt ook een bezoek aan een boeddhistische tempel, een vissersdorp en een bazaar. De avond is ter vrije besteding.

• OPTIONEEL 1: U kunt ook nog een boottocht maken door de kanalen van Colombo

Maaltijd: ontbijt

Overnachting: Negombo

DAG 3 NEGOMBO – PINNAWELA – KANDY (Reistijd +/- 3,5 uur – 76 kilometer)

Na het ontbijt gaat u naar het olifantenweeshuis in Pinnawela. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. De allerkleinsten worden gevoed met de fles, gemiddeld ruim 30 liter per dag! Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kunt u dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring!

In de middag gaat u door naar Kandy. Onderweg bezoekt u in Kegalle een specerijentuin en leert u hoe deze kruiden en specerijen worden gebruikt in de Sri Lankaanse keuken. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. Deze tempel gaat u dan ook bezoeken. Maar Kandy is meer dan een tempel, en daarom brengt u ook een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kunt u zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

In de avond bezoekt u een culturele show.

· OPTIONEEL 2: Wilt u meer weten over het Sri Lankaanse leven, blijf dan een of twee nachten overnachten bij een Sri Lankaanse familie. Hier leert u meer over hun manier van leven. Ze zijn erg nieuwsgierig naar uw manier van leven. Zo heeft u een hele interessante ontmoeting. Het diner en het ontbijt is bij deze familie. U heeft een eigen slaapkamer en een gedeelde badkamer met toilet.

· OPTIONEEL 3: Kandy is het religieuze centrum van Sri Lanka. U kunt daarom ook een nacht doorbrengen in een boeddhistische tempel. Hier leert u meer over het geloof, hun manier van leven en hoe het dagelijkse leven is in een tempel. Neem de tijd voor een gesprek met de monniken en ontvang een speciale zegen. De volgende ochtend begint met een meditatie. Diner en ontbijt zijn in de tempel. U slaapt op een zaal of kamer met gedeelde badkamer en gedeeld toilet.

Maaltijden: ontbijt

Overnachting in Kandy.

DAG 4 KANDY – NUWARA ELIYA (reistijd +/- 2 uur – 93 kilometer)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka.
Na de botanische tuinen gaat u beginnen aan een schilderachtige tocht door de bergen richting Nuwara Eliya, ook bekend als “Klein Engeland”. U stopt bij de bergen bedekt met theestruiken en bij de watervallen. U geniet van een prachtig landschap. Uiteraard mag een bezoek aan de theefabriek niet ontbreken. Hier maakt u kennis van het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

• OPTIONEEL 4: Maak een treinrit van Kandy naar Nanu – Oya, en ervaar geweldige vergezichten.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nuwara Eliya

DAG 5 NUWARA ELIYA – ELLA – YALA (Reistijd +/- 3 uur – 146 kilometer)

Geniet van het ontbijt in de mistige heuvels van Nuwara Eliya om daarna richting Tissa te gaan. Onderweg maakt u een stop in Bandarawela en bij Ella Gap. Bandarawela is een levendig plaatsje en het centrum van de theeproductie in het zuidelijke bergland, het ligt op 1230 m hoogte en heeft een heel ander klimaat dan wat u eerder heeft meegemaakt in Sri Lanka: fris en droog. In Ella Gap geniet u van prachtig natuurschoon, een kloof, glooiende bergen en de rijstterrassen. De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linkerkant door een beboste bergrug. Meer dan 900 m lager begint de zuidelijke kustvlakte. De kloof is ontstaan door de uitschurende werking van het stromende water van de rivier.

In de middag gaat u een jeepsafari maken in Yala National Park. Dit is het oudste en bekendste nationale park van Sri Lanka en is alleen al om zijn mooie natuur een tocht waard. Het heeft een hele afwisselende flora en fauna: tussen het oerwoud en de oceaan vindt u zandduinen en lagunen, grasvlakten en meertjes. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten; de kans dat u ze dus ziet, is redelijk groot. Ook kunt u hier luipaarden, wilde zwijnen, beren, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen, pauwen en andere kleurige inheemse- en trekvogels tegen komen

• OPTIONEEL 5: het is ook mogelijk om in een tentenkamp te gaan overnachten in Yala National Park op basis van
volpension.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Tissa/Kataragama

DAG 6 YALA – GALLE – STRAND (Reistijd +/- 3 uur – 190 kilometer)

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan bekende hindoeïstische tempel in Kataragama. Dit dorp ligt aan de rand van Yala Nationale Park en is voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat. Voor de ingang kunnen gelovigen offergaven kopen in de vorm van witte, roze en rode bloemenslingers. Sommigen brengen zelf een opgemaakt bakje fruit en bloemen mee wat ze uitdelen aan de armen. Hierna vervolgt u de route door Tangalle en Matara. Tangalle is een vissersplaats met een grote haven en een prachtig palmenstrand dat nog niet door de toeristen is ontdekt en Matara is gebouwd langs de oevers van Nilwala Ganga (de Blauwe Rivier) en is een levendig stadje. Na deze twee plaatsen komt u door Koggala en hier ziet u de vissers, terwijl ze op een paal zitten, vissen. Een bijzonder manier van vissen!

Hierna vervolgt u de route naar Galle. De naam Galle (spreek uit: Gol of Goal op zijn Engels), is een verbastering van het Singalese gala en betekent ‘stopplaats’. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo, 116 km naar het noorden, zijn kunstmatige haven kreeg. Maar ook nu komen er nog steeds handelsschepen uit de hele wereld, vooral voor het laden van thee, naar Galle. Galle is ook de hoofdstad van Nederlands Ceylon en veel bezienswaardigheden in deze plaats herinneren aan de Nederlandse verovering in 1640 door Willem Janszoon Coster. Met name het Hollandse Fort herinnert aan deze tijd. Indrukwekkend zijn nog steeds de metersdikke stadsmuren van het fort, de hoge aarden wallen, de zware bastions, de bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht, de vuurtorens en de kazernes. Een wandeling over de zwaar versterkte vestingmuren en de bastions van Galle brengt u terug in de geschiedenis. Na dit stukje Nederland in Galle gaat u door naar Hikkaduwa. Hier maakt u met een glazen-bodem-boot een tocht en maakt u kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van koralen. Tot slot brengt u nog een bezoek de schildpaddenbroederij van Hikkaduwa.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in het strandhotel

DAG 7 STRAND

Een heerlijke relaxdag op het strand ter vrije besteding of kies een van de optionele excursies.

• OPTIONEEL 6: Ayurveda massage

• OPTIONEEL 7: Doe actief met een aantal watersporten

• OPTIONEEL 8: Een excursie naar het Sinharaja Reservaat. Het Sinharaja Biosphere Reserve ligt ten zuidwesten van het centrale bergland van Sri Lanka. Hier bevinden zich nog ongerepte (laagland)regenwouden. Ook dit reservaat staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd het in Sri Lanka uitgeroepen tot Sri Lanka’s belangrijkste National Wildernis Beschermd Gebied. Een heel bijzonder stukje natuur.

• OPTIONEEL 9: boottocht voor het kijken naar dolfijnen en walvissen (alleen mogelijk van november tot april).

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in het strandhotel

DAG 8 STRAND – LUCHTHAVEN COLOMBO (Reistijd +/- 2,5 uur – 153 kilometer)

Na het ontbijt volgt er een transfer naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar huis.

BELANGRIJKE INFORMATIE

De boottocht naar de dolfijnen is alleen mogelijk van november tot en met april.

VERBLIJF

STANDAARD:

Negombo: Beacon Beach

Kandy: Days Inn Kandy

Nuwara Eliya: Daffodil Hotel

Tissa/Kataragama: Neem Villla

Strandhotel: Ypsylon Resort

 

3*

Negombo: Camelot Beach Hotel

Kandy: Serene Grand hotel

Nuwara Eliya: Glenfall Reach Hotel

Tissa/Kataragama: Hibiscus Garden

Strandhotel: Coco Royal Beach Hotel

 

4* 

Negombo: Suriya Luxury Resort

Kandy: Randholee Resort

Nuwara Eliya: Araliay Green Hills

Tissa/Kataragama: Mandara Rosen Hotel

Strandhotel: Pandanus Beach hotel

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Intercontinentale vluchten
PRIJS

PRIJZEN PER PERSOON:

PRIJZEN GELDIG VAN 01.10.2018 – 30.04.2019

Hotelcategorie

2-3 personen

4-7 personen

Toeslag 1 persoonskamer

Korting 3 persoonskamer

Toeslag

half pension

Standaard Hotels

€ 685

€ 525

€ 165

€ 15

€ 72

3 * hotels

€ 805

€ 643

 € 253

€ 20

€ 88

4 * hotels

€ 995

€ 829

€ 395

€ 20

€ 128

Toeslag periode 15.12.18 – 20.01.19 per persoon:

Standaard Hotels: € 62

3 * Hotels: € 102

4 * hotels:  € 102

 

PRIJZEN GELDIG VAN 01.05.19 – 30.06.19 EN 01.09.19 – 31.10.19

Hotelcategorie

2-3 personen

4-7 personen

Toeslag 1 persoonskamer

Korting 3 persoonskamer

Toeslag

half pension

Standaard Hotels

€ 685

€ 525

€ 165

€ 15

€ 72

3 * hotels

€ 754

€ 595

 € 247

€ 20

€ 88

4 * hotels

€ 896

€ 737

€ 395

€ 20

€ 128

 

PRIJZEN GELDIG VAN 01.07.19 –  31.08.19

Hotelcategorie

2-3 personen

4-7 personen

Toeslag 1 persoonskamer

Korting 3 persoonskamer

Toeslag

half pension

Standaard Hotels

€ 725

€ 565

€ 165

€ 15

€ 72

3 * hotels

€ 816

€ 657

 € 247

€ 20

€ 88

4 * hotels

€ 998

€ 839

€ 395

€ 20

€ 128

Toeslag Kandy Esala Perahara

Indien het verblijf in Kandy valt tijdens het Esala Perahara Festival (verwachte periode 7-17 juli 2019) geldt de volgende toeslag per kamer per nacht:

Standaard hotels: € 23

3* hotels: € 35

4* hotels: € 47

KAART

FOTO'S