fbpx

Rondreis Sri Lanka – 8 dagen

0
Prijs
Vanaf€557
Prijs
Vanaf€557
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • 2 personenstandaard hotels
 • 2 personen3* hotels
 • 2 personen4* hotels

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

507
8 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 31.10.21
Negombo
Pinnawela - Kandy - Nuwara Eliya - Ella + Yale

RONDREIS GEVARIEERD SRI LANKA

Als U niet kunt kiezen en niet veel tijd hebt om lang te reizen op Sri Lanka, is deze achtdaagse reis perfect. U ziet historie, cultuur en religie, prachtige natuur en wilde dieren en na afloop nog even heerlijk genieten op het geweldige strand van Sri Lanka.

Bestemming

 • Negombo en Galle, monumenten uit de periode van de Nederlandse overheersing in Sri Lanka
 • Kegalle, de kruidentuin van Sri Lanka en Nuwara Eliya, de theeplantages op hoger gelegen delen
 • Wilde dieren en op safari in Yala National Park
 • Tempels in Kandy en Kataragama
 • Culturele dansshow voor de ontspanning in Kandy
 • Botanische tuin en prachtige vergezichten in Peradeniya en Ella Gap
 • Vissermannen op palen

Hoogtepunten

 • Gevarieerd Sri Lanka, van tempels, natuurschoon, wilde dieren tot witte stranden
 • Unesco monumenten en een kleurrijke onderwaterwereld

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Colombo, transfer naar Negombo (15 minuten)

Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt een transfer naar het strandhotel in Negombo. De dag is ter vrije besteding. Aan het eind van de middag krijgt u een uitleg over de tour met een welkomstcocktail.

Maaltijd: geen

Overnachting in Negombo

Dag 2 Negombo

Na het ontbijt maakt u kennis met een stukje Nederland in Sri Lanka tijdens een stadstour in Negombo. Hier zijn een aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de Nederlandse periode, zoals een katholieke kerk en de vismarkt. Maar u bent niet in Nederland, dus u brengt ook een bezoek aan een boeddhistische tempel, een vissersdorp en een bazaar. De avond is ter vrije besteding.

OPTIONEEL 1: U kunt ook nog een boottocht maken door de kanalen van Colombo

Maaltijd: ontbijt

Overnachting: Negombo

Dag 3 Negombo - Pinnawela - Kandy (76 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u naar het olifantenweeshuis in Pinnawela. Dit weeshuis is opgericht in 1975 en begon destijds met zeven olifantenweeskinderen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 50 moederolifanten die in de steek gelaten jonge olifanten verzorgen tot zij voor zichzelf kunnen zorgen. De allerkleinsten worden gevoed met de fles, gemiddeld ruim 30 liter per dag! Twee keer per dag (om 10.00 en 14.00 uur) nemen de jonge olifanten ook een bad in de Maha Oya Rivier. Via de onverharde weg, tegenover de ingang van het weeshuis lopen zij met hun oppassers naar de rivier. Vanuit het restaurant langs de rivier kunt u dit hele schouwspel bekijken. Een bijzondere ervaring!

In de middag gaat u door naar Kandy. Onderweg bezoekt u in Kegalle een specerijentuin en leert u hoe deze kruiden en specerijen worden gebruikt in de Sri Lankaanse keuken. Kandy is het centrum van het Sri Lankaanse culturele en religieuze leven en tevens een beroemd bedevaartsoord. Voor veel pelgrims is de Tempel van de Tand dan ook het einddoel. Deze tempel gaat u dan ook bezoeken. Maar Kandy is meer dan een tempel, en daarom brengt u ook een bezoek aan een kunst- en ambachtenwerkplaats, een oosterse markt, een bazaar en een juwelenfabriek. Hier kunt u zien hoe de ruwe edelstenen (in het bijzonder de Blue en Star saffieren) worden bewerkt en gepolijst met hulp van traditionele methoden.

In de avond bezoekt u een culturele show.

Maaltijden: ontbijt

Overnachting in Kandy.

 

Dag 4 Kandy - Nuwara Eliya (93 km - 2 uur rijden)

Optioneel met de trein

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens in Peradeniya, de grootste botanische tuin van Sri Lanka.
Na de botanische tuinen gaat u beginnen aan een schilderachtige tocht door de bergen richting Nuwara Eliya, ook bekend als “Klein Engeland”. U stopt bij de bergen bedekt met theestruiken en bij de watervallen. U geniet van een prachtig landschap. Uiteraard mag een bezoek aan de theefabriek niet ontbreken. Hier maakt u kennis van het hele proces vanaf de theestruik tot aan gedroogde thee in een doos. Geniet na afloop van een echt kopje Ceylon thee.

OPTIONEEL 2: Maak een treinrit van Kandy naar Nanu – Oya, en ervaar geweldige vergezichten.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Nuwara Eliya

Dag 5 Nuwara Eliya - Ella - Yala National Park (146 km - 3 uur rijden)

Geniet van het ontbijt in de mistige heuvels van Nuwara Eliya om daarna richting Tissa te gaan. Onderweg maakt u een stop in Bandarawela en bij Ella Gap. Bandarawela is een levendig plaatsje en het centrum van de theeproductie in het zuidelijke bergland, het ligt op 1230 m hoogte en heeft een heel ander klimaat dan wat u eerder heeft meegemaakt in Sri Lanka: fris en droog. In Ella Gap geniet u van prachtig natuurschoon, een kloof, glooiende bergen en de rijstterrassen. De kloof wordt aan de rechterkant begrensd door de Ella Rock en aan de linkerkant door een beboste bergrug. Meer dan 900 m lager begint de zuidelijke kustvlakte. De kloof is ontstaan door de uitschurende werking van het stromende water van de rivier.

In de middag gaat u een jeepsafari maken in Yala National Park. Dit is het oudste en bekendste nationale park van Sri Lanka en is alleen al om zijn mooie natuur een tocht waard. Het heeft een hele afwisselende flora en fauna: tussen het oerwoud en de oceaan vindt u zandduinen en lagunen, grasvlakten en meertjes. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten; de kans dat u ze dus ziet, is redelijk groot. Ook kunt u hier luipaarden, wilde zwijnen, beren, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen, pauwen en andere kleurige inheemse- en trekvogels tegen komen

OPTIONEEL 3: het is ook mogelijk om in een tentenkamp te gaan overnachten in Yala National Park op basis van volpension.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in Tissa/Kataragama

Dag 6 Yala - Galle - Strand (150 km - 3 uur rijden)

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan bekende hindoeïstische tempel in Kataragama. Dit dorp ligt aan de rand van Yala Nationale Park en is voor de hindoes ‘de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka’, omdat hier de tempel van Skanda staat. Voor de ingang kunnen gelovigen offergaven kopen in de vorm van witte, roze en rode bloemenslingers. Sommigen brengen zelf een opgemaakt bakje fruit en bloemen mee wat ze uitdelen aan de armen. Hierna vervolgt u de route door Tangalle en Matara. Tangalle is een vissersplaats met een grote haven en een prachtig palmenstrand dat nog niet door de toeristen is ontdekt en Matara is gebouwd langs de oevers van Nilwala Ganga (de Blauwe Rivier) en is een levendig stadje. Na deze twee plaatsen komt u door Koggala en hier ziet u de vissers, terwijl ze op een paal zitten, vissen. Een bijzonder manier van vissen!

Hierna vervolgt u de route naar Galle. De naam Galle (spreek uit: Gol of Goal op zijn Engels), is een verbastering van het Singalese gala en betekent ‘stopplaats’. Galle was de belangrijkste haven van het eiland totdat Colombo, 116 km naar het noorden, zijn kunstmatige haven kreeg. Maar ook nu komen er nog steeds handelsschepen uit de hele wereld, vooral voor het laden van thee, naar Galle. Galle is ook de hoofdstad van Nederlands Ceylon en veel bezienswaardigheden in deze plaats herinneren aan de Nederlandse verovering in 1640 door Willem Janszoon Coster. Met name het Hollandse Fort herinnert aan deze tijd. Indrukwekkend zijn nog steeds de metersdikke stadsmuren van het fort, de hoge aarden wallen, de zware bastions, de bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht, de vuurtorens en de kazernes. Een wandeling over de zwaar versterkte vestingmuren en de bastions van Galle brengt u terug in de geschiedenis. Na dit stukje Nederland in Galle gaat u door naar Hikkaduwa. Hier maakt u met een glazen-bodem-boot een tocht en maakt u kennis met de indrukwekkende onderwaterwereld van koralen. Tot slot brengt u nog een bezoek de schildpaddenbroederij van Kosgoda.

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in het strandhotel

Dag 7 Vrije dag

Of optionele excursie / activiteit

Een heerlijke relaxdag op het strand ter vrije besteding of kies een van de optionele excursies.

 • OPTIONEEL 3: Ayurveda massage
 • OPTIONEEL 4: Doe actief met een aantal watersporten als jetskiën of snorkelen
 • OPTIONEEL 5: Een excursie naar het Sinharaja Reservaat. Het Sinharaja Biosphere Reserve ligt ten zuidwesten van het centrale bergland van Sri Lanka. Hier bevinden zich nog ongerepte (laagland)regenwouden. Ook dit reservaat staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd het in Sri Lanka uitgeroepen tot Sri Lanka’s belangrijkste National Wildernis Beschermd Gebied. Een heel bijzonder stukje natuur.
 • OPTIONEEL 6: boottocht voor het kijken naar dolfijnen en walvissen (alleen mogelijk van november tot april).

Maaltijd: ontbijt

Overnachting in het strandhotel

Dag 8 Naar de luchthaven (+/- 150 km, 2,5 uur rijden)


Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, wordt u weer terug gebracht naar de luchthaven van Colombo. Indien de vlucht in de avond gaat, dient u om rond 12.00 uur uit te checken. U kunt uw bagage in een speciale bagageruimte achter laten. De rest van de dag kunt u nog genieten van het strand en de hotelfaciliteiten (exclusief maaltijden). De hotels hebben een ruimte waar u dan nog kunt douchen voordat u terug gaat naar Nederland.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE

De boottocht naar de dolfijnen is alleen mogelijk van november tot en met april.

VERBLIJF

STANDAARD:

Negombo: Sea Port hotel

Kandy: Kanda Uda

Nuwara Eliya: Sampath hotel

Tissa/Kataragama: Tissa Lakeside hotel

Strandhotel: Ypsylon Resort

 

3*

Negombo: Paradise Beach hotel

Kandy: Serene Grand hotel

Nuwara Eliya: Heaven Seven Hotel

Tissa/Kataragama: Rice of Life by Tissa Inn

Strandhotel: Coco Royal Beach Hotel

 

4* 

Negombo: Suriya Luxury Resort

Kandy: Randholee Resort

Nuwara Eliya: the Black Pool

Tissa/Kataragama: Mandara Rosen Hotel

Strandhotel: The Palms

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde accommodaties
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Vervoer in een auto met Engels sprekende privé chauffeur

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum Sri Lanka
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking van max. 9 personen)
PRIJS

PRIJZEN PER PERSOON:

Prijs geldig voor vertrek tussen 01.11.20 en 30.04.21: (met uitzondering van de periode 15.12.20 – 10.01.21)

2 personen:

Standaard hotels: € 609
3* hotels: € 705
4* hotels: € 845

Prijs geldig voor vertrek tussen 15.12.20 en 10.01.21 en Kandy Perahera periode juli/augustus 2021 (datum nog onbekend):

2 personen:

Standaard hotels: € 728
3* hotels: € 902
4* hotels: € 1041

Prijs geldig voor vertrek tussen 01.05.21 en 31.10.21:

2 personen:

Standaard hotels: € 557
3* hotels: € 841
4* hotels: € 795

 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Verblijf in een tweepersoonskamer
 • Entreegelden inbegrepen

Toeslag half pension:

standaard hotels: € 69
3 * hotels: € 86
4* hotels: €126

Toeslag optionele excursies:

Boottocht Negombo: 2 personen: € 18, 4 personen € 15
Treinticket Kandy – Nanu Oya: € 15 (onder voorbehoud van beschikbare klasse)
Ayurveda massage: € 30
snorkelexcursie: € 30
jetskiën: € 38
Sinaharaja Forest: € 29
Dolfijnentocht (alleen mogelijk november – april): € 45

ENTREEGELDEN INBEGREPEN VOOR:

 • Olifantenweeshuis Pinnawela
 • Culturele dansshow Kandy
 • Tempel van de Tand in Kandy
 • Botanische tuin in Peradeniya
 • Entree Yala National Park inclusief safari
 • Schildpaddenbroederij in Kosgoda

Reist u met een groter gezelschap? Informeer naar de aantrekkelijke kortingen!

 

ROUTE 8 DAGEN GEVARIEERD SRI LANKA

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.