fbpx

Jungle en cultuur in Cambodja

0
Prijs
Vanaf€1,719
Prijs
Vanaf€1,719
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • 3 * hotels 2 personen
 • 4* hotels2 personen
 • 3* hotels4 personen
 • 4* hotels4 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

288
17 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.21
Siem Reap naar Banlung
via Sen Monorom - Boutum Sokor - Phnom Penh

JUNGLE EN CULTUUR IN CAMBODJA

Cambodja heeft niet alleen Angkor maar Cambodja heeft ook een prachtige natuur, een indrukwekkende jungle en een zwart verleden door Pol Pot in Phnom Penh.

Tijdens deze reis combineert u deze verschillende onderdelen met elkaar. Een trekking, slapen in de natuur in een hangmat, tempels, de Killing Fields, en de natuur van Boutum Sokor met daarbij ook nog een bezoek aan het speciale Elephant Valley programma.

Een reis vol cultuur en actieve bezigheden, uniek in Cambodja!

BESTEMMING

 • De indrukwekkende tempels van Angkor
 • een drie daagse trekking bij Banlung
 • Het fantastische olifanten project bij Sen Monorom
 • Het gruwelijke verleden van de Killing Fields bij Phnom Penh
 • Het rustgevende Cardamom Tented Camp

HOOGTEPUNTEN

 • Het wonderbaarlijke Ankgor
 • Het drijvende dorp Kampong Kleang
 • De Indrukwekkende Jungletempel van Ta Prohm
 • Het blauwe Yaklom kratermeer
 • Het eeuwenoude Leng Auw Village
 • Het interesante Tuol Sleng museum in Phnom Penh
 • De gruwelijke Killing Fields

PROGRAMMA JUNGLE EN CULTUUR IN CAMBODJA

Dag 1 Aankomst Siem Reap

Welkom in het Kingdom of Wonder! Bij aankomst in Siem Reap volgt een transfer naar uw hotel en maakt u kennis met de medewerkers van onze agent, die u extra informatie gaan geven over de reis.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Misschien wilt u even een “powernap” doen of bijkomen van de reis bij het zwembad. U ook op eigen gelegenheid vast de stad gaan verkennen. Geniet in de avond van een diner in een van de vele lokale familierestaurantjes en dwaal door de steegjes rondom de bekende Pubstreet om een eerste indruk te krijgen.

Dag 2 Angkor

Dé reden dat mensen Cambodja bezoeken is het beroemde tempelcomplex van Angkor Wat. Samen met uw gids gaat u per tuk tuk op pad om de bekende tempels zoals Ta Prohm, Bayon en natuurlijk Angkor Wat zelf te verkennen. Wilt u tijdens deze dag nog iets avontuurlijks doen dan is Angkor Zipline een leuke optie. Met een circuit van 8 bomen, “vliegt” u van top naar top op deze unieke locatie. U kunt tot zonsondergang in het complex verblijven.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 3 Siem Reap – Bezoek Beng Mealea + Kampong Kleang

Op avontuur met de oldtimer jeep vandaag! De auto heeft geen deuren en ramen, dus bereidt u voor op een stoffig ritje. Dit is wel de beste manier om de geuren en kleuren van Cambodja te ervaren. Eerste stop is de zogenoemde jungletempel waar u zich een weg door de tempel heen kunt banen met enig klim- en klauterwerk.

Hierna rijdt u door naar het grootste drijvende dorp aan het Tonle Sap meer, Kampong Kleang. Tijdens het droge seizoen loopt u tussen de palen waarop de huizen zijn gebouwd, deze kunnen wel tot 10 meter de hoogte in gaan. In het natte seizoen bereikt het water haar piekniveau en stijgt tot een of twee meter van de “voordeur”. U zult genieten van een rondvaart door het dorp. De heenweg gaat voornamelijk over een stoffige off-the-road weg, de terugweg verloopt sneller over de verharde weg naar Siem Reap. Hier komt u aan het eind van de middag weer aan bij uw hotel. 

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 4 Siem Reap – vrije dag

Vandaag kunt u de dag vrij invullen.

Wilt u meer leren over de Cambodjaanse keuken? Denk dan eens aan een kookworkshop. Heeft u interesse om nog meer tempels te bezoeken? Dan is de verfijnde  Banteay Srei zeker een aanrader. Is het rijden met de jeep u goed bevallen? Bezoek dan de heilige berg Phnom Koulen waarvoor de jeep een ideaal vervoermiddel is. Even toe aan een dagje relaxen? Blijf bij het zwembad of boek een ontspannende massage in een van de vele salons die Siem Reap rijk is.

In de avond staat een bijzondere tour op het programma. Het voor-, hoofd- en nagerecht wordt u geserveerd in drie verschillende restaurants die gerund worden door top chefs. Geniet van het beste uit de authentieke Cambodjaanse keuken!

Maaltijden: Ontbijt, Diner

Dag 5 Naar Banlung

Na cultuur volgt een aantal dagen natuur. Met een privé chauffur reist u door naar Ratanakiri. Deze provincie staat bekend om de watervallen, etnische minderheden, gem mijnen en jungle trekkings. U brengt een bezoek aan het Yaklom meer, een kratermeer met een bijzondere blauwe kleur. U overnacht in de hoofdstad Banlung voordat u aan een drie daagse trekking begint.

Dag 6 Banlung – dag 1 van de trekking

Vandaag start u met een driedaagse trekking door de jungle van Cambodja. Om 08:00 verzamelt u bij het kantoor van Dutch Co (op loopafstand van de lodge) waar u instructies krijgt over de trekking, hier krijgt u de tijd om ook uw rugzak in te pakken.

U vertrekt in noordelijke richting naar het Voensai district en in Kachon gaat u met een smalle boot ongeveer een uur varen op de Sesan Rivier. Als u aankomst in Leng Auw Village moet u zich registreren bij het dorpshoofd en een fee van $2,50 betalen (niet inclusief).  U bent klaar om op pad te gaan met de lokale inheemse ranger. U loopt door een diversiteit van landschappen en hoe verder u naar het noorden loopt, des te dichter de jungle wordt. Tijdens de trekking wordt er regelmatig even gestopt,. Onderweg passeert u kleine heuvels, maar de weg is overwegend vlak. Rond 16:00 arriveert u op de kampeerplaats waar de koffie klaar staat en de voorbereidingen voor de komende nacht worden getroffen. De hangmatten worden geïnstalleerd en de kok bereidt een diner bij het kampvuur.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 7 Banlung – dag 2 trekking

Rond 06:00 begint de kok met de bereiding van het ontbijt en hierna vervolgt u de trekking door de weg stroomopwaarts te gaan. De hele dag wandelt u door het bos en krijgt u uitleg over de vegetatie en de natuur. Ook heeft u alle tijd om foto’s te maken. U eindigt die dag bij een kleine rivier waar u zich op kunt frissen. In de avond is het mogelijk (optioneel) een nachtwandeling te maken. Het is mogelijk dat u dat u een civetkat of een hert tegenkomt. Deze wandeling blijft speciaal, ook als u geen dieren tegen komt. De nacht brengt u weer door in een hangmat bij het kampvuur.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 8 Banlung – dag 3 van de trekking

Na een nacht in de hangmat, begint de kok alweer vroeg met uw ontbijt. Onder het genot van een kopje koffie of thee maakt u in de ochtendgloren kennis met het luid kwetteren van de vogels.  Rond 08:30 uur gaat u vandaag in oostelijke een trekking maken. Aan het eind van de ochtend. komt u aan in het dorpje Leng Auw. Hier neemt u de boot naar het eilandje Koh Pong met vele zandstranden, hier kunt u relaxen en zwemmen terwijl de lunch wordt klaar gemaakt. Na de lunch vertrekt u met de boot naar Kachon vanwaar u weer naar Banlung gebracht wordt. Rond 16.00 uur bent u terug in het hotel en een jungle ervaring rijker.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 9 Naar Sen Monorom

Vandaag gaat u naar Sen Monorom. Tegenwoordig is er een goede weg van Banlung naar Sen Monorom en na een rit van ongeveer 4 uur komt u dan ook aan in Sen Monorom, de hoofdstad van de provincie Mondulkiri, gelegen in het oosten van Cambodja tegen de grens met Vietnam. De provincie is een van de grootste provincies van Cambodja en staat vooral bekend om de prachtige natuur en diverse stammen die in het bergachtige gebied wonen. Het kleine maar sfeervolle stadje Sen Monorom telt nog geen 10.000 inwoners. Na aankomst kunt u op eigen gelegenheid het stadje gaan verkennen. 

Maaltijden: Ontbijt

Dag 10 Sen Monorom – olifantenproject + jungle hike

Een bijzondere dag vandaag! U brengt de hele dag door met de olifanten, volgt ze in hun doen en laten in de jungle en kunt assisteren bij hun dagelijkse bad ritueel. Hier geen kunstjes of in een mandje met een olifant mee rijden maar gewoon tijd doorbrengen met deze imposante dieren. Na de lunch maakt u een wandeling door de omgeving die voornamelijk uit dichte begroeiing bestaat.

Elephant Valley is alleen open van maandag t/m vrijdag! In het weekend is het mogelijk om het Mondulkiri project te bezoeken.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

Dag 11 Sen Monorom - Phnom Penh

Er staat een lange reisdag op het programma vandaag. U doet er ongeveer zeven uur over om in de drukken en levendige hoofdstad te komen. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. 

U kunt een duik nemen in het zwembad of de stad nog gaan verkennen. Geniet in de avond van de bedrijvigheid langs de boulevard of ga een hapje eten bij het bekende restaurant Friends.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 12 Phnom Penh – fietsen door Mekong Islands

Vandaag staat een fietstour van een halve dag op het programma. Een unieke ervaring, ver weg van de tuktuks, de motoren, de massages, de pizza´s en de bars. Lekker fietsen over de eilanden in de Mekong-rivier, even ten noorden van Phnom Penh. Wanneer u terugkeert naar de stad hebt u een hele andere kant van Phnom Penh en van Cambodja gezien. In de middag staat er een tuk tuk voor u klaar om indrukwekkende plaatsen zoals Tuol Sleng en de Killing Fields te bezoeken. Er zijn hier goede Nederlandstalige audio tours aanwezig maar als u de voorkeur geeft aan een gids dan kunnen we dat uiteraard voor u regelen (toeslag niet inbegrepen).

Maaltijden: Ontbijt, Lunch

 

Dag 13 Phnom Penh – Cardamom Tented Camp

Rond 08.00 uur  vertrekt u naar Trapeang Rung. Hier neemt u de boot naar het Cardamom Tented Camp. Het is ongeveer een uur varen over de Preak Tachan Rivier. Bij aankomst wordt u naar uw comfortabele safari tent gebracht. Hierna volgt uitleg over het kamp en het werk van Wildlife Alliance. In de middag maakt u een verkenningswandeling door de jungle, de verscheidenheid van de flora en fauna zal u versteld doen staan! Bij terugkomst kunt u bijkomen in het restaurant aan de rivier, terwijl u geniet van de ondergaande zon in Botum Sakor.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 14 Cardamom Tented Camp

Na een vroeg ontbijt ontmoet u de rangers van Wildlife Alliance en samen met hen en een Engels sprekende gids vertrekt u op verkenning door een netwerk van verlaten stropers- en houtkaproutes door het dichte bos. Houdt uw ogen open voor de dieren in deze omgeving.

De wandeling duurt een halve dag en eindigt bij het Ranger Station waar u de in beslag genomen vallen, strikken en jachtgeweren kunt zien. U kunt of per kajak of te voet terug naar het Tented Camp.

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 15 Cardamom Tented Camp

Vandaag kunt u zelf de invulling van de dag bepalen. Er zijn verschillende korte wandelingen die starten vanaf de logde welke u zelf kunt doen. U kunt ook de Preak Tachan rivier op gaan en vogels spotten. Er zijn kajaks beschikbaar en is er wederom de mogelijkheid om met de rangers op pad te gaan.

Het is ook mogelijk om een nacht in de jungle door te brengen terwijl u weer slaapt in een hangmat. 

Maaltijden: Ontbijt, Lunch, Diner

Dag 16 Naar Phnom Penh

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd. Rond 10.00 uur gaat weer aan boord van de boot die u naar Trapeang Rung vaart. Hierna volgt een transfer naar Phnom Penh. De middag heeft u ter vrije besteding in de hoofdstad. 

Maaltijden: Ontbijt

Dag 17 Phnom Penh airport

Vandaag eindigt deze reis door Cambodja. Afhankelijk van de vertrektijd volgt nog een transfer naar de luchthaven. U kunt ook kiezen voor een strandverlenging bij Kep of op een van de eilanden, zoals Koh Rong. 

U hebt kennis gemaakt met de prachtige natuur van Cambodja en u neemt heel veel mooie herinneringen mee naar huis. 

Maaltijden: Ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Voor Cambodja heeft u een visum nodig
 • Deze tour heeft accommodaties die vrij eenvoudig zijn
 • U dient te beschikken over een goede conditie.
VERBLIJF

VERBLIJF 3* JUNGLE AVONTUUR CAMBODJA:

 • Siem Reap: Apsara Greenland (deluxe kamer)
 • Banlung: Ratanakiri Boutique Hotel (Kambudja kamer)
 • Sen Monorom: Green House Retreat (bungalow kamer)
 • Phnom Penh: Double Leaf (superior kamer)
 • Botum Sakor: Cardamon Tented Camp

 

VERBLIJF 4* JUNGLE AVONTUUR CAMBODJA:

 • Siem Reap: Navutu Dreams Resort & Wellness (explorer kamer)
 • Banlung: Terres Rouge (superior suite)
 • Sen Monorom: Mayura Hill Resort (superior villa)
 • Phnom Penh: Sun & Moon hotel (deluxe kamer)
 • Botum Sakor: Cardamon Tented Camp
INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • 16 overnachtingen in een 3/4 sterren accommodatie of hangmat jungle inclusief ontbijt
 • Genoemde maaltijden
 • Meet & Greet, 24-uurs assistentie
 • Telefoon met $5 beltegoed
 • Privé transfers van en naar het vliegveld
 • Engels sprekende gids op dag 2, 3, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, en 15
 • Privé vervoer met chauffeur op dag 5, 9, 11, 13 en 16
 • Vervoer tijdens de tours per tuk tuk, jeep en boot
 • Entree Angkor Wat (1 daagse pas)
 • Jeep tour incl. fietshuur, boot ticket en entree Beng Mealea
 • 3-daagse trekking Banlung incl. rugzak
 • Elephant Valley Project + jungle hike
 • Halve dag fietsen naar Mekong Islands (join-in tour)
 • Halve dag tuk tuk beschikbaar on Phnom Penh op dag 12
 • 3 daags pakket Cardamom Tented Camp (programma en maaltijden volgens beschrijving)

EXCLUSIEF

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden
 • Intercontinentale vluchten
 • Visa kosten ($30 p.p. + pasfoto) of online te verkrijgen via https://www.evisa.gov.kh/
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR bijdrage (€ 5 per persoon).
PRIJS

PRIJZEN GELDIG TOT 31.12.2021

LAAGSEIZOEN:

3 * hotels:

2 personen: € 1929 per persoon

4 personen: € 1719 per persoon

4* hotels:

2 personen: € 2327 per persoon

4 personen: € 2098 per persoon

 

HOOGSEIZOEN:

3 * hotels:

2 personen: € 1974 per persoon

4 personen: € 1758 per persoon

4* hotels:

2 personen: € 2391 per persoon

4 personen: € 2175 per persoon

 

Laagseizoen: april –  september

Hoogseizoen: oktober – maart

ROUTE TOUR JUNGLE EN CULTUUR IN CAMBODJA

Foto's

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.