fbpx

Klassiek India en Nepal – 13 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,387
Prijs
Vanaf€1,387
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

400
13 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Delhi - Jaipur- Agra- Khajuraho - Varanasi
Kathamandu

Een unieke combinatie, waar u India combineert met het geboorteland van Boeddha, Nepal. Een bijzonder land, hoog in de Himalaya gecombineerd met het romantische Rajasthan en met een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal in India. Maar ook Orchha en Varanasi met de beroemde rivier de Ganges worden aangedaan evenals de tempelstad Khajuraho. Een reis vol natuur, cultuur en religie!

RONDREIS INDIA NEPAL

EEN UNIEKE COMBINATIE

BESTEMMING

 • Delhi, de hoofdstad van India
 • Jaipur, de hoofdstad van Royal Rajasthan
 • Taj Mahal, een van de zeven wereldwonderen in Agra
 • Tempelstad Khajuraho
 • Tempels en rivier de Ganges in Varansi
 • Kathmandu, de hoofdstad van Nepal

HOOGTEPUNTEN

 • Nepal, Een bijzonder land, hoog in de Himalaya
 • Een unieke combinatie van religie, cultuur en natuur
 • Diverse bezienswaardigheden die vermeld staan op de Unesco Werelderfgoedlijst
 • De verlaten stad Fatehpur Sikri
 • Bezoek aan het 7e wereldwonder de Taj Mahal met het Agra Fort en Sikandra.

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Delta Holidays. Na de ontvangst volgt een transfer naar uw eerste overnachtinghotel in Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil.

Dag 2 Delhi

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier gaat u langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna gaat u naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht vande Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Hierna brengt u een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien.
Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930).

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Delhi - Jaipur

(260 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt volgt een ca. 6 uur durende transfer naar Jaipur. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4 Jaipur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Amber Fort ook wel Fort Ajmer genoemd. Dit is een kasteel dat diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het werd gebouwd vanaf 1592 door radja Jai Singh I en uitgebreid door Sawai Jai Singh in rode zandsteen en marmer. Het is een zeer indrukwekkend kasteel, gelegen op een heuvel, 11 kilometer ten noorden van Jaipur. Het gebouw beslaat tegenwoordig 4 km² en is mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogol-architectuur. Het bestaat uit een reeks van gebouwen op 4 verschillende niveaus telkens rond een binnenplaats. Daarnaast behoort ook een tuin met een kunstmatig meer tot het complex. De tocht naar het paleis gaat per opgetuigde olifant, zoals de Maharaja’s van Jaipur dat 400 jaar geleden ook deden. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van dit architecturale meesterwerk met zijn vele nissen, oogverblindende mozaïken en watergekoelde schommels die de bezoekers de dag van vandaag betoverend, zoals dat ook gebeurde bij de koninklijke bewoners.

In de middag brengt u een bezoek aan Hawa Mahal of Palace of the Winds, een vijf verdiepingen tellend complex van roze zandsteen met achthoekige honingkleurige ramen die uitkijken over de hoofdstraat van de oude stad. Zo konden de vrouwen van het paleis de jaarlijkse parade ongezien bekijken. Doordat de wind door het paleis waait wordt het paleis van de wind genoemd. Hierna volgt een rondleiding door het City Palace & Observatory. Het City Palace in het hart van de oude stad is een mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. Het centrum van het paleis is een zeven verdiepingen tellend gebouw genaamd Chandra Palace, met een prachtig uitzicht over de tuinen en de stad. De volgende top is het Jantar Mantar of Solar Observatory genoemd, het grootste astronomische observatorium, met een historisch “zonne-energieapparaat” dat tot op heden nauwkeurige voorspellingen geeft.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

(235 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt de tour naar Agra. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning, en krijgt u een rondleiding door deze prachtige werelderfgoed gebouwen, die nog steeds in perfecte staat zijn. De stad is verdeeld in religieuze en staatsrechtelijke gedeelten. De overvloed aan beeldhouwkunst is adembenemend. Ook is de wit marmeren moskee in erg mooi. Het is een heilige moskee voor pelgrims van heinde en verre hier komen om hun respect te betuigen. Na dit bezoek gaat u verder naar Agra.

Dag 6 Agra

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de beroemde Taj Mahal, een beroemd 17de -eeuws meesterwerk, en een van de schitterendste gebouwen van India, zo niet van de wereld. Het werd gebouwd in de herinnering van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jahan, een van de grootste koningen van het Mughal-rijk. Hij liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648 als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen. De Taj Mahal staat niet zoals gebruikelijk in het midden van de tuin, maar op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna-rivier in Agra en domineert zo de wijde omgeving. Vier vrijstaande minaretten bezetten de hoeken van het platform en geven het bouwwerk een driedimensionale referentie. De Taj Mahal wordt geflankeerd door twee identieke – in contrasterend rood zandsteen opgetrokken – gebouwen, de moskee en het gastenverblijf. Tussen het mausoleum en de hoofdpoort van het complex ligt de tuin, die door kanalen in vier gelijke perken verdeeld is volgens het Perzische chahar bagh-patroon.
Shah Jahan slaagde in zijn ambitie om een monument voor eeuwen neer te zetten. De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het gebouw wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht. Voor velen van hen is het mausoleum vooral een romantische ode aan de liefde.

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten!

 

Agra is niet alleen beroemd om Taj Mahal, maar ook om het indrukwekkende Mughal Red Fort dat bekent staat als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rode zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 en werd voltooid met poorten, pilarenhallen, moskeeën, marmeren latten en geometrische tuinen, het Fort vertegenwoordigt Mughal-architectuur op zijn hoogtepunt. Het heeft een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader acht jaar heeft opgesloten zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken.

Dag 7 Agra - Jhansi (trein), Jhansi - Orchha - Khajuraho (auto)

Trein vertrek: 08.17 aankomst 10.48, auto: 180 km - 4 uur rijden

Na het ontbijt volgt er een transfer naar het station voor de treinreis naar Jhansi.

Bij aankomst wordt u opgewacht door een nieuwe chauffeur en deze rijdt u richting Khajuraho en brengt u onderweg een bezoek aan Orchha. Het eiland ligt in een bocht van de rivier Betwa en steekt hoog boven het water uit. Ooit was Orchha de hoofdstad van een eigen staat. De stad beschikt over drie paleizen waarvan het meest bewonderde paleis de Jehangir Mahal is. Dit paleis is gebouwd door Bir Singh Deo, als een geschenk aan Mughal keizer Jehangir om hem te verwelkomen tijdens een staatsbezoek in de 17e eeuw.

Na het bezoek vervolgt u de rit naar Khajuraho waar u incheckt bij het hotel en waarbij de rest van de dag ter vrije besteding is.

Dag 8 Khajuraho -Varanasi

vlucht

Khajuraho is een plaats in Noord India, die bekend staat om haar eeuwenoude tempels met erotische afbeeldingen en beelden uit de Kamasutra. Deze tempels zijn gebouwd door de Chandela Dynastie. Twee elementen die constant terugkomen in het sublieme beeldhouwwerk in en rondom de tempels van Khajuraho zijn vrouwen en seks en hebben als doel verbetering van de seksuele relatie door seksuele handelingen ofwel “Maithun”. De wulpse gebeeldhouwde figuren laten u alle mogelijke posities en mogelijkheden binnen de Kamasutra zien en worden gezien als incarnatie van de goddelijke energie of “Shakti”. Van de 85 tempels zijn er nog maar 25 over en de meest bekende tempels die u er kunt bezoeken zijn de Kandariya Mahadeo tempel Chaunsat Yogini tempel, Chitragupta tempel, Adinath tempel en de Vishwanath tempel.

Hierna volgt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi.

Dag 9 Varanasi

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsopgang op de rivier de Ganges. Dit is een ontroerende ervaring omdat u tijdens de tocht bij zonsopgang getuige bent van verschillende rituelen, crematies en inwoners die hun was doen. Er is ook mogelijkheid om door de smalle straatjes te lopen en u 100 jaar terug in de tijd te wanen. Na het bezoek weet u waarom Varanasi ook wel wordt omschreven als de eeuwige stad” !

In Varanasi brengt u ook een bezoek drie tempels. Want Varanasi is de stad van de Tempels. Het lijkt wel alsof er op elke hoek van de straat een tempel staat. Sommige tempels zijn geassocieerd met legendes van de mythologie van de hindoes en de architectuur van deze tempels is heel bijzonder. De indrukwekkende sfeer bij de tempels evenals de tempels zelf zijn zeker de moeite waard om te ervaren.

De eerste is de Durga tempel, beter bekend als de Apentempel vanwege de grote aantallen apen die daar verblijven en in de tempel rondlopen. De Durga tempel is een donkerrode Hindoe-tempel en gewijd aan de goden Vishnu of Siva.

De tweede tempel die u bezoekt is de Kashi Vishwanath, ofwel Gouden Tempel van Varanasi en de niet alleen de bekendste maar ook de belangrijkste tempel van. Deze tempel is aan Vishveswara, Shiva als god van het universum, opgedragen. De originele tempel is verwoest, resten hiervan kunt u nog zien achter de Alamgir-moskee. De huidige tempel is gebouwd in 1776.

En als laatste gaat u naar Bharat Mata of Mother India Tempel. Bharat Mata-tempel bevindt zich op de campus Mahatma Gandhi Kashi Vidyapeeth, Varanasi en is opgedragen aan de Bharat Mata (Moeder India). Het werd gebouwd door de Babu Shiv Prasad Gupt en ingewijd door de Mahatma Gandhi in 1936. Het beeld van de Moeder India bestaat uit het marmer en ziet eruit als een model dat het hele India symboliseert. Het staat voor bergen, vlaktes en de oceanen van de India. De Bharat Mata-tempel heeft geen traditioneel beeld van Goden of Godinnen, maar het heeft een echte kaart van Moeder India.

Hierna brengt u nog een bezoek aan de Benares Hindu University. Het idee voor een Hindoe-universiteit ontstond reeds in 1904. Dit voorstel kwam van Madan Mohan Malaviya. Vrijwel tegelijk kwam ook Annie Besant met het idee voor een universiteit bij Benares onder de naam “Universiteit van India”. In april 1911 ontmoetten Annie Besant en Madan Mohan Malaviya elkaar, en besloten zich samen in te zetten voor de oprichting van een universiteit bij Benares. Het land waarop de universiteit werd gebouwd werd geschonken door Kashi Naresh. De universiteit werd opgericht in 1916 en officieel in gebruik genomen op 1 oktober 1917.

In de namiddag volgt een excursie naar Sarnath, op 10 kilometer buiten de stad. Sarnath symboliseert de geboorte van het boeddhisme. Hier openbaarde Lord Boeddha zijn leer en richtte hij zijn kloostergemeenschap op. Het museum in Sarnath is een van de belangrijkste in India en bevat gravures in een heel scala aan stijlen.

LET OP: Sarnath is op vrijdag gesloten.

Hierna gaat u terug naar uw hotel.

Dag 10 Varanasi - Kathmandu (vlucht)

Vlucht: met 1 overstap in Delhi - 5 uur en 10 minuten

Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kathmandu. Bij aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11 Kathmandu

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de tempel van Lord Shiva, Pashupatinath. Een rijk versierde pagode met twee gelaagde gouden daken en zilveren deuren. In de buurt vindt u tevens de Guheswari Tempel, een ander historisch en heiligdom gewijd aan de godin Guheswari. De Akash Bhairav Tempel, is een 3 verdiepingen tellende tempel gelegen aan de belangrijkste markt straat, genaamd Indra Chowk. Het beeld van Lord Akash Bhairav verschijnt hier ter gelegenheid van Indra Jatra, het festival van Indra, de God van de Regen.

U brengt ook een bezoek aan de Hanuman Dhoka (Durbar Square). Deze naam refereert aan het beeld van de aap Hanoeman van Ram, een beeld dat zich aan de ingang van het paleis bevindt. Dit complex van paleizen is gebouwd tussen de 12e en de 18e eeuw met binnenplaatsen en tempels. En is de historische zetel van de voormalige Koninklijke familie van Kathmandu. Rond het paleis werden door de Newah indrukwekkende voorbeelden van architectuur en kunst gebouwd. Het paleis bevond zich eerst aan het Dattaraya-plein en werd pas later op de huidige locatie opgetrokken. Op het Durbar-plein vindt men naast het paleis gebruikt door de Malla- en Shah-dynastiën, ook de Vishnutempel, de Indrapurtempel, de Shiva-Parvatitempel, de Talejutempel, de Degutaletempel en de Bhagwatitempel. Naast de drie tempels zijn er ook nog een drietal musea waaronder het Numis Matic museum en het Tribhuvan Museum.
Het plein met het oude paleis en de tempels heeft zware schade geleden bij de aardbeving in Nepal van 25 april 2015.
Ook brengt u een bezoek aan Swayambhunath (Samhengu), die ook op de lijst van Unesco staat, en is een van de meest glorieuze boeddhistische plaatsen in Nepal. De tempel ligt bovenop een heuvel in de Kathmandu Vallei ten westen van de stad. De Tibetaanse naam van de tempel betekent “Sublime Trees” voor de vele soorten bomen op de heuvel. De alziende ogen van Lord Gautam Boeddha, de stichter van het boeddhisme zijn geschilderd op de vier zijden van de torenspits.

Dag 12 Kathmandu

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Pashupatinath en Bodhnath.

Op vijf kilometer ten oosten van Kathmandu aan de oever van de heilige Bagmati rivier, ligt de tempel van Lord Shiva Pashupatinath. De tempel met twee gelaagde gouden daken en zilveren deuren staat bekend om zijn super architectuur. Het is het centrum van de jaarlijkse bedevaart op de dag van Maha Shivratri. Toegang tot de tempel is alleen toegestaan voor hindoes maar bezoekers kunnen de activiteiten rondom de tempel waarnemen vanaf de oostelijke oever van de Bagmati rivier.
Boudhanath (ook wel Boudha, Bouddhanath of Baudhanath of Khasa Caitya) is een van de heiligste boeddhistische plaatsen in Kathmandu. Het staat bekend als Khāsti in Nepalbhasa, Jyarung Khasyor in Tamang taal of Bauddha door sprekers van de Nepalese taal. Het hotel ligt ongeveer 11 km van het centrum en de noordoostelijke rand van Kathmandu. De massale mandala van de stoepa’s maakt het een van de grootste sferische stoepa’s in Nepal.
De boeddhistische stoepa van Boudhanath domineert de skyline en is één van de grootste in de wereld. De stroom van grote populaties van vluchtelingen uit Tibet heeft gezorgd voor de bouw van meer dan 50 Tibetaanse Gompa (kloosters) rond Boudhanath. Met ingang van 1979, is Boudhanath opgenomen op de UNESCO Wereld erfgoedlijst.

Dag 13 Luchthaven Kathmandu

Na het ontbijt eindigt deze reis in Kathmandu. U kunt deze reis verlengen in Nepal of er volgt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis. Ik adviseer u graag over de verlengingsmogelijkheden in Nepal.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • De Taj Mahal en Sarnath zijn op vrijdag gesloten
 • Ik adviseer u om deze tour niet op een donderdag of zondag te starten om de bovenstaande sluitingen te voorkomen. 
 • Voor India heeft u een visum nodig, meer informatie leest u hier.
 • Voor Nepal heeft u ook een visum nodig, meer informatie leest u hier.

VERBLIJF

DELUXE HOTELS

EERSTE KLAS HOTEL

 

STANDAARD HOTELS

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in genoeme hotels in genoemde klassen
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Alle transfers en assistentie bij luchthaven en hotels
 • Vervoer in een auto met airconditioning
 • Alle lokale belastingen
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden in Kathmandu
 • Twee binnenlandse vluchten
 • Eenmalige entreegelden voor de monumenten

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vluchten
 • Visa voor India en Nepal
 • Bijdrage calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

INDICATIEPRIJZEN 2021

Voor vertrek tussen 1 mei en 30 september 2021:

Deluxe hotels: € 1730 per persoon

Eerste klasse hotels: € 1429 per persoon

Standaard hotels: € 1387 per persoon

 

Voor vertrek tussen 1 oktober 2021 en 1 april 2022:

Deluxe hotels: € 2095 per persoon

Eerste klasse hotels: € 1769 per persoon

Standaard hotels: € 1492 per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar.

Prijzen zijn inclusief de vlucht van Khajuraho naar Varanasi twv € 90 per persoon en inclusief de vlucht van Varanasi naar Kathmandu (via Delhi) twv € 175 per persoon. Deze tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien bovengenoemde vluchten duurder zijn, volgt een toeslag. 

prijzen zijn geldig bij 2 reizigers en een verblijf in een tweepersoonskamer. Informeer naar de interessante kortingen indien u met meer personen gaat reizen of als u liever 2 x eenpersoonskamers wilt boeken.

ROUTE KLASSIEK INDIA EN NEPAL

FOTO'S RONDREIS KLASSIEK INDIA EN NEPAL

ANDERE INTERESSANTE RONDREIZEN

Zuid India rondreizen

3 tours

West India Rondreizen

2 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

Oost India Rondreizen

1 tour

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Centraal India rondreizen

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.