fbpx

Rondreis Majestueus Zuid India – 14 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,175
Prijs
Vanaf€1,175
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

488
14 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Chennai
Kovalam

Zo druk en hectisch Noord India is, het zuiden van India is landelijk en een ware verademing.  Zuid-India heeft een schat aan magnifieke tempels, waar u de devotie voor de Hindoe goden Shiva en Vishnu kunt ervaren, zoals bijvoorbeeld in de tempelsteden Tanjore en Madurai. Ook kenmerkend voor Tamil Nadu is de vriendelijke bevolking en de kleurrijke gebouwen die prachtig afspiegelen bij de kustlijn. In het zuiden zijn ook nog diverse kenmerken van de Britse en Franse overheersing in de stad Pondicherry.  Andere ingrediënten van deze Zuid-India rondreis zijn de uitbundige tempels en gebouwen uit de Chola dynastie. Laat u meevoeren door de muziek tijdens de avondprocessie in de Shree Meenakshi Tempel. Een reis die u niet verwacht indien u denkt aan India!

RONDREIS ZUID INDIA

Tradities, gebruiken en verwondering in Tamil Nadu!

BESTEMMING

 • Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu
 • Mahabalipuram, met zijn vele sculpturen en tempels van de typische Zuid-Indiaanse architectonische ontwerpen
 • Pondicherry, "nieuw dorp" met Franse invloeden
 • Swamimalai, een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Zuid-India
 • Chidambaram, met een belangrijk pelgrimcentrum uit de Chola Dynastie
 • Tempelsteden Tanjore en Madurai
 • De heerlijke stranden van Kerala

HOOGTEPUNTEN

 • Prachtige tempels uit de Chola Dynastie
 • Een stukje Frankrijk in India
 • Een avondprocessie in de Shree Meenakshi Tempel
 • Trichy, een zeer heilige Hindoe stad

PROGRAMMA RONDREIS MAJESTUEUS ZUID INDIA

Dag 1 Aankomst Chennai

Na aankomst op de luchthaven van Chennai wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding om rustig bij te komen van de reis.

 

Dag 2 Chennai - Kanchipuram - Mahabalipuram

(110 km - 3,5 uur rijden)

Na het ontbijt volgt een tour door Chennai Stad: een typisch Indiase stad en de hoofdstad van Tamil Nadu. Hoewel het de oudste Britse nederzetting is bleef Chennai, wat vroeg Madras heette, qua eigen identiteit onaangetast. Alleen de kathedraal en het Fort van St. George zijn een herinnering aan het Britse verleden. Hierna brengt u een bezoek aan Marina Beach, het tweede langste strand in de wereld, met een elegante promenade en u brengt een bezoek aan Fort St. George, het punt waar de Brit Robert Clive voet aan wal zette en begon met de uitbreiding van de Britse kolonie. Hij is een van de meest controversiële Britse militairen die door corruptie en zelfverrijking veel overwinningen op zijn naam boekte.

Kanchipuram staat bekend als de Gouden stad van duizend tempels. Dit is een van de heilige steden van India. Vele vroege stijlen van de tempel architectuur kunt u hier bekijken. U brengt een bezoek aan de Ekambareshwar Tempel, Kailashnath Tempel, Kamakshi Tempel, en de ten Vaikuntha Perumal Tempel.

Na het bezoek gaat u verder naar Mahabalipuram, hier gaat u inchecken in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Mahabalipuram

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de stad Mahabalipuram. Mahabalipuram is een oude kusthaven ten zuiden van Chennai.  Hier vindt u vele sculpturen en tempels van de typische Zuid-Indiaanse architectonische ontwerpen zoals die van Pacha Rathas, vijf monolithische bouwwerken vernoemd naar de vijf Pandava’s (De Pandava’s, dit zijn de hoofdrolspelers in het Indiase epos Mahabharata. Ze zijn de zonen van Pandu en de Shore Tempel, een tempel aan de kust. Nabij deze tempel is een grote groep onderwaterruïnes ontdekt. Van deze ruïnes denkt men dat ze van voor 6000 v.Chr. zijn. Ook is er een monument ter ere van de geboorte van de Ganges (rivier).

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Dag 4 Mahabalipuram - Pondicherry

(110 km - 3 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u door naar Pondicherry. Bij aankomst volgt de incheck in uw hotel.

De naam Puducherry betekent “nieuw dorp” in het Tamil. Tijdens de koloniale tijd is deze naam veranderd in respectievelijk Pondicherry (Engels) en Pondichéry (Frans). De stad heeft een lange en interessante geschiedenis van handel en oorlog achter de rug. Er is een sterke Franse invloed op de architectuur van de stad, vooral in de oude wijken, herkenbaar aan “Rues” en “Boulevards”, mediterrane huizen en bakkerijen, hoewel de stad nog steeds erg Indiaas is, wordt de Franse taal nog steeds begrepen en de hele stad zorgt voor een aangename mix van het oosten en het westen

In de namiddag brengt u een bezoek aan deze stad. In de Sri Aurobindo Ashram ziet u de marmeren ‘Samadhi’, waar de resten van Sri Aurobindo en de Moeder worden bewaard. Verder bezoekt u de Ecole Francaise d ‘Extreme Orient en het Franse Instituut.

Dag 5 Pondicherry - Swamimalai

(166 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Chidambaram. De stad Chidambaram is gelegen in de Coleroon River Valley. Chidambaram (ook wel Thillai genoemd) betekent letterlijk de lucht doordrongen van een sfeer van intelligentie en wijsheid. Chidambaram heeft een van de rijkste culturele erfgoed monumenten in India. Verschillende rijke legendes worden geassocieerd met Chidambaram. De bekendste zijn die welke de Kosmische Dans van Shiva beschrijven, het dansduel tussen Shiva en Kaali en de recentere die de herontdekking van de Tevaram-hymnes (verzameling teksten over rituelen, filosofie en theologie) beschrijft.

Chidambaram was een deel van de Chola-dynastie en is vandaag de dag een belangrijk pelgrimcentrum dat bekend staat om haar Nataraja Tempel of ook genoemd Chidambaram Tempel.

Na de stad Chidambaram gaat u door naar GangaiKonda Cholapuram, deze stad werd opgericht als de hoofdstad van de Chola’ s door Rajendra Chola I. Zijn vader, Rajaraja Chola, een machtig man in deze dynastie heeft een groot gebied in Azië, van Zuid-India, Sri Lanka, Bangladesh, Sumatra tot Kadaram ( Maleisië) veroverd in het begin van de 11e eeuw en hij neemt daarom een belangrijke plaats in de geschiedenis van India in. Vanuit hier werden de diverse landen bestuurd. De Brihadisvara tempel, een hindoetempel gewijd aan Shiva in Gangaikonda Cholapuram staat op de lijst van Unesco.

Na dit bezoek gaat u door naar Swamimalai. Hier checkt u in, in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije bestedin

Dag 6 Swamimalai

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Swamimalai dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Zuid-India. Swamimalai, een klein Sylvan dorp staat bekend als Arupadai Veedu, één van de zes verblijfplaatsen, gewijd aan Lord Subramanya. De andere zijn Tiruchendur, Palani, Tiruttani, Tirupparankunram, Tirukkazhukkunram. Volgens legenden, vergat Lord Siva de Pranava Mantra en vroeg meteen zijn zoon Subramanya of hij de Mantra wist. Er wordt gezegd dat Lord Siva met gevouwen handen en gebogen hoofd met grote eerbied voor Subramanya stond en de Mantra leerde. Aangezien dit incident plaats vond in deze heilige plaats werd het bekend als Swamimalai en de godheid als Swaminathan, wat aangeeft dat de zoon superieur was aan zijn vader.

Swamimalai staat bekend om zijn prachtige Swaminathan Tempel, die is gebouwd op een 19,5 meter hoog, kunstmatig aangelegde heuvel. Het is de vierde van de zes heilige huizen van Lord Subramanya. Swamimalai is ook beroemd om zijn prachtige handwerk en messing werken, die bekend staan om hun intrinsieke schoonheid en artistieke waarde, met name bronzen afbeeldingen.

Na de tour gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7 Swamimalai - Tanjore

(91 km - 3 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u naar Tanjore waar u in de middag een bezoek gaat brengen aan de stad. Tanjore is beroemd om de tempel van Brihadeeshwara, deze is gebouwd in de Classic Dravidische stijl door de Cholas in de 10e eeuw na Christus, gewijd aan Lord Shiva en het standbeeld van de koe Nandi. Naast deze tempel heeft u ook nog de mogelijkheid om Brihadeshwara Tempel & Fort, het Thanjavur Paleis & Museum met een kunstgalerie, de koninklijke Saraswati Mahal bibliotheek, de Sangeetha Mahal (theater), en het Raja museum met een interessante verzameling artefacten, schilderijen, boeken en andere memorabilia.

Hierna keert u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8 Excursie naar Trichy

(60 km - 1,5 uur rijden)

Na het ontbijt is er een excursie naar Trichy. Trichy dat aan de oevers van de rivier Cauvery ligt is bekend om de fraai gebeeldhouwde Ranganatha tempel in Srirangam, de grootste in India. Dit maakt van Trichy een attractie en zeer heilige Hindoe stad. Hier vindt u het RockFort (een historisch fort en tempelcomplex gebouwd op een oude rots), Ranganathaswamy-tempel in Srirangam en de Jambukeswarar-tempel in Thiruvanaikaval en ook nog het museum voor kunst & cultuur.

Na deze excursie gaat u terug naar uw hotel in Tanjore.

Dag 9 Tanjore - Karaikudi

(100 km - 2 uur rijden)

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Karaikudi. Hier checkt u in, in uw hotel. In de middag brengt u een bezoek aan Chettinad Palace, een paleisachtige huis van Sri MAM Ramaswamy en familie. De Chettiyars uit Chettinad zijn een welvarende bank- en zakengemeenschap die door Zuid-Oost Azië reisden om handel te drijven, vooral tijdens Cholas en later het Britse rijk. Ook brengt u een bezoek aan een Athangudi tegelfabriek. Deze tegels zijn er in een groot aantal kleuren en patronen en worden gemaakt door een uniek proces met behulp van lokale grond- en glasplaten. Deze tegels zijn een bewijs van het rijke culturele erfgoed van de Chettiar-gemeenschap, die vele invloeden hebben aangepast aan hun eigen lokale vakmanschap. De Athangudi-tegels zijn met de hand gemaakt.

Hierna gaat u naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10 Karaikudi - Madurai

(90 km - 2 uur rijden)

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Madurai. Na de incheck is de dag ter vrije besteding.

In de avond bent u getuige bij een Aarti ceremonie bij de Shree Meenakshi Tempel

Dag 11 Madurai

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Madurai stad. Madurai is een van de oudste steden van Zuid-India. Het is eeuwenlang een centrum van de bedevaart geweest. De Meenakshi tempel is hier de belangrijkste architectonische attractie, een uitstekend voorbeeld van Dravidische architectuur, met gopurams of meerdere pilaren hallen, van boven naar beneden bedekt in een overvloed van veelkleurige beelden van goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Naast het bezoek aan de tempel omvat deze tour een wandeling langs de hoofdstraat die leidt naar de tempel. De georganiseerde verwarring veroorzaakt door pelgrims in traditionele kleding, straat winkels van alle schakeringen, heilige mannen in gewaden van verschillende kleuren etc voegt een onmiskenbare kleur en sfeer toe aan het fascinerende Tempel stad.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 12 Madurai - Kovalam

(300 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u naar de eindbestemming van deze reis, Kovalam, waar u na de incheck heerlijk bij kunt komen van deze reis.

Dag 13 Kovalam

Hele dag vrij naar eigen indeling voor activiteiten op het strand of bij het hotel.

Dag 14 Kovalam - Trivandrum luchthaven

(16 km - 30 minuten rijden)

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht, volgt een transfer naar de internationale luchthaven van Trivandrum voor uw vlucht terug naar huis. U kunt ook nog een aantal extra dagen hier aan het strand verlengen. Ik adviseer u hier graag over.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Voor India heeft u een visum nodig. Meer informatie lees u hier.
 • Genoemde kilometers en reistijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen en andere onverwachte situaties in het verkeer.
VERBLIJF

DELUXE HOTELS

Chennai: Courtyard by Marriot (executive deluxe kamer)
Mahabalipuram: Radisson Blu Resort Temple Bay (chalet garden view)
Pondicherry: Maison Perumal (standaard kamer)
Swamimalai: Indeco (Heritage villa)
Tanjore: Ideal River View Resort (kamer met tuinzicht)
Karaikudi: Chidambara Vilas (heritage kamer)
Madurai: Heritage Madurai (deluxe club)
Kovalam: The Raviz (kamer strandzijde) (voorheen the Leela hotel)

 

EERSTE KLAS HOTELS:

Chennai: The Raintree St. Mary’s (deluxe kamer)
Mahabalipuram: Grand Bay Resort (grand studio)
Pondicherry: Atithi TGI Grand (standaard kamer)
Swamimalai: Indeco (Heritage villa)
Tanjore: Ideal River View Resort (kamer met tuinzicht)
Karaikudi: The Bangala (standaard kamer)
Madurai: Regency Madurai by GRT (superior kamer)
Kovalam: Uday Samudra (attrium kamer)

 

STANDAARD HOTELS:

Chennai: The Residency (superior kamer)
Mahabalipuram: Mamallaa Heritage (deluxe kamer)
Pondicherry: Atithi TGI Grand (standaard kamer)
Swamimalai: Indeco (Heritage villa)
Tanjore: Gnanam (mini suite)
Karaikudi: The Bangala (standaard kamer)
Madurai: Royal Court (superior kamer)
Kovalam: Uday Samudra (attrium kamer)

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in de genoemde hotels van de gewenste klasse
 • Verbljif op basis van logies/ontbijt
 • Vervoer per auto met airconditioning met Engels sprekende privé chauffeur
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Assistentie bij de transfers en gedurende de reis

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum India
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: €  1449 per persoon

Eerste klas hotels: €  1249 per persoon

Standaard hotels: €  1175 per persoon

 

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: € 1768  per persoon

Eerste klas hotels: €  1459 per persoon

Standaard hotels: € 1309  per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar. Voor de maand februari 2022 geldt ook een toeslag voor de deluxe hotels.

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Het is ook mogelijk om met een toeslag allebei een één persoonskamer te boeken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

ROUTE RONDREIS MAJESTUEUS ZUID INDIA

FOTO'S

ANDERE INTERESSANTE REIZEN NAAR INDIA

Zuid India rondreizen

3 tours

West India Rondreizen

2 tours

Rajasthan rondreizen

4 tours

Oost India Rondreizen

1 tour

Noord-Oost India rondreizen

1 tour

Noord India rondreizen

6 tours

Centraal India rondreizen

1 tour

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.