fbpx
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Login

Aanmelden

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Wachtwoord bevestigen*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnr*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Al lid?

Login
030-6055599 info@delta-holidays.nl

Login

Aanmelden

Nadat u een account hebt gemaakt, kunt u uw betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en kunt u de rondleiding ook beoordelen nadat u de rondleiding hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Wachtwoord bevestigen*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoonnr*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Al lid?

Login

NOORD INDIA en KERALA – 13 DAGEN

0
Prijs
Vanaf€1,027
Prijs
Vanaf€1,027
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klasse hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

83
13 DAGEN
Beschikbaarheid: tot 30.09.2019
Delhi
Kovalam

Tijdens deze korte ontdekkingsreis maakt u alvast kennis met een deel van de vele aspecten van het fascinerende noorden van India. De geuren en kleuren van het traditionele India in oud Delhi en de imposante rijke architectuur in Agra en Jaipur om vervolgens de reis af te sluiten met een uniek stukje natuur in het zuiden van India, de backwaters of Kerala. Tijdens uw dagen aan het strand van Kovalam zult u dan ook ‘met Liefde’ terugdenken aan Rajasthan en Kerala, een uniek stukje India, ook wel ‘Hemel op Aarde’ genoemd.

BESTEMMING
 • Delhi, de hoofdstad van India
 • Agra, met de beroemde Taj Mahal en het Mughal Red Fort
 • Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning,
 • De kastelen en paleizen van Jaipur
 • De backwaters van Kerala, de hemel op aarde
 • Heerlijke stranddagen in Kovalam
HOOGTEPUNTEN
 • De unieke combinatie van Rajasthan en Kerala
 • Unieke en wereldberoemde paleizen en kastelen in Rajasthan
 • Cruisen op de backwaters van Kerala
PROGRAMMA

DAG 1 AANKOMST DELHI

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u opgewacht voor de transfer naar uw eerste overnachtinghotel in Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding om rustig te wennen aan het klimaat en het tijdsverschil.

DAG 2 DELHI

Na het ontbijt, volgt een volledige dag tour door Old & New Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier ga je langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna ga je naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht van de Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Hierna breng je een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien. Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930).

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 3 DELHI – AGRA (210 kilometer, ca. 6 uur rijden)

Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar Agra. Bij aankomst checkt u in het hotel.

In de namiddag volgt een bezoek aan de Taj Mahal, een beroemd 17de -eeuws meesterwerk, en een van de schitterendste gebouwen van India, zo niet van de wereld. Het werd gebouwd in de herinnering van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jahan, een van de grootste koningen van het Mughal-rijk. Hij liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648 als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen. De Taj Mahal staat niet zoals gebruikelijk in het midden van de tuin, maar op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna-rivier in Agra en domineert zo de wijde omgeving. Vier vrijstaande minaretten bezetten de hoeken van het platform en geven het bouwwerk een driedimensionale referentie. De Taj Mahal wordt geflankeerd door twee identieke – in contrasterend rood zandsteen opgetrokken – gebouwen, de moskee en het gastenverblijf. Tussen het mausoleum en de hoofdpoort van het complex ligt de tuin, die door kanalen in vier gelijke perken verdeeld is volgens het Perzische chahar bagh-patroon.
Shah Jahan slaagde in zijn ambitie om een monument voor eeuwen neer te zetten. De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het gebouw wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht. Voor velen van hen is het mausoleum vooral een romantische ode aan de liefde.

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten!

Agra is niet alleen beroemd om Taj Mahal, maar ook om het indrukwekkende Mughal Red Fort dat bekend staat als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rood zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 en werd voltooid met poorten, pilarenhallen, moskeeën, marmeren latten en geometrische tuinen, het Fort vertegenwoordigt Mughal-architectuur op zijn hoogtepunt. Het heeft een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader acht jaar heeft opgesloten zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken. Na de Taj Mahal brengt u hier een bezoek aan.

DAG 4 AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (235 kilometer, ca. 6 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt de tour naar Jaipur. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning, en krijgt u een rondleiding door deze prachtige werelderfgoed gebouwen, die nog steeds in perfecte staat zijn. De stad is verdeeld in religieuze en staatsrechtelijke gedeelten. De overvloed aan beeldhouwkunst is adembenemend. Ook is de wit marmeren moskee in erg mooi. Het is een heilige moskee voor pelgrims van heinde en verre hier komen om hun respect te betuigen. Na dit bezoek gaat u verder naar Jaipur.

Bij aankomst checkt u in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 5 JAIPUR

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Amber Fort ook wel Fort Ajmer genoemd. Dit is een kasteel dat diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de voormalige hoofdstad van het Mogolrijk en de Rajputs. Het werd gebouwd vanaf 1592 door radja Jai Singh I en uitgebreid door Sawai Jai Singh in rood zandsteen en marmer. Het is een zeer indrukwekkend kasteel, gelegen op een heuvel, 11 kilometer ten noorden van Jaipur. Het gebouw beslaat tegenwoordig 4 km² en is mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogol-architectuur. Het bestaat uit een reeks van gebouwen op 4 verschillende niveaus telkens rond een binnenplaats. Daarnaast behoort ook een tuin met een kunstmatig meer tot het complex. De tocht naar het paleis gaat per opgetuigde olifant, zoals de Maharadja’s van Jaipur dat 400 jaar geleden ook deden. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van dit architecturale meesterwerk met zijn vele nissen, oogverblindende mozaïeken en watergekoelde schommels die de bezoekers de dag van vandaag betoverend, zoals dat ook gebeurde bij de Koninklijke bewoners.

In de middag brengt u een bezoek aan Hawa Mahal of Palace of the Winds, een vijf verdiepingen tellend complex, gebouwd in 1799 van roze zandsteen met achthoekige honingkleurige ramen die uitkijken over de hoofdstraat van de oude stad. Zo konden de vrouwen van het paleis de jaarlijkse parade ongezien bekijken. Doordat de wind door het paleis waait wordt het paleis van de wind genoemd. Hierna volgt een rondleiding door het City Palace & Observatory. Het City Palace in het hart van de oude stad is een mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. Het centrum van het paleis is een zeven verdiepingen tellend gebouw genaamd Chandra Palace, met een prachtig uitzicht over de tuinen en de stad. De volgende top is het Jantar Mantar of Solar Observatory genoemd, het grootste astronomische observatorium, met een historisch “zonne-energieapparaat” dat tot op heden nauwkeurige voorspellingen geeft.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 6 JAIPUR – KOCHI (vlucht)

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kochi (niet inbegrepen, maar kan mogelijk bijgeboekt worden in het intercontinentale ticket).

Na aankomst in Kochi volgt de transfer naar het hotel.

De middag is ter vrije besteding.

In de avond volgt een dansshow, met Kathakali dansers. Kathakali is een gedanst drama. Het is een klassieke dansvorm die zijn oorsprong vindt hier in Kerala. Deze vorm is in 1657 vastgelegd op basis van traditionele vormen zoals Krishnayapattam en Kutiyattam. Kathakali is een opmerkelijk samenspel van drama, dans en ritueel. Er zijn vijf kunstvormen in verenigd: Literatuur (Sahithyam), muziek (Sangeetham), schilderkunst (Chithram), toneel (Natyam) en dans (Nritham)
De personages dragen uitgebreide, beschilderde maskers en verfijnde kostuums. Het dansspel stelt gebeurtenissen uit de Mahabharata en de Ramayana voor. In tegenstelling tot de stijlen waaruit Kathakali ontstaan is, zijn de spelers allemaal mannen, die dus ook de vrouwelijke rollen voor hun rekening nemen, waarbij ook gezichtsuitdrukkingen, houding en handbewegingen een belangrijke rol spelen.

DAG 7 KOCHI (COCHIN)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Kochi Stad. De stad is een belangrijke havenstad en is al eeuwenlang het centrum van de specerijenhandel. Kochi werd in een vroeg stadium de “Koningin van de Arabische Zee” genoemd. Vroeger werd de stad ook wel Cochin genoemd, het Venetië van Kerala, want Kochi is gebouwd op 22 eilanden. Kochi is een van de meest fascinerende steden aan de Zuidkust van India. Het is een stad met onuitwisbare sporen van het christendom, de islam, het hindoeïsme en joodse tradities. De oudere delen van het Fort Cochin gebied zijn ca. 1000 jaar gelegen ontstaan en verdienen een speciale vermelding. Dit deel van de stad weerspiegelt een ongewone mix van de middeleeuwen met Portugese-, Nederlandse en Engelse kenmerken.
Het 16e-eeuwse Mattancherry Palace, ook wel bekend als de Nederlandse Paleis is een fascinerend fort met elegante gebouwen en interessante collecties van de Koninklijke tradities uit de regio. Uniek in Kochi is de Joodse gemeenschap, waarvan de oorsprong teruggaat tot 52 voor Christus. Ze zijn zelfvoorzienend en hebben hun eigen synagoge. Het gebied rond de synagoge staat bekend als ‘Jew Town’ en is een van de belangrijkste centra van de specerijenhandel. In de oude vervallen gebouwen vindt u talloze kleine bedrijven en de lucht is gevuld met de geur van gember, kardemom, komijn, kurkuma en kruidnagel. Dit is een druk bezocht gebied.

LET OP: De synagoge is op vrijdag en zaterdag gesloten.

Hierna gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 8 KOCHI (COCHIN) – KUMARAKOM (85 kilometer, ca. 2 uur rijden)

Na het ontbijt wordt de reis voorgezet richting Kumarakom. Bij aankomst checkt u in bij het hotel.

In de namiddag gaat u een backwater cruise van 2 uur maken op de “backwaters van Kerala”. De backwaters van Kerala bestaan uit een uitgestrekt netwerk van rivieren, meren en kanalen langs de kust van Zuid India. De backwaters zijn met de Arabische Zee verbonden door rivierarmen en brede inhammen. De ideale manier om kennis te maken met Kerala is op een kleine “cruiseboot”. Heerlijk luieren in de zon, varen op de prachtige backwaters, of zelfs gaan vissen. Geniet van deze pittoreske omgeving met zijn natuurlijke groen, kromme palmbomen en ontspannen atmosfeer op de kalme binnenwateren. Hier maakt u kennis met de bijzondere manier van leven in de “Rijstkom van Kerala”.

DAG 9 HOUSEBOAT KUMARAKOM

Na de eerste kennismaking gisteren met de Backwaters van Kerala, is het vandaag een nog bijzondere kennismaking met de Backwaters. Na het ontbijt checkt u in op een echte Kerala woonboot voor een unieke ervaring door de smalle grachten en kanalen van de backwaters.
Het materiaal waarvan de woonboot is gemaakt, is allemaal lokaal en milieuvriendelijk, zoals bamboestokken, touwen van kokosvezels, bamboematten, palmbladeren en meer natuurlijke producten. Het gebruikte hoofdhout is: “Anjali hout”. De woonboot biedt alle comfort: bedden, een keuken, westerse toiletten en een bovendek. Traditionele lantaarns worden gebruikt als lichten. In de keuken worden traditionele Kerala gerechten bereid als vis en garnalen. Cruisen op een boot langs afgelegen tribale dorpen en door de rustige binnenwateren van Kerala is een geweldige ervaring. Onderweg komt u slangenbootdokken, vriendelijke juichende dorpsbewoners, vissers, mensen die kokosmatten maken, rijstvelden, lokale winkels en meer bijzondere zaken tegen.

De tocht gaat van Kumarakom naar Alleppey.

De overnachting is op de houseboot.

DAG 10 HOUSEBOAT ALLEPEY – KOVALAM (180 kilometer, ca 4 uur rijden).

Na het ontbijt checkt u uit bij de woonboot en volgt de rit naar Kovalam. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

DAG 11 -13 KOVALAM

Heerlijk vrije stranddagen.

DAG 13 KOVALAM – LUCHTHAVEN TRIVANDRUM (16 kilometer, ca. 30 minuten rijden)

Afhankelijk van het tijdstip van de vlucht volgt de transfer naar de luchthaven van Trivandrum voor de vlucht terug naar huis.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • De taj Mahal is op vrijdag gesloten
VERBLIJF

DELUXE HOTELS 5*

Delhi: Le Meridien (deluxe kamer)

Agra: Courtyard by Marriot (deluxe kamer)

Jaipur: Le Meridien (deluxe kamer)

Cochin: Crowne Plaza  (deluxe kamer met stadszicht)

Kumarakom:Coconut Lagoon (heritage bungalow)

Houseboat: premium house boat

Kovalam: The Leela (kamer met zeezicht)

 

EERSTE KLAS HOTELS: 3-4*

Delhi: The Royal Plaza (deluxe kamer)

Agra: Clarks Shiraz (superior kamer)

Jaipur: Holiday Inn City Centre (superior kamer)

Cochin: Fort House (standaard kamer)

Kumarakom: Whispering Palm (kamer met meerzicht)

Houseboat: Premium house boat

Kovalam: Uday Samudra (attrium kamer)

 

STANDAARD HOTELS 3*

Delhi: Regent Intercontinental hotel (deluxe kamer)

Agra: Hotel Amar (executive kamer)

Jaipur: Libra (deluxe kamer)

Cochin: Travancore Court (deluxe kamer)

Kumarakom: Eastend Lakeson (Punnamada kamer)

Houseboat: Premium House boat

Kovalam: Uday Samudra (attrium kamer)

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Verblijf op basis van logies/ontbijt in de hotels, de house boat op basis van volpension
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen
 • Assistentie en transfers naar de luchthavens
 • Rit per olifant en jeep bij Amber Fort in Jaipur
 • Cruise in de backwaters van Kerala van 2 uur
 • Vervoer in een auto met airconditioning

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum
 • Cameravergoedingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Overige maaltijden
 • Vlucht van Jaipur naar Cochin (tarieven starten bij 85 euro per persoon)
PRIJS

PRIJZEN GELDIG VOOR VERTREKKEN TOT EN MET 15.04.2019

Deluxe Hotels: € 1868

Eerste klas hotels: € 1269

Standaard hotels: € 1155

PRIJZEN GELDIG VOOR VERTREKKEN TUSSEN 16.04.2019 EN 30.09.19

Deluxe hotels: € 1419

Eerste klasse hotels: € 11129

Standaard hotels: € 1027

 

Prijzen geldig bij 2 personen. Vraag naar de interessante kortingen indien u met meer personen gaat reizen of als u liever allebei uw eigen kamer wilt boeken.

KAART

NOORD INDIA EN RAJASTHAN:

KERALA:

FOTO'S