fbpx

Noord Laos, de hoogtepunten van Luang Prabang naar Vientiane – 4 dagen

0
Prijs
Vanaf€468
Prijs
Vanaf€468
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

438
4 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 30.09.21
Luang Prabang
Vientiane

Deze populaire vierdaagse reis neemt u mee door de meest levendige gebieden van Luang Prabang via de Vlakte der Kruiken – Plain of Jars – en Vang Vieng naar Vientiane. Onderweg brengt u ook een bezoek aan de dorpen van lokale bergstammen van de Kamu en H’mong. Het bezoek aan de mysterieuze Vlakte der Kruiken zal zeer interessant zijn en tegelijkertijd leert u veel over de geheime oorlog die zijn sporen heeft achtergelaten in dit gebied. U brengt een nacht door in Vang Vieng om te genieten van het prachtige landschap met kalksteenbergen, dorpjes en het verkennen van de vele grotten.

BESTEMMING
 • Luang Prabang, Phonsavan, Muang Khoun, Vang Vieng en Vientiane
 • Plain of Jars
HOOGTEPUNTEN
 • Ontmoetingen met lokale Kamu, Akha en H'mong in hun dorpen
 • Bezoek de beroemde Vlakte der Kruiken - Plain of Jars -
 • Ontdek Vang Vieng met prachtige kalkstenen landschap, grotten en dorpen
 • Bezoek interessante en exotische lokale markten

PROGRAMMA

Dag 1 Luang Prabang - Phonsavan

U begint vanochtend vroeg (rond 8 uur) met een rit naar Xiengkhuang, bekend vanwege om de ‘Vlakte der Kruiken’ of Plain of Jars genaamd. Daarna volgt een bochtige bergroute richting Ban Houi Hia waar u stopt om te genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

U gaat dan verder naar Ban Kiu Kharm Pom, een Khmu dorp waar u wat tijd heeft om het dorp te verkennen voordat u verder gaat richting Phou Khoun. Na Phou Khoun bereik u het hoogste punt van de Xiengkhuang provincie, 1500 meter boven de zeespiegel.

Vervolgens staat er een verkenning van een H’Mong dorp, Ban Sonboun op het programma. De laatste stop van de dag is een herinnering aan de oorlog in Vietnam, waarin deze regio een belangrijke rol heeft gespeeld. U brengt een bezoek aan een verborgen Boeddha grot die tijdens de oorlog diende als veldhospitaal. Dan is er nog tijd voor een optionele stop om een oude Russische tank te bezichtigen. Vroeg in de avond komt u aan bij het hotel voor de overnachting.

Maaltijd: geen

Dag 2 Phonsavan - Plain of Jars (Vlakte der Kruiken)

Vanmorgen bezoekt u het kantoor van de Mines Action Group (of MAG). Hier komt u meer te weten over het belangrijke werk dat zij doen in het ontruimen van landmijnen en niet-ontplofte munitie in het gebied. Daarna gaat u door naar het pittoreske Jar Site 2, en begint u met een uur durende tocht langs de kruiken die gaat naar Jar Site 3, bestaande uit meer dan 150 potten welke zijn gelegen op de top van een heuvel met een prachtig uitzicht. In de middag brengt u een bezoek aan Jar Site 1, de grootste vlakte, met meer dan 300 potten. Laat in de middag volgt de terugkeer naar uw hotel. De avond is ter vrije besteding

Maaltijd: ontbijt

Dag 3 Phonsavan - Muang Khoun - Vang Vieng

Vanochtend begint u vroeg met een bezoek aan de interessante Centrale Markt, daarna (als de tijd het toelaat) gaat u naar de oude stad van Muang Khoun, de voormalige provinciale hoofdstad, waar u de ruïnes van een aantal oude pagodes in de Lanna stijl en Wat Phiawat kunt ontdekken, hier treft u een verwoeste tempel met een enorme zittende Boeddha aan. Onderweg wordt een stop gemaakt in Phou Khoun voor een late lunch.

Hierna reist u verder richting Vang Vieng. Onderweg stopt u bij Ban Hin Ngon, een pittoresk dorpje van de H’Mong. Er is ook een optionele stop bij Koe Kuang, dat een lokale bosmarkt biedt, hier vindt u kramen met eetbare slangen, ratten en diverse reptielen!

De laatste stop van de dag is een korte fotostop bij Pha Tang Mountain waar u een mooi uitzicht heeft over het prachtige kalkstenenrotslandschap. Vroeg in de avond komt u aan in Vang Vieng waar u de rest van de avond ter vrije besteding hebt.

Maaltijd: ontbijt

Dag 4 Vang Vieng - Vientiane

In de morgen bezoekt u de Tham Jang grot, die een prachtig uitzicht over de Nam Song rivier en het omliggende rotslandschap heeft. Vervolgens gaat u op weg naar Vientiane. Onderweg stopt u bij Tha Heua, een klein dorpje dat gespecialiseerd is in het drogen van vis, die aan de voorkant van de huizen zijn opgeknoopt. Dan gaat u door naar Nam Ngum, een pittoresk dorp populair bij lokale dagjesmensen uit Vientiane.

Na de lunch met uitzicht op het meer, stop u bij Ban Keun, bekend om zijn zoutmijn. Hier komt u meer te weten over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Net buiten Vientiane maakt u een laatste stop bij de interessante Don Makai Market, een insectenmarkt, waar u het meest avontuurlijke aanbod, een aantal van de lokale lekkere hapjes kunt proberen! Vroeg in de avond komt u aan in Vientiane en eindigt de tour.

Ik help u graag met het boeken van een accommodatie.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE

Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dat kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Verblijf in genoemde accommodatie(s)
 • Entreegelden
 • Engels sprekende gids
 • Onuitwisbare herinneringen
 • Lokale belastingen

EXCLUSIEF

 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Hoogseizoenstoeslag (feestdagen en evenementen)
 • Visum Laos
 • Kinderkortingen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
VERBLIJF

Phonsavan: Anoulak Ken Lao (Standaard kamer)

Vang Vieng: Elephant Crossing (standaard kamer)

PRIJS

INDICATIE PRIJS VERTREK TUSSEN 01.11.20 EN 30.09.21

Bij een reisgezelschap van 2 personen:

Prijs per persoon: € 745 per persoon

 

Bij een reisgezelschap van 3-4 personen:

Prijs per persoon: € 468 per persoon

KAART

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.