fbpx

Noord Luzon tour – Filipijnen

0
Prijs
Vanaf€815
Prijs
Vanaf€815
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
* Selecteer alle verplichte velden om door te gaan naar de volgende stap.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

273
5 dagen
Beschikbaarheid: tot 31.12.2021
Manilla
Banaue - Sagada - Vigan - Manilla
Max mensen 7

NOORD LUZON

De Banaue rijstterrassen, zijn terrassen die u gezien moet hebben, de mooiste rijstterrassen van de Filipijnen zo niet van de wereld zijn 2000 jaar oud toen ze werden uitgehouwen in de bergen van het Cordillera gebergte. De rijstterrassen worden ook wel het achtste wereldwonder genoemd en staan op de werelderfgoed lijst van Unesco. Een must see als u in de Filipijnen bent.

Deze terrassen staan centraal in deze vijfdaagse minirondreis over het eiland Luzon samen met de doodskisten van Sagada en het Spaanse koloniale stadje Vigan.

BESTEMMING

 • de beroemde rijstterrassen van Banaue
 • De hangende en gestapelde doodskisten van Sagada
 • De Spaanse stad Vigan

HOOGTEPUNTEN

 • De beroemde terrassen zijn met de hand opgebouwd en liggen op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau en beslaan 10.360 km2 berghelling en ze worden gevoed door een oud irrigatiesysteem uit de regenwouden boven de terrassen.
 • Ontmoet de lokale bevolking in Banaue en maak kennis met hun manier van leven.
 • Breng een bezoek aan de afgelegen stad Sagada, met haar mysterieuze grotten en ondergrondse rivier. De voorouders van de huidige bewoners hadden een ongebruikelijke manier van begraven door kisten op te hangen en te stapelen. De kisten waren uitgehouwen uit boomstammen en opgehangen in de kalkstenen kliffen en grotten in de buurt van de stad.
 • Op weg naar Banaue brengt u een bezoek aan de Dalton Pass en Bacalor stad, Waar u getuige bent van de ruïnes van de kerk van Bacalor, deels begraven door lahar, een dik slibachtig mengsel van regenwater en vulkanische as. U bent getuige van de enorme verwoesting die vulkaan Mount Pinatubo tijdens de uitbarsting in 1992 heeft veroorzaakt.
 • Vigan, is een Spaanse nederzetting uit de 15de eeuw. Vigan heeft zijn Spaanse charme door de geplaveide straten en paardenkoetsjes. De architectuur is een mix van Spaans en Filipijns. Ook Vigan staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

PROGRAMMA

DAG 1 MANILLA – BACOLOR – BANAUE


Om 7 uur wordt u opgehaald bij uw hotel voor de rit naar Banaue in een auto met airconditioning. De route gaat over de North Expressway richting Bacalor in Pampanga. De rit zal ongeveer 2 uur duren. Bacalor is een van de honderden steden en dorpen die is verwoest tijdens de uitbarsting van de vulkaan van Mount Pinatubo in 1992. 75 % van de stad is verbrand en bedekt met lahar. U ziet hier de overgebleven daken en huizen die besmeurt zijn door de lahar.  Hierna vervolgt u de route door het platteland, langs rijstvelden en kleine dorpjes zullen veelvoorkomende uitzichten zijn gedurende de rit. De toegang naar Banaue is omgeven door land en bergen.  In San Jose wordt een korte stop gemaakt voor de lunch. Hierna vervolgt u de rit naar Banaue via de Dalton pass, een historische mijlpaal in Sante Fe en via Bagabag, waar de pittoreske bergen en rivieren beginnen te stijgen in de provincie Ifugao, de provincie waar Banaue ligt.  Aan het eind van de middag komt u in Banaue, waar u incheckt in het hotel.

DAG 2 DE BEROEMDE RIJSTTERRASSEN VAN BANAUE

De dag begint met een vroeg ontbijt, waarna u met een jeepney op stad gaat. U maakt een stop waar u een fantastisch en adembenemend uitzicht heeft over de omgeving waar op hele bergketens van boven tot beneden terrassen zijn aangelegd voor de teelt van rijst. Deze terrassen zijn eeuwen geleden met de blote handen en ruwe stenen uit de steile bergwand door de lokale bevolking Ifugao gebeeldhouwd en gebogen. Hierna gaat u verder naar Hapao waar u een wandeling gaat maken tussen de terrassen. Hierna keert u terug naar het hotel of u kunt de Ifugao dorpen gaan verkennen en kennis maken met de lokale bevolking.

DAG 3 DE DOODSKISTEN VAN SAGADA

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Sagada. Onderweg bezoekt u het Bontoc museum, waar een Belgische non een mooie collectie heeft van authentieke voorwerpen en foto’s van de diverse stammen uit de omgeving.

In Sagada gaat u eerst het gezellige schilderachtige stadje verkennen tussen de torenhoge pijnbomen. Ontmoet uw Engels sprekende gids en vertrekt u naar de Lumiang Burial Cave (een begrafenisgrot met ca. 400 jaar oude doodskisten) en naar de hangende doodskisten in Echo Valley.

Let op: de grotten kunnen alleen bezocht worden bij droog weer. Bij regen wordt het pad naar de grot te glad en is het niet mogelijk om deze grot te bezoeken.

Als er tijd over is, kunt u nog een bezoek brengen aan de indrukwekkende Bomod Ok of Bokong watervallen, het Danom meer of de weverijen in Sagada.

DAG 4 VAN SAGADA NAAR HET SPAANSE VIGAN

Na het ontbijt start de rit naar Vigan, een Spaanse nederzetting uit de 15de eeuw. Vigan heeft zijn Spaanse charme door de geplaveide straten en paardenkoetsjes. De architectuur is een mix van Spaans en Filipijns. Ook Vigan staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

U arriveert in de middag in Vigan waar u direct in kunt stappen in een calesa (paardenkoetsje) voor een toer door het werelderfgoed dorp Vigan, een van de zes Unesco Erfgoedsites in de Filipijnen. Kijk naar de goed bewaarde oude stenen huizen gemaakt van adobe steen. Het ruime interieur van deze huizen dient als de ideale etalage waar u de goed, met de hand gemaakte antieke meubilair en huisaccessoires kunt zien.  Als de tijd het toelaat, kunt u ook nog een aantal andere bezienswaardigheden bezoeken in Vigan: het Juan Luna museum, Pagburnayan (Pottenbakkerij), Baluarte Mini Zoo, Syquia Mansion, Plaza Salcedo and Burgos, St. Pauls Kathedraal, Palacio de Arzobispo en/of Crisilogo museum.

DAG 5 TERUG NAAR MANILLA

Na een vroeg ontbijt vertrekt u rond 7 uur richting Manilla. Onderweg wordt een stop gemaakt in La Union voor een strandstop en een lunch. Tegen 18.00 uur bent u terug in Manilla en volgt de transfer terug naar uw hotel.

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • De tour is een gecombineerde tour met minimaal twee personen en maximaal zeven. Deze gecombineerde tour vertrekt alleen op woensdag.
 • U kunt de tour ook prive maken met een toeslag en dan kunt u dagelijks vertrekken.

 

VERBLIJF

Banaue: Banaue Hotel **

Sagada: Masferre Inn **/***

Vigan: Vigan Plaza hotel ***/****

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

INCLUSIEF

 • Overnachtingen in genoemde accommodaties
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt
 • Vervoer per bus/auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden en alle tours
 • Jeepney rit in Banaue
 • Dagelijks een flesje water
 • Inclusief transfer van uw hotel in Manilla naar het vertrekpunt van de tour
 • gecombineerde tour, minimaal 2 personen, maximaal 7

EXCLUSIEF

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Toeslagen feestdagen en hoogseizoenstoeslag
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overnachting in Manilla
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en SGR bijdrage (€ 5 per persoon)
PRIJS

INDICATIE PRIJS GELDIG TOT 31.12.2021

Prijs bij 2 samenreizende personen voor de gecombineerde tour: € 815 per persoon

Toeslag eenpersoonskamer: € 199

 

Bij een offerte aanvraag krijgt u de actuele prijs. 

ROUTE NOORD LUZON RONDREIS

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.