fbpx

Relaxed Laos – 7 dagen

0
Prijs
Vanaf€762
Prijs
Vanaf€762
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

222
7 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.20 - 30.09.21
Vientiane
Vang Vieng - Luang Prabang

Deze tour neemt u mee door de meest levendige gebieden van Vientiane naar Luang Prabang. U begint met een verkenning van de hoofdstad van Laos met zijn indrukwekkende tempels en manier van leven. U vervolgt de weg naar het noorden en verblijft twee nachten in Vang Vieng waar u geniet van het prachtige landschap van kalksteenbergen, dorpjes en het verkennen van de vele grotten. In Luang Prabang, bezoekt u de bezienswaardigheden van de stad, evenals de beroemde Pak Ou grot.

BESTEMMING

 • Vientiane, de vriendelijke hoofdstad van Laos
 • Vang Vieng, de schilderachtige stad met rivieren, kalkstenengrotten en -bergen.
 • Luang Prabang, UNESCO-stad

HOOGTEPUNTEN

 • Verkennen van een aantal van de oudste tempels in Vientiane en Luang Prabang
 • Ontdek Vang Vieng met prachtige kalkstenen landschap, grotten en dorpen
 • Bezoek lokale dorpen van de Mekong rivier en de heilige Pak Ou grot

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Vientiane

Halve dag stadstour

Bij aankomst op het vliegveld van Vientiane wordt u verwelkomd door een Engels sprekende vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt er een transfer naar uw hotel in Vientiane.

De dag begint met een halve dagexcursie met een bezoek aan het oude gedeelte van Vientiane en de oudste Wat, Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddha beelden en de voormalige Koninklijke tempel van Wat Prakeo, die nu dienst doet als museum van kunst en antiek. Hierna reist u langs Lanexang Avenue en krijgt u de gelegenheid om foto’s te maken van het imposante Patuxai Monument, een monument dat heel erg lijkt op de Parijse Arc de Triomph. De klim naar de top geeft u een geweldig uitzicht over Vientiane. U gaat verder naar beneden naar Rue Singha 23 het Nationale icoon van Laos en het belangrijkste religieuze gebouw, de gouden stoepa van That Luang. Het laatste bezoek van de dag zal het COPE expositiecentrum zijn, hier ligt de nadruk op een veel vergeten aspect van Laos. Lokale mensen worden nog dagelijks geconfronteerd met niet-geëxplodeerde munitie als gevolg van de zware bombardementen tijdens de Vietnamoorlog. Na het bezoek keert u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Maaltijd: geen

Dag 2 Vientiane - Vang Vieng

(140 km - 4 uur rijden)

Vandaag is er een transfer met een particuliere minivan naar Vang Vieng. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor het maken van foto’s. In de middag bereikt u Vang Vieng en hebt u de rest van de dag vrij.

LET OP: er is geen gids op deze dag.

Maaltijd: ontbijt

Dag 3 Vang Vieng

Vandaag is de dag vrij te besteden.

Of u kunt optioneel een kajak excursie gaan maken:

KAJAKEXCURSIE VANG VIENG

Van Vang Vieng is er een transfer naar het Khmu dorp Viengsamay, ongeveer 10 km ten noorden van Vang Vieng. Na een inleiding over de grondbeginselen van het kajakken, begint u aan de tocht over de rivier Nam Son. De Nam Son heeft diverse kleine maar leuke stroomversnellingen op weg naar de eerste stop bij Tham Lom (de Wind grot – Winding Cave) voor touw springen. Dan gaat u verder stroomafwaarts naar Tham None (de slapende Grot – Sleeping Cave). Het is een van de grootste grotten in Vang Vieng, en deze grot diende als opvang voor de dorpelingen tijdens de Vietnamoorlog in Indochina. Vandaag de dag is het de thuisbasis van een kolonie vleermuizen en “The Magic Stone” van Vang Vieng.

De laatste etappe is een ontspannen tocht voordat u terugkeert naar Vang Vieng om op tijd terug te zijn voor (een hopelijk mooie) zonsondergang.

Tijdsduur: transfer van 15 minuten / 3 uur kajakken / 1 uur vrije tijd

Inbegrepen: vervoer, kajakken, materiaal en gids.

Maaltijd: Ontbijt

Dag 4 Vang Vieng - Luang Prabang

(190 km - 4,5 uur rijden)

Na het ontbijt vertrekt u vanuit het hotel naar Vang Vieng stad voor een transfer naar Luang Prabang. Onderweg krijgt u de kans om te stoppen voor foto’s. Halverwege de middag bereikt u Luang Prabang, waar u kunt inchecken in uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

LET OP: er is geen gids op deze dag.

Maaltijden inbegrepen: Ontbijt

Dag 5 Luang Prabang City Tour & Pak OU grotten

Met uw gids kunt u een optionele vroege start (05:30) bespreken om te getuigen te zijn van het dagelijkse ochtendritueel van ‘Tak Bat’ ofwel het geven van aalmoezen aan de monniken. Dit is een uniek ritueel dat nog steeds gevolgd wordt door de lokale bevolking in Luang Prabang. U kunt ook een bezoek brengen aan de lokale verse markt om te zien hoe de lokale bevolking winkelt, voordat u terugkeert naar uw hotel voor het ontbijt.

De city tour (halve dag) begint met een bezoek aan het schilderachtige Royal Palace Museum, waar u een goed overzicht van de lokale geschiedenis krijgt. De volgende stop is Wat Visoun, bekend als ‘The Watermeloenstoepa’ vanwege zijn vorm. Vervolgens bezoekt u de prachtige Wat Xieng Thong, met zijn dak laag bij de grond, gebouwd in de klassieke Luang Prabang stijl. U brengt ook een bezoek aan het Kunst en volkenkunde centrum, waar u een geweldig inzicht krijgt in de etnische mix en de cultuur van Laos.

In de middag gaat u aan boord van een eigen boot voor een cruise stroomopwaarts over de Mekong rivier, waar u een panoramisch uitzicht over het rustige platteland hebt. De eerste stop is bij het dorp Ban Muang Keo waar u begint met een korte tocht naar de mysterieuze grotten van Pak Ou. Twee grotten in een kalkstenenrots vol met duizenden Boeddhabeelden van verschillende vormen en maten en uitzicht op de Mekong rivier. U keert terug naar Luang Prabang per boot, onderweg stopt u nog bij Ban Nong Xai, een ambachtsliedendorp. Voor zonsondergang bent u terug in Luang Prabang.

Maaltijd: Ontbijt

Dag 6 Luang Prabang

Vandaag hebt u een vrije dag in Luang Prabang. Huur een fiets en ga de stad verkennen of boek optioneel een excursie naar de Kuang Si Watervallen.

Maaltijden: Ontbijt

Dag 7 Einde tour

De ochtend ter vrije besteding en afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt een transfer naar de luchthaven. U kunt uw verblijf ook verlengen of u reis voortzetten in Zuid Laos, Cambodja of Vietnam. Ik adviseer u graag over de verschillende mogelijkheden.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dit kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.
VERBLIJF
 • STANDAARD HOTELS:

  • Vientiane: Beau Rivage, Superior kamer
  • Vang Vieng: Elephant Crossing, Standard kamer
  • Luang Prabang: Villa Chitdara, Superior kamer

 

 • SUPERIOR HOTELS:

  • Vientiane: Ansara, Savvy kamer
  • Vang Vieng: Riverside Boutique, Deluxe kamer
  • Luang Prabang: Le Sen, Deluxe kamer

 

 

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids op vermelde dagen
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Verblijf in genoemde hotels

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Visum Laos
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Toeslag hoogseizoen en/of feestdagen
PRIJS

Indicatieprijzen per persoon, geldig bij minimaal 2 personen.

Aankomsten tussen 1 november 2020 en 30 april 2021:

standaard hotels: € 796 per persoon

superior hotels: € 1008 per persoon

 

Aankomsten tussen 1 mei 2021 en 30 september 2021:

standaard hotels: € 762 per persoon

superior hotels: € 950 per persoon

ROUTE RELAXED LAOS VAN VIENTIANE NAAR LUANG PRABANG

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.