fbpx

Rondreis 2 hoofdsteden van Laos – 9 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,409
Prijs
Vanaf€1,409
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

221
9 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.2020 - 30.09.21
Vientiane
Luang Prabang

VIENTIANE & LUANG PRABANG

Eerder stond Laos bekend onder de naam “Lane Xang Kingdom” (Het land van Miljoen olifanten), welke in de 14e eeuw gesticht met de hulp van Khmers en toen was Laos werd het grootste koninkrijk van Oost-Azië tot de val in de 19e eeuw. Tegenwoordig is Laos een “onbekend” land, maar geliefd bij iedereen die erheen is gereisd, omdat het is veroverd door de schoonheid van de landschappen en de glimlach van de Laotiaanse bevolking.

Deze tour neemt u mee van de huidige hoofdstad Vientiane en naar de voormalige koninklijke hoofdstad van Lane Xang Kingdom, Luang Prabang. Deze tour is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat er voldoende rustmomenten voor elkaar in de reis zijn georganiseerd.

 

BESTEMMING

 • Vientiane, de nieuwe hoofdstad
 • Luang Prabang, de oude hoofdstad van Laos

HOOGTEPUNTEN

 • "twee hoofdsteden" in 1 reis
 • Niet alleen de standaard bezienswaardigheden
 • Bezoek aan Living Land, Bear Rescue Center, TAEC Center, Backstreet Academie, Cement Bag
 • Bezoek het Boeddhapark, Pak OU grotten en Kuang Si watervallen

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Vientiane

Bij aankomst op de luchthaven van Vientiane staat een Engels sprekende vertegenwoordiger op u te wachten en gaat mee naar het hotel en assisteert bij de incheck. Onderweg zal de gids nog het complete programma bespreken en de eerste vragen beantwoorden.

Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 2 Vientiane - stadstour

(halve dag)

Vandaag staat een halve stadstour in Vientiane op het programma.

Na het ontbijt volgt de eerste kennismaking met Vientiane en wordt een bezoek gebracht aan Wat Sisaket, gebouwd in 1818 door Koning Anouvong en de enige tempel die intact is gebleven na de Siamese invasie in 1828. Alle andere tempels zijn ofwel gebouwd na deze tempel, of moesten hersteld worden na de vernietiging door Siamezen. Deze tempel is gebouwd in de Bangkok stijl, en dit is waarschijnlijk de reden dat deze tempel als enige gespaard is door de Siamezen. En het bijzondere aan deze tempel is dat er in de muren meer dan 6800 Boeddha beelden zijn gebouwd.

Hierna gaat de citytour door naar de Wat How Phra Keo, gebouwd in 1565 om Emerald Boeddha te huisvesten, tegenwoordig is een religieus museum waar u Lao en Khmer kunstwerken kunt bewonderen en is er een klein winkeltje.

Hierna brengt u een bezoek aan That Luang, de heiligste plaats in Laos. Dit is een boeddhistische stoepa in de stad, ongeveer drie kilometer ten noorden van het stadscentrum. Op het terrein van de stoepa staat een beeld van Jayavarman de zevende. Dit was de laatste koning van Angkor. Ook schijnt er een haar van Gautama Boeddha te worden bewaard. Het bouwwerk werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van koning Sai Setthathirat I en is een belangrijk nationaal symbool. Het is verwerkt in het wapen van Laos en staat afgebeeld op de bankbiljetten van de nationale munteenheid. In november wordt hier een zeer indrukwekkende bedevaart gehouden.

Als laatste brengt u een bezoek aan Patuxai Monument, ook wel Anousavari genoemd, geniet hier van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het dak. Het is Vientiane’s eigen Arc de Triomphe dat zich bevindt op de top van Lan Xang Avenue, de Champs Elysées van de Laos hoofdstad.

Na alle bezienswaardigheden volgt een lunch in het Restaurant Doi Ka Noi, gelegen in de buitenwijk van Vientiane. Een uniek restaurant dat lid is van de “slow -food-beweging”. Dit is een organisatie die als doel heeft om alles mensen toegang te geven tot voedsel dat goed voor hen is, goed voor de diegene die het verbouwen en kweken en voedsel dat goed is voor de aarde en het klimaat, vergelijkbaar met het Max Havelaar principe.

Ze hanteren hier een concept die uit drie principes bestaat:

GOED        : kwaliteit, smaakvol en gezond eten
SCHOON  : productie die het milieu niet schaadt
FAIR           : toegankelijke prijzen voor consumenten en eerlijke voorwaarden en beloning voor producenten.

De maaltijden hier gaan niet volgens een vast menu, maar zijn afhankelijk van wat er wordt aangeleverd, het seizoen en de stemming van chef-kok Noy.

Na de lunch is de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Vientiane tuk tuk safari

(thema biologisch en kunst)

Na het ontbijt volgt om 08.30 uur de ontmoeting met de lokale gids en vandaag gaat u op tuk-tuk-safari. De eerste bestemming is naar de boerderij van Panyanivej. Dit is een biologische boerderij en hier krijgt u alles te horen over de biologische landbouwmethoden, traditionele visserij, het planten, oogsten en dorsen van rijst(afhankelijk van de tijd van het jaar), het verzamelen van andere voedselproducten (zoals bamboe, eieren of producten uit de groentetuin). Hier kunt u ook helpen met het bereiden van de lunch met gebruikmaking van de producten van de boerderij en vervolgens deelnemen aan een traditionele Lao-lunch buiten op de boerderij.

Na de lunch staat een kunstactiviteit op het programma, het Enjoy Clay-Programma. Klei is een belangrijk element van de Indochina-cultuur, vooral omdat het met overvloed in de regio wordt aangetroffen. Aardewerk is het meest voorkomende gebruik en toepassing van klei. Potten in allerlei vormen en maten vindt u overal terug in Laos.

Een hogere kunstvorm waarbij klei wordt gebruikt, zijn sculpturen en kleiportretten. Ambachtslieden snijden prachtige figuren of standbeelden uit de gemakkelijk smeedbare klei tot prachtige kunstwerken die verschillende beroemde gebouwen in de stad versieren. Anderen gieten klei op de muren van tempels en snijden het vervolgens om tot 3D-muurschilderingen die bijna tot leven lijken te komen. Bij deze activiteit wordt u uitgedaagd om zoiets te evenaren met hulp van de kleikunstenaars.  Maak mini kleistukken van uw favoriete dier of fruit of zelfs een 3D-kleiportret van uw favoriete plek in Laos om thuis te laten zien.

Hierna keert u terug naar het hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Aan het eind van de middag, rond 17.30 uur wordt u weer bij het hotel opgehaald voor een diner bij en met de lokale bevolking. Met de tuk-tuk gaat u naar de drukke avond markt waar de lokale bevolking hun maaltijden ophalen en nuttigen.

U bezoekt de markt en maakt kennis met het traditionele Lao-eten. Selecteer een aantal heerlijke gerechten om te proberen (de gids adviseert u graag en helpt u met kiezen als u niet weet wat u moet nemen) en geniet van de drukke “happening” op de markt.

Na het diner wordt een er korte wandeling gemaakt naar het centrum. Onderweg komt u langs de lokale petanqueterreinen. De wandeling eindigt op een bekend kruispunt dat elke avond veranderd in een bloeiende markt waar beroemde bessendesserts en lokale drankjes worden geserveerd, als warme sojamelk, verse sappen en andere ongewone lokale dranken zoals Rosella of lycheedrankjes. Er zijn ook karren met heerlijke traditionele Lao-snoepjes, veel gemaakt met kokos of kleverige rijst, en Roti in Lao-stijl met banaan en kokosmelk.

Dag 4 Boeddhapark - Tha Ngon - Orchideeënfarm

Na het ontbijt verlaat u de stad en gaat u naar het Buddha Park (ook wel Vat Xieng Khuan genoemd), deze ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de stad. Het bevat een groot aantal religieuze sculpturen waarin hindoeïstische en boeddhistische stijlen zijn vermengd met meer dan 200 beelden langs de oever van de Mekong.

Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij het International Lao Disable Women’s Development Centre waar actief gepleit wordt voor de rechten, erkenning en gelijke kansen van gehandicapte vrouwen. Dit wordt niet alleen bereikt door middel van belangenbehartiging, maar ook door gehandicapte vrouwen op verschillende gebieden te trainen en hun vertrouwen en onafhankelijkheid te trainen.

Hierna gaat u naar de Tha Ngon, waar u een bamboe boottocht zult maken langs de Nam Ngum rivier, een zijrivier van de Mekong. De lunch is op de oever bereid, maar op deze zal worden genuttigd op de boot tijdens de cruise. Met de motor wordt er gevaren stroomopwaarts, maar na een gegeven moment zet de kapitein de motor uit en de laat de boot drijven in het tempo van de stroming, in totale stilte. U luncht in Lao-stijl, dat wil zeggen met lage tafels, zittend op comfortabele kussens. Voor degenen die dat willen, u kunt na de lunch siesta houden!

Na deze boottocht keert u weer terug naar de stad en brengt u een bezoek aan de orchideeën boerderij. Deze is opgericht in 2006 en deze boerderij is bedoeld om te helpen bij het behoud van Lao biodiversiteit en tegelijkertijd de economische en sociale ontwikkeling te stimuleren. Op de boerderij in Vientiane kunt u meer dan 2000 planten bekijken, waaronder 300 verschillende orchideeënsoorten. Een van de doelstellingen van het project is om de markt te laten groeien en Lao-orchideeën legaal te exporteren. Een bezoek aan de boerderij is niet alleen indrukwekkend, maar helpt ook bij de bestrijding van de illegale handel in orchideeën.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.

De gids doet u graag een suggestie voor het diner!

Dag 5 Vientiane - Luang Prabang

(vlucht)

Na het ontbijt in het hotel volgt een transfer naar de luchthaven van Vientiane voor de vlucht naar Luang Prabang.

Mogelijke vluchttijd: QV111 vertrek 09.10 uur aankomst 10.00 uur (onder voorbehoud van wijzigingen)

Bij aankomst in Luang Prabang staat de lokale Engelssprekende gids te wachten en volgt een korte oriëntatietocht door Luang Prabang. Vanaf 14.00 uur is het mogelijk om in te checken in het hotel. Indien de kamer nog niet beschikbaar is, volgt eerst de lunch in het Atsalin Restaurant, een eenvoudig kantinerestaurant welke veel wordt bezocht door de lokale bevolking.

In de middag is er een eerste kennismaking met Luang Prabang op de fiets. De fietstocht gaat eerst naar het Nationaal Museum dat vroeger het voormalige Koninklijk Paleis was. In het complex van het Nationaal Museum staat het heilige standbeeld “Prabang”, dat zijn naam aan de stad geeft. Hierna gaat de fietstocht naar de Vat Mai, de voormalige koninklijke tempel. Het Huan Chan Heritage House is een perfect voorbeeld van het traditionele gebouw van Luang Prabang, gemaakt van hout op palen, aan de achterkant van Vat Xieng Mouane. Deze rustig gelegen tempel in het centrum van de stad is bijzonder om zijn vele decoratieve werken, waaronder schilderijen, stencils en houtwerk, vergulding en vele afbeeldingen van Boeddha.

Hierna gaat de fietstour naar de TAEC, het Centrum voor Traditionele Kunst en Volkenkunde. Hier ziet u een rijke etnische diversiteit met thema-roterende tentoonstellingen. Het is gehuisvest in een voormalig Franse koloniale huis.

Let op: het TAEC is gesloten op maandag!

Hierna fietst u terug naar het hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Om 18.30 uur gaat u naar een show met de Garavek Verhalen verteller. Het Garavek-programma, heeft als doel om lokale traditionele verhalen – mythen, legendes en volksverhalen – te vertellen, te promoten en te behouden. Ze presenteren momenteel een selectie van deze verhalen aan de buitenlandse bezoeker in een Engelstalige avondshow.

Van 18.30 – 19.30 uur wordt een selectie van traditionele Lao-verhalen gepresenteerd in een intieme vijfentwintig stoelentheater. De verhalen worden in het Engels verteld door een Lao-verteller, met de live muzikale begeleiding van de Khene, een handgemaakte bamboe mondharmonica. De verhalen variëren van Luang Prabang-specifiek tot verhalen die populair zijn in heel Laos. Tijdens de show leert u meer over de oorsprong, volgens de folklore, van lokale bezienswaardigheden zoals Mount Phou Si, de Mekong en de Nam Khan rivier, en ontmoet u legendarische personages als Xieng Mieng, de archetypische bedrieger en Fa Ngum, de eerste koning van Lan Xang (het land van de miljoen olifanten).

De verhalen worden begeleid door de Khene en het typische Lao-volksinstrument. Het is uniek voor de Lao-bevolking in Laos en Noordoost-Thailand en vormt al generaties lang een belangrijk onderdeel van de traditionele Lao-cultuur en -identiteit. Deze show bevat een live uitvoering van Khene door een van hun meest bekwame muzikanten.

Na deze show brengt u een bezoek aan de Hmong-avondmarkt, een avondmarkt van ethische minderheid in Laos. Deze markt wordt dagelijks in de straten rond het Nationaal Museum gehouden. Dorpelingen komen hier om hun handwerk te verkopen.

Voor het diner doe ik u u graag een leuke dinersuggestie in een BBQ-restaurant aan de rivier!

Dag 6 Luang Prabang - Pak OU Cave - Long Khoun

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de prachtige Vat Xieng Thong, een van de meest emblematische tempels in Laos. Het is gelegen op de top van het schiereiland, waar de Mekong en Nam Khan rivieren samenkomen.

Hierna maakt u een wandeling naar de pier voor een vier uur durende privé boottocht naar Pak Ou Caves. Daar zijn duizenden goudgelakte Boeddhabeelden in de twee grotten uitgehouwen die uit een torenhoge kalkstenen klif zijn gehouwen. Ze variëren in grootte van enkele centimeters tot de grootte van een mens. Aan boord wordt een typische Lao-lunch geserveerd.

Hierna keert de boot terug en stapt u uit bij Long Khoun en wandelt u langs het dorp. Bij Chomphet steekt u met de boot over naar Luang Prabang en staat er een transfer klaar om u terug te brengen naar het hotel.

De rest van de middag is ter vrije besteding en ook voor de avond doet de gids u graag weer een dinersuggestie bij de avondmarkt.

Dag 7 Luang Prabang Tak Bat - LIving Land - Kuang Si Watervallen

Vandaag maakt u kennis met een unieke ceremonie, de aalmoezenceremonie van de monniken. Om 05.40 uur wordt u opgehaald met de tuk-tuk en gaat u naar het schiereiland van de stad.  Hier slenteren de monniken in een lange rij door de straat van het stadscentrum om hun dagelijkse voedsel te verzamelen bij hun aanbidders. Dit oude ritueel staat lokaal bekend als “Tak Bat”.

Na deze ceremonie brengt u een bezoek aan de openluchtmarkt voor levensmiddelen die dagelijks wordt gehouden in de straten in de buurt van het voormalige Koninklijk Paleis. Lao mensen houden nog steeds van het kopen van vers voedsel, ondanks dat koelkasten ook in Laos zijn ingeburgerd, gaat de bevolking liever naar de lokale markten om dagelijks hun verse producten in te slaan. Een uniek gelegenheid om curiositeiten te spotten die door Laotianen in hun keuken worden gebruikt

Hierna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt.

Om half 9 wordt u opgehaald door de gids voor een tocht naar Living Land. Living land is een rijstboerderij op het idyllische platteland, omgeven door bergen en eeuwenoude rijstvelden. Hier ervaart u hoe het leven van een boer is en mag u ook enkele activiteiten uit proberen. U kunt het ook allemaal zeer comfortabel bekijken vanaf het balkon van het traditionele Lao rijsthuis dat wordt omringd door rijstterrassen en de biologische groenteboerderij. Iedereen kan meedoen en er zijn geweldige fotomomenten. Terwijl u daar bent, kunt u ook meedoen met een aantal lokale ambachtelijke workshops, zoals bamboeweven, smeden en suikerrietverwerking. Tot slot is er nog een rondleiding door de biologische tuin met uitleg over hoe natuurlijke kruiden worden gebruikt in de traditionele geneeskunde.

De lunch is in het Carpe Diem restaurant.

Na de lunch gaat de tour naar de Kuang Si-watervallen, deze liggen 32 km ten zuidwesten van Luang Prabang. Onderweg stopt u om een etnische minderheidsdorp te bezoeken en krijgt u een kijkje in het plattelandsleven van Laos.  Ook krijgt u de mogelijkheid om het Asian Black Bear Rescue Centre te bezoeken. Dit centrum ligt naast de watervallen. Een aantal Aziatische zwarte beren die zijn gered van stropers en illegale handel in wilde dieren leven wonen hier in dit opvangcentrum, een locatie met veel bomen, schommels en andere dingen om mee te spelen. Vanaf een uitkijkplatform kunt u de dieren observeren terwijl ze spelen of op zoek zijn naar voedsel.

De Kuang Si waterval is één van de grootste en bekendste watervallen in Laos. De waterval is opgebouwd uit tufsteen. Dit wordt gevormd doordat kalkhoudend water van de rivier steeds nieuwe laagjes kalk achterlaat op organisch materiaal (mos, takjes, blaadjes). In de loop van de eeuwen zijn hierdoor kalkbarrières ontstaan die soms tientallen meters hoog zijn geworden. Hierbij kunnen overdekte ruimtes, tufgrotten ontstaan. De Kuang si waterval is één van de grootste tufsteenwatervallen van Zuidoost-Azië.

De waterval bevindt zich aan de rand van een woud, waar door de lokale bewoners houten vlonders zijn gemaakt over het onderste azuur blauwe meertje. Deze waterval bestaat uit meerdere plateaus met elk een net iets andere beleving van baden. Door het woud, aan de linker kant van de waterval, vindt men een pad dat leidt tot de hoger gelegen plateaus. Op het bovenste plateau vindt men een slinger aan een boom die een leuke plons in het water tot gevolg heeft.

Na de watervallen brengt u een bezoek aan een Lao melkveebedrijf waar ze heerlijke ijsjes maken.

Op de terugweg naar de stad wordt nog gestopt bij de Phou Si-heuvel. Deze heuvel biedt geweldige uitzichten over de stad, de Mekong en de Nam Khan-rivieren en de bergketens. Het is wel een stevige klim naar boven, want u moet 328 treden op om de top te bereiken en bij zonsondergang is de veranderende kleuren van de lucht bijzonder spectaculair. Het licht dat reflecteert op de gouden torenspits van de tempel aan de bovenkant is ook mooi. Naast de trappen staan flamboyante Frangipani bomen waardoor u tijdens de klim heerlijk in de schaduw kan lopen.

Voor de avond geeft de gids u graag weer een leuke tip voor het diner!

Dag 8 Luang Prabang - Cement Bag - H'Mong Dorp


Na het ontbijt gaat u naar het atelier van mevrouw Chailee. Haar familie bestaat uit 11 gezinsleden en omdat het gezin erg arm was, moest ze, toen ze in groep 5 kwam, van school af en de familie helpen met geld verdienen. Ze is toen begonnen met naaien, in eerste instantie cement- en borduurzakken, later ook handige en zeer modieuze tassen, en deze tassen zijn te koop op heel veel avondmarkten in Laos. In haar atelier maakt ze dan ook graag een tas voor u, helemaal naar uw wens en inzicht. Door hier een tas te kopen helpt u deze familie. Het zijn unieke tassen en hier is geen sprake van massaproductie, want het wordt allemaal met de hand gemaakt.

Hierna volgt de lunch in het Bouang Restaurant. Dit is een gezellige Aziatische eetgelegenheid aan de hoofdstraat in Luang Prabang met bijzondere tegenstrijdigheden:  Aziatisch straatvoedsel versus de Franse Bistro. De inrichting is geïnspireerd op jarenlange reizen en u vindt hier heel veel terug van diverse lokale markten als lange houten spiegels, bamboemanden en gekleurde emaille borden creëren een levendige sfeer in het restaurant. Op één hele muur staat een schilderij van straatkunstenaar Buddy Peace van Lady Bouang waar ze een lepel vasthoudt. Het restaurant is naar haar vernoemd.

Na de lunch gaat de tour verder naar een aantal H’mong-dorpen. Volgens de Hmong-leer is het menselijk lichaam de gastheer voor een aantal zielen. Als deze zielen iets overkomt, kan dat leiden tot ziekte, depressie of de dood. In het algemeen wordt ziekte begrepen als verstoring in een evenwichtige, dynamische interactie van zielen, geesten en personen, want het leven wordt gezien als een continue cirkel van geboorte en wedergeboorte, en de Hmong geloven dat er twee werelden zijn die fysiek en spiritueel naast elkaar bestaan. Ze geloven in vele soorten geesten, waaronder vooroudergeesten, huisgeesten en geesten in de natuurlijke wereld.

In het H’mong dorp heeft u ook Sjamanen in plaats van artsen, want de H’mong mensen geloven in de helende krachten van deze Sjamanen. De sjamaan is de traditionele genezer die het ongenoegen van God kan overbrengen voor het gedrag van mensen en door de geestenwereld kan navigeren om de geestelijke oorzaken van ziekte te bepalen en te behandelen. Het doel van deze ceremonie is om de ziekte van een persoon te genezen. In de Hmong-cultuur zijn de zielen van offerdieren verbonden met menselijke zielen, dus gebruikt een sjamaan de ziel van een dier om de ziel van de patiënt te ondersteunen of te beschermen.

Ook als u een ander geloof heeft, staat het u vrij om een sjamaan te raadplegen voor een probleem of gezondheidskwestie.

Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 9 Luang Prabang - Kookles - transfer luchthaven

Even afhankelijk van uw vlucht is er vandaag de laatste activiteit in de ochtend, een echte Laotiaanse kookles.

Rond 08.45 uur wordt u opgehaald door de gids en vertrekt u naar het Tamarind-restaurant voor de kookles, maar kookles zonder ingrediënten lukt niet. Het bezoek begint dan ook op de grote voedselmarkt van Talat Phosy. Hier krijgt u uitleg over de diverse lokale producten.
Vervolgens gaat u met alle ingredienten naar het Tamarind Gardens restaurant om voedselvoorbereidingen te maken.

Sommige items die u zelf gaat voorbereiden, kunnen zijn:
• Variaties van jeow: de fundamentele lao-pittige onderdompelende sauzen
• Mok Pa, geurige vis gestoomd met kruiden in bananenbladeren
• Tamarind’s specialiteit: citroengras gevuld met kip en kruiden
• Koy of laap, een smakelijk gehakt en kruidensalade
• Dessertcursus: een verrassing!

En natuurlijk leert u de kunst van het perfectioneren van plakrijst en zijn etiquette.

Lunch wat u kookt! Met alle kennis en nieuwe vaardigheden sluit u het bezoek aan Laos af en keert u terug naar huis of de  volgende bestemming.

Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven.  

BELANGRIJKE INFORMATIE

Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dat kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.

VERBLIJF

Vientiane: hotel S Park (deluxe kamer)

Luang Prabang Maison Dalabua (deluxe kamer)

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Vervoer per auto met airconditioning en/of tuk tuk
 • Engels sprekende gids in Luang Prabang en Vientiane
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Prive bootcruise op de Mekong rivier
 • Flesje water bij vervoer overland
 • Alle activiteiten genoemd in het programma
 • Binnenlandse vlucht Vientiane - Luang Prabang (twv € 105 per persoon), inclusief 20 kilo ruimbagage

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vluchten
 • Visum Laos
 • Toeslag hoogseizoen
 • Toeslag vlucht indien deze duurder is dan berekend tarief
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
PRIJS

PRIJZEN PER PERSOON

Geldig voor aankomsten tussen 01.11.2020 – 30.04.2021

€ 1497 per persoon

 

Geldig voor aankomsten tussen 01.05.2021 – 30.09.2021 

€ 1409 per persoon

 

Vraag naar de interessante kortingen indien u met meer personen wilt gaan reizen of naar de toeslag indien u allebei een eigen kamer wilt.

Kinderen 2-11 jaar krijgen 50 % korting indien ze op de kamers van de ouders verblijven.

ROUTE REIS TWEE HOOFDSTEDEN VAN LAOS

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.