fbpx

Rondreis Centraal- en Zuid Laos – 8 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,398
Prijs
Vanaf€1,398
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
De tour is nog niet beschikbaar.

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

236
8 dagen
Beschikbaarheid: 01.11.2020 - 30.09.21
Vientiane
Hinboun - Thakhek - Pakse - 4000 eilanden

RONDREIS DOOR CENTRAAL- EN ZUID LAOS

Dit avontuur neemt u mee van Vientiane naar Zuid Laos door de kalk steengebieden van Hinboun en Thakhek. De reis begint bij de wonderlijke straten van Vientiane en een bezoek aan de oude tempel voordat u door reist in de zuidoostelijke richting van Hin Boun met een adembenemend landschap en de 7,5 kilometer lange Kong Lor grot. Ook de prachtige natuur en unieke cultuur van de mensen op het Bolaven plateau. Als laatst bezoekt u de UNESCO stad Champassak met het Wat Phou tempelcomplex, de Oum Moung ruïnes en de 4000 eilanden in de waterrijke Mekong Delta inclusief de Pha Pheng waterval bij de grens van Laos en Cambodja.

BESTEMMING

 • Vientiane, de vriendelijke hoofdstad van Laos
 • Hin Boun en de indrukwekkende Kong Lor Cave
 • Het Wat Phou Tempelcomplex bij de stad Champassak
 • Het prachtige Bolaven Plateau met de talloze watervallen
 • Si Phan Don, 4000 eilanden in de Mekong Rivier.

HOOGTEPUNTEN

 • Het verkennen van een aantal van de oudste tempels in Vientiane
 • Genieten van een boottocht op Hin Boun rivier naar de prachtige kalkstenen rots landschap
 • Ontdek de spectaculaire grot Kong Lor Cave
 • Bezoek het Bolaven plateau met prachtige natuur en charmante dorpjes van de Akha mensen
 • Ontdek de ongelooflijke Wat Phou tempel en de Mekong rivier rond het eiland Khong.

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Vientiane

(+ halve dag stadstour)

Bij aankomst op het vliegveld van Vientiane wordt u welkom geheten door een Engels sprekende vertegenwoordiger van Delta Holidays en volgt er een transfer naar uw hotel in Vientiane.

De dag begint met een halve dagexcursie met een bezoek aan het oude gedeelte van Vientiane en de oudste Wat, Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddha beelden en de voormalige Koninklijke tempel van Wat Prakeo, dat nu dienst doet als museum van kunst en antiek.

Na dit museum gaat u via de Lanexang Avenue naar het imposante Patuxai Monument, een evenbeeld van de Parijse Arc de Triomph. De klim naar de top biedt u een geweldig uitzicht over Vientiane.

U gaat verder naar beneden naar Rue Singha 23 het Nationale icoon van Laos en het belangrijkste religieuze gebouw, de gouden stoepa van That Luang.

Het laatste bezoek van de dag zal aan het COPE expositiecentrum zijn, hier ligt de nadruk op een veel vergeten aspect van Laos. Lokale mensen worden nog dagelijks geconfronteerd met niet-geëxplodeerde munitie als gevolg van de zware bombardementen tijdens de Vietnamoorlog. Na het bezoek keert u terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Maaltijd: geen

Dag 2 Vientiane - Hinboun

(290 km - 5 uur rijden)

Deze morgen wordt u opgehaald bij uw hotel en begint de reis naar het zuiden, via route 13, de centrale provincie Lao van Khammouane. Onderweg stopt u bij Prabhat Ponsan, een stupa daterend uit de 15e eeuw, de thuisbasis van Boeddha’s linker voetafdruk, zoals de legende gaat, hier was hij bezig met het oversteken van de Mekong Rivier.

Na de lunch maakt u een stop bij de interessante Ban Ton Na Mae H’Mong Market, u blijft in de Khammouane provincie en gaat verder richting het bergachtige gebied, waar u een stop maakt bij een punt in de buurt Khoun Kham, waar u een adembenemend uitzicht hebt over het kalksteenlandschap, ofwel “kalkstenen bos”. De laatste stop van de dag is bij Ban Thabak, het ‘bom boot dorp’ waar oude behuizingen van bommen uit de Vietnamese oorlog worden gebruikt als boten. Laat in de middag bereikt u Hinboun, waar u de rest van de dag vrij bent om zelf in te vullen.

Maaltijd: ontbijt

Dag 3 Hinboun - Kong Lor Cave - Thakhek

(150 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt in de lodge, gaat u naar het dorp Kong Lor en hier gaat u aan boord van een kleine lokale boot die naar de beroemde Kong Lor Cave vaart. U vaart door de grot, die meer dan 7,5 km lang is en op sommige plekken meer dan 100 meter hoog. In de grot ziet u een adembenemende galerie van stalagmieten, een deel van de grot kunt u wandelend verkennen. Aan de andere kant van de grot, maakt u een korte wandeling, via een aantal hutten waar tabak ligt te drogen, naar Ban Pon Ngam, een afgelegen dorp, waar u kunt genieten van een picknick als lunch.

Na de lunch keert u terug naar de grot waar u met de boot terugvaart naar de plek waar de auto klaar staat voor een rit naar Thakhek. Hier arriveert u laat in de middag, maar op tijd voor een wandeling langs de rivier om van de zonsondergang bij de Mekong Rivier te genieten.

Maaltijden: ontbijt en lunch

Dag 4 Thakhek - Savannakhet - Pakse

(390 km - 6,5 uur rijden)

Vanmorgen vertrekt u vanuit Thakhek en de eerste stop is een bezoek aan de Tham Pa Fa grot ofwel Boeddha grot die werd herontdekt in april 2004. De grot bevat 229 bronzen Boeddha’s die naar gezegd meer dan 300 jaar oud zijn. De pittoreske grot is hoog gelegen in een kalkstenenrots, die vanaf de top een prachtig uitzicht biedt. U vervolgt de weg richting het zuiden en komt in Savannakhet aan voor de lunch.

In de middag hebt u tijd om de oude Franse wijk van Savannakhet en de heilige That In Hang stupa te bewonderen. Voordat u de stad verlaat brengt u nog een bezoek aan de Soundra Salt Factory. Tijdens een interessante rondleiding komt u meer te weten over de lokale zoutwinningsmethoden.

U reist dan verder richting Pakse. Onderweg brengt u een bezoek aan Don Khor, een dorp dat gespecialiseerd is in houtsnijwerken van Boeddhabeelden voor de tempels. Vroeg in de avond komt u aan in Pakse.

Maaltijd: ontbijt

Dag 5 Bolaven Plateau

Vandaag reist u richting het oosten naar het Bolaven Plateau. Het Bolaven Plateau is een walhalla aan watervallen en staat bekend om zijn koelere temperatuur. De eerste stop is een bezoek aan Houey Tien, een dorp dat zich gespecialiseerd heeft in het maken van messen. Daarna stopt u bij een theeplantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fan Waterval, een schilderachtige dubbele waterval. Op weg naar Tha Teng Market, een kleurrijke etnische minderheidsvoedselmarkt, stopt u nog bij een koffieplantage. Volgens verkent u een aantal dorpen van fascinerende minderheden, Ban Bong Neua, een Alak dorpje dat een offer altaar heeft, en Ban Kokphung, een Katu dorp waar ze doodskisten onder hun huizen houden. In de middag komt u aan bij de mooie Tad Lo waterval. Na een korte rust pauze keert u weer terug naar Pakse, onderweg stopt u bij een andere pittoreske waterval, Paxuam. Vroeg in de avond komt u aan in Pakse.

Maaltijd: ontbijt

Dag 6 Pakse - Wat Phou (Champassak) - Muang Khong

(185 km - 4,5 uur rijden)

Na een korte autorit komt u aan in Champassak en gaat u meteen door naar de Wat Phou, een oud religieus Khmer complex dat dateert uit de 5e eeuw. Deze tempel is een van de hoogtepunten van een reis naar Laos.

In de namiddag gaat u door naar Don Khong, het grootste eiland van de Mekongeilanden, plaatselijk bekend als ‘Si Phan Don‘, dat letterlijk ‘4000 eilanden’ betekent. Don Khong zelf is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het traditionele Lao leven op het platteland. Met een veerboot komt u vroeg in de avond aan op Khong Island.

Maaltijd: ontbijt

Dag 7 Don Khong - 4000 eilanden - Pakse

(140 km - 2,5 uur rijden)

Na het ontbijt gaat u aan boord van een lokale privéboot voor een boottocht langs de 4000 eilanden. U bereikt het pittoreske eiland Don Khon en verkent het eiland per fiets. De route loopt langs een oude verlaten spoorweg en onderweg kunt u een aantal oude Franse koloniale gebouwen en de prachtige Liphi waterval bewonderen.

Daarna keert u terug naar de boot en vaart u terug naar het vasteland. Hier brengt u een bezoek aan de spectaculaire Khone Phapheng Falls, een van de grootste en krachtigste watervallen in Zuidoost Azië. Vanaf hier neemt u de boot en vaart u over de Mekong naar een van de weinige plaatsen in de wereld waar het mogelijk is om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten. Zij wonen in diepere wateren in de buurt van de grens van Cambodja, als u geluk hebt kunt u tijdens de boottocht een glimp van ze opvangen. Na de boottocht keert u met de auto terug naar Pakse. Hier komt u vroeg in de avond aan.

Maaltijd: ontbijt

Dag 8 Pakse - luchthaven

Na het ontbijt hebt u een vrije dag en afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht volgt nog een transfer naar de luchthaven Het is ook mogelijk om uw verblijf in Pakse te verlengen of op dag 7 bij de 4000 eilanden te blijven en uw reis voort te zetten in Cambodja of Vietnam. Ik help u hier graag bij.

Maaltijd: ontbijt

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Tijdens de reis worden gebieden en bezienswaardigheden bezocht waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Ik maak u hierop attent, omdat het soms kan voorkomen dat u niet de (professionele) service krijgt die u mag verwachten als toerist. Dit is puur te wijten aan het feit dat de lokale bevolking nog niet voldoende is opgeleid om deze service te bieden. Onze gids zal zijn uiterste best doen om eventuele tekortkomingen te compenseren. Toch ben ik er van overtuigd dat u, ondanks deze tekortkomingen zult genieten van dit bijzondere Aziatische land. Uiteraard sta ik open voor een feedback over de reis, zodat ik dat kan terugkoppelen aan de agent van Delta Holidays.
 • U kunt op dag 7 ook bij de 4000 eilanden blijven en dan de volgende dag door naar de grens met Cambodja om daar uw reis voort te zetten. Ik adviseer u hier graag in.
VERBLIJF

Vientiane: Vayakorn Inn (standaard kamer)

Hinboun: Spring River Resort (kamer met rivierzicht)

Thakhek: Inthira Thakhek (standaard kamer)

Pakse: Residence Sisouk (superior kamer)

Bolaven Plateau: The Boat Landing (standaard kamer)

Khong Island: Pon Arena (deluxe kamer)

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in genoemde accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Vervoer per auto met airconditioning
 • Engels sprekende gids
 • Entreegelden
 • Lokale belastingen
 • Boottrip bij de 4000 eilanden

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Intercontinentale vluchten
 • Visum Laos
 • Toeslag hoogseizoen en/of feestdagen
 • Kinderkorting en/of 3de persoonskorting
PRIJS

Prijs per persoon bij minimaal 2 personen:

vertrekperiode tussen 1 november 2020 en 30 september 2021:

Prijs: € 1398 per persoon

Reist u met meer personen of met kinderen? Informeer dan naar de aantrekkelijke kortingen. Of wilt u liever allebei een eenpersoonskamer, dan komt hier een toeslag bij.

Het is ook mogelijk om de genoemde hotels te upgraden. Ik adviseer u hier graag in.

ROUTE REIS CENTRAAL- EN ZUID LAOS

FOTO'S

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.