fbpx

Royal Rajasthan – 13 dagen

0
Prijs
Vanaf€1,027
Prijs
Vanaf€1,027
Boekingsformulier
Aanvraag formulier
Voor-en achternaam*
E-mailadres*
Uw aanvraag**
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Selecteer een Pakket
 • Deluxe hotels2 personen
 • Eerste klas hotels2 personen
 • Standaard hotels2 personen

Offerte aanvragen

Aan wenslijst toevoegen

Adding item to wishlist requires an account

485
13 dagen
Beschikbaarheid: tot 01.04.2022
Delhi
Rajasthan

Rajasthan is de meest kleurrijke deelstaat van India en daarom kan deze reis met recht een hoogtepuntenreis worden genoemd. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in ruime mate aanwezig: veel verkeer, maar ook heilige koeien die de straat blokkeren, paleizen, kastelen, forten, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi’s en riksja’s, het is teveel om op te noemen.  Vanaf de bruisende metropool Delhi volgt u in de voetsporen van de maharadja’s, reist u naar de Thar woestijn en de blauwe stad Jodhpur, en het Pichola Meer, bekend uit de James Bond Film Octopussy wordt ook niet overgeslagen. U logeert u in Rajasthan in paleisachtige optrekjes en uiteraard zal een bezoek aan de Taj Mahal als schitterend hoogtepunt, niet ontbreken. U komt in dit kleurrijke land ogen en oren tekort en de verlengingsmogelijkheden zijn eindeloos!

BESTEMMING

 • Royal Rajastan, de meest kleurrijke staat van India
 • De bruisende metropool Delhi
 • Bikaner, de woestijnstad
 • Mandawa, de stad met de rijk versierde havelissen
 • Jodhpur, de blauwe stad
 • Jaisalmer, de voormalige hoofdstad van Rajastan
 • Udaipur, de stad van meren, paleizen en fonteinen
 • Jaipur, een mix van Rajasthani en Mughal-architectuur
 • Agra, de stad van de Taj Mahal en het Rode Fort
 • Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning

HOOGTEPUNTEN

 • Een zeer afwisselende reis van forten, woestijn en paleizen
 • De meest kleurrijke staat van India
 • Overnachten in paleisachtige optrekjes
 • het Pichola Meer, bekend uit de James Bond Film Octopussy
 • Hier ontdekt u het échte India

PROGRAMMA

Dag 1 Aankomst Delhi

Na aankomst op de luchthaven van Delhi wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding om rustig bij te komen van de reis.

Dag 2 Citytour Delhi

Na het ontbijt volgt een dagtour door de Oude en Nieuwe stad van Delhi.

Oud Delhi, is een ommuurde stad. Hier gaat u langs het Rode Fort, wat het meest weelderig fort en paleis is uit het Mughal Rijk. Hierna gaat u naar het Raj Ghat, de gedenkplaats van Mahatma Ghandi en volgt een bezoek aan de Jama Masjid, de grootste moskee in India. Oud Delhi wordt afgesloten met Chandni Chowk, de bruisende en kleurrijke markt van de oude stad. (Het Rode Fort is gesloten op maandag!).

In de middag brengt u een bezoek aan New Delhi. De rondleiding door New Delhi bevat een bezoek aan Humayun’s Tomb, dit is een grootschalig grafmonument in Delhi dat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun († 1556). De in rood zandsteen opgetrokken tombe ligt in het midden van een tuin, aangelegd volgens het Perzische chahar bagh-patroon en deze tombe wilden ze verfijnen tot de pracht vande Taj Mahal. Het complex werd in 1993 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Hierna brengt u een bezoek aan de Qutab Minar, 72 meter hoog en een van de meest perfecte torens in de Perzische wereld en een van de beste voorbeelden van de Islamitische cultuur in India. De ijzeren pilaar heeft de grillen van het weer al meer dan 1500 jaar overleefd. De bouw van de toren begon in 1193 onder Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. De toren werd uiteindelijk pas in 1368 voltooid. De verschillen in architectonische stijl zijn duidelijk te zien.
Door UNESCO werden de toren en de erbij behorende monumenten in 1993 tot werelderfgoed verklaard. Hierna volgt nog een rit door de ambassadewijk en langs de diverse overheidsgebouwen (1921-1930).

Hierna gaat u terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3 Delhi - Mandawa

(260 km - 7 uur rijden)

Na het ontbijt volgt een rit naar Mandawa. Deze rit duurt ongeveer 6-7 uur. Bij aankomst checkt u in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4 Mandawa - Bikaner

(190 km - 4 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het paleis van Mandawa. Na dit bezoekt volgt een transfer naar Bikaner. Bij aankomst checkt u in, in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5 Bikaner - Jaisalmer

(340 km - 7/8 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Bikaner City, van oorsprong de hoofdstad van de prinselijke staat Bikaner, en stad die is ontstaan in de woestijn in de tijd dat de oude karavaan routes hun oorsprong vonden in Afrika en West-Azië. Het Junagarh fort, gesticht door Raja Rai Singh, heette oorspronkelijk Chintamani en werd in het begin van de 20ste eeuw omgedoopt in hetJunagarh Fort of “Old Fort”. Het is een van de weinige forten in Rajasthan dat niet op een heuvel is gebouwd en onderscheidt zich door zijn lange reeks van 37 paviljoens met balkons. Het heeft ook vensters met verschillende ontwerpen die hun sierlijke waardigheid uitstralen. Een enorme boog leidt naar de Jormal-tempel in een ruime binnenplaats. Tar Mandir is de koninklijke kapel waar Koninklijke bruiloften en geboorten ooit werden gevierd.

Na het bezoek aan het Fort volgt een lange rit naar Jaisalmer en checkt u in het hotel.

Dag 6 Jaisalmer

Na het ontbijt maakt u een stadstour in Jaisalmer City. Jaisalmer was de voormalige hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk dat in oppervlakte overeen komt met de hedendaagse deelstaat Rajasthan. Jaisalmer staat bekend als de gouden stad vanwege de vele gebouwen in gele zandsteen en niet in het minst de bouwwerken welke onderdeel zijn van het historische Fort Jaisalmer.
U begint bij de Citadel, welke is gebouwd in de 12e eeuw en ook bekend staat als een van de gebouwen gemaakt van geel zandsteen welke komt uit de Thar woestijn. De forten en paleizen en verschillende prachtig gebeeldhouwde Jain-tempels in en rond Jaisalmer doen allemaal denken aan deze glorieuze geschiedenis. Patwon ki Haveli, Nathmalji ki Haveli zijn enkele van deze opmerkelijke herenhuizen.

In de middag maakt u een excursie naar Sam Dunes. Sam Dunes liggen 40 kilometer vanaf Jaisalmer en zijn de zilver en gouden duinen van de woestijn. Hier geniet u van typische Rajasthan muziek en Rajasthani muzikanten die spannende deuntjes spelen, een onvergetelijke ervaring.

Dag 7 Jaisalmer - Jodhpur

(280 km - 5 uur rijden)

Na een vroeg ontbijt wordt de tour voortgezet met een rit naar Jodhpur. Deze rit is 280 kilometer en zal ongeveer 5 uur duren.

Na aankomst checkt u in, in uw hotel en volgt een stadstour door Jodhpur, de stad van de Rathore-heersers van Prinselijk Rajasthan. De stad heeft de bijnamen ‘blauwe stad’ vanwege de indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en ‘sunny city’ om het woestijnklimaat. Een hoge 10 km lange stenen muur beschermt de goed versterkte stad. Binnenin staat een imposant fort op een strook van zandstenen heuvels, op een hoogte van ongeveer 125 meter boven de stad Jodhpur. Fort Mehrangarh, welke is gesticht in 1459 na Christus door Rao Jodha (naar wie de stad is vernoemd) heeft het Fort prachtig versierd met lange gebeeldhouwde panelen en ramen met prachtige ontwerpen in Rode Zandsteen. Hierna bezoekt u Jaswant Thada, een imposant wit marmeren cenotaaf gebouwd om de daden van moed en vrijgevigheid van de heersers in de 19e eeuw te herdenken.

Na dit bezoek gaat u naar uw hotel en is de avond ter vrije besteding.

Dag 8 Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

(200 km - 4,5 uur rijden)

Na het ontbijt wordt de tour voort gezet richting Udaipur. Onderweg brengt u een bezoek aan Ranakpur. Ranakpur, is beroemd om de viervoudige Jain-tempels. Volgens de lokale legende is Dharma Shah, een lokale ondernemer, in de 15e eeuw begonnen aan de bouw van deze schitterende tempel vanwege een visioen. De tempel is opgericht voor Adinath, de eerste Tirthankar en oprichter van de Jain religie. Er zijn twee Jain tempels die gewijd zijn aan Neminath en Parasnath, en twee die zijn gewijd aan de 22e en 23e tirthankar. Een tirthankar is iemand die de cyclus van leven, dood en reïncarnatie heeft ondergaan. In het complex liggen ook nog de kleine Sun Temple en er buiten ligt de Amba Mata Tempel. Het complex heeft 80 koepels en 400 pilaren. Na dit bezoek gaat u verder naar Udaipur.

Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9 Udaipur

Na het ontbijt volgt een excursie naar Eklingji en Nagda

Eklingji ligt in de 24 kilometer ten Noord-Oosten van Udaipur dorp Kailashpuri dat bekend staat om zijn 108 tempels omgeven door een hoge versterkte muur. Het hele complex staat bekend als de Sri Eklingji-tempel en is sinds de oudheid een heilige plaats in verband met Lord Shiva . De huidige structuur dateert echter uit de 16e eeuw.

Nagda, ligt vlakbij Kailashpuri en is opgericht door Nagaditya, de vierde Mewar-koning, een afstammeling van de Guhadatta die werd geboren in een grot in het Aravali-gebergte. Er zijn verschillende tempels die dateren uit de vierde eeuw na Christus. De bekendste is de Sas-Bahu tempel. “Sas Bahu” is vrij vertaald “schoonmoeder en schoondochter. De tempel is opgedragen aan Vishnu.

In de namiddag brengt u een bezoek aan Udaipur-stad, te midden van deze romantische omgeving, vindt u een prachtige stad van meren, paleizen en fonteinen. In de schaduw van donkergroene heuvels zijn de drie meren van Udaipur – Pichola, Fateh Sagar en Udai Sagar glanzende juwelen van de stad waar sprookjesachtige witte paleizen opstaan. Maharana Udai Singh zocht hier bescherming bij de Mughal-hordes en is hier gebleven en is toen begonnen met de bouw van de stad.

U brengt ook een bezoek City Palace Museum, het juweel in de kroon van het Udaipur City Palace Complex. Het is hier dat u uzelf kunt onderdompelen in de geschiedenis van de Maharanas van Mewar, en echt een gevoel krijgt voor hun cultuur en hoe royalty’s leefden. Het uitgestrekte museum is eigenlijk een reeks paleizen, waaronder de Mardana Mahal (paleis voor de koninklijke mannen) en Zenana Mahal (paleis voor de koninklijke vrouwen).

Jagdish Temple is een grote hindoetempel , net buiten het koninklijk paleis. Het is sinds 1651 onafgebroken aanbeden. Een grote toeristische attractie die u niet mag missen, de tempel heette oorspronkelijk de tempel van Jagannath Rai maar wordt nu Jagdish-ji genoemd. Het is een belangrijk monument in Udaipur.
Hierna brengt u nog een bezoek aan het Sahelion Ki Bari, een spectaculaire tuin die is aangelegd als bruidsschat voor de prinses en de 48 dames die haar vergezelden. De tuinen hebben prachtige lotuszwembaden, marmeren paviljoens en fonteinen in de vorm van olifanten. Deze tuin ligt aan de oevers van het meer van Fateh Sagar.

Hierna keert u terug naar uw hotel.

Dag 10 Udaipur - Jaipur

(400 km - 7 uur rijden)

Na het ontbijt volgt een lange rit naar Jaipur, een rit van ongeveer 7 uur (400 kilometer).  Bij aankomst is de incheck in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11 Jaipur

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Amber Fort ook wel Fort Ajmer genoemd.  Dit is een kasteel dat diende als verblijfplaats van de keizers in Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het werd gebouwd vanaf 1592 door radja Jai Singh I en uitgebreid door Sawai Jai Singh in rode zandsteen en marmer.  Het is een zeer indrukwekkend kasteel, gelegen op een heuvel, 11 kilometer ten noorden van Jaipur. Het gebouw beslaat tegenwoordig 4 km² en is mengeling van elementen uit de Hindu- en Mogol-architectuur. Het bestaat uit een reeks van gebouwen op 4 verschillende niveaus telkens rond een binnenplaats. Daarnaast behoort ook een tuin met een kunstmatig meer tot het complex. De gids vertelt u alles over de geschiedenis van dit architecturale meesterwerk met zijn vele nissen, oogverblindende mozaïken en watergekoelde schommels die de bezoekers de dag van vandaag betoverend, zoals dat ook gebeurde bij de koninklijke bewoners.

In de middag brengt u een bezoek aan Hawa Mahal of Palace of the Winds, een vijf verdiepingen tellend complex van roze zandsteen met achthoekige honingkleurige ramen die uitkijken over de hoofdstraat van de oude stad. Zo konden de vrouwen van het paleis de jaarlijkse parade ongezien bekijken. Doordat de wind door het paleis waait wordt het paleis van de wind genoemd. Hierna volgt een rondleiding door het City Palace & Observatory. Het City Palace in het hart van de oude stad is een mix van Rajasthani en Mughal-architectuur. Het centrum van het paleis is een zeven verdiepingen tellend gebouw genaamd Chandra Palace, met een prachtig uitzicht over de tuinen en de stad. De volgende top is het Jantar Mantar of Solar Observatory genoemd,  het grootste astronomische observatorium, met een historisch “zonneenergieapparaat” dat tot op heden nauwkeurige voorspellingen geeft.  Hierna gaat u terug naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12 Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

(235 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt vervolgt de tour naar Agra. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Fatehpur Sikri, de Stad van de Overwinning, en krijgt u een rondleiding door deze prachtige werelderfgoedgebouwen, die nog steeds in perfecte staat zijn. De stad is verdeeld in religieuze en staatsrechtelijke gedeelten. De overvloed aan beeldhouwkunst is adembenemend. Ook is de wit marmeren moskee in erg mooi. Het is een heilige moskee voor pelgrims van heinde en verre hier komen om hun respect te betuigen. Na dit bezoek gaat u verder naar Agra.

Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 13 Agra - Delhi

(210 km - 6 uur rijden)

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de beroemde Taj Mahal, een beroemd 17de eeuws meesterwerk, en een van de schitterendste gebouwen van India, zo niet van de wereld. Het werd gebouwd in de herinnering van Mumtaz, de geliefde vrouw van Shah Jahan, een van de grootste koningen van het Mughal-rijk. Hij liet het grafmonument bouwen tussen 1632 en 1648 als laastste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote die in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen. De Taj Mahal staat niet zoals gebruikelijk in het midden van de tuin, maar op een verhoogd platform aan de oever van de Yamuna-rivier in Agra en domineert zo de wijde omgeving. Vier vrijstaande minaretten bezetten de hoeken van het platform en geven het bouwwerk een driedimensionale referentie. De Taj Mahal wordt geflankeerd door twee identieke – in contrasterend rood zandsteen opgetrokken – gebouwen, de moskee en het gastenverblijf. Tussen het mausoleum en de hoofdpoort van het complex ligt de tuin, die door kanalen in vier gelijke perken verdeeld is volgens het Perzische chahar bagh-patroon.

Shah Jahan slaagde in zijn ambitie om een monument voor eeuwen neer te zetten. De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en een symbool van India. In 2007 werd de Taj Mahal verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het gebouw wordt jaarlijks door miljoenen bezoekers bezocht. Voor velen van hen is het mausoleum vooral een romantische ode aan de liefde.

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten!

Agra is niet alleen beroemd om Taj Mahal, maar ook om het indrukwekkende Mughal Red Fort dat bekend staat als het Agra Fort. Dit indrukwekkende fort van rode zandsteen werd gebouwd door Akbar tussen 1565-1573 en werd voltooid met poorten, pilarenhallen, moskeeën, marmeren latten en geometrische tuinen, het Fort vertegenwoordigt Mughal-architectuur op zijn hoogtepunt. Het heeft een 2,5 kilometer lange vestingmuur. Het verhaal gaat dat een prins er zijn vader acht jaar heeft opgesloten zodat hij naar de Taj Mahal kon kijken.

Na het bezoek aan het Agra Fort volgt de terugreis naar Delhi (210 kilometer – 6 uur) en eindigt deze rondreis en volgt een transfer naar de luchthaven of naar een verlengingshotel  in Delhi (niet inbegrepen).

BELANGRIJKE INFORMATIE
 • Red Fort in Delhi is op maandag gesloten en de Taj Mahal op vrijdag. Daarom start deze rondreis niet op maandag.
VERBLIJF

DELUXE HOTELS:
Delhi: Le Meridien (deluxe kamer)
Mandawa: Castle Mandawa (standaard kamer)
Bikaner: Vesta Bikaner Palace (luxury kamer)
Jaisalmer: Marriott Resort (deluxe kamer)
Jodhpur: Ajit Bhawan Palace (deluxe kamer)
Udaipur: Radisson Blu (superior kamer)
Jaipur: Le Meridien (deluxe kamer)
Agra: Courtyard by Marriot (deluxe kamer)

 

EERSTE KLAS HOTELS:

Delhi: The Royal Plaza (standaard kamer)
Mandawa: Udai Vilas Palace (deluxe kamer)
Bikaner: Heritage Resort (deluxe kamer)
Jaisalmer: Rang Mahal (deluxe kamer)
Jodhpur: Ranbanka (deluxe kamer)
Udaipur: Chunga Palace (palace kamer)
Jaipur: Holiday Inn City Centre (superior kamer)
Agra: Clarks Shiraz (superior kamer)

 

STANDAARD HOTELS:

Delhi: Regent Intercontinental (deluxe kamer)
Mandawa: Mandawa Heveli (standaard kamer)
Bikaner: Heritage Resort (deluxe kamer)
Jaisalmer: The Desert Palace Resort (super deluxe kamer)
Jodhpur: Ratan Vilas (standaard kamer)
Udaipur: Karohi Haveli (deluxe kamer)
Jaipur: Libra (deluxe kamer)
Agra: Hotel Amar (excutive kamer)

INCLUSIEF / EXCLUSIEF

Inclusief

 • Verblijf in genoemde accommodatie / klasse op basis van logies/ontbijt
 • Assistentie en transfers luchthaven - hotel
 • Privé auto met Engels sprekende chauffeur
 • Entreegelden om monumenten 1 x te bezoeken
 • Lokale belastingen
 • Jeepsafari bij Amber Fort
 • Kameelrit bij Jaisalmer

Exclusief

 • Drankjes, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum India
 • Onvoorziene uitgaven als belastingverhogingen, verhoging benzineprijzen e.d
 • Intercontinentale vluchten
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Bijdrage SGR (5 euro per persoon)
PRIJS

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.05.21 en 30.09.21

Deluxe hotels: €  1339 per persoon

Eerste klas hotels: €  1209 per persoon

Standaard hotels: €   1027 per persoon

 

Prijzen geldig voor aankomsten tussen 01.10.21 en 01.04.22:

Deluxe hotels: €  1815 per persoon

Eerste klas hotels: €  1429 per persoon

Standaard hotels: €   1169 per persoon

Voor de periode 20.12.21 – 10.01.22 geldt een toeslag. Deze is op aanvraag beschikbaar.

Voor de maand februari 2022 geldt ook een toeslag voor de deluxe hotels.

Informeert u ook naar de aantrekkelijke kortingen indien u met meer personen gaat reizen. Met een toeslag kunt u allebei ook een één persoonskamer boeken. 

ROUTE RONDREIS ROYAL RAJASTHAN

FOTO'S ROYAL RAJASTHAN

ANDERE INTERESSANTE REIZEN

Zuid India rondreizen

West India Rondreizen

Rajasthan rondreizen

Oost India Rondreizen

Noord-Oost India rondreizen

Noord India rondreizen

Centraal India rondreizen

Download nu gratis: Hét Azië e-book!

Mijn favoriete bestemming(en)(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.